Срастване при момИченцата.

• 231 365
  • 926
  •   1
Отговори
# 780
   Аз случайно го намерих в аптека на единия МОЛ...преди това в друга аптека  ми бяха казали,че е спрян от производство и нямал заместител  Thinking най-вероятно е имало останало количество в аптеката в Мол-а Simple Smile

# 781
Дефламол-а от скоро пак са го пуснали в производство и го има свободно в аптеките. Pavloderm-a го намирам в аптеките, но май не е много разпространен.

# 782
И на моята дъщеричка и бяха слепнали срамните устни, само че малките бяха залепени за големите. От около 7 месечна възраст, педиатърката няколко пъти ги отлепва с клечка за уши напоена в риванол и след това я маза с кремче срещу бактерии, към 10 месечна я водихме на детски гинеколог, той пък я цепна малко...каза всеки път като сменям памперса да изчиствам хубаво срамните устни и да ги мажа с кремчето което ползвам за дупето на Бюбхен. От тогава не са залепвали отново.

Взимала съм хормонални препарати по време на бременността, лежах за задържане...това може да е причината за слепването при детето. Но лекаря каза, че ще израсте този проблем, въпреки че съм чела в нета по този въпрос - може и до юношеските години да трае

# 783
Дали някоя от пловдивските мами е ползвала услугите на д-р Йончева?

# 784
Ох, милото детенце. Не мисля, че трябва да се бавите.

# 785
   Отдавна не бях влизала, виждам че има нови мами с този проблем. ooooh!  Да ви дам малко кураж. Даре е съвсем добре - вече минаха 4 месеца от разлепването. Мазах една седмица с гръцки пантенол някакъв, който ми препоръча кварталната аптекарка, защото точно тогава дефламол никъде нямаше. Даре не ми даваше да я погледн известно време, но вече нищо не помни, или не дава вид да помни. С пишкането имахме проблем един ден и през първата седмица мазах насляпо, за да не я разплаквам. Сега я поглеждам веднъж седмично и е добре. Зачервна беше около две седмици. Ндаявам се проблема завинаги да е в миналото ни и го пожелавам на всички тук Hug

# 786
Някоя мама,която е писала в началото няма ли да се включи да каже до кога продължава това нещо?!! ooooh! Голямото ми момиче беше така и на 8м. я разлепи Сираков,но и до ден днешен си се слепва. TiredА вече е голяма и не дава да я погледна даже,усети се,че я подръпвам и ... Rolling Eyes Чудя се до кога?!
Лошото е,че и малката е така. Sad

# 787
При нас не се е слепвало втори път, Сираков я разлепи миналия Юни. Тя остана много стресирана от това "преживяване" и не дава да я пипам, но пък сама, всяка вечер след баня, ми показва дундето, като лекичко го подръпва от двата края и после заедно мажем с крем. За сега нямаме проблеми.

# 788
Здравейте майчета .И моето момиченце има същия проблем,слава богу не са ни правели никакви манипулации.Слепването се отваря напълно само с мазане с Линоладиол Н.Когато разбрахме първия път ходихме на детско юношески гинеколог в Шейново и на детски невролог да проверим уретера и бъбреците.Имахме и  бактерии в урината,които изчистихме с антибиотик.Често се слепва и се отваря отново с мазане.Хич не ми се иска да я подлагам на каквато и да е процедура.Личният лекар ме уверява че с времето ще го израсте,т.е организма ще започне да произвежда хормона с който я мажем.Въпросът ми е с какво да я мажа сега когато е отворено,нещо което да не и навреди.Замислям се за Ексцепиал с бадемово масло.

# 789
  • София
След разлепването на дъщеря ми преди около две години, започнах да я мажа редовно - всяка вечер след миене с Павлодерм (аз и по-горе съм писала) и все още нямаме ново слепване. Изобщо не я дърпам, а и не винаги проверявам дали не се е слепило пак. Имаше един момент, в който може би няколко вечери не я бях мазала, а и не бях я проверявала скоро и видях 1-2 мм слепване. Но когато продължих да я мажа, но вече съвсем редовно, слепването изчезна.
Надявам се при всички да работи този лесен метод, както при нас  Hug.

# 790
Betta ,кажи ми как точно я мажеш? newsm78 Щото на мойте кукли им се слепват малките лабии,т.е. ако ги мажа с нещо,то трябва да е на самия отвор на влагалището,а на мен ми се струва,че не е много добре,да не попадне нещо вътре? Rolling Eyes 

# 791
  • София
pebs, мажа я по външната част, не слагам навътре. При нея слепването беше на самия отвор на влагалището. Кремчето е мазно и мисля, че си се саморазмазва. Мажа и към дупето също, там пък помага, ако е раздразнено от акане.

# 792
Благодаря ти!
Ще пробвам и аз с тоя крем,макар че не знам как ще стигне до мястото на слепване,ако мажа отвън. Rolling Eyes
И на моите се слепва самия отвор,от към дупето на горе. Confused

# 793
 Отдавна не съм писала в тази тема Simple Smile Ние сме добре засега,Миша не се е слепвала..но аз всяка вечер я гледам. Вчера пуснахме урина за изследване , защото постоянно повтаря , че и бучело на дудето Sad чудя се- да я заведа на детски гинеколог , личната каза,че нямало нужда ..и все пак Sad

# 794
   Не мажа с нищо Rolling Eyes Мия дупето с чиста топла водичка само при смяната на памперс с ако, сутрин и вечер - без никакви сапуни и препарати. Наобед слагам детето да спи по гащички с "пикливка" под чаршафчето.
   Дълго време след процедурата не я поглеждах, за да забрави травмата. И сега, когато го правя, внимавам да не фокусирам вниманието на Даре върху действията си. Няма и следа от слепване за сега Praynig
   Да припомня нашия случай - пълна синехия по рождение. Пила съм хормонален препарат на прогестеронова основа за задържане на плода в началото на бременността. Доктор Калчева ми обясни, че е хормонална криза и до втората годинка ще отшуми. Каза ми и също да не мажа с препарати, кремове и да намаля до минимум третирането с друго освн с водичка. Каза също, че не памперсите, липсата на хигиена или прекалената хигиена са причината.
   Тук чата все повече за повторно слепване и косата ми настръхва. Cry Колко време след процедурата може да се случи, някой знаае ли?

Общи условия

Активация на акаунт