Срастване при момИченцата.

• 231 396
  • 926
  •   1
Отговори
# 735
Мама avia, здравей! Ние сме от Пловдивска област и също имаме проблем със срастването. За първи път открих синехия на моята дъщеря, когато беше на 3г. и 1м. Беше се затворило отворчето напълно. Тогава я заведох при моята гинеколожка д-р Димитрова от Пловдив, акушер-гинеколог. Тя я погледна и потвърди същото, направи й местна упойчица и я разлепи, дори малко прокърви, тя е вече голяма и разбира всичко, за плачът няма да ти говоря, тя плачи и пищи и аз също, но не искам да те плаша. В момента сме отново със срастване, заведох я втори път при д-р Димитрова, тя каза, че е малко и ми предписа Овестин глобули, на водна баня да стапям от тях и колкото грахово зрънце да слагам на дупчицата, три пъти на ден, но аз я намазах само два пъти в един ден и получи нещо като алергична реакция, получи силно зачервяване и започна да ми казва, че я боли като пишка и веднага спрях глобулите. Срастването остана. В момента ще я водя пак при д-р Димитрова, тя е добър лекар, но не може да ми даде точен отговор защо това се получава. Сома спомена, че по-белите деца и тези с по-нежна кожа са податливи на това. Нейният телефон за връзка е 0889330572, има частен кабинет до хотел Санкт Петербург, прегледа с манипулацията е 20 лв, не работи със здравна каса. Ако те интересува нещо друго пиши.

# 736
  • В лудницата на 2-рия етаж.
mamaYanka вие сте ходили при моята докторка,на нас ни беше изписала същите глобули,оправихме се само с тях,вече 3 години почти нямаме проблем.Много лошо това с алергичната реакция,пробвай първо баня със смрадлика и тогава да я намажеш съвсем малко само върху ципичката.Ако пак има реакция обаче,не експериментирай.Някой беше споменал за мазане с кърма,заради майчините хормони имало ефект.Но предполагам,че при изцяло затворен отвор,няма да има много добър ефект.Все пак ако на някой помогне този метод,ще се радвам.Явно проблемът доста зачестява напоследък,а Джипитата не са запознати с него. newsm78

# 737
  • Варна
ние ходихме при д-р Соколова /Варна/ и тя ни реши проблема но сега като я няма незнам Cry

# 738
  • Пловдив
Мама avia, здравей! Ние сме от Пловдивска област и също имаме проблем със срастването. За първи път открих синехия на моята дъщеря, когато беше на 3г. и 1м. Беше се затворило отворчето напълно. Тогава я заведох при моята гинеколожка д-р Димитрова от Пловдив, акушер-гинеколог. Тя я погледна и потвърди същото, направи й местна упойчица и я разлепи, дори малко прокърви, тя е вече голяма и разбира всичко, за плачът няма да ти говоря, тя плачи и пищи и аз също, но не искам да те плаша. В момента сме отново със срастване, заведох я втори път при д-р Димитрова, тя каза, че е малко и ми предписа Овестин глобули, на водна баня да стапям от тях и колкото грахово зрънце да слагам на дупчицата, три пъти на ден, но аз я намазах само два пъти в един ден и получи нещо като алергична реакция, получи силно зачервяване и започна да ми казва, че я боли като пишка и веднага спрях глобулите. Срастването остана. В момента ще я водя пак при д-р Димитрова, тя е добър лекар, но не може да ми даде точен отговор защо това се получава. Сома спомена, че по-белите деца и тези с по-нежна кожа са податливи на това. Нейният телефон за връзка е 0889330572, има частен кабинет до хотел Санкт Петербург, прегледа с манипулацията е 20 лв, не работи със здравна каса. Ако те интересува нещо друго пиши.
Мила, благодаря ти за изчерпателния отговор.  bouquet
 За д-р Димитрова съм чувала много хубави работи, но за съжаление аз имам личен опит и то никак не добър! Любезна  е и вдъхва доверие, но само толкова! #Cussing out
 За причината за появата на синехия в областта на лабиите най-често сочат (чуждите медицински сайтове) повишеното ниво на естроген - има си точен термин, който ми убягва в момента. За съжаление масово българските лекари май не са и чували за това и смятат, че се получава при лоша хигиена и/или късно махане на памперс!  Shocked
Иначе ние все още търсим лекар за Пловдив  Rolling Eyes

# 739
  • Пловдив
За хормоналните кремчета - тук видях, че се препоръчват различни - разбрах, че имат странични ефекти. Някои като хиперпигментация на лабиите и развитието на млечните жлези е обратимо. Но вероятността от рак на гърдата и прочие в зряла възраст ме плашат сериозно и не бих искала да пробвам. Най-малкото все още няма достатъчно данни за резултата от използването им, който ще се появи след 30-40 години.
Това за кърмата аз съм го чувала, но ще го пробвам и ще пиша  Wink След колко време трябва да се види ефекта ?  newsm78

# 740
  • В лудницата на 2-рия етаж.
avia не е повишено,а понижено нивото на естрогени,през пубертета нещата се оправят.Според мен не занижената,а по-скоро завишената хигиена и прекаленото мазане с цинкови кремчета водят до тези проблеми.

# 741
Варна – как решихте проблема с д-р Соколова? Къде приема тя?

Тоава е голям въпрос – цепване или хормонален крем. Доколкото разбирам в западните сайтове се прилага повече хормоналния крем. И просто се чака пубертета.

Навремето такава инфо откри и нашето джипи в един старучебник, по който тя е учила навремето детска гинекология. – Мазане с хормонален крем с цел отлепване. И чакане на пубертета, когато с повишаване нивото на хормоните ще спре това слепване.

# 742
  • Варна
ох и аз не знам нищо за Соколова а тя ни реши проблема със срастването. исками се ако нещо се възобнови пак при нея да отидем

# 743
Здравейте!
Преди няколко дни и аз открих синехия на малката ми дъщеря (на 4 месеца) Заведох я при GP-то а нейната реакция беше, цитирам: "Аз такова нещо не съм виждала до сега, ама да знаеш,сигурно е нормално" Shocked Shocked Shocked Дори не знаеше къде да ме прати.И така след като прочетох тук заведох малката при доктор Василева (к-ка Темелков).Жената беше видимо притеснена заради това че е още доста мъничка.Разлепи я, изписа ни кремче с което да мажем 20 дни и след това ще следим дали ще се залепи пак.
Имам един въпрос :Може ли да се маже с нещо за да се предотврати повторно залепване?Някое мазно кремче или преварен зехтин-четох някъде дори за измита св. мас?

# 744
Здравейте!
Преди няколко дни и аз открих синехия на малката ми дъщеря (на 4 месеца) Заведох я при GP-то а нейната реакция беше, цитирам: "Аз такова нещо не съм виждала до сега, ама да знаеш,сигурно е нормално" Shocked Shocked Shocked Дори не знаеше къде да ме прати.И така след като прочетох тук заведох малката при доктор Василева (к-ка Темелков).Жената беше видимо притеснена заради това че е още доста мъничка.Разлепи я, изписа ни кремче с което да мажем 20 дни и след това ще следим дали ще се залепи пак.
Имам един въпрос :Може ли да се маже с нещо за да се предотврати повторно залепване?Някое мазно кремче или преварен зехтин-четох някъде дори за измита св. мас?
Аз мажа Кали с "Pavloderm", бебешко кремче, което съдържа Вит. АД3, невен и лайка - много е ефикасно. Но, трябва да се маже всяка вечер и да се разтварят внимателно устничките Peace

Иначе,нашето GP, също нищо не знаеше, дори си записа, къде съм ходила и какво съм правила, за да знае на къде да насочва другите пациенти ooooh!

# 745
    Моето JP ми дала телефона на 2-3 мамчета преди да я спра ooooh!, и аз не бях чувала преди това за проблема, но аз нямам медицинско образование. Иначе най-стандартния въпрос, който чувам, ами тя като има срастване, там където е влагалището, как пишка Shocked Поне в часовете по биология съм присъствала.
   Не е страшен проблема, само настоявайте за някакъв обезболяващ спрей, за да бъде спестен стреса на детето. Ако трябва сами си го купете. Аз в последствие съжалих, че не съм се сетила. Една седмица след процедурата третирах с антибактериалната водичка на Мустела. От нея и от урината зачервяването изчезна. Сега не мажа с нищо, само поглеждам (без да ме усети) вечер след като и направя тоалета. Една седмица действах обаче насляпо, понеже милата беше стресирана и не исках да я травмирам допълнително. Сега се държи все едно нищо не се е случило. Heart Eyes

# 746
И при нас беше голям шок, Кали не пишкаше в продължение на 4 дни Shocked И все още, вечер докато я мажа, ми обяснява как доктора е боцкал дупето ooooh!

# 747
Мили майчета и ние минахме през тази процедура вчера, при д-р Сираков. Много ми е мъчно за моето момиченце, макар че май маките страдаме повече от дечицата. Дъщеря ми е на 6 години, изплака силно на стола, но процедурата е наистина за секунди, кръв почти липсваше. След това като пишкаше в течение на деня имаше парене, щипане, а първия път и болка.
Не зная правилно ли постъпих... Сърцето ми е изпълнено със съмнения, защото ципата имаше два отвора за пишкане и детето не се е оплаквало от затруднения, по-скоро аз се притеснявах за здравето на пикочната ий система. Не знам... Възможно ли е пак да срастне, при това по- лошо?
На мен сърцето ми се къса и макар тя днес да подскача и да го е забравила майчиното ми сърце не знам ще издържили втора такава интервенция. Страх ме е. Може би изобщо не трябваше да я правя, но реших, че по- добре това отколкото да се повреди бъбрек, пик.мехур...
Прегръщам ви всички  Hug   

# 748
  • Варна
Както казваме моята докторка там трябва да има една нормална женска "дупка". Извинете ме за израза но и ние бяхме така като теб почти залепени и ни разлепиха само с дръпване. Не се притеснявай само я наблюдавай

# 749
   Изида, мила,  не проумявам защо си задаваш въпрос, дали е трябвало Rolling Eyes. Мислиш че в пубертета само е щяло да се разлепи ли? Назад в темата имаше няколко поста, в които майчета споделяха, че тогава едва са открили проблема, защото преди наистина подобни сраствания са били рядкост. Не знам как изглежда при вас, но при моето момиченце един ден просто менструалната кръв не би имало от къде да изтече, иначе и тя си пишкаше съвсем нормално. Просто като я погледнех, не изглеждаше както трябва, а и вече се беше случило на детенце на приятелка. Ще го забравите, прегръщам ви и ви пожелавам никога да не се повтори Hug

Общи условия

Активация на акаунт