Италия - 137 примадони

• 31 724
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
Някой да се е интересувал от т.н. "Джардино Вертикале" newsm78
Аз - да. Нали съм wannabe градинарка. Simple Smile Какво по-точно питаш?

# 346
Барбич, като ти гледам снимките, като нищо аз ще те питам за съвети, срамота, че ми е на 2 крачки, ама не познавам зоната, ако решим да седим в Милано с франсето, може да да е добра алтернатива 2 дена аз лаго ди Комо и 2-3 из Тоскана (тя не ми писва) и сме готови  Sunglasses
не ме кани на Северен одр (а с'а, де  Mr. Green), че тръгвам преди да си довършила изречението  Joy ше и дойде времето и на Норвегия  Laughing

Питай, каквото искаш, а после ти ще ми обяснаваш за Тоскана, понеже аз само във Фиренце съм била, дори и в Сиена не. Shocked
И, а с'а де, какъв е този "Северен одр"?

# 347
И, а с'а де, какъв е този "Северен одр"?

'Найш ли, точно по това и аз разсъждавах едно 5 минути "буони", и реших, че е "северен остров" с бързо тракане по клавиатурата. Не знам дали съм налучкала. Понеже аз споменах, че ми разказваха за островите в Северно море, където почивката е спокойствие, разходки... и дъжд  Laughing.

В детската градина имаме случай на скарлатина, а Мила пък взе да има точно днес някакви пъпчици, та тази вечер май ще я посветя на разучаването на разликите между обривите от изпотяване, от алергия и от скарлатина.

О, да, и по темата "Слънчев бряг - за и ПРОТИВ"  Mr. Green, не е от възрастта, определено. На мен едно от най-стресиращите ми преживявания на море беше една вечер на дискотека в Сл. бряг, на баш купонджийските 18 години.

# 348
Тралала, моите племенници имаха скарлатина и още са си вкъщи. 
огледай гърлото, ако е зачервено я води за гърлен секрет
обривите не са задължителни, иначе са по сгъвките и на гърдичките.
може много леко да протече, ( те напр. май и Т. нямаха) но скарлатината дава странични ефекти и е добре да я 'хванеш' веднага. Освен това не се изгражда имунитет и може да повтори през живота. Брат ми и снаха ми също правиха изследвания и са им отрицателни
Взимат се антибиотици от рода на пеницилина. По принцип у нас, ако се открие случай на скарлатина веднага децата задължително минават за секрет, при вас не знам как е

# 349
Лени, мерси!
Явно не е задължителен тестът тук, само пратиха предупредително писмо на родителите (т.е. че е имало случай и да се оглеждаме за симптоми).
Мила има доста малко обрив, и то по ръцете и краката (където би трябвало да се прояви последно) и никакви други симптоми (т.е. няма зачервено гърло или температура). Но при положение, че имаме случай в детската градина, май не ми мърда едно ходене до педиатъра утре.  Tired
(просто ужасно много работа ми се е събрала, а цялата тази седмица си отиде по разни подобни задачки - Матео беше настинал и вкъщи, правихме паспорт на Мила, какво ли не.)

# 350
  • в едно миланско село
ОДР= бг превод на OTR (on the road  Laughing)
ако ще ме питаш за култура в Тоскана-забрави. аз съм обикаляла самосиндакално по твой принцип-реейки се насам-натам изключително наслуки. сигурно затова я обичам толкова  Thinking

за скарлатината : диагнозата и е много лесна и лесно разпознаваема при деца още преди секрета за стрептококо : зачервено лице с липса на сиптоми на "пеперуда"- около носа, устата и брадичката.
принципно някакви малки като глава на карфица грапави обриви са типични от 2-3-ти ден на поява на температурата, която е сравнително висока в първите 24 часа. лекар разпознава веднага и само тогава прави секрет, който излиза за няколко часа (обикновено при вече ясна диагноза  Laughing)
наш'те деца, чук-чук, са вече толкова растящи в здравословна среда и пълни с лекраства, че я карат съвсем леко  Wink
не би трябвало да е опасна за бременни жени, доколкото имам спомен  Rolling Eyes
антибиотикът е задължителен (при диагноза) и няма нужда от изолация на детето, което след втория му прием, не е заразно. това са неща, които велики бг педиатри бяха принудени да научат покрай мойта щерка преди 15-ина години, разказвала съм го, жалка история  ooooh!

# 351
  • в едно миланско село
забравих да питам комшийката къде е ходила на уличен пазар  Rolling Eyes
в случай, че нещо, по време на понтето, успея...

# 352
  • Италия
Добро утро, момичета!

Реджи, тая чалга /и то не само по дискотеките в Съни бийч/ на мен ми е болна тема, ма то си ми е като професионално изкривяване. Иначе ММ й се радва, но то е защото не разбира и думичка от текстовете. Източните /ориенталски/ трели и ритми го влекат по принцип - туй ще да му е от сангуе наполетано   Laughing

# 353
Иначе ММ й се радва, но то е защото не разбира и думичка от текстовете. Източните /ориенталски/ трели и ритми го влекат по принцип - туй ще да му е от сангуе наполетано   Laughing

hahaha Joy-ама не е от наполетанската кръв  Mr. Green

да не ти казвам за моите.. Joy hahaha
И двамата си умираха да гледат Пайнер - харесваше им музиката и певиците също.. hahaha

Фей,ходих на пазара до вас /Кузано Ми/- много голям бе /нашият е 1/3 от вашия/,много хубави неща видях, сериозно.
Установих че моят гардероб е ужасно остарял /като притежателката си  Sick/...
освен това продавачите имат изкл.вкус да съчетават нещата ,нещо което на мен изобщо не ми се отдава..
Днес съм по спокойна,щото за начина на живот,който водя 20те тениски и двата чифта дънки /щото не влизам в нито един панталон  Twisted Evil/,ми са предостатъчни отново... Mr. Green Rolling Eyes Sick

Барб, праща всички на вила Карлота,аз пък на Изола Белла - това във връзка с посещението на твоето франсе  Peace
А, незнам дали си ходила във Виджевано...Една вечер на чаша вино ,на това страхотно площадче.. Peace Peace Hug- аз проектирам да си празнувам РД там Hug

Барб, джардини вертикали....ти обаче сигурно имаш цветя Rolling Eyes ,а леля ти иска да си насади краставички,доматки,ягодки и т.н... hahaha Joy
Кажи ,ако знаеш нещо по Този въпрос. Hug Mr. Green
Исках и да те питам- ти ходи ли на Салоне дел мобиле? Rolling Eyes

п.с. Нали щеше да вали днес.. Thinking- отложих всичко заради това, а като гледам какво слънчице е пекнало..   Outta Joint Crossing Arms ooooh!

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 11:58 от fio'

# 354
  • UK
Ей ме на и мен най-накрая  Sunglasses.

Виждам, че говорите за ваканции и ми звучите добре. Някак си сякаш и за мен има надежда, въпреки че вече си мисля, че за мен лятото никога няма да дойде. Другата седмица обаче съм във Виена - скромно и с мама, но от сърце.  Laughing Единствено мисълта, че остават още 3 работни дни ме крепи, както и момчето, иначе досега вече щях да съм рухнала психически в този офис.

Тази седмица сестра ми, която е изключително влюбена, сервира, че щяла да се жени след като завърши. Момчето е сардо. Май моите летни планове ще се наредят  Sunglasses Crazy Crazy Joy.

# 355

Тази седмица сестра ми, която е изключително влюбена, сервира, че щяла да се жени след като завърши. Момчето е сардо. Май моите летни планове ще се наредят  Sunglasses Crazy Crazy Joy.

Praynig PraynigА дано ,а дано  Praynig Praynig Joy Joy- хванахме връзки в Сардения.. Peace Hug
Нали ще си спомниш за леля си Фио... Mr. Green Mr. Green

# 356
  • UK

Нали ще си спомниш за леля си Фио... Mr. Green Mr. Green

Как, аз направо мисля мост дотам да строя  Mr. Green.

# 357
Извинявам се, че така нахлувам в темата Ви, но имам нужда от помощ.  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=714364.15 Това е темата за Милена. Официалното име на нужното лекарство е ZELBORAF 240mg -  56 таблетки в опаковка. Цената му е 5155,40лв на опаковка, като една опаковка стига за 1 седмица.

Вчера установихме, благодарение на отзивчиви хора, че в Холандия се предлага за 2260евро, което спестява 735лв седмично на Милена.

Моля, ако имате възможност  да проверите на каква цена е във Вашата страна.
Милена ще разполага с международна рецепта до дни!

Благодаря предварително!

# 358
Аз проверих ето тук-http://www.farmamondo.com/vista.cfm?ID=2185&LI=I-над 3000евро.

# 359
Благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт