Италия - 137 примадони

• 31 724
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Не е скарлатина, както и очаквах - но естествено си загубихме половин ден, докато отидем на педиатър.
По-добре така, естествено.

Льоли. Сардиния. Сватба. Ееееххххх.................

# 361
  • Италия
Иначе ММ й се радва, но то е защото не разбира и думичка от текстовете. Източните /ориенталски/ трели и ритми го влекат по принцип - туй ще да му е от сангуе наполетано   Laughing

hahaha Joy-ама не е от наполетанската кръв  Mr. Green

да не ти казвам за моите.. Joy hahaha
И двамата си умираха да гледат Пайнер - харесваше им музиката и певиците също.. hahaha

Аааа, Фио, моинкия още няма хабер за "Пайнер", не давам аз  Crossing Arms...обаче един ден излязох набързо да купя нещо, което ми трябваше и го оставих с бебето да се гледат. Връщам се и  Shocked. Докопал някакво радио от рода на "Веселина" по интернет и оглася къщата. Бебето, седнало на столчето си и се клатушка в ритъм - цирк  Mr. Green

# 362
  • Milano
Ееех Льоли, ти съвсем ни накара да се размечтаем за морето. Тази година ли завършва сестра ти?

Аз предлагам сборна форумска среща на сардинска земя за сватбата. Laughing

Тралала, в коя дискотека си била в Сл. Бряг? Накара ме да си припомня хубавите години, в които ги ''затваряхме'' дискотеките там.

Фейамска, ами да те поканя....ама ти много ''изисквания'' имаш-без дете, да се върви ''по план'' и т.н. Направо не мога да повярвам, че си била без такъв в Тоскана. Laughing

Фио пита за лятото, а за сега имате ли някакви планове, който ще прави понте?

# 363
Кога има понте? Какви празници са?

mirena2000, а мъжът ти харесва ли неомелодичи? На мен те много ми приличат на на българската чалга.

# 364
искам да попитам нещо знаещите.. обяснявам защото не знам думата на италиански:
имам едно парче пред дюкяна земя, на което расте една трева отвратителна и е голямо скифо цялото петно, а може да стане чудна градинка. сега се опитвам да го почистя , копаейки в него за да го подготвя да сложа цветя,  обаче ми се струва че само след няколко дни пак ще е същото скифо. виждала съм едни стърготини, които сякаш пазят трева да не никне освен там където е рстението. вярно ли е? И как се казват на италиански да купя един чувал и да приключа въпроса

# 365
  • Milano

Ами другата седмица Барба-25 април- Празник на Освобождението на Италия, който се пада в четвъртък и много хора ще почиват 4 дни, а по-късметлиите могат изкарат и до 1ви май.

# 366

Фио пита за лятото, а за сега имате ли някакви планове, който ще прави понте?

Аз имам отдавна - тук https://www.google.it/search?q=castello+di+rivalta&hl=it& … =1119&bih=534
26.04 -16год. аниверсарио ooooh! Mr. Green Mr. Green- и къде може да се отпразнува сватбата ми с Принчипето на Падерно ,ако не в някое кастелло... hahaha Joy

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 18:38 от fio'

# 367

Ами другата седмица Барба-25 април- Празник на ждението на Италия
Оу, да, вярно! Аз още си мисля, че сме в средата на април. Crazy А за понте не се говорим тук, понеже това не се празнува в Швейцария и съответно редовно го забравям този празник.

Лени, corteccia di pino. Обаче не трябва да плевиш, напротив - като се разлистят хубаво всички плевели, пръскаш с diserbante universale, което през листната маса атакува до корен. Трябва да е в период без дъждове поне за 4-5 дена, за да не отмие веднага дизербанта. После чакаш 2 седмици всичко да пожълтее и да умре и чак тогава има смисъл да прекопаваш, садиш цветя и покриваш с борови кори. Peace

# 368
  • Италия
mirena2000, а мъжът ти харесва ли неомелодичи? На мен те много ми приличат на на българската чалга.

Барб, той поначало е голям меломан, а какво остава за всичко, което е наполетано  Mr. Green
Особено обаче цени Буда бар например. В същото време има страхотна колекция от рок - класически и дисковете на една девойка Маккенън нещо си се казваше /не ми идва малкото име в момента, за да съм по-прецизна/, която е обикаляла Ориента и е направила наистина чудесни ремикси на оригинална музика от Близкия и Далечен Изток, свирейки на цигулка и пеейки. Та в този ред на мисли предполагам, че към момента е по-скоро любопитен да опознае по-добре българската музика. Чалгата обаче изобщо не я причислявам аз в тая графа, защото това са копирани едно към едно чуждиземски песни с лепнат български текст, който в много от случаите звучи пошло. Да не говорим за визията на т.нар. изпълнители.
Ох, отплеснах се, но винаги става така, като се присетя за туй нещо, наречено на всичкото отгоре музика  Sick

# 369
 Joy Joy Joy
Моят пък я слуша (чалгата де). Точно заради текста, щито обикновенно е много прост и лесен за разбиране от него. Когато сме в Бг, си пуска радио в колата от сорта на Веселина и учи български Laughing Laughing Laughing, ама като е сам, щото аз не мога да я понасям.
Льоли, хубаво звучи новината на сестра ти, Сардения, ех......
Почивам си десет минути пред телевизора, преди да направя обещаните панини кон л'амбургер, които малкия си е поръчал. Днес бая се изморих, първо работа, после ходих да пазарувам в Лидл сама, което рядко ми се случва, и установих, че картата ми не я приемат там, та прекосявах нещо като магистрала до Аушан отсреща пеша, за да намеря банкомат и да изтегля пари, това в 1 на обяд, жега.... После минах втори пък всичката спеза на касата (пълна количка).... Twisted Evil . После всичко на място вкъщи, накрая ходихме на стадиона да тичаме, прибиране, душ на двамата, после и на моя милост.... Е, скапах се.

# 370
Е, Деси, ти си била всякакви рекорди днес.

При мен Микеле отива от утре за две седмици в Бари (по работа), и аз ще съм супер-мама. Да видим, понякога всъщност ми е по-лесно без него (важат само моите правила и не разчитам за помощ), понякога ми тежи.

# 371

Чалгата обаче изобщо не я причислявам аз в тая графа, защото това са копирани едно към едно чуждиземски песни с лепнат български текст, който в много от случаите звучи пошло. Да не говорим за визията на т.нар. изпълнители.

Ай стига бе- това ме разби... Mr. Green- и на коя страна придналежи подобна музика ? #Crazy
Че аз арабска съм слушала,няма нищо общо с нашата чалга..
Много съм любопитна. Shocked

Дес,ти си затова в такава добра форма по снимките.. Peace Hug

Тралала- 2 седмици...много бе  Naughty-да взема да отскоча ...  Hug

# 372
Ани, мерси много!!!!

# 373
Здравейте, не можах да изчета всичко, нямам никакво време  Sad  Много кофти период, само болести и разни гадории, е може и по-зле да е.

Чалга съм слушала като подрастваща сега не мога да понасям хич, нито се разбирам в повечето случаи с нейните почитатели.

# 374
Фио, идвай  Hug. Имам около две легломеста  Peace.

Якамоз, оздравявайте  Confused. Все пак, пролет е!   bouquet

Пък аз чалга не слушам, но пък обикновено много ми допадат хората, които я слупат, или поне все попадам на едни такива семпли и жизнеутвърждаващи личности без много претенции за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт