Срастване при момИченцата.

• 231 384
  • 926
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте,
Четох доста избирателно постовете ви, за което се извинявам, но ето какво мога да споделя по въпроса.

Ония ден при поредния преглед при педка установи срастване на устните - почти пълно  Confused Аз честно казано, не знаех изобщо, че това е възможно и въпреки, че виждах че дупчицата е малка, не обърнах особено внимание  Embarassed Веднага започнахме да търсим гинеколог, който би извършил процедурата. Първо се бяхме ориентирали към Калчева, но тя ни даде час чак за 14.10  ooooh! Друга педиатърка ни препоръча Сурджийска. Звъннах и, откликна веднага жената, макар че е пенсионирана и се срещнахме. Беше много внимателна и мила, а не груба както прочетох тук  Thinking Малката изобщо не плака и всичко стана много бързо и почти неусетно за бебка. Каза ни да направим профинактично изслеване на урината и пак да отидем да за види как зараства. Обясни ни как да се грижим за раничката и ни изпрати с усмивка. Това е моята история и аз съм доволна от жената.

Успех на всички с подобен проблем. дано всичко минава бързо  Hug

# 751
  • в едно миланско село

здравейте, мами!

какво мислите за ползването на хормонални кремчета за проблема? кои кремове ползвате?

западните автори сякаш препоръчват кремове вместо цепване?

ние сме вече на 7г. открихме го на 3г , цепвахме го, но пак се появяваше. беше много стресиращо, не ми се мисли. после отвреме-навреме се мажем, но пак се появява. а и трудно дава да погледна как е пложението...

в Италия не, предпо4ита се разлепянето, от хормоналните кремове ако срастването е голямо, файда не съм видяла (и с двете ми дъЩери имам проблема  Rolling Eyes)
голямата го израстна ве4е, но малката си е полузалепена, ако не даде други проблеми нямам намерение да я мъ4а пове4е. между другото, най_добрите резултати и за поддръжка, и за (който има кураж) леко подръпване, ги имам с най_обикновен бял вазелин.

mamaVladi, да, по принцип проблема се разреШава в пубертета, като пристигнат хормоните  Laughing
дотогава е достатъ4но дуп4ицата да е голяма колкото да не остава вътре урина, не е задължително да е абсолЮтно отворена  Peace

# 752
  • Пловдив
Ние преди няколко дена направихме манипулацията с цепването. Избрах д-р Атмаджова и определено съм доволна. Това, което мога да дам като съвет е да поискате да напръскат с лидокаин още преди прегледа. Моето момиченце доста плака при самия преглед и предполагам не само отстрах, защото прокърви.
Относно варианта да се изчака до пубертета, ако има достатъчно голям отвор и не задържа урина - и аз го четох. Но добре, че не изчаквах, защото след цепването, се оказа, че влагалището е много зачервено и след няколко дена ще ходим да вземат влагалищен секрет.

# 753
  • на края на света.....
Здравейте,мами Cry
Досега четох темата със свито сърце.Аз от доста време наблюдавам малката си дъщеря в тази област и забелязвам ,че нещо не е както трябва.Днес тя ми позволи да погледна по обстойно.И видях,че отвор няма #CrazyА малките срамни устни са едни малки и неоформени направо слепнати.Извиках педи в къщи да я прегледа.Тя гледа и нищо не можа да каже.Не била се заглеждала в дудите на малките момиченца #2gunfireМи нали си лекар,кой трябва да знае newsm78.На мен това ми е второ момиченце,знам как трябва да изглежда там долу.Веднага започнах да си мисля за аномалии на пикочо-половата система : Cry/да не дава господ/.
 След обстойно четене на темата реших да я заведа при д-р Сираков в МД.Моля ако някоя мама скоро го е посетила да ми каже актуален телефон и трябва ли да се запишем предварителен час,защото ще пътуваме доста от далече.Предварително благодаря

# 754
След обстойно четене на темата реших да я заведа при д-р Сираков в МД.Моля ако някоя мама скоро го е посетила да ми каже актуален телефон и трябва ли да се запишем предварителен час,защото ще пътуваме доста от далече.Предварително благодаря

Няма записване на час, от сайта на Майчин дом можеш да вземеш телефон за връзка с регистратура, за да си сигурна, че той ще е там въпросният ден. Имай в предвид, че "процедурата" е гадна и болезнена, той не слага никакви обезболяващи и става страшно. Една майка по- долу беше писала, че си е била купила спрей ледокаин, мисля,че така беше newsm78, моят съвет е да си вземеш и ти, защото иначе шока за детето е голям Embarassed

# 755
feiam, мила, при нас дупчица нямаше, ако си чела постовете ми. Дали проблема щеше да се разреши в пубертета, не зная и не исках да разбера, защото по-назад в темата бях чела споделеното от майка на момиченце, което се е наложило да оперират (вече на тази възраст) и тогава не е слепване, а вече срастване. Такъв случай описва и д-р Сираков. Но става дума подчертавам за случаите на пълна синехия, какъвто беше нашия. Мисля, че мама Гаца описва същото Rolling Eyes Наскоро се запознах с майка, на чието момиченце бяха открили синехията вследствие на 42 градуса температура. Била е едвам започнала, но се е случило. При нас това нямаше начин да се случи, тъй като нямаше откъде там да попадне урина и да се замърси. Имам и друга приятелка, която не отдава значение на наполовина срастнал отвор и не я упреквам - всеки решава сам за детето си! Всяка майка с поне малко разум в главата си умее да взима най-правилните решения за своите дечица Peace

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 08:43 от mamaVladi

# 756
И при моята дъщеря е частично залепен отворът, но освен да придърпвам от време на време, друго не правя. Като бебе педито я разлепи, но не е плакала. Тези разлепвания, които описвате, звучат много стресиращо за децата. Тук като че ли предпочитат хормоналните кремове пред това да предизвикат някакъв стрес у детето. Не знам обаче дали и това е много правилно.
Дано всички момиченца го израстат бързо и да забравят всякакви доктори  Praynig

# 757
Feiam,

Много ми беше интересно как се действа по този въпрос в Иналия. Моля, разкажи по-подробно – колко са големи децата, кога сте приключили с голямата, как точно правят процедурата с разлепването и т.н.

За нас разлепването беше ужасен стрес, и не ми се иска повече да се повтаря. А и нашата лекарка във Варна тогава беше много груба, и изобщо не ми се видя толкова компетентна...

И ако има други майчета от чужбина, моля споделете опит!!! Как правят разлепване, какви кремчета и как точно да се прилагат препоръчват, как го преживяват децата, правят ли някакви изследвания и т.н.

# 758

В и В,

Какво препоръчват в Германия? Какъв хормонален крем, с какво приложение, други изследвания правят ли? Не ми се вярва в Германия да „цепят” така дивашки децата, и да им причиняват това ако има по-лесен начин...

# 759
   RedTulip, имала ли си някога хормонални проблеми, аз да, не бих го пожелала не само за детенцето си, но и на никое момиченце по света. Не мисля че само защото сме свикнали да мислим, че всичко на запад е мед и масло, подходът им е по- правилен. Д-р Милко Сираков пътува и практикува в цял свят и аз му се доверявам. Единствено мисля, че разлепянето с тъпа сонда трябва да се прави с локална анестезия и JPтата трябва да са малко по-компетентни относно все по масовия проблем със синехиите, защото ако се направи навреме няма страшно! Недей да плашиш майките, защото липсата на информация наистина е страшна. Ако имаше кой преди месеци да говори компетентно с мен, намаше да минем през стреса който изживяхме.
   Прегръщам всички майчета с подобни проблеми и желая безоблачно детство за дечицата ни Hug

# 760
здравейте ние отнови имахме този проблем но преди три дена я намазах със бадемово масло щото случайно прочетох че то е наречено още кожно масло и тази вечер само се разлепи от едно мазане ли от приемането на цитросепт ли незнам но това са моите наблюдения докато миналия път без хормонален мехлем не мина а знаете че хич не е полезен !!! Това е от мен дано бях полезна!

# 761
мамаВлади, отдавна не съм влизала в темата, но си спомням за вашия проблем. Позволих си да прочета назад постовете ти по темата и стигнах до там, където пишеш, че вече всичко при вас е наред  Hug Радвам се за това, дано всичко е минало леко и без болка за малката сладурана. Сигурна съм, че нищо няма да помни след време   Hug

Прочетох някъде, че едва ли не цепването е някаква зверска процедура, без упойка и едва ли не кървава работа. Искам да кажа, че няма такова нещо. Да, Сираков не слага упойка, но явно болка нямаше за моята дъщея, тъй като в ммента, в който я облякох, сложих памперса (беше на 6м) и напуснахме кабинета, тя вече се смееше. Лекарят ни увери, че детето не чувства болка. Кръв НЯМАШЕ И КАПКА.

# 762
  • Бургас
Цитат
Прочетох някъде, че едва ли не цепването е някаква зверска процедура, без упойка и едва ли не кървава работа. Искам да кажа, че няма такова нещо.

Сигурна съм,всъщност надявам се да е така с всички на който им се налага тази процедура.Моят/на дъщеря ми/опит обаче сочи друго,за съжаление.
ama,стана ми интересно за бадемовото масло.Може би ще опитам да видим дали и при дъщеря ми ще има такъв резултат.

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 21:36 от margo**

# 763
  • в едно миланско село
feiam, мила, при нас дупчица нямаше, ако си чела постовете ми. Дали проблема щеше да се разреши в пубертета, не зная и не исках да разбера, защото по-назад в темата бях чела споделеното от майка на момиченце, което се е наложило да оперират (вече на тази възраст) и тогава не е слепване, а вече срастване. Такъв случай описва и д-р Сираков. Но става дума подчертавам за случаите на пълна синехия, какъвто беше нашия. Мисля, че мама Гаца описва същото Rolling Eyes Наскоро се запознах с майка, на чието момиченце бяха открили синехията вследствие на 42 градуса температура. Била е едвам започнала, но се е случило. При нас това нямаше начин да се случи, тъй като нямаше откъде там да попадне урина и да се замърси. Имам и друга приятелка, която не отдава значение на наполовина срастнал отвор и не я упреквам - всеки решава сам за детето си! Всяка майка с поне малко разум в главата си умее да взима най-правилните решения за своите дечица Peace

сакън, аман _заман, не упреквам никого, споделям, ако може да е полезно за някой. при това не съм и лекар...   bouquet

Feiam,

Много ми беше интересно как се действа по този въпрос в Иналия. Моля, разкажи по-подробно – колко са големи децата, кога сте приключили с голямата, как точно правят процедурата с разлепването и т.н.

За нас разлепването беше ужасен стрес, и не ми се иска повече да се повтаря. А и нашата лекарка във Варна тогава беше много груба, и изобщо не ми се видя толкова компетентна...

извинявай, 4е късно отговарям, но рядко влизам тук. ами и в Италия много не гледат педиатрите тази зона.
преди 15 години сигурно съвсем не са гледали, заЩото имам 2 приятелки с оперирани деца, за съжаление рискът от рецидив не намалява и с тях , и двете са с повторна операция към 12г възраст  Confused

на голямата ми дъЩеря го откри 4астната педиатърка на 7/8м, мазахме уж с кремове, но без резултат, съвсем амбулаторно по време на преглед я "отвори", никакви цепвания, или инструменти не е използвала. не се е травмирала и не се е залепяла пове4е (поне докато съм контролирала, а след 4г. не съм го правила пове4е)
на малката оба4е беШе много малък отворът (открит веднага, този път знаех какво да гледам  Laughing), и при нея кремове не помогнаха, съЩата процедура, но въпреки постоянното мазане, след година пак се залепи, остана 1мм отвор, та се наложи да повторим процедурата, ве4е беШе по_голяма и доста помрънка.
сега е на 5 г. и 10м. и миналата пролет пак беШе бая залепена, но не ми се искаШе да я подлагам оЩе веднъж, ве4е прекалено разбира и помни. кремовете с естриол не ми харесват, при това при мен нямаха абсолЮтно никакъв резултат.  правя като В_и_В_и , всяка ве4ер придърпвам мнооого леко, и след всевъзможни интимни гелове е кремове, установих, 4е обикновеният вазелин е най_ефикасен, може би заЩото не изсъхва и задържа овлажнено мястото дълго време  Rolling Eyes

не помня дали се е говорило по_напред в темата и не знам дали го има в България, но от една седмица открих "олио Веа", всъЩност е 4ист витамин "Е". ами оЩе пове4е се подобри при нас ситуацията, така 4е го препоръ4вам. не пробвайте оба4е директно на мястото, а първо на ръ4и4ката, заЩото има, макар и рядко, слу4аи на алергия към витамина, та няма да е много приятно баШ там да я направи.

тук се смята, 4е ако отворът е достатъ4ен и няма проблеми на 4ести инфекции, резултат от задържане на урина, не се предприемат други интервенции, 4ака се пубертетът да оправи неЩата.

ами това е, извинете дългия пост, ако мога с друго да съм полезна...

# 764
Здравейте, момичета ! Миналата година по това време направихме отлепване на малката ми дъщеричка (тогава беше на три годинки) след като д-р Василева - детски гинеколог (гр.Варна)  установи срастването, което явно доста време сме си го влачили ! Нямам думи да опиша какъв стрес беше това за детето и за нас ! Днес с ужас установих, че отново се е срастнала и то напълно и то като, че ли за нула време. Непрекъснато я наблюдавам и забелязох, че миналата седмица е започнала да се сраства, а днес  Shocked Нямам никакво намерение, които каквото иска да ми говори да подлагам детето си отново на този ужас !!! Явно тази процедура не е трайна и ако трябва да се повтаря всяка година до побертета, според мен психическата травма, която нанася на детето е по-страшна от самото срастване ! Мисля сега да опитаме с някой от тези хормонални кремеве, които повечето отричат ! Някой може ли да ми помогне и да микаже от къде мога да се с добия с такъв !!!
Отлепване повече доколкото зависи от мен никога няма да позволя !!!
Много Ви благодаря!!!

Общи условия

Активация на акаунт