Италия - 137 примадони

• 31 488
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • в едно миланско село
Фей, къде пък из нета ще има съвети за подаръци .. newsm78- гениално,но дай поне линк  Praynig Hug

ми те хиляди линкове, бе!  Shocked
не мога да ги изчета всичките, за да ти посоча кои ми се струват уместни, обаче ако просто напишеш в гугъл "cresima cosa regalare alla madrina" ще си имаш работа за 3 дена  Twisted Evil

# 631
Фей, къде пък из нета ще има съвети за подаръци .. newsm78- гениално,но дай поне линк  Praynig Hug

ми те хиляди линкове, бе!  Shocked
не мога да ги изчета всичките, за да ти посоча кои ми се струват уместни, обаче ако просто напишеш в гугъл "cresima cosa regalare alla madrina" ще си имаш работа за 3 дена  Twisted Evil

Да ,ако не сложа ограничението в парите - /от-до/.... hahaha Joy

Мерси много  Hug

# 632
Тралала, как е Париж през май? струва ми се идеален период за посещение и баш се чудя що пък не съм ходила през този месец  Thinking

Shocked Shocked.
Пропуск! Париж през май е най-хубав в сравнение с Париж през февруари и Париж през юли (предишните ми две ходения). Кестените цъфтят, а лек дъждец отвреме-навреме е съвсем уместен и ароматен (за разлика от лек дъждец и 15 градуса през юли).
Романтиката е толкова пълна, че не бяха малко моментите, в коит осе чувствах като във филм-клише на Уди Алън. Напр. аз бях настанена при една от организаторките - която живее в 5 арондисмон (сори, стои ужасно написано така), в един апартамент, до който се стига, като минеш през два последователни вътрешни двора с дървета, цветя и птици, и се качваш по дървени стълби във входа. Когато пристигнах, се свечеряваше, беше тихо и само птиците пееха, а отнякъде се чуваше как някой свири на пиано. Кажете ми не е ли някак... прекалено  Laughing Mr. Green.

# 633
Бе кво прекалено..- давай нататък че се размечтах.. Peace Hug

# 634
  • в едно миланско село
хм... в друг период щях да гледам билети вече, клише, или не  Rolling Eyes
сега само си отбелязвам наум и се радвам за теб-не беше добре настроена, а май добре ти се е отразила атмосферата и лекото откъсване от ежедневието  Laughing

освен това ми липсват вътрешните парижки дворове  Shocked, току-що се ядосах на домакина ми там, а той, за 5 мин ми направил маршрута за... когато...  Twisted Evil

# 635
  • Milano

Реджи,е как мадрината ти била българка/или е католичка/  #Crazy- или детето е кръщавано в Бг ?

Не е католичка, нито детето е кръщавано там.
Тя и съпруга й са ни кумове и кръстници на детето (и ние на тяхното Laughing).
Нашия поп не си прави проблеми, нали сме християни.
Даже кара кръщелника (синът им) да му помага при един от ритуалите и т.н.

Кога ще е крезимата?

Утре за мен е ''ил гранде джорно''. Laughing

# 636
  • София
аз.. влязох за друго ама ще поостана да ви чета Simple Smile

# 637
  • UK
Когато пристигнах, се свечеряваше, беше тихо и само птиците пееха, а отнякъде се чуваше как някой свири на пиано. Кажете ми не е ли някак... прекалено  Laughing Mr. Green.

Абсолютно прекалено. И прекрасно! Радвам се, че си прекарала добре и разнообразила! Hug Май и април са прекрасни за пътуване, чак ми се доходи в Париж.

Утре за мен е ''ил гранде джорно''. Laughing

Пропуснах ли нещо, какво ще се случва?  Rolling Eyes newsm78

Аз да ви се похваля (първо бях написала "оплача", ама реших, че си е направо за фукня Mr. Green)- вчера срещнах един приятел, който е доста цапнат в устата, и той ме попита дали не съм бременна Rolling Eyes. Нещо се случва с иначе тъй скромния ми бюст. Странното е, че не съм напълняла никъде другаде. Но за пръв път в живота ми сутиените ми са ми малки. Бременна не мисля, че съм обаче.  Laughing

# 638
 Joy Joy Joy
Льоли, ти вземи, та си направи един тест, че нали си чувала за цветната бременност? Щото иначе честито за бюста, ама аз не съм чувала след пуберитета ей така да си разсте  Joy.

Тралала, и мен ме размечта за Париж..... Искам и аз там, ама на гости на някой, за да видя вътрешните дворчета... Фей, дай на заем твоя домакин, а?

# 639
Десита, и аз като теб. В смисъл, Льоле, не ти знам цикъла, но гърдите не растат спонтанно  Whistling. Или нещо с бозата не ни казваш?  Laughing (нали растели от боза).

За Париж, или сайта на Барбича за апартаменти под наем (airbnb), но предполагам, че и хотелита са такива, с вътрешни дворчета, ако не сте в Хилтън и подобни.

# 640
Искам и аз там, ама на гости на някой, за да видя вътрешните дворчета...

И аз така,ама за Наполи  Peace Hug
Така че ми търси някой /а да не е баш на гости,ама някой който да ни покаже нещата,каквито са !/ Praynig Hug

Момичета,току що както си гладех /навън вали  Twisted Evil/ видях по рай1, нашата сънародничка Теодора Стефанова ,която говореше за извънземните. Какъв италиански...неможете да си представите  ooooh! ooooh!,какъв акцент .. ooooh! ooooh! Питам се ,тя поне има възможности -неможе ли да вземе частни уроци ,тук е от 100години.... Crossing Arms Thinking Naughty

п.с.извънземните обаче говорили български ! Joy Joy

# 641
Родителите ми ще ходят в Амстердам идния месец и ние решихме да отидем и ние там (ние ще пътуваме с кола, а те ще са със самолет от София) и да им "предадем" там Андреа. Така или иначе трябва да иде до Бг за лятото, за какво да пътуваме излишно до София, като в Амстердам ни е по-интересно? Общо взето това е идеята. Обадихме се до Куестура ди Комо да питаме с какви документи трябва да е придружено детето и отговорът според тях е, че, веднъж напуснало Италия, може да пътува с когото и да е, без придружаващи разрешителни. Никакви документи не трябват, щом е "трета" страна от ЕС. #Crazy
Въпросът ми е вие какво знаете за тази ситуация и също по-специално Тралала, понеже вие сте в положение да пребивавате в "трета" страна??
Ние ще сме на летището, когато той ще се качва на самолета за София, така че в най-лошия случай, ако нещо има проблем, ще си го върнем обратно с нас, обаче не е това идеята, нали... Ако има някакво значение, детето е само с ит. гражданство.

# 642
Барбич, в общи линии най-вероятно е така, както са ти казали. Въпреки това хаосът си е хаос, никога не се знае кой какво ще си помисли, че е трябвало или трябва. Във всеки случай въпреки всичките запитвания и писмени отговори, които имаме, майка ми пак си се тревожи  Laughing.
Мога да ти кажа какво е положението при нас (преди да сме осъществили обаче самото пътуване - което е на 19-ти май, т.е. преди да сме тествали ситуацията като reel-feel Simple Smile): на летището (Франкфурт-Хан) ни искат собственоръчна декларация, че децата могат да пътуват с баба си + подписани фотокопия от нашите документи; в сайта на Райън пише, че италиански граждани под 14 г., придружавани от 3-то лице, трябва да имат т.нар. "Аффидаменто", тъй че ние вероятно и такова ще направим в консулстото тук (на италиански го правят).
За връщането от Бг пак ще са с баба си само, тогава ще им трябват само паспортите - това е писменият отговор на моето запитване, от директора на служба Гранична полиция. И двете деца са с двойно гражданство, Мила има само ит паспорт, Матео и двата, но и за двамата важи, че пътуват само с паспортите.

# 643
  • Milano
Lasciatemi cantare perche' ne sono fiera, sono un'italiana, UN'ITALIANA VERA.

# 644
  • Италия
Auguriiiiii, Реджи!!!  Hug  Party  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт