Срастване при момИченцата.

• 231 430
  • 926
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Лично моето мнение е че срастванията се подпомагат от кремовете против подсичане,който са сухи и имат заздравяващ ефект,пампите който запарват и чувствитемната бебешка кожа.
До годинката аз миех след всяко наакване(то беше 2-3 пъти дневно) и вечер и цапотех с крем.След манипулацията не мажа с нищо,мия я само вечер,през другото време с мокри кърпи бърша при смяна на пампата.За сега няма наченки на срастване,да чукна на дърво,дано да нямаме повече.
На ехограф не сме ходили,тъй като изследванията на годинка ни бяха перфектни.Имахме обаче е-коли,който лекувахме с антибиотик.

# 136
  • Linz
Лично моето мнение е че срастванията се подпомагат от кремовете против подсичане,който са сухи...
За това против срастване препоръчват мазен крем- Дефламол, Вазелин...

# 137
Значи да приключваме с цинковите кремчета (ползвам това против подсичане на нивеа).
Мия само вечер по време на банята а денем сме с кърпички, така сме от как е застудяло.
За половин година не виждам да е започнало възобновяване на срастването, дано и да няма! Praynig
Някой да вижда друга грешка която допускам? newsm78
Разбрах че ехографа с който се парви прегледа е вагинален, вярно ли е това?

# 138
  • София
А ми другото е да махаме пампите,но поне при нас такива изгледи за сега няма Grinning
За ехографа нищо не мога да кажа,но ми звучи страшно да е вагинален. Sad

# 139
  • Linz
Разбрах че ехографа с който се парви прегледа е вагинален, вярно ли е това?
#Crazy Това предполагам е шега?! Rolling Eyes

# 140
Вагинален ехограф за бебе? Shocked Възможно ли е?

Д-р Сираков ни предписа за срастването крем с дефламол и сулфатиацол. Иначе и аз не мисля, че е много добре всеки път при смяна на памерса да се мие. Naughty Ние почистваме с мокри кърпички или с памуче напоено в смрадлика.

# 141
Вагинален ехограф за бебе? Shocked Възможно ли е?
Поне така ми каза доцентката преди няколко месеца. Попитах няма ли риск да се засегне и дефлорира химена така, отговори че няма. Но и мен ме стряска този факт, за това и се услушвам половин година вече. Blush
За това питам вас как са ви преглеждали?

# 142

Д-р Сираков ни предписа за срастването крем с дефламол и сулфатиацол. Иначе и аз не мисля, че е много добре всеки път при смяна на памерса да се мие. Naughty Ние почистваме с мокри кърпички или с памуче напоено в смрадлика.
Цитат
Не съм съгласна да не се мие всеки път при смяна на памперса. Аз в началото си мислех, че може да ползваме мокри кърпи вместо миене с вода, но така ни се подсече дупето, че никакъв крем не  ни помогна. Личната ни лекарка ни изписа някакъв мехлем, от който обаче всичко ни мина мн бързо. Тя ни посъветва да се мием при всяко сменяне на памперса, а мокрите кърпи -само, когато сме на вън.
Е в крайна сметка всеки решава сам какво къде и кога да използва. Grinning

# 143
Писала съм в началото на темата как протекоха при нас нещата, затова няма да се повтарям. Пиша само, за да кажа на Мери, че при бебета не съм чувала за вагинален ехограф...
Дъщеря ми винаги са я гледали на обикновен - оглед на коремни органи и каквото имаше да се види - видяха го, а за това, което им се стори съмнително ни пратиха на допълнителни изследвания.
Вътрешни сраствания не е задължително да има и ако има, то обикновено има и признаци за това.
Не се притеснявай - просто си спазвай хигиената и наблюдавай редовно. Hug

# 144
Писала съм в началото на темата как протекоха при нас нещата, затова няма да се повтарям. Пиша само, за да кажа на Мери, че при бебета не съм чувала за вагинален ехограф...
Дъщеря ми винаги са я гледали на обикновен - оглед на коремни органи и каквото имаше да се види - видяха го, а за това, което им се стори съмнително ни пратиха на допълнителни изследвания.
Вътрешни сраствания не е задължително да има и ако има, то обикновено има и признаци за това.
Не се притеснявай - просто си спазвай хигиената и наблюдавай редовно. Hug
Благодаря ти много!  bouquet
 Всичко това звучи успокояващо!

# 145
Момичета, за съжаление, опасенията ми се потвърдиха.Йоана има срастване.Нашето педи каза, че за манипулацията трябва да се извърши от детски гинеколог.Пращат ни в София, но тя каза поне в края на април, за да не я размотавам по пътищата в това променливо време.Че ще ни резната е ясно. Но въпросът ми е дали това изчакване около месец и нещо няма да навреди newsm78.Моля ви, посъветвайте ме Praynig

# 146
Момичета, вчера като  прочетох  за вашите проблеми, направо се шашнах.Моята спеше , направо се побърках ,докато се събуди, за да я огледам, но всичко си е наред. Никога не съм чувала за това срастване и много се радвам че чрез вас можем навреме да се осведомим . КЪСМЕТ!!!    bouquet

# 147
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Момичета, за съжаление, опасенията ми се потвърдиха.Йоана има срастване.Нашето педи каза, че за манипулацията трябва да се извърши от детски гинеколог.Пращат ни в София, но тя каза поне в края на април, за да не я размотавам по пътищата в това променливо време.Че ще ни резната е ясно. Но въпросът ми е дали това изчакване около месец и нещо няма да навреди newsm78.Моля ви, посъветвайте ме Praynig
Ако ципичката не е голяма и не пречи на уринирането- може да се изчака. Но ако видимо нараства - не чакай- образува се нущо като джбче и се получават инфекции.

# 148
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Благодарение на тази тема открих,че и моята дъщеря има срастване.Заведох я при моята гинеколожка и тя ни каза да я мажем 2 седмици с Овестин и промивки със смрадлика .Тъй като не намерихме крема,ни изписа да разтапяме по 1/4 глобула,която е със съдържание 0,5 мг естриол,т.е двойно по-малко от крема.Мажа я вече 2 седмици всяка вечер,ципата почти се разкъса,останаха около 3-4 мм.Искам да питам мамите,които са мазали с крем,колко време максимално мога да я мажа?Надявам се до 2-3 дни да се разкъса изцяло.А след това трябва ли пак с някакъв крем да мажа или е достатъчна само хигиената и повечко време да стои без памперс.Предполагам срастването се е получило,т,к след всяка смяна на памперса мажех здраво с крем против подсичане.Отдавна вече спрях всякакви кремове,само с мокри кърпички,а когато е наакана мия дупето,но само с вода,без сапун.Засега няма проблем,няма странични ефекти,но все пак се притеснявам,въпреки,че количеството е много малко,използвам сигурно и 1/20 от това,което се получи след стапянето.Моля,дайте съвет как да  процедирам след това.

# 149
  • Linz
Аз мажа с Линоладиол. Количеството, което слагам е нищожно- само върху ципата. Каквото попадне извън нея го изтривам.
Знам, че не е хубаво да се маже продължително време (педито каза, че се натрупва в организма). Но може да се прави курс от по няколко дена през няколко месеца.

Общи условия

Активация на акаунт