Срастване при момИченцата.

• 231 355
  • 926
  •   1
Отговори
# 810
Проблема е че вече Рая е на почти 4 и ме е страх да не я травмирам.И също ме е страх да не стане работата дълбока и да не се налага операция

# 811
Здравейте.
Моята дъщеря имаше същият проблем.За това срастване научих от този форум преди 3 години-тя сега е на 4г.Като я видях,че и тя има такова срастване само къде не припаднах :rol Като я заведох при педито тя напрово ме гледаше все едно съм открила осмото чудо на света. ooooh!
 И се започна едно ходене по гинеколози,хирурзи та направо се бях побъркала от страх.Едните искаха да я оправят като с ръце я разтеглят ooooh! -някакъв ужас за мен и простотия.
 Другите искаха да правят операция с пълна упойка и първо да се види дали има яйчниц,матка...
 Аз само попитах как да я спра да пика та да и се напълни мехура,та да имат възможност да я погледнат на ехографа и как ще види яйчниците на едногодишно дете?
 Абе не ми издържаха нервите да си мълча да ме правят на луда и да им позволя да си играят и да се упражняват с моето дете. #2gunfire
 Въпреки притесненията ми оставих нещата така-по съвет на моята свекърва.Ислед 2 месеца видях че има отворче. Simple Smile
 И вече 3години отворчето малко по-малко си ръсте без никаква "лекарска"намеса.
 Само има поне два пъти в годината като пика и плаче ,за което си мисля,че е от това че ципичката се прокъсва по малко-защото всепак тя расте а с това и отворчето става по-голямо.Правили сме изследвания на урината по времето когато е имала такива уплаквания защото се съмнявах да не е някой цистит,но нямаше нищо,затова аз така си обяснявам нещата.
 Извинявам се за дългият пост. Embarassed
 Желая на всички дечица със същият проблем бързо възстановяване,а на мамите по голямо хладнокръвие-защото това не е кой знае колко голям проблем.  bouquet
  УСПЕХ! Hug

# 812
пускам снимки от началото на темата за тези ,които се чудят има ли срастване или не.мисля,че отворът на влагалището няма общо със срастването на малките срамни устни.
http://images.google.co.uk/images?q=+Labial+adhesions+photos& … p;sa=N&imgsz=

# 813
 Здравейте, писах тук преди време. Моята малка дъщеричка беше разлепена с ръце на 22 декември. Имаше съвсем малко отворче отгоре и се оплакваше, че и бучи. Проверявам я през вечер, вече няма проблем дава ми, но в началото , когато трябваше да я мажа си беше голяма борба. Остана ни обаче това бучене. Детето изпада в едни кризи, пищи, плаче и повтаря - бучи Sad Тъй като един път каже дуде бучи, а после дупе..вземахне и урина и ако за изследване- изследванията са нормални..нищо и няма...сега се чудя къде да я водя и какво може да и е  Sad
 Ако някое друго дете е било с такива оплаквания, преди или след манипулацията, моля пишете.
 Само на ехограф не сме ходили и сега си мисля и от там да минем  Sad

# 814
Здравейте!
Назад в темата прочетох, че срастването може да е свързано с инфекции, включително проблеми с бъбреци, полови органи..
Искам да питам дали е възможно уширено легенче на единя бъбрек да се получи в следствие на тази синехия? На нас ни поставиха такава диагноза преди 4 месеца с предписание за ехограф на всеки 6 весеца на бъбреците, а балгодарение на тази тема наскоро открих синехията при дъщеря ми... Та сега се чудя дали не са обвързани двете неща!?

# 815
Здравейте, майчета!
За мое огромно съжаление се включвам в темата, след като на дъщеря ми днес "разлепиха" срастването, което при нея е по рождение  Cry
Днес д-р Сираков отсъстваше и процедурата извърши една млада лекарка в кабинета му, според която става дума за тотална синехия.
Още след като се прибрахме от родилня дом разбрах, че може би нещо не е наред, защото вагинален отвор напълно липсваше, но едва след като прочето повече по темата разбрах за какво става дума.
Малко ме е яд, че лекарите - в родилните домове и личните, не гледат за тези неща, макар че в нашия случай не би имало значение времето, защото тя е така от самото си раждане  ooooh!

Искам да ви попитам след колко време горе-долу отшумява болката при пишкане след манипулацията?
При дъщеря ми разлепването беше съпроводено с прокървяване, но тя плака съвсем за малко - не повече от половин минута.
Сега обаче, вече вкъщи, плаче много и често, предполагам, защото я боли, когато пишка  Cry

Надявам се това да ни е еднствената подобна манипулация и ще работя много по превенцията на следващи срастваня (да не дава Господ), макар че от изчетеното оставам с впечатление, че при едно и също поведение и грижа от страна на майките просто в някои случаи проблемът се повтаря, а в други - не  ooooh!
Бъдете здрави и дано по-малко дечица имат такива проблеми Praynig!

# 816
  • у дома
Мишленце, не гледат защото не знаят!!!

Първата ни педиатърка беше тази от родилния дом - и ми се изсмя като й казах че подозирам срастване! Каза ми че си въобразявам разни неща.
Като я прегледа обаче и думите замръзнаха на устата й. И следващият път като се видяхме по друг повод каза че е започнала да преглежда всичките си пациенти момиченца и е открила още 2 случая.

Значи промяната започва от нас - майките!!

Докторите откак са излезли от университетите си не са чели нищичко повече, за да са в крак..  #Crazy

# 817
fastuche, за съжаление по много въпроси нещата стоят така - трябва да си половин лекар, за да се решават проблемите.
След първата ми мисъл, че нещо не е наред, се замслих, че може би аз бъркам нещо, нали досега сме били в болницата, преглеждали са я, значи всичко е наред ooooh!
Но да не обощавам де, има и страхотни педиатри, познавам такива, дано все повече са добрите и наблюдателните, защото в някои случаи времето е от огромно значение.

Сподели, моля те, как се развиха нещата при вас - и най-вече колко време продължи болката при пишкане?
Излишно е да казвам, че сърцето ми се свива от мъка, когато виждам, че го боли момиченцето ми, знам, че скоро ще мине, но...  Cry

# 818
  • у дома
Ами.. успокой се най- напред. И това ще мине. Важното е, че сте го открили преди да е станало голям проблем.  Hug

Аз съм забравила вече за това изпитание.  Wink

Мажи го с кремчето детенцето. Болката до утре сигурно вече ще е минало.  Peace

И ако ползвате памперс още - махаш памперса вече на всяка цена. 

# 819
  • Пловдив
Svetla Ivanova, при моето момиченце имаше подобен проблем. Взеха влагалищен секрет и се оказа, че има  Е-коли /иширирихия коли/. Направиха антибиограма, за да се види на какъв антибиотик са чувствителни.
mishlence_ , при нас само първия ден след разлепването плачеше така сърцеразирателно. На втория и на третия пак приплакваше, на четвъртия ден вече явно не я болеше докато пишкаше  Peace мии я по честичко, но без сапун или още по-добре обливай слабините с калиев перманганат. Правете вани със смрадлика / лайка всяка вечер. Това помага много за бързото зарастване и действа противовъзпалително  Peace

# 820
Аз да кажа,че може бактериите да не са в урината,а да се замърсява самата проба,заради бактерии,които се събират при слепеното.При голямото ми момиченце това го откри нефложка,при която отидохме след 3 различни бактерии,в три стерилни урини! ooooh! Та жената го видя това слепване и ни прати при Сираков.Каза ни,че там просто няма как да го измием и пробите се замърсяват!Не съм давала никакъв АБ и не сме имали никакви проблеми.Съвета ми е преди да давате АБ да пускате няколко пъти урини,за да сте сигурни,че има бактерия и каква е тя! Peace
Рени,радвам се,че писа! Hug И най-вече,че сте забравили за проблема!Значи остава и ние да чакаме и да проверяваме,колкото и сложно да е. Peace

# 821
Момичета, благодаря за коментарите!
Мишленцето ми вече е добре, пишка и ака без да плаче, вчера беше просто ужас
avia, благодаря за съветите, още преди да дойде лекарката и да ни види ми дадоха листче с процедури за след "манипулацията"
Сега мия с водичка, мажа с дефламол, а вечер бани с лайка и смрадлика

Като поглеждам обаче как изглеждат вече нещата на мястото на слепването направо малко се притеснявам - виждам голяма цепчица, която се отваря, когато разтварям леко, за да мажа, а отвътре се вижда нещо като червеничка тъкан Rolling Eyes
Извинявам се за натуралистичното обяснение, но няма как по друг начин да го опиша, но малко се притеснявам дали така трябва да изглеждат нормално разтворените малки лабии и входа на влагалището?
Може би просто защото го виждам за пръв път и разликата с преди е огромна, но малко ме стресира тази гледка и се надявам всичко да е наред Embarassed

# 822
  • Пловдив
Мила, нормално е цветът да е наситено розово. Ако имаш съмнения по-добре изчакай десетина дни да заздравее добре и заведи детенце пак да го погледне гинеколог. При моето момиченце имаше зачервяване, което беше заради бактерии, попаднали във влагалището, както вече писах. Но разликата, поне за мен, между нормално червено и възпалено червено е  както при възпалено гърло - разликата е в една идея по-червено и сякаш зачервяването е и малко около входа на влагалището. 

# 823
avia , мерси за отговора. Утре мисля да ходя пак при личната- ще настоявам за ехограф, влагалищен секрет и гинеколог Sad предполагам , че ще ме помисли за луда...или че преувеличавам, а и май пак се слепваме..има няколко милиметра.Някъде напред в темата имаше една майка, която пишеше, че като вземе да се слепва при нейното момиченце-тя леко придърпвала...обаче аз нещо не намирам смелост да го направя това Sad  а ако мажа с мазен крем всеки ден -дали ще се поразлепи само ?

# 824
Здравейте,

И на нас ни предстои да ходим при доц. Сираков. Моля, кажете как се казва спрея с лидокаин, който да си вземем от аптеката, ако се наложи евентуална процедура?
После ходи ли се на нефролог за изследване на бъбреците?

Общи условия

Активация на акаунт