Срастване при момИченцата.

• 231 417
  • 926
  •   1
Отговори
# 150
zdraveite mai4eta!eto ni i nas sred potarpev6ite.blagodarenie na tozi forum i nie sno6ti zabeliazahme tova srastvane,a dnes se potvardi pri lekarkata.blagodarenie na 1-a priatelka,koiato mi kaza za temata i az ia pro4etoh.no ako vi niama6e vas,koga li 6tiah da go ustanovia?!moeto momi4ence e na 19 meseca,i pri misalta kakvo 6te i praviat,mi se sviva korema.utre sme na detski ginekolog,i 6te se opitam da go ubedia da probvame samo s krem,predi da pribegne do skalpela.utre 6te pi6a pak.blagodaria,4e vi ima!

# 151
  • Linz
zdraveite mai4eta!eto ni i nas sred potarpev6ite.blagodarenie na tozi forum i nie sno6ti zabeliazahme tova srastvane,a dnes se potvardi pri lekarkata.blagodarenie na 1-a priatelka,koiato mi kaza za temata i az ia pro4etoh.no ako vi niama6e vas,koga li 6tiah da go ustanovia?!moeto momi4ence e na 19 meseca,i pri misalta kakvo 6te i praviat,mi se sviva korema.utre sme na detski ginekolog,i 6te se opitam da go ubedia da probvame samo s krem,predi da pribegne do skalpela.utre 6te pi6a pak.blagodaria,4e vi ima!
Здравей! Съжалявам за проблема ви. Ако не си прочела всички мнения ти препоръчвам да го направиш. За да разбереш, че всъщност не е нищо страшно- нито манипулацията по отстраняване на ципата, нито мазането с хормонален крем (в умерено количество). Успех!

# 152
А някой от Ст,Загора или Пловдив да ми каже  има ли детски гинеколог във тези градове?Благодаря предварително.

# 153
Reni,blagodaria 4e si otvorila temata!I moeto momi4ence se kazva Raia.Utre mi predstoi hodene po makite i az ot pritesnenie ne moga da zaspia.Pobarkvam se pri misalta ,4e na takova malko 4ove4e mogat da mu praviat ne6to na vulvata.Dopitah se do moia ginekolog,koito ne e v Balgaria i ne e balgarin,i toi mi otgovori,4e niama miasto za pritesnenie.i v nikakv slu4ai da ne dopuskam da igrae skalpel tolkova barzo!kaza ni da polzvame kselokain i da ia raztvariam leko.Utre 6te vidim kakvo 6te kaje i bg ginekolojkata.6te pi6a sled pregleda

# 154
  • Linz
Reni,blagodaria 4e si otvorila temata!I moeto momi4ence se kazva Raia.Utre mi predstoi hodene po makite i az ot pritesnenie ne moga da zaspia.Pobarkvam se pri misalta ,4e na takova malko 4ove4e mogat da mu praviat ne6to na vulvata.Dopitah se do moia ginekolog,koito ne e v Balgaria i ne e balgarin,i toi mi otgovori,4e niama miasto za pritesnenie.i v nikakv slu4ai da ne dopuskam da igrae skalpel tolkova barzo!kaza ni da polzvame kselokain i da ia raztvariam leko.Utre 6te vidim kakvo 6te kaje i bg ginekolojkata.6te pi6a sled pregleda

Както ти е казал гинекологът ти- няма място за притеснение. Това срастване се среща често. Лошото е, че мнението на лекарите за отстраняването на ципата е различно, което много обърква. Но важното е да има резултат без излишни притеснения.
Успех!

# 155
Da,no na6ite lekari darjat da ne se razvivat,i da izpolzvat mnogo stari metodi!Dnes vse pak re6iha da cepnat moeto momi4ence,i predi da sme razbrali lekarkata si be6e svar6ila rabotata.Ne mi haresa,4e o6te s vlizaneto v kabineta zapo4na s iztakvaneto,kak e edinstvennata v ciala Varna,i kak 4ak ot Ruse idvali pri neia.Zabrani ni kategori4no pampersite,a na men 6te mi e mnogo trudno,pri polojenie,4e malkata Raia,vse o6te ne govori!Tazi ve4er e parviat opit bez pampers!da oba4e az imam i o6te 1 bebe na 7 mes,i koga 6te uspiavam da ia preubuvam neprekasnato!

# 156
Оле, това с памперсите ми се вижда сложно.Моята не е виждала гърне още newsm78

# 157
moiata hodi na garne ot 7-mia mes.no problema e,4e tia pie mnogo voda i mnogo pi6ka na pampersa.6te i namalia vodata,no se pritesniavam,4e vse o6te e mnogo studeno i 6te triabva na 30 min da ia preobuvam.a az niamam takova vreme

# 158
Здравейте,
снощи до късно четох темата и аз сутринта реших да проверя,гледахме с мъжа ми и мисля че нямаме такова срастване.И понеже сме в Англия да питам ако има мама която е ходила на ГП тук с такъв проблем ,понеже незнам дали ще мога да обясня на анлг.А и нещо друго няма ли някакъв медицински сайт със снимков матерял,че да добия представа за какво точно става дума.Благодаря предварително и дано оздравявате барзо.

А тази вечер се разрових и намерих и снимки и още един полезен сайт :http://www.emedicine.com/ped/topic1267.htm
дадено е и крем който помага...слава богу ние нямаме такова нещо!

Последна редакция: пн, 06 мар 2006, 00:37 от diorella

# 159
В сряда имаме уговорен преглед при д-р Сираков.Днес ме навика гинеколожката , при която заведох Йоана Sad.С право, защото срастването е прогресирало много.Ама да слушам педито #Cussing outСега ми е много напрегнато.Дано всичко мине ок.

# 160
И ние сме така. Отвори се сама. Не ме питайте как. Или се е натиснала или е направила по-рязко движение. Забелязах го като я изкъпах вечерта.Имаше леко раздразнена кожичка, която се оправи след 1-2 дни. Сега обаче след около два месеца започна да се затваря. Казаха ми да я мажа с Дефламол. Знае ли някой повече за използването му в този случай.

# 161
  • София
В сряда имаме уговорен преглед при д-р Сираков...:Сега ми е много напрегнато.Дано всичко мине ок.

Ще мине съвсем безпроблемно, ще видиш - докторът има лека ръка и е много внимателен. Нашата девойка дори и не разбра какво става / на 10 месеца беше/- звук не издаде, значи не я е боляло.

И ние сме така... Казаха ми да я мажа с Дефламол. Знае ли някой повече за използването му в този случай.

Полза от Дефламола има до толкова, че е мазен и не позволява да се срастне кожичката там, където е разранено. Изписват го след т.нар. цепване. Но за разпадане на ципата няма да помогне!

# 162
Тази вечер(или по скоро рано сутринта) пътуваме за София.Лошото е , че от снощи Йоана се зачерви и поду отдолу SadНе дава да я почиствам с тампонче със смрадлика.Днес ми се стори, че едната малка устничка се слепва за голямата на едно място.Вчера не беше така.Дано не ни откажат манипулацията заради това зачервяване.А и памперсите са все по-сухи SadДано всичко мине и утре да се похваля с добри новини Praynig

# 163
Тази вечер(или по скоро рано сутринта) пътуваме за София.Лошото е , че от снощи Йоана се зачерви и поду отдолу SadНе дава да я почиствам с тампонче със смрадлика.Днес ми се стори, че едната малка устничка се слепва за голямата на едно място.Вчера не беше така.Дано не ни откажат манипулацията заради това зачервяване.А и памперсите са все по-сухи SadДано всичко мине и утре да се похваля с добри новини Praynig
Ще ви стискам палци мила Praynig Пиши после какво е станало.

# 164
Да се отчета за нашето разлепване.Всичко мина много бързо и неусетно, буквално за секунди.Д-р Сираков беше много любезен и внимателен.Раздели устните и ме накара да гледам , за да видя как трябва да изглежда неслепнало.Да ви кажа направо се учудих колко голяма дупка стана.Вече си мисля , че е било и вродено при Йоана newsm78Каза ни да мажем с мехлем(Дефламол и сулфатициол) и да правим седящи бани със тетра.Поясни , че е често срещано явление , особено при по-бели бебета, което малко ме озадачи.Предупреди , че е възможно отново да срастне.Опасността от това срастване идва от това, че урината е възможно да се инфектира от бактерии, попаднали в джобчето от срастването .Тази инфектирана урина може да се върне (част от нея)или да се получи рефлукс.Дано съм го обяснила точно.Та значи не е страшно.Но ако не беше форума, едва ли щях да забележа.

Общи условия

Активация на акаунт