Срастване при момИченцата.

• 233 645
  • 926
  •   1
Отговори
# 390
Обръщам се към всички майки тук!Веднага потърсете лекар, защото последиците може да се сериозни. Знам го от личен опит.Аз съм се родила с такова срастване.Откриха ми го при преглед на 12. Отидохме там по друг повод.Та по повод на това срастване получих камъни в бъбреците поради лошо отчитане на урината, а ако не се бяхме усетили можеше изобщо да не ми дойде и цикъла, просто нямаше откъде да изтече кръвта.Майки, обръщайте внимание на тези неща преди да е станало късно.

# 391
gitadam, моля те, не хвърляй в паника народа. Двама специалисти, независимо един от друг, ми казаха, че намесата при дъщеря ми е излишна. И дебело подчертаха, че всеки случай е индивидуален. В повечето случаи, както по- горе бях писала, бъбречното заболяване предшества срастването. Също така има разлика между срастване на уретрата и срастване на влагалището. Именно за това се посещава лекар ,за да определи за какво става дума и какво да се предприеме.
     Момичета, приключих и с последното изследване-генетичното. Всичко е ОК. Хромозомите са XX Laughing Девойката ми е здрава. Със срастването ще се справим, живот и здраве, след началото на пубертета.

# 392
  • София
    Да и аз мисля повече нищо да не правя. Ципичката се появява отново от време на време, но и сама си се маха така че се надявам скоро всичко да престане и да го забравим.

# 393
Майки, обръщайте внимание на тези неща преди да е станало късно.

Мисля че всички майки тук са загрижени за децата си и искат да направят най- доброто за тях!

Аз за сега ще изчакам и ще наблюдавам. Започнах само с кърма да понамазвам- поне съм сигурна, че е безвредно.

# 394
Аз не искам да плаша никого с моя пост.Просто исках да споделя до какви проблеми може да доведе това срастване, поне при мен. Като си представя, че е можело да се получи по-голяма беля/например да нямам цикъл/, косата ми настръхва.Това срастване при мен беше на големите и малките срамни устни и трябваше да ги разделят, правиха ми операция.Може при вас да е било друго.Ако съм изплашила някои мами, извинявам се отново.

# 395
Пак аз, но вече лудвам.
За 3 дни- почти изцяло се срастна...
Днес ще звъня на моята генеколожка, ако може да помага...
Забравих да пиша че съм от Добрич и тук няма детски АГ.
Педиатърката не беше чувала за подобно нещо- така че с методите за действие се запознах оттук.
Разпечатала съм си повечето неща, особено писмото на д-р Сираков и чета и препрочитам по цял ден...

Благодаря ви че ви има!  bouquet

# 396
Oтчитам се веднага- утре сме на гинеколог.
Гинеколожката ми е запозната с проблема. Чухме се по телефона и ме успокои, че утре само ще я погледне, но да не се притеснявам, ще ми помогне.
Имам й голямо доверие. От 1996г. ходя само при нея, изроди голямата ми дъщеря, а и прави операциии в частна клиника във Варна.
Предполагам, че ще направи най- доброто.

# 397
  • София
   Стискам палци всичко да мине успешно   Praynig

# 398
Да споделя и аз при моята дъщеря как стоят нещата.
galll, благодаря ти за това, че се отзова незабавно.
От известно време дребната се дърпаше и ревеше, когато и сменях памперса. Веднъж дори се разплака сериозно, когато я почиствах от вътрешната страна на срамните устни, но го отдадох на това, че не съм била много внимателна. В събота сутрин обаче при смяна на памперса и почистване пак там, прокърви. Оказа се, че вътрешната срамна устна е залепнала за външната(така ли се казва?) и когато съм я почиствала съм ги разлепила.
В понеделник ходихме на детски гинеколог. За щастие съм хванала нещата в зародиш, преди да се срастне. Това, което ме шокира обаче е, че на въпроса ми как така се е случило, без да забележа, след като всеки ден я почиствам, лекарката каза, че това може да стане за един ден.
Предписа кремче и каза да махам памперсите, защото от това се е получило.

# 399
Имало е тема в Искрено и лично скоро по въпроса, но не можах да гледам предаването. Радвам се че има някаква гласност по въпроса все пак.
При нас какво става, Ива беше стигнала до към 3мм за по малко от месец след последното мазане с хормоналния крем, но всяка вечер като почиствам и леко разтягам, та онзи ден малко се разлепи при разтягането, Ива дори не усети, сега е около 1мм. Много силно се надявам да отшумява проблема вече Tired
И стискам палци на всички останали да се оправят час по скоро! Heart Eyes

Да ви питам, Ива е на 2.5г виждам леко оцветяване около ануса към кафеникаво, като при възрастните, съмнявам се дали не е от крема, но мина доста време от как не мажа. При децата на нашата възраст и по- големите как е?

# 400
Криста, радвам се, ако съм помогнала.
 Сега искам да попитам всички, които ползвате естрогенния крем, каково ви обясниха относно ранния пубертет, който може да настъпи в следствие от лечението. Ендокриноложката, която посетихме беше категорична, че сега не е момента. А виждам, че тук масово се ползва.

# 401
  • Linz
Е, чак пък ранен пубертет... Всичко зависи от количеството.

# 402
Нас днес ни "оправиха".
Явно не е минало много време и слепването е било мнооого фино. Гинеколожката ми нямаше смелостта(много се радва на Дима- прегръща я, целува я, но каза че не смее)- извика една нейна колежка, която е правила подобни процедури на деца. Само с леко дръпване се получи.
Дима рева само докато я държахме, защото лъвовете са от сем. котки и не им е приятно да лежат по гръб Simple Smile)) Докато я пуснем и си възвърна предишното настроение. Ще мажа мястото за да не слепва пак.
Оттук нататък- ще гледам вътре сутрин и вечер Simple Smile))
За мехлемите...явно гинеколожката е преценила, че ще е по- вредно. А преварително мазнаха с едно леко обезболяващо кремче.
Ами това е! Аз се посъвзех вече, че бях като парцал досега от емоции.
Естествено- не го пожелавам на никой!
Мери, за оцветяването около ануса- Дима също е така- не съм мазала с нищо, ако за теб е успокоение...

# 403
Нас днес ни "оправиха".
Явно не е минало много време и слепването е било мнооого фино. Гинеколожката ми нямаше смелостта(много се радва на Дима- прегръща я, целува я, но каза че не смее)- извика една нейна колежка, която е правила подобни процедури на деца. Само с леко дръпване се получи.
Дима рева само докато я държахме, защото лъвовете са от сем. котки и не им е приятно да лежат по гръб Simple Smile)) Докато я пуснем и си възвърна предишното настроение. Ще мажа мястото за да не слепва пак.
Оттук нататък- ще гледам вътре сутрин и вечер Simple Smile))
За мехлемите...явно гинеколожката е преценила, че ще е по- вредно. А преварително мазнаха с едно леко обезболяващо кремче.
Ами това е! Аз се посъвзех вече, че бях като парцал досега от емоции.
Естествено- не го пожелавам на никой!
Мери, за оцветяването около ануса- Дима също е така- не съм мазала с нищо, ако за теб е успокоение...

Радвам се че сте добре и дано няма продължение историята!
Благодаря за отговора, определено ме успокои Heart Eyes

# 404
mama_Blue благодаря за отговора!
Рени и СИраков и доцентката при която ходих го казват, просто с възрастта нивото на хормона се повишава, макар и малко, за това и срастванията би трябвало да се забавят и да станат значително по редки.

Момичета а вие разтягате ли мястото/ципата, правите ли въобще някакви масажи или друго.Ива не ми дава да я намажа дори, дърпа се, плаче и стиска крака, не и е приятно изобщо, камо ли да разтягам и да се мъча да разделя ципата.

[Mисля, че съм писала някъде назад, но ще се повторя.При повторното срастване миналото лято , моята гинеколожка разлепи внимателно устните (беше съвсем малко сраснало) и ми каза при вечерния тоалет ,миейки я , внимателно да разтварям устните.Засега ,слава Богу, всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт