Италия - 137 примадони

  • 31 477
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 6 913
Днес времето е о-т-в-р-а-т. Сиво, надвиснало, студено, аха-аха да завали. По швейцарското радио прогнозата каза, че на Великден температурите рязко ще стигнат почти до към 20 градуса и после пак ни почва дъжд.

# 46
  • UK
  • Мнения: 2 236
И тука е отвратително, направо желание за живот не ми остана, няма нито едно цъфнало дърво (и може би по-добре  Confused), имам супер много работа и 0 желание да я свърша. Много тъп месец се оказа март всъщност. А господинът вдига кръвно и е с контузия на глезена и нали знаете на някой мъж като не му е наред нещо - паника до небето... Rolling Eyes.

# 47
  • Италия
  • Мнения: 490
На нас май ще ни се размине дъжда  newsm78 - едно срамежливо слънчице се показва...

нали знаете на някой мъж като не му е наред нещо - паника до небето... Rolling Eyes


...и капризи чудовищни  Mr. Green

# 48
  • UK
  • Мнения: 2 236
...и капризи чудовищни  Mr. Green

Капризи не, но едно тежко дишане, един трескав поглед и непрекъснато повтаряне "добре съм, ще се оправя, само не се притеснявай"  Rolling Eyes. И аз викам: "Дай да звъннем на 112", при което той "Недей, стресираш ме още повече!"  Shocked Confused
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 49
  • Мнения: 653
...и капризи чудовищни  Mr. Green

Капризи не, но едно тежко дишане, един трескав поглед и непрекъснато повтаряне "добре съм, ще се оправя, само не се притеснявай"  Rolling Eyes. И аз викам: "Дай да звъннем на 112", при което той "Недей, стресираш ме още повече!"  Shocked Confused
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

4акай малко, не уто4ни, това след като яде кулинарното произведение от линка на Лени ли се слу4ва?  Twisted Evil

# 50
  • UK
  • Мнения: 2 236
4акай малко, не уто4ни, това след като яде кулинарното произведение от линка на Лени ли се слу4ва?  Twisted Evil

съвсем не, имах много храна останала от идването на майка ми и му я пробутах - много съм доволна  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 51
  • Мнения: 6 913
Моят мъж, когато не се чувства добре, ама каквото и да е, ляга и спи. Между 1 и 3 дена - зависи колко е болен или колко му се спи. Капризничи, само ако нещо го държи буден.
Синът ми засега е същият - тръгва да се разболява, хоп, приспива се, пропуска 1-2 хранения и на другия ден се събужда ок. Някакъв регенериращ механизъм имат много ефективен. Laughing


Льоли, ама ние вчера разкритикувахме и остатъците. Не е много сигурна тая работа, дето си го нахранила с тях. Laughing

# 52
  • Мнения: 5 710
увий му една аспержа в паста фило да свали кръвното, а после една юфка , че е лесно и семпло и ще дойде на себе си момчето  Laughing

# 53
  • UK
  • Мнения: 2 236
Льоли, ама ние вчера разкритикувахме и остатъците. Не е много сигурна тая работа, дето си го нахранила с тях. Laughing

ааа, ама то си бяха хубави неща- и калорични! - домашна руска салата, руло "Стефани", домашна торта ( и не ми се ядяха ама хич  Thinking)

сега разчистих за баницата с камембер и прошуто  Joy

Лени, айде сега, баба му само аспержи с прошуто е яла!  Laughing

# 54
  • Мнения: 653
Льоли, ама ние вчера разкритикувахме и остатъците. Не е много сигурна тая работа, дето си го нахранила с тях. Laughing

при това от свекито   hahaha

# 55
  • Мнения: 6 913
Лени, айде сега, баба му само аспержи с прошуто е яла!  Laughing

Mежду другото, може пък и бая аспержи да е ядяла баба му. Simple Smile Не знам дали е истина или мит (сигурно има начин да се провери), но съм чувала, че едно време аспержите са били популярен и отглеждан зеленчук в БГ, но по някаква причина биват нарочени за "буржоазни" Simple Smile и през 50-те години на миналия век ги затриват - спират да ги отглеждат и консумират.


Ето един цитат от някакъв бг кулинарен блог:
В България е съществувала добра традиция за отглеждането на аспержи до първата половина на ХХ век, за което все още свидетелстват подивелите растения по поречието на Марица.

# 56
  • UK
  • Мнения: 2 236
Лени, айде сега, баба му само аспержи с прошуто е яла!  Laughing

Mежду другото, може пък и бая аспержи да е ядяла баба му. Simple Smile Не знам дали е истина или мит (сигурно има начин да се провери), но съм чувала, че едно време аспержите са били популярен и отглеждан зеленчук в БГ, но по някаква причина биват нарочени за "буржоазни" Simple Smile и през 50-те години на миналия век ги затриват - спират да ги отглеждат и консумират.


Ето един цитат от някакъв бг кулинарен блог:
В България е съществувала добра традиция за отглеждането на аспержи до първата половина на ХХ век, за което все още свидетелстват подивелите растения по поречието на Марица.

Поредна комунистическа тъпотия - затова сега само домати с колци се ядат тук  Laughing Laughing Laughing

при това от свекито   hahaha

ау, свекито ако знаеше ooooh!

# 57
  • Италия
  • Мнения: 490
Лелеее, като ви чета, взех да се отчайвам  Shocked...май само аз съм попаднала на un capriccioso grande  ooooh!. Вече взех да хвърлям боб, че няма да се разболява тази година повече   Praynig.

Фио, прибирам се от пазар сега и установявам, че съм забравила да купя маскарпоне за кокосовия разкош  #Cussing out. Определено много съм в час  Mr. Green!

# 58
  • Мнения: 765
На мен много ми харесаха рулцата с аспержи, жалко че у нас бих си ги яла сама... но за гости е идеална рецепта, бърза, изискана и най-вероятно вкусна (ако гостите не са ми като домашните  Rolling Eyes).

Друго друго... и аз съм го чувала това, че много аспержи се 'рупали преди комунизма, ама надали е било на село. Баба ми ми е разказвала как видяла репичка за пръв път в живота си, като дете. Помислила, че е нещо сладко - малко, червено и симпатично, - пък то се оказало горчиво  Laughing.

# 59
  • Мнения: 87
Четири страници от новата тема  Shocked  За малко да пропусна възможността да се запиша сред примадоните!  Mr. Green
Снимката е много хубава, Барб, комплименти за избора!

Мирена, добре дошла  Hug  Групата от юг се разраства.
Нелкаи , макар и със закъснение - да ти е честит рожденика, жив и здрав да е! Тази Маргарита и аз бих я опитала с удоволствие.
Тралала, онова пътуване по независещи от нас причини се наложи да го поотложим, обаче аз си харесах Polignano al mare и май натам ще се насочим, щом дойде моментът.

Един наш съсед вече тръгна да събира аспержи по горите наоколо, някакви диви бере, знае къде растат и се връща с по един наръч. Не знам ядат ли ги, продава ли ги, но определено не ми прилича на човек, който ще ги увие в прошуто или в паста фило, за да уважи някое добро вино  Mr. Green

Рецептата със сладко от круши, прошуто и сирене, дето някои от вас й се канят, малко ме плаши. Аз към такива сладко-солени комбинации подхождам плахо. Някой всъщност опитвал ли е творението, любопитна съм да чуя отзив от първа ръка.

Времето днес и тук е мрачно, студено и вали.
За разлика от уикенда, който мина. В събота решихме да се разходим до морето, ходихме до Васто, прекарахме около 2 часа на плажа с книжка, панини и пакет чипс, събрах 1кг. мидени черупки /стра-хот-ни!!!/, заредих се с много положителна енергия, надишах се с море, натопих краката преди тръгване и искам пак да ме заведат  Laughing

 

Общи условия

Активация на акаунт