Срастване при момИченцата.

• 231 376
  • 926
  •   1
Отговори
# 795
Здравейте и от мен мили мами.Аз съм нова във форума но от два месеца все се каня да напиша нещо и аз.Имам един проблем с моята непослушка Рая и искам да споделя с вас.
Нашета дъщеря когато беше на 1г. и 2 месеца когато случайно видях че вагиналния й отвор е слепен,но не напълно,имаше само едно съвсем малко отворче.Та,трябваше дая заведа на гениколог за пръв път на 1г. и 2 месеца. Както и да е,отиваме при една от гениколожките която се славешес добро име.И тя каза да я заведем на другия ден да я оправи.Отиваме на другия ден и тя ни обясни , че ще замрази мястото с лидокаин и след това спомоща на ръцете сище отлепи вагиналните стени и аз не бях там понеже ме съжелиха да не гледам какво правят на детето ми.Изведоха я плачеща но както се досещате и аз плачех през цялото време докато чаках.Докторката предписа крем (Клотримазол който се предписва на големи жени като нас) и каза да я мажа всеки ден по 2 пъти след тоалет,така и направих.Нещата се оправиха и всичко беше на ред докато тя не навърши 2г и 6 месеца когато аз забелязах ,че се получило същото слепване(понеже аз вече имах навика да поглеждам там от време на време да не стане пак така) и пак отидохме при същата докторка която направи почти същата манипулация,но този път не с лидокаин а с йод,но аз вече бях там и видях всичко, И я питам докторката "От  какво  може да се е получило това" , а тя ми обясни че това е същото както при  момченцата ,ама се получава и при момиченцата.Изписа ми същото кремче и същите манипулаций.Но ето ,че моята малка Рая вече порасна и всичко си разбира и много знае и има същия проблем както преди 2 години,същото слепване и дори вечер когато правим тоалета не ми позволява да пипам там много много пък аз искам да измия добре самото място
и да го подсуша добре,но тя не дава защото предполагам че и опъва може би.
Това е моят наболял проблем и моля ако има майчета които са се зблъсквали с това нека ми пишат да споделят опит и да ми кажат какво да правя.Казаха ми за операция,за разлепване само с ръце както предишните пъти.но ме е старх че тя вече всичко разбира и ще се психира.
Благодаря ви предварително на всички и да ви кажа че сте много готини!!!!!!!!!! Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 796
не съм много компетентна,но къде точно е слепването-само при вагиналният отвор ли?защото и при дъщеря ми беше така,но с разтежа се отваряше малко по малко и сега рзстоянието е по-голямо.мисълта ми е дали наистина има проблем или някой просто е решил,че мястото трябва да изглежда по друг начин-като на големите...?

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 22:47 от AnMary

# 797
Няма как да мине без лекар! И след всяко отлепяне е трябвало леко след баня да виждаш какво е положението и да отлепваш лекичко. Как от време на време поглеждаш!!!! Ами и при момчетата пак се слепва.
Заведи я на лекар!

# 798
nano,отворчето си изглежда като на малко момиченце,но просто двете стени на самия отвор са слепени и след някъкъв период от време пак се получава.При отлепянето няма никаква кръв.И проблема си го има защото и аз самата когатои отворя краченцата се вижда че не се разтваря въобще.Благодаря!!!

Lianka,аз дори за миг не съм си помисляла че ще мине без лекар,но съгласи се с мен че не мога всяка вечер след тоалет да я разкрачвам и да гледа кво става там.Тя вече е голяма и ме пита "Мамо,нали няма да ми бърка докторката пак".Това е въпрос който ми го задава при всяка една моя проверка.Благодаряти все пак,но аз не съм споделила тук за да ме вините!!!! Hug  Laughing Kissing Heart

# 799
аз мисля,че този отвор се разлепя сам с течение на времето-поне при дъщеря ми стана така.беше си залепено и по малко с израстването започна да се разлепя само .сега е малка дупчица и се вижда навътре розово,но когато беше малка не беше така.не съм виждала много дудки  Simple Smile, но да не би да е нормално и само да мъчите детето.ако искаш дай снимка на лични... Hug

# 800
аз мисля,че този отвор се разлепя сам с течение на времето-поне при дъщеря ми стана така.беше си залепено и по малко с израстването започна да се разлепя само .сега е малка дупчица и се вижда навътре розово,но когато беше малка не беше така.не съм виждала много дудки  Simple Smile, но да не би да е нормално и само да мъчите детето.ако искаш дай снимка на лични... Hug

При Рая  дупчицата е голяма колкото зърно от ориз пък надолу си личи че си е слепено и си личат двете стенички на самия отвор.Не ми е приятно да правя такива снимки на детето и не искам sorry.Не е нормално и според докторите понеже съм питала и други

# 801
дано се включат и други мами с малки деца и да кажат от кога е отворено това влагалище?аз мисля,че е нормално да се отваря с времето-поне така наблюдавах аз...

# 802
  • Пловдив
До 4-5 годишна възраст обикновено, но може и до влизането в пубертета и регулирането на естрогена на детенцето.

# 803
Според мен не е нормално детето да се роди с слепен отвор и постепенно с времото да се отваря.Несъм чувала за такова нещо.Имам приятелка на която детето и е с 6 месеца по малко от моето и която е в течение на нещата и съм виждала нейната дутка и си е съвсем нормална(като на голяма жена).Нашата не е така и последния път когато ходихме на лекър отидохме понеже на предния ден малката не искаше да пишка и и щипеше и пищеше,а и нещо друго не се пишка от вагиналния отвор а от уретрата на самия орган(само да поясня)

# 804
Здравейте момичета. Ние минахме през такъв проблем. Исках да споделя моите впечатления и изводи.
Най-напред изглежда джипитата не са много запознати с проблема и изпускат при прегледите да открият слепванията навреме, поради което се налага ходене при специалист. Второ, при нас го идентифицираха заради появила се болка при чишкане. Мотаха ни цяла седмица да мине от само себе си и по мое настояване ни пратиха при специалист, като джипито реши, че трябва да отидем на уролог. Прати ни при Момчилов от Пирогов, който веднага насрочи операция с пълна упойка, цепване със скалпел и обшиване. Тъй като аз бях изчела вече доста по темата от този форум, настоях да отидем при Сираков от Майчин дом. Той направи манипулацията веднага, а дъщеря ми дори не се разплака, даже 'ох' не се чу.

Пиша това, за да предпазя други майки от 'амбициозните' хирурзи и оператори в Пирогов, при положение, че явно такава операция съвсем не е наложителна. В общия случай, слепванията са за гинеколог и не се  налага да се травмират децата с операции и упойки.

# 805
 на мен така първо един лекар ми каза че трябвало да се направи операция която не била страшна(ама операция).Аз  естественно не се доверих сляпо на неговото мнение и реших да отида при въпросната генеколожка при коятто ходих два пъти.Даже втория път предписа и тантум роза(гранули за воден разтвор)да й правя тоалета снего без сапун естественно..И крема който споменах в погорните постове(клотримазол).

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 16:35 от perdono25

# 806
  • Русе, у дома
Много от гинеколозите дори не са запознати по въпроса с лабиийте. Наистина трябва ние да четем повече и да знаем повече, за да сме максимално полезни на децата си.
На нас много ни помага и Триклобактер-а. Ползвам го доста често и при двете си момичета. Понякога им варя и отвора от смрадлика. А за след баня използвам един "правен" крем от аптеката (той е доста мазен), а доколкото съм изчела за проблема, лабиийте се получават поради прекалено изсушаване на мястото. Аз намазвам с преварен зехтин и леко опъвам, за да разтворя и да предотвратя слепването. Мислех да спра след като дъщеря ми стана по-голяма, за да не я травмирам, но след разговор с педиатъра при когото ходим на частно, ми каза да продължавам така, защото ако я оставя, ще стане по-зле положението. А доколкото знам дори и след разлепяне много често отново се появява срастване. Голямата ми дъщеря беше се срастнала на половина, след като я бях оставила на грижите на баща и за около (3-4 месеца), когато бях в болницата и след като родих малката. После постепенно с мазане със зехтин пооправихме нещата, Сега е слепнала малко и доста често се зачервява, но така е, това място е твърде деликатно.
И крема който споменах в погорните постове(клотримазол).

А Клотримозола за какво всъщност е изписан?

# 807
Ами клотримазола ми го изписа да я мажа след манипулацията.Тя всъщност не е детски гениколог.А и на мен са ми изписвали такъв крем за мои си проблеми,ама незнам дали е удачно при малки деца.Сега си мисля да я заведа при някой доктор от Варна.Ако има майчета който са от там или са водили децата си тама при някой специалист нека да каже
  bouquet  bouquet

# 808
  • в едно миланско село
Някоя мама,която е писала в началото няма ли да се включи да каже до кога продължава това нещо?!! ooooh! Голямото ми момиче беше така и на 8м. я разлепи Сираков,но и до ден днешен си се слепва. TiredА вече е голяма и не дава да я погледна даже,усети се,че я подръпвам и ... Rolling Eyes Чудя се до кога?!
Лошото е,че и малката е така. Sad

ми писали сме назад подробно  Rolling Eyes
разли4но е. гледаШ всяка ве4ер и мазен (нехормонален) крем.
не е толкова голяма, моята малка е на 6 и 4ак сега запо4вам да диШам и да не проверявам баШ ежедневно.
спокойно, ако отворът е достатъ4но голям не е задължително да се появят инфекции  Peace

# 809
  • Linz
Гледам, че съм пуснала темата, когато Рая е била на 1 г. и 5 м. Срастването продължаваше до преди 3-тата й година, сега е на 6 и съвсем сме забравили за този проблем.

Общи условия

Активация на акаунт