Срастване при момИченцата.

• 231 445
  • 926
  •   1
Отговори
# 180
леле уплашихте ме
утре ще си прегледам момиченцето
не съм го правила до сега

# 181
Това намерих като снимки,понеже аз дълго се чудех има ли или няма срастване.
http://images.google.co.uk/images?q=+Labial+adhesions+photos& … p;sa=N&imgsz=

# 182
  • София
Оказа се, че и моята дъщеря е със срастване. Бяхме в Германия за изследвания за алергия, и при стандартен преглед педиатърът откри срастването - имаше си дупчица, но не напълно отворена. Аз откъде да знам колко е голяма вагината на бебета? Тук никога педиатър не я е поглеждал... #Cussing out Както и да е, това, което искам да ви кажа е, че при нас всичко се оправи за 3 дни мазане с крем Linoladiol N, по 3 пъти на ден, втриван с масаж на мястото. Кремът съдържа естрадиол.

# 183
  • Linz
Както и да е, това, което искам да ви кажа е, че при нас всичко се оправи за 3 дни мазане с крем Linoladiol N, по 3 пъти на ден, втриван с масаж на мястото. Кремът съдържа естрадиол.
И при нас се оправи с този крем (вече 2 пъти), но постоянно следя дали няма да срастне отново.

# 184
  • Бургас
А с тези снимки вече ме шашнахте и при нас май има срастване,а сега няма кой да я прегледа и ще откача до вторник.

# 185
леле ако съм педофил с голям кеф бих чела темата - пък и снимки има...  Wink

Но писмото на д-р Сираков много ме впечатли - как изобщо си е направил труда, и колко подробно е описал всичко. И колко успокояващо звучи всичко за родителите - наистина, безобидна манипулация. Успех на всички, които се борят с това явление - явно е често срещано и не е страшно, а и у нас има специалист по темата, който може да помогне.

# 186
И аз имам съмнения. Sad

# 187
  • Linz
А с тези снимки вече ме шашнахте и при нас май има срастване,а сега няма кой да я прегледа и ще откача до вторник.
Дори и да има срастване няма от какво да се шашкаш.

# 188
  • Бургас
Дори и да има срастване няма от какво да се шашкаш.
Благодаря ти, при нас всичко е наред частния педиатър при който ходя ни прегледа и каза ,че всичко е ок.
На всички които го имат този проблем бързо оправяне.

# 189
Благодаря на всички,които са писали в темата.Изключително полезна е.Никога не съм си и помисляла,че това е възможно,но вече съм подготвена ако стане и ще предупредя всичките си приятелки с момиченца,които не четат тук.Мисля,че ние нямаме този проблем,но ще следя редовно и дори ще накарам педито да я погледне.
БЛАГОДАРЯ ВИ И ВИ ЖЕЛАЯ БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ!

# 190
Ох момичета, присъединяваме се към отбора Cry
Имах съмнения и то отдавна, но вчера като видях снимките, които Diorella е публикувала  и вече бях сигурна. Днес д-ра ни потвърди.Каза леко срастване Sad...В провинцията сме и от д-р Сираков засега немога да се възползвам. Насочи ни личния към педиатър във Варна- д-р Кертикова. Нека ако има мами от Варна с този проблем и имат мнение за доцентката ми пишат.
Не съм се шашнала много, но се притеснявам разбира се и дано се размине с клъцването, щото незнам тук как решават този проблем...неисках да отивам при АГ-специалист, то и няма при нас профилиран такъв за деца....
Четейки тази тема се успокоявам и разбирам, че явно това е често срещано и в повечето случаи се открива случайно.
Чак до 3.05 ще ми е притеснено....тогава ни е часа при доц.Кертикова...стискайте палци!
Добре е че ви има Hug

# 191
mama_Blue, ние също сме от провинцията, но аз реших (а и педи) , че е най-добре да идем в София при Сираков.Разлепването съвсем не е страшно.Само за секунди и е готово.Стискам палци всичко да мине благополучно при вас Praynig

# 192
Искам да ви попитам, правена ли е урокултура при откриване на срастванията?Личния лекар на бебка препоръча това, преди консулта със специалист. И откривано ли е отклонение при тези изследвания?В смисъл има ли конкретна връзка? Ако някой ги е правил моля да сподели.

# 193
Това намерих като снимки,понеже аз дълго се чудех има ли или няма срастване.
http://images.google.co.uk/images?q=+Labial+adhesions+photos& … p;sa=N&imgsz=

В линка който си дала има обяснение за срастването. Там пише ,4е не е нужно да се третира,защото ръ4ното разлепване води до стресиране на детето и до залепване отново,същото важи и за кремовете. newsm78

Забравих да допълня,,4е ''залепването'' се оправя в по-късна възраст от самосебе си,без да е нужна каквато и да е манипулация.

Последна редакция: пн, 01 май 2006, 02:37 от twins_mama

# 194
  • у дома
Забравих да допълня,,4е ''залепването'' се оправя в по-късна възраст от самосебе си,без да е нужна каквато и да е манипулация.

То това много хубаво, но ако не дай си боже детето развие някаква инфекция междувременно, преди да го израсте, именно поради НЕлекуването на срастването?

И ние сме със срастване!! Днес извикахме педи нарочно за това след като прочетох темата и направих първичен преглед, който ме изпълни с безпокойство и съмнения. Исках и таткото ни да присъства, че нещо не ми вярваше като му казах че май имаме проблем.
Оказа се, че и нашата докторка не е и чувала за подобно нещо! Нооо, като прегледа детето каза час по-скоро да го водим на хирург. Та сега и аз съм се изпопритеснила въпреки многобройните ваши уверения че било проста процедура... ще се отчетем след посещението при д-р Сираков. Стискайте палци!

Благодарим на мама РЕНИ, че се е сетила да пусне тема!!!
В противен случй кой знае при какви обстоятелства щяхме да разберем! направо не ми се мисли... 

Общи условия

Активация на акаунт