Срастване при момИченцата.

• 231 381
  • 926
  •   1
Отговори
# 765
  • Бургас
По-рано пях писала, че водих малката да я разлепват с т.нар. "тъпа сонда" (имахме пълно срастване на вагин. отвор). Тогава беше на 1г. 1 месец, манипулацията мина бързо и безболезнено,  плака само от уплаха. След това не е имала проблеми, парене при уриниране и т.н. Оттогава  досега (вече сме на 2г.4.мес.) всеки ден проверявам положението какво е - започне ли пак да се сраства, дръпвам по-рязко и готово. Всеки ден след къпане мажа с бебешко олио, уж да е мазно и да не стаства. Не знам правилно ли е.  Rolling Eyes Преди няколко дена забелязах,че наполовина е срастнало и го разлепих, после цял ден се оплаква, че я боли, особено при пишкане.  Cry До гуша ми дойде вече с този проблем.  ooooh! Просто исках да се оплача  Rolling Eyes  Cry

# 766
По-рано пях писала, че водих малката да я разлепват с т.нар. "тъпа сонда" (имахме пълно срастване на вагин. отвор). Тогава беше на 1г. 1 месец, манипулацията мина бързо и безболезнено,  плака само от уплаха. След това не е имала проблеми, парене при уриниране и т.н. Оттогава  досега (вече сме на 2г.4.мес.) всеки ден проверявам положението какво е - започне ли пак да се сраства, дръпвам по-рязко и готово. Всеки ден след къпане мажа с бебешко олио, уж да е мазно и да не стаства. Не знам правилно ли е.  Rolling Eyes Преди няколко дена забелязах,че наполовина е срастнало и го разлепих, после цял ден се оплаква, че я боли, особено при пишкане.  Cry До гуша ми дойде вече с този проблем.  ooooh! Просто исках да се оплача  Rolling Eyes  Cry
това все едно аз съм го писала,снощи установих че отново има частично срастване,опитах се тази сутрин да я разлепя,но ...без успех .по страхлива съм... и на мен ми омръзна но като се замисля това да ни е проблема да не е нещо сериозно не че е за подценяване де
като и правихме изследвания на 1г кръв и урина излязоха бактерии в урината и се чуди педи от какво са,една вечер се разтърсих в гугъла за бактерии в урината и ми изкочи тема за синехията,прочетох обстойно инфото и реших да погледна малката,ей вярвайте с ей такива очи останах Shocked като видях че моето момиченце няма отвор
и представте си педито си нямаше и представа за какво говоря ooooh!след като и обясних

# 767
Здравейте.про4етох коментара ви.бихте ли ми казали със какви промивки и как то4но се е оправило това детенце със срастването.ще ви бъда благодарна,че и ние се мъчим вече 1 година.благодаря предварително

# 768
и ние сме с бактерия.е.коли в урината,от 6 месеца я тъпчат4ат с антибиотици и изчезва после пак се появява.днес пак пуснах урина да видя как е,4е от 1 месец се спрях да видя как ще се развиват нещата защото последно нямаше.вие вземахте  ли секрет от влагалището,при на установиха 3 вида бактерии.заведох я при д-р.Сираков в майчин дом, и той каза,4е можеби секрета е взет от самия вход на влагалището и там винаги има бактерии,трябвало секрета да се вземе със специален тампон мн.тъничък.и сега съм объркана дали има бактерии,дали няма.мн.често започва да слепва и аз си я дръпвам,но до кога така,сега и прилагам овестин по малко за да подпомогне за лигавицата,Иначе съм против тези хормонални,но Сираков каза специално овестин действа само на лигавицата.давайте съвети мами. Praynig

# 769
и ние сме с бактерия.е.коли в урината,от 6 месеца я тъпчат4ат с антибиотици и изчезва после пак се появява.днес пак пуснах урина да видя как е,4е от 1 месец се спрях да видя как ще се развиват нещата защото последно нямаше.вие вземахте  ли секрет от влагалището,при на установиха 3 вида бактерии.заведох я при д-р.Сираков в майчин дом, и той каза,4е можеби секрета е взет от самия вход на влагалището и там винаги има бактерии,трябвало секрета да се вземе със специален тампон мн.тъничък.и сега съм объркана дали има бактерии,дали няма.мн.често започва да слепва и аз си я дръпвам,но до кога така,сега и прилагам овестин по малко за да подпомогне за лигавицата,Иначе съм против тези хормонални,но Сираков каза специално овестин действа само на лигавицата.давайте съвети мами. Praynig
Аз ползвам кремче "Palvoderm", нямали сме повече такива проблеми.  PeaceТо е обогатено с витамини и лайка, като цяло е доста мазно и помага.

# 770
     Здравейте Simple Smile изчетох доста от написаното тук Simple Smileсега съм доста информирана и изплашена Sad.Малката ми дъщеричка е на 1г.11м. и вчера я разлепиха .Проплака малко..но истинският ад се оказа,когато се прибрахме вкъщи -стиска се в продължение на цял ден,но вечерта се изпиша .Сега не ми позволява да я мажа(изписаха ни лидокаин),дори не дава да я погледна..с големи молби..игри..и накрая май стана принудително Sad успях да видя че е доста зачервена отвътре Sadнезнам това нормално ли е след процедурата по разлепването..или лидокаина не и понася...мисля днес да отида при личната и тя да си каже мнението...Никъде тук не прочетох,някои да е мазал с лидокаин (а може да съм пропуснала ). Само да уточня,че ние отидохме при детски хирург ,там ни прати личната...като цяло съм доволна,но в мен се прокрадва един упрек..към самата мен..не трябваше ли да заведа детето на няколко места...или на гинеколог Sad

# 771
     Здравейте Simple Smile изчетох доста от написаното тук Simple Smileсега съм доста информирана и изплашена Sad.Малката ми дъщеричка е на 1г.11м. и вчера я разлепиха .Проплака малко..но истинският ад се оказа,когато се прибрахме вкъщи -стиска се в продължение на цял ден,но вечерта се изпиша .Сега не ми позволява да я мажа(изписаха ни лидокаин),дори не дава да я погледна..с големи молби..игри..и накрая май стана принудително Sad успях да видя че е доста зачервена отвътре Sadнезнам това нормално ли е след процедурата по разлепването..или лидокаина не и понася...мисля днес да отида при личната и тя да си каже мнението...Никъде тук не прочетох,някои да е мазал с лидокаин (а може да съм пропуснала ). Само да уточня,че ние отидохме при детски хирург ,там ни прати личната...като цяло съм доволна,но в мен се прокрадва един упрек..към самата мен..не трябваше ли да заведа детето на няколко места...или на гинеколог Sad
Нормално е да е зачервено, все пак е като раничка Confused Нормално е да не иска да пишка - моята се стиска в продължение на 3-4 дни Embarassed, то ги щипе децата...какво да правят. Нормално е и да не ти дава да я пипнеш или погледнеш, страхува се...всичко е нормално и ще мине. Но ще е тежко и за двете ви. Ако можеш да я миеш със смрадлика, много ще я облекчиш и след това мажи Pavloderm Peace

А за упрек към теб - и дума не може става, където и да беше завела, все този щеше да е резултата. Така че, спокойно. И аз плаках заедно с моята Кали Tired

# 772
  Благодаря за бързия отговор *Dory* Simple Smile...ние иначе  имаме малък напредък..позволи ми да погледна,но когато слагам лидокаина запчва да пищи  Sad Личната каза да сменим лидокаина с някакъв  омазняващ  крем...и мисля да пробваме с този ,който ти  си посочила...дано с него да се чувства по-добре . Simple Smile

# 773
  • Пловдив
Мила, въоръжи се с търпение - трябва време. Моята дъщеричка я разлепиха преди повече от два месеца и все още се страхува, когато искам да я погледна.
Първите дни и тя плачеше когато пишкаше, но това отшумява за 2-3 дена.
Правих и бани със лайка и смрадлика - редувах ги и мисля, че ни помогнаха, но най доброто е обливане с разтвор от калиев перманганат. С него е по-добре да не се правят бани, а само да се облива, за да не попадне в устата и очичките.
На нея за мазане и предписаха универтан или дефламол маз, поне за първите 2-3 седмици.

# 774
   Simple Smile Вече сме по-добре.Мисля ,че най-лошото отмина.Аз също я мия с калиев перманганат и съм много доволна от него.Мажа я с дефламол.Потърсих в няколко аптеки Pavloderm ,но  след като не го открих,започнах с дефламола.Сега ще мажа 15-20 дена с него,а после ще трябва да потърся кякакъв овлажняващ крем и ще ме мажа два пъти седмично(поне така каза хирургът).
  Моето малко бръмбарче вече се поуспокои.Сега дава да я погледна,не плаче като я мия..само малко промрънква като я мажа Simple Smile

# 775
   Simple Smile Вече сме по-добре.Мисля ,че най-лошото отмина.Аз също я мия с калиев перманганат и съм много доволна от него.Мажа я с дефламол.Потърсих в няколко аптеки Pavloderm ,но  след като не го открих,започнах с дефламола.Сега ще мажа 15-20 дена с него,а после ще трябва да потърся кякакъв овлажняващ крем и ще ме мажа два пъти седмично(поне така каза хирургът).
  Моето малко бръмбарче вече се поуспокои.Сега дава да я погледна,не плаче като я мия..само малко промрънква като я мажа Simple Smile

От кой град си? Аз купувам кремчето от Бебелан.

# 776
  От Варна  Simple Smile  Сега  потърсих информация за Бебелан във Варна ...излезе,че имат офис само,а магазините им са във София и Червен бряг Sad

# 777
Предлагам ти два варианта:
1. Да потърсиш невен маз в аптеките - действа успокояващо и е много мазно.
Ако не намериш,
2. Купувам кремче и ти го изпращам Mr. Green

Няма никакъв проблем Peace

# 778
  Благодаря  *Dory*  Simple Smile
Ще потърся невен-а първо...предполагам,че ще го намеря Simple Smile .Тия дни ще обиколя и бебешките магазини-може да попадна някъде и на кремчето Simple Smile ,засега още мажа с дефламола,но е време да го спирам..казаха 15-20 дена .
 Ако пък не намеря нито едно от двете -ще пиша Simple Smile за да ми пратиш Simple Smileблагодаря

# 779
  • Бургас
И мен ме гледат много странно като потърся Pavloderm по аптеките.Дефламола до скоро беше спрян-има ли го вече?

Общи условия

Активация на акаунт