Re: Огледален свят/Нарекох те Фериха/ по БТВ ~ тема 58 ~

• 42 900
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
С този клип  и аз ви пожелавам лека нощ.

# 61
Прочетох от предната тема завършека много добро изпълнено със смисъл и вдъхновяващо.Но знаете ли те може да не чяха един до друг или по-точно бяха един срещу друг но те винаги се обичаха а погледите им говореха.Дори и накрая погледите им тъжни пълни със сълзи погледи те си казаха сбогом и обичам те.Сбогом защото Фериха за последно вижда тези очи преди да ге затвори. А и с погледи те си казаха че са изгебели много време жимейки заради някого преструвайки се  а всъщност те не живяха заедно и не живяха обичайки се. ТОЗИ ПАРК СТАНА СВИДЕТЕЛ НА ИЗРАСТВАНЕТО МИ,БЯГСТВОТО МИ,СЪЛЗИТЕ МИ,НА КРИЕНЕТО МИ.НА МЯСТОТО КЪДЕТО ЗАПОЧНАХМЕ СМЕ.ПАРК ИМ БЕШЕ СВИДЕТЕЛ И ТОЙ СТАНА СВИДЕТЕЛ НА НЕЙНАТА ГИБЕЛ.ПАРКА ЖИВЯ ВМЕСТО ТЯХ ЗАЩОТО ТЕ НЕ МОЖЕХА ДА ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО И НАЙ-ВЕЧЕ ОБИЧАЙКИ СЕ.Толкова от мен за тази вечер последните изречения ги писах през сълзи ако има грешки извинете.Лека от мен. Hug Hug Hug

Много добре казано.. и аз последните редове ги четох със сълзи в очите Cry Cry и все още си подсмърчам Confused Cry Мразя се, когато някой сериал ми влезе под кожата до такава степен..
Първо това стана с "Малки тайни" и като приключи си казах, че повече няма да гледам турски сериали, за да си спестя всичката тази мъка, която изживявам с героите им ... Уви, сега всичко се повтаря, но с много по-големи размери  Sob

Лека и спокойна нощ smile3524 Дано Чаги да навести сънищата ви newsm46 Sleeping

# 62
# 63
  • У Диспансера ...♥♥♥
Всичко живо изполяга докато се завъртя,Вярче сложи го тоя косматко най-накрая,аз това  сериалче ми беше много забавно,тая как тупна Mr. Green Релакс във вихъра си е вече той  
Скрит текст:
бегай бързо при него Mr. Green
Скрит текст:
 Мехмет,как се наема с колата на Емко .Хайде лека и от мен Hug     
Скрит текст:

Седят четирима мързеливци в стаята. На вратата се звъни. Минава един час и първият казва:
- Звъни се!
Минава още един час и вторият казва:
- Трябва да отворим!
Минава час и третият казва:
- Ще ходя да отворя!
След още един час четвъртият казва:
- Не, аз ще отида да отворя.
След още един час четвъртият отваря вратата, а отвън стои изненадан пети мързеливец:
- Ейй, като ракети сте, бе! Даже не можах и втори път да звънна...

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 01:54 от Ирка.84

# 64
Здравейте отново!

Отново и тук в тема 58-ма! Grinning

Рени, Снежи, Бел,  Hug за ангажимента към всички зрители на сериала сега, за това, че е толкова красив и приятен,
освен, че е винаги на време и отговорно реализиран...моите поздравления и благодаря!  smile3501 newsm51

За компанията която споделя, за компанията която чете, за всички гости на темата,  Hug
за духа, активността, за колорита който й придавате...поздравления и благодаря също! smile3501 newsm51

С пожелание да изкараме времето си и в нея в разнообразие и цветност на мисли и емоции, срещи и отношения от и за всички! Hug

Киара, благодаря! Hug    bouquet
Заинтригуваме, ще го изгледам при първа възможност, ако не успея тази седмица/че задачите ми не са една и две. Crossing Arms/ от 29. 03. нали сме във ваканция-тогава със сигурност. Peace

julia_iv81,  galq_222,  Hug

Момичета, изчетох коментарите ви за сериала с удоволствие.  Grinning
Благодаря, че споделяте вашите мисли и размисли за героите!   bouquet
За мен е от особен интерес всяко едно мнение, в случая, сме на различни позиции, бих казала противоположни, но за мен в това се заключва и се крие най-верният и правилен начин да откриеш своята собствена позиция  за сериала, за историята, за героите, именно като й намериш компания от споделени други и различни позиции.
В случая, вашата беше повече от полезна и интересна за мен! Peace

Признавам си, след самият сериал, съм пристрастена към коментарите за него... Embarassed  

Кали,  Hug
За пост/650/стр. 44 на предната тема/  успяла си да се абстрахираш, макар да знаеш какво и как се случва.. Peace
То е като да се разгледа само конкретна ситуация/сцена, момент/, без влияние на страничните елементи и фактори, е, само на онези които има все пак някаква връзка и отношение.
Аз за себе си съм избрала да следвам сега епизодите на бтв, или някоя по-конкретна тема или въпрос около сюжета.

Трудно е да се говори общо...общо за когото и да е от героите...поне на мен ми е трудно, защото има опасност да се отиде в едната или другата крайност на позицията. Трудно се държи "центъра" когато споделяйки за някого пропътуваш дълъг път в неговите постъпки и реакции, мисли и чувства. Пропускат се някои детайли от нещо по-встрани на героя, второстепенните образи които са около него например в някоя от сцените, а  точно те носят основата за позицията, защото индиректно описват героя когото наблюдаваме и коментираме.

Да се върна на поста ти...
Посоката, начина подхода към героите ти е много близък с моя. Peace
Едновременно странно и интересно, как двама души/или група, няколко, в случая зрители/ могат да виждат и усещат нещата независимо един от друг толкова идентично, нали? Hug
От както пиша във форума този въпрос винаги ме е вълнувал, ама нямам отговор...още го търся... newsm78

Цитат
Според мен всичко идваше от средата, в която живееше, от възпитанието й....от мечтите за нов, по-хубав живот, различен от този на родителите.
Защо й беше нужно да лъже за произхода си, да се представя за такава, каквато не е - за дъщеря на заможни родители. Тя идва от един свят, различен от този, който имат нейните колеги, свят на лишения. Фериа обаче не се чувства на място в университета и за да се приобщи към останалите е принудена да се държи като една от тях, прикривайки своя произход. Това не се харесва на родителите й, което води до много противоречия между тях - криеше се от баща си как ходи облечена на училище, лъжеше за щяло и нещяло...Живееше в един свой измислен свят и с всяка своя лъжа затъваше повече и повече в този свят....Накрая изгуби представа за реалния живот, напреден план беше измисления свят, светът на приказката...

Чудесна идея и нова тема за дискусия...защо й беше нужно всичко? Crossing Arms

Цитат
Според мен всичко идваше от средата, в която живееше, от възпитанието й....от мечтите за нов, по-хубав живот, различен от този на родителите.

На 100% съм -ЗА! newsm10

Мисля, че бях писала за това-защо й беше нужно всичко?/доста по-назад в темите/, но ще споделя отново.
На този въпрос и след 9 месеца със сериала и Фериха, която само не знам как и от къде не я огледах... search...е, нямам категорична позиция, еднозначен отговор/аха да се окаже, че съм наясно и разбирам, че само си мисля така, в действителност пак по-скоро само знам, че не знам  Rolling Eyes / и пак съм си само с предположения и вероятности на причините, за мотивите й да започне тази "игра на премълчаване",  "игра на спестяване на истината", "игра на криеница"... newsm78

Ще напиша повече за това през седмицата, най-вероятно паралелно с епизодите които ще видим по БТВ тази седмица.

Сега се оттеглям и аз с пожелание за спокойна почивка с един невероятен стих! Peace Hug

Цената на мечтите
Людмил Янков

Не питай за цената на мечтата -
бори се , литвай, падай и умирай!
Носи я винаги напред - в ръката,
възкръсвай, ставай, искай и намирай!

Не я затваряй в себе си, в душата...
Изправен дишай, никога не спирай,
мечтай за радостта, за красотата.
С възторг и трепет, с вяра в чудесата -

тя ражда и мира и светлината,
с кръвта заплаща любовта и свободата.
Не питай за цената на мечтата.

Източник: http://radostbg.weebly.com/5/post/2010/11/tzenata-na-mechtite-liudmil-yankov.html

Не питай за цената на мечтата, а мечтай!!!
Как хубаво и лесно звучи, нали?

Успешна нова седмица от утре/т.е. вече днес/ за всички ни, и нека да мечтаем повече!!! Grinning  Hug

До следваща среща! bye yes

# 65
  • Sofia
Май не сме останали много по това време!
Изчитайки темата и аз се замислих над въпроса какво кара Фериа да постъпва така.
Мисля,че никога не можем да разберем на 100% някого,защото не живеем неговия живот,в неговото време,в неговата среда...Можем само да разсъждаваме и да се доближаваме до истината.

Марги,мерси за хубавите пожелания!Възхищавам се на начина да търсиш доброто и позитивното навсякъде.

Лека нощ на всички и успешна и красива седмица! 

# 66
РЕНИ  Hug СНЕЖЕ  Hug
ЗА НОВАТА ТЕМА

# 67
Такаааа първо добро утро и второ бързам да пиша , за да не си забравя мисълта рано сутрин, цяла нощ будувах и умувах над едно изречение на Фериха и много яд ме хвана отново на нея  #Cussing out
От няколко дена в темите стои дилемата кой как се е борил за любовта си, имам предвид ФЕМИР , различни мнения изчетох, смислени, безсмислени съгласна, несъгласна, радвам се че има мнения за да има дискусия  Hug
НО
В 58еп. получих своя отговор, Манка още веднъж благодаря за страхотния превод и субс.   bouquet
В унито, разговора Ханде-Фериха, когато Ханде разказа, че е ударила на камък с разследването за треньора на Руя и я попита

-Какво ще правиш ако бебето е на Емир?
няколко пъти и зададе въпроса
отговора
-Не знам, на Емир му отговорих със сърцето(има предвид  отговора,че той ще е до бебето , а тя до него), но днес не знам.......................

Е това е моята истина, Емир винаги винаги действаше от цялото си сърце, бореше се , обичаше, страдаше, нараняваше всичко всичко го правеше само и единствено със цялото си сърце истински , отворена книга за всички, затова ни грабна, като зрители, затова ме държи будна втори месец, а вас старите муцуни години вече

А Фериха, винаги сдържана, първо мисли после действа, забрави да живее живеейки за хората, както и Корай го каза в АФКПЕ, тя не живя за да живеят те или нещо от сорта.
Толкова ме ядосаха в тези епизоди и двамата, че ще счупя монитора от яд и пак нея обвинявам, може да каже на Левент, че е измамила Емир защо е останала, а на Емир не можа и той се остави на нейния прословут разум и докъде стигнаха сръдни преструвки на спяща красавица и студенина  #Cussing out
Бясна е слабо казано
спирам пак се ядосах рано рано, айде нема ли кой да почерпи на аванта кайве  Mr. Green

# 68
Добро утро Hug Hug Hug

Ани Hug

Аууу не е хубаво да спиш по 15 ч главата ще ме скъса ooooh!

Хубав ден и успешна седмица Hug

# 69
[q
Скрит текст:
Скрит текст:
uote author=Г-жа Нервакова link=topic=710854.msg24724513#msg24724513 date=1364191842]
Такаааа първо добро утро и второ бързам да пиша , за да не си забравя мисълта рано сутрин, цяла нощ будувах и умувах над едно изречение на Фериха и много яд ме хвана отново на нея  #Cussing out
От няколко дена в темите стои дилемата кой как се е борил за любовта си, имам предвид ФЕМИР , различни мнения изчетох, смислени, безсмислени съгласна, несъгласна, радвам се че има мнения за да има дискусия  Hug
НО
В 58еп. получих своя отговор, Манка още веднъж благодаря за страхотния превод и субс.   bouquet
В унито, разговора Ханде-Фериха, когато Ханде разказа, че е ударила на камък с разследването за треньора на Руя и я попита

-Какво ще правиш ако бебето е на Емир?
няколко пъти и зададе въпроса
отговора
-Не знам, на Емир му отговорих със сърцето(има предвид  отговора,че той ще е до бебето , а тя до него), но днес не знам.......................

Е това е моята истина, Емир винаги винаги действаше от цялото си сърце, бореше се , обичаше, страдаше, нараняваше всичко всичко го правеше само и единствено със цялото си сърце истински , отворена книга за всички, затова ни грабна, като зрители, затова ме държи будна втори месец, а вас старите муцуни години вече

А Фериха, винаги сдържана, първо мисли после действа, забрави да живее живеейки за хората, както и Корай го каза в АФКПЕ, тя не живя за да живеят те или нещо от сорта.
Толкова ме ядосаха в тези епизоди и двамата, че ще счупя монитора от яд и пак нея обвинявам, може да каже на Левент, че е измамила Емир защо е останала, а на Емир не можа и той се остави на нейния прословут разум и докъде стигнаха сръдни преструвки на спяща красавица и студенина  #Cussing out
Бясна е слабо казано
спирам пак се ядосах рано рано, айде нема ли кой да почерпи на аванта кайве  Mr. Green

Добро утро и от мен Simple Smile Аз искам да опровергая това което казваш спрямо Фери ,не съм съгласна ..... През какво ли не мина това момиче  за да бъде с  него колко хора излъга ,колко бой претърпя , кавги с родителите си  заради всичко това което направи за него.....И какво в един момен Емир заради собствента си гордост започва работа в тая прословута дискотека само и само да докаже на баща си, че може да се справи и сам...Бебета, бивши,любовници ,майки отдръпване от родниниете всичко се струпа на нейната глава....Не мога да я вина просто много ме е жал за нея и всичко това, което претърпа само заради негоо не я вина, че направи всичко това с кавгите.....и края на 58 епизод направо ме разби като чу гласът на бебчето в погледа и се четеше, че го е изгубила

# 70

Добро утро...мисля си и аз,много за връзката им,тя си беше вечно гузна..не вярваше в себе си,толкова уверена беше КОГАТО лъжеше...а след като стана ясно каква е,колкото повече се разкриваше пред Емир...толкова по свита в себе си ставаше и се затваряше Ферия newsm78...тази личностна незадоволеност и липса на самочуствие..борбеност е до голяма степен резултат на възпитание....казвам го като родител и дъщеря...възпитана съм да се боряяяяяяяя до дупка,да възпитана съм така,не съм си била такава!!! Нямаше трудност в живота ми за която родителите ми да не знаят и да не си ми казвали дори и през сълзи че ТРЯБВА да я премина/изживея/направя нужното за да успея...не са ми предлага да мълча...да заобиколя проблема,сега вече САМА го правя и уча децата си да са такива.Ферия не знаеше КАК не беше научена да се бори...за разлика от ЕМИР той си оцеляваше САМ-парите не са всичко...той си се беше самосъздал..такъв...и да определено казваше ВСИЧКО до определено време...след това и той спря да говори.....като Ферия,просто се измори,а като се измориш края идва естествено....много тежка беше връзката им и за двамата.Както искате разбирайте но 3те години раздяла бяха за добро!!!! След това се преродиха,оцениха какво са имали и могат да имат,да нараниха се,но няма непростими неща...ИМА ЛЮБОВ,тази магия която заличава сълзите и болката в гърдите,тази която ни кара да летим...за минутка,две или за дни...но не се забравя,тя ни крепи и кара да се усмихнем ...само тя! Heart Eyes Heart Eyes

Каквото и който се опитваше да се намеси между тях НЕ УСПЯ-само смъртта ги раздели и дори физически Фери да не беше с него,в сърчицето му е  Heart Eyes

# 71
Добро утро, Рени  Hug, Нервакова  Hug,Ива  Hug
Хубав топъл ден!  sun

# 72
  • София
добро утро и от мен,

гледам, че сте започнали дискусия "защо й беше нужно това".

Според мен, ако не беше излъгала, Емир нямаше изобщо да й обърне внимание. Първоначално й обърнаха внимание, защото мислеха, че е от техния сой, чак после се влюби в нея т.е. без лъжата нямаше да й даде шанс да я опознае  Peace

# 73
Добро утро и от мен  Аз искам да опровергая това което казваш спрямо Фери ,не съм съгласна ..... През какво ли не мина това момиче  за да бъде с  него колко хора излъга ,колко бой претърпя , кавги с родителите си  заради всичко това което направи за него.....И какво в един момен Емир заради собствента си гордост започва работа в тая прословута дискотека само и само да докаже на баща си, че може да се справи и сам...Бебета, бивши,любовници ,майки отдръпване от родниниете всичко се струпа на нейната глава....Не мога да я вина просто много ме е жал за нея и всичко това, което претърпа само заради негоо не я вина, че направи всичко това с кавгите.....и края на 58 епизод направо ме разби като чу гласът на бебчето в погледа и се четеше, че го е изгубила  1crib smile3518

# 74
  • Стара Загора
Добро утро и от мен!  Hug

Аз съм абсолютно съгласна с Нервакова  Hug ... Какво означава "преди му отговорих със сърцето си, ама сега ...? " Сега какво? Сърцето ти е някъде другаде ли? Въпреки че се правеше на силна, след разговора с майката на Руя тя се замисли и в погледа й в края на 58 епизод (Манка много, много благодаря) не се четеше загуба, а тя повярва на думите на майката на онова чудо на природата. Тук ме подразни и после с правенето на заспала, а Емир на пода ... Защо? От какво бяга ами .. от проблема разбира се, инат и пак инат, грозен, никому ненужен инат, а после ще го чака да празнуват, що бе моме? Тя не повярва в думите му, той милион пъти й каза, че не е той бащата, а тя точно накрая под влияние на всички и дрънканиците им загуби вяра ... жалко, наистина много жалко. Какво очакваш, какво празненство, ти се правиш на заспала, казваш го и на Левент и очакваш този мъж да се прибере при теб? Аз не бих се прибрала, ако отново заваря затворени очи, които да се чудя чуват ли ме или не, да мълча ли, да я погаля ли ? Да живееш с някого просто на едно място, без да можеш да споделиш с него, поне за мен е меко казано убийствено   ooooh!
Кой се е борил повече? Ами, няма такъв, всеки по различен начин и всеки от тях недостатъчно! Те се бореха с почти всички извън тях, но нито той, нито тя успяха да се преборят със себе си и с ината, гордостта и егото си! Тя го обичаше, но не умееше и не съумя да му го покаже по начина, по който той заслужаваше в дадени моменти. И Мехмет го каза, но по друг повод и с други думи, когато му каза че наранява сестра му, той каза нещо от сорта " и ние се обичаме, но не по начина, който ти знаеш,имаме кръвна връзка, но не сме така както ти с другия зет..." Те просто не умеят да изразяват емоциите и чувствата си, не са научени. Фериха, така и никога не се довери на Емир за почти нищо, не повярва в любовта му и избяга с Левент, но от какво бягаше и тя самата не знаеше. Макар че това изчезване за 3 години на мен ми е като зашито с бял конец, досега я виждаме крещяща, троши наред, и изведнъж чула не дочула и хоп куфара, ама нейсе сценаристка хрумка.

Бу кадар от мен по този въпрос, за сега !  Naughty
Хубав ден   Hug  и от мен едно кафенце  

Общи условия

Активация на акаунт