Срастване при момИченцата.

• 231 359
  • 926
  •   1
Отговори
# 825
Здравейте,

И на нас ни предстои да ходим при доц. Сираков. Моля, кажете как се казва спрея с лидокаин, който да си вземем от аптеката, ако се наложи евентуална процедура?
После ходи ли се на нефролог за изследване на бъбреците?

Не сме купували лидокаин. Дъщеря ми беше на 6м, когато Сираков я разлепи. Плака само по време на манипулацията. Явно не я е боляло, а и кръв нямаше нито капка. Ако искаш купи лидокаин, според мен направо кажи в аптеката, че искаш лидокаин спрей (както и да е медицинското наименование, ще те разберат)  Peace На нефролог не сме ходили, при нея слепването не беше плътно. Имаше си отвор. А и Сираков каза, че не е срастнало, а само "слепено".

# 826
  • Пловдив
Здравейте,

И на нас ни предстои да ходим при доц. Сираков. Моля, кажете как се казва спрея с лидокаин, който да си вземем от аптеката, ако се наложи евентуална процедура?
После ходи ли се на нефролог за изследване на бъбреците?

Не сме купували лидокаин. Дъщеря ми беше на 6м, когато Сираков я разлепи. Плака само по време на манипулацията. Явно не я е боляло, а и кръв нямаше нито капка. Ако искаш купи лидокаин, според мен направо кажи в аптеката, че искаш лидокаин спрей (както и да е медицинското наименование, ще те разберат)  Peace На нефролог не сме ходили, при нея слепването не беше плътно. Имаше си отвор. А и Сираков каза, че не е срастнало, а само "слепено".

Аз купих спрей, но в кабинета си имаше и моя не се наложи да го използвам. Само предупреди предварително, че искаш лидокаин - още при прегледа!!! А не само за разлепването. Моето момиченце прокърви още при самия преглед и много плака, вероятно повече от уплаха, но аз щях да съм по-спокойна, ако знаех, че със сигурност не изпитва болка. При самото разлепване я напръскаха 3-4 пъти непосредствено преди манипулацията.
Стискам палци бързо и безболезнено да се справите с проблема  Peace

# 827
 Ние минахме ехографа- там всичко е наред. Пуснахме и вагинален секрет Sad - имаме бактерия...сега пием антибоитик. Много се измъчи милото ,наплаши се и с ехографа и с вземането на секрета и сега пак съм в начална позиция , защото не ми дава да я видя отдолу, не дава да я мажа , а се слепва наново..голяма борба е Sad

# 828
  • русе
здравей те мили мами за съжаление и аз имам вашите проблеми но двойнно имам  две дъщери близначки почти на 6 г.,миналата година едната просто спря да пишка и от там тръгна всичко но ни изпратиха в Пирогов със съмнение за стеснение на уретрата така и така съм там реших да прегледат и другата дето няма никакви проблеми и за изненада на всички и двете се оказаха със Синехии\срастване\ при едната почти изцяло ,при другата в по малка степен и така насрочиха дата за операция и на двете като доктора ме убеди че след това няма това да се повтори но за съжаление наблюдавам макар и бавно но има едно леко слепване и много се притеснявам тъй като те са големички и всичко разбират и се притеснявам да не се травмират то и без друго едната не ми дава нито да я бърша нито да я мажа все с уговорки че няма да дърпам и т.н

извинявам се че стана малко дълго но моля ви споделете с какво мажете и какво правите за да се предотврати ако е възможно ново срастване

# 829
Аз съм писала и по - назад в темата, на нас ни помага кремчето "Павлодерм". И при нас беше започнало да се слепва пак, и с кремчето се разлепи само, без да я дърпам, и без да я боли. Сега се мажем всяка вечер и няма проблеми Peace

# 830
  • русе
Аз съм писала и по - назад в темата, на нас ни помага кремчето "Павлодерм". И при нас беше започнало да се слепва пак, и с кремчето се разлепи само, без да я дърпам, и без да я боли. Сега се мажем всяка вечер и няма проблеми Peace

а това кремче какво съдържа в смисъл безобидно ли е и може ли да се маже продължително време щото повечето са с някакви съставки доста неподходящи за деца и доктор ли ти го препоръча тъй като на мен доц.Сираков не ми каза за никакъв крем точно по тази причина-няма безвредни за деца и да съм си вземела Бочко и да мажа с него но той нали изсушава  newsm78 оф не знам

# 831
Този крем е бебешки и - да, безобиден е! Съдържа лайка и невен.

# 832
  • русе
благодаря ти, ще го пробам

# 833
Преди 3 месеца и ние ходихме да разлепват дъщеря ми, имаше пълно слепване на вагиналния отвор. Самата манипулация не я стресира особенно, макар че имаше доста кръв през същия ден. Но пишкането след това стана ад... Цели 3 дни се стискаше, докато просто не се напишка. Отказа да ползва тоалетната, която си ползваше повече от половин година, отказа гърне... с голямо търпение я убедих да пишка в едно легенче. Цяла седмица се стиска и не ходи по голяма нужда. Ужасът ни продължи точно два месеца. Толкова й отне да се върне пак в тоалетната без страх от болка. Мажех насляпо и с много нерви, защото не дава изобщо да погледна, да не говорим да пипна.
И от няколко дни пак сме с пълно слепване. Мажех всеки ден с Бейбидрийм, много мазен крем - явно е обаче, че файда няма. Не знам какво да правя. Не искам да я подлагам на същия ужас. Поне да имаше ефект... В нашите аптеки продават ли Овестин? Или друг подобен продукт? Предпочитам да опитам с него, преди да й причиня същото...

# 834
И при нас беше много трудно пишкането, Калина още помни доктора... Това, което мен ме посъветваха (тъй като сме нямали възпаление или някакъв друг проблем свързан със слепването), ако се повтори - да изчакам до 6-7 годишна възраст и тогава да я разлепят. Нали идеята е, че проблем би имало, когато тръгне да ѝ идва, а няма откъде да изтече (грубо казано), а на 2,3 или 4 години няма как да се случи. Другата причина, която ми изтъкнаха е, че като са малки, ако се слепне втори път то това ще стане и 3, и н-ти, а когато са по-големи организмът произвежда хормони, които не позволяват това слепване. Аз лично съм решила, ако се случи пак, да не я тормозя Embarassed.

# 835
Аз също почти съм го решила - да не я тормозя пак, защото съм сигурна, че това ще се случва пак, и пак... Не мисля, че е правилно да се разлепва, щом не пречи на нормалното пишкане. Но пък ме е страх от инфекции, да не се получи по-голям проблем... Чета в чужди сайтове - никъде не препоръчват механичното разлепване.  Rolling Eyes  Къде е истината, не знам...

# 836
 От доста време никой не беше писал тук .Реших, че децата с този проблем са понамалели..но  уви не е така Sad
dunaika, знам какъв ад е било, и е за детето и за теб, т.е всички  в тази тема знаят Sad И моята малка буболечка доста време не ми даваше да я видя,да я намажа както трябва, но вече се разбрахме по този въпрос  Rolling Eyes
 Аз най-накрая открих магазините във Варна, от където да си купувам Павлодерм-а Simple Smile сега от около 2 седмици мажа с него и съм доволна,но сме с срастване отново.Преди месец придърпах и лесно се поразлепи,но сега не става . *Dory* ти пишеш,че при вас от кремечето се е разлепило само..след колко време мазане? Ние се мием почти всяка вечер с калиев перманганат и от 2 седмици мажа с Павлодерма.Трябва ли да я мия с нещо друго?

# 837
От доста време никой не беше писал тук .Реших, че децата с този проблем са понамалели..но  уви не е така Sad
dunaika, знам какъв ад е било, и е за детето и за теб, т.е всички  в тази тема знаят Sad И моята малка буболечка доста време не ми даваше да я видя,да я намажа както трябва, но вече се разбрахме по този въпрос  Rolling Eyes
 Аз най-накрая открих магазините във Варна, от където да си купувам Павлодерм-а Simple Smile сега от около 2 седмици мажа с него и съм доволна,но сме с срастване отново.Преди месец придърпах и лесно се поразлепи,но сега не става . *Dory* ти пишеш,че при вас от кремечето се е разлепило само..след колко време мазане? Ние се мием почти всяка вечер с калиев перманганат и от 2 седмици мажа с Павлодерма.Трябва ли да я мия с нещо друго?

Аз не я мия с нищо по - специално, просто всяка вечер си я къпя. С Павлодерм я мажа повече от година. И при нас ту се слепва (малко), ту се разлепя... Имам чувството, че освен кремчето, голяма роля играе и това, че Кали расте Rolling Eyes А иначе, като я мажа, гледам да намазвам по - навътре. А когато леко се е слепнало, взимам кремче, колкото грахово зърно и го мазвам от вътре на "джобчето", все едно си избърсваш пръста. Без да натискам и да бъркам на вътре Tired Още малко търпение и като ни пораснат девойките, само ще даваме акъли, а тази гадория ще е далеееч зад нас Peace

# 838
 Благодаря *Dory*,дано всичко да минава по-бързо,а иначе като гледам как лети времето и как бързо растат децата Simple Smile...докато се обърна и....каката завършва 2 клас Simple Smile

# 839
Благодаря *Dory*,дано всичко да минава по-бързо,а иначе като гледам как лети времето и как бързо растат децата Simple Smile...докато се обърна и....каката завършва 2 клас Simple Smile
Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт