Математически турнири - 21

• 76 953
  • 752
  •   1
Отговори
# 30
  • В офиса

O, недейте да скромничите. Откакто следя състезанията по математика винаги най-добрите са момчета. Май няма момиче, което да бие момчетата на състезания по математика. Имам предвид стабилно, не в отделни състезания. Та момчетата са си доста съсредоточени когато трябва, а лековатият поглед върху нещата им помага да не се паникьосват и ги кара да дават най-доброто от себе си.

По принцип - да. Но във всеки випуск има по едно, или няколко момичета, които бият момчетата. За 4-и клас няма да споменавам, че пишат тук Wink, но за 5-и има едно момиче от Свищов, което на всяко състезание е с макс. брой точки. А там, както се сещаме, няма СМГ, или Кортезов  Sunglasses Остааналите класове не ги следя. Но обикновено на Балканиади и межд. олимпиади има по едно момиче в отбора.

За умората. Сигурно въпросът е резонен за децата, на които уикендите също са запълнени с ранно ставане, математика и/или информатика. При дъщеря ми не го виждам. Последно решава задачи преди олимпиадата (безпредметно, както се видя) Изобщо състезанията, за които решава, са 2-3 през годината. За ЕК реши една тема след състезанието. Бяхме седнали да решаваме с брат й, и на нея й се видя интересно, а и беше набрала скорост.
Подвъпрос - не съм намерила задачи от ПМС малките класове (с изкл. на 2012) Само от ЗМС. Може ли някоя добра душа да пусне линкове.

И още един въпрос. За класирането от ЕК - Колко малко са "малко" класирани за нац. кръг. Не съм търсила целенасочено, но видях че за 2009-а класираните за 3-4 клас са около 120, за 2012 са повече от двойно. Гледайки текущите резултати, очаквам не повече от 60-70 деца със 120 и 115. Т.е. очаквам, че това е "малко".

Редакция: Помакова, заедно сме писали.

# 31
Подвъпрос - не съм намерила задачи от ПМС малките класове (с изкл. на 2012) Само от ЗМС. Може ли някоя добра душа да пусне линкове.
Това е понеже от 2012 ЗМС се превърнаха в ПМС.  Grinning

# 32
  • София
И като стана въпрос за ПМС и ЗМС, с молба за решение на:

Задача 3./от ЗМС 2004 - 4клас/ Всеки ден Валери излиза от училище точно в 12 часа и баба му го откарва в къщи  с кола. Един ден Валери излязъл по-рано от училище и тръгнал пеш към къщи. След 15 минути той срещнал баба си, качил се в колата и пристигнал вкъщи 10 минути по-рано от обикновено. В колко часа Валери излязъл от училище?

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 12:00 от Ammika

# 33
  • София
Откакто следя състезанията по математика винаги най-добрите са момчета. Май няма момиче, което да бие момчетата на състезания по математика. Имам предвид стабилно, не в отделни състезания.

В осми клас имаме една девойка от СМГ, която се бори напълно равностойно с младежите.
Има и едно много силно момиче от Русе. Но, колкото и да ме боли да си го призная  Laughing,
най-големите таланти са при момчетата.

# 34
Цитат
Като че ли при момчетата в тази възраст, все още липсва спортната злоба и желанието да се представят на макс. Вълнуват ги компютърни игри, спорт и др.

O, недейте да скромничите. Откакто следя състезанията по математика винаги най-добрите са момчета. Май няма момиче, което да бие момчетата на състезания по математика.

То не е заради хъса, а поради генетичната предразположеност за наличие на повече мозък.  newsm48

Сори, не се сдържах - шегувам се. Май

# 35

И още един въпрос. За класирането от ЕК - Колко малко са "малко" класирани за нац. кръг. Не съм търсила целенасочено, но видях че за 2009-а класираните за 3-4 клас са около 120, за 2012 са повече от двойно. Гледайки текущите резултати, очаквам не повече от 60-70 деца със 120 и 115. Т.е. очаквам, че това е "малко".
[/quote]
Сигурно ли е, че 4 клас класираните ще са само със 120 и 115 точки. Защото на база излезлите резултати ще са доста по-малко от миналата година - тогава бяха 100 деца, а сега може би около 50. Т.е. пише ли го някъде това или за сега са само предположения.

# 36
  • Sumen, Shumen, Bulgaria

O, недейте да скромничите. Откакто следя състезанията по математика винаги най-добрите са момчета. Май няма момиче, което да бие момчетата на състезания по математика. Имам предвид стабилно, не в отделни състезания. Та момчетата са си доста съсредоточени когато трябва, а лековатият поглед върху нещата им помага да не се паникьосват и ги кара да дават най-доброто от себе си.

По принцип - да. Но във всеки випуск има по едно, или няколко момичета, които бият момчетата. За 4-и клас няма да споменавам, че пишат тук Wink, но за 5-и има едно момиче от Свищов, което на всяко състезание е с макс. брой точки. А там, както се сещаме, няма СМГ, или Кортезов  Sunglasses Остааналите класове не ги следя. Но обикновено на Балканиади и межд. олимпиади има по едно момиче в отбора.

За умората. Сигурно въпросът е резонен за децата, на които уикендите също са запълнени с ранно ставане, математика и/или информатика. При дъщеря ми не го виждам. Последно решава задачи преди олимпиадата (безпредметно, както се видя) Изобщо състезанията, за които решава, са 2-3 през годината. За ЕК реши една тема след състезанието. Бяхме седнали да решаваме с брат й, и на нея й се видя интересно, а и беше набрала скорост.

Редакция: Помакова, заедно сме писали.
Тази година задачите май са по-трудни от миналата, но трябва да се види Варна, СМГ, Бургас, Пловдив

# 37
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Цитат
Като че ли при момчетата в тази възраст, все още липсва спортната злоба и желанието да се представят на макс. Вълнуват ги компютърни игри, спорт и др.

O, недейте да скромничите. Откакто следя състезанията по математика винаги най-добрите са момчета. Май няма момиче, което да бие момчетата на състезания по математика.

То не е заради хъса, а поради генетичната предразположеност за наличие на повече мозък.  newsm48

Аман от умни мъже, писнало ми е да се разправям вкъщи с тях #2gunfire

# 38
  • София
Моят син май грам не се впряга. Дори се зачудих дали не е забравил, че има още две състезания тази седмица. ят???

Моят момък се впряга, но не за състезанията по математика. Там явно се чувства комфортно и не си дава зор.
За състезанието по спелуване обаче отдели доста време. Както и за контролните. Въобще младежът не обича да ходи неподготвен на училище, а миналата седмица им взеха здравето.

# 39
  • София
О, любимата ми тема -  момчетата са много добри математици, а момичетата са тъпи Mr. Green
Ще се въздържа от коментар Whistling

И като стана въпрос за ПМС и ЗМС, с молба за решение на:

Задача 3./от ЗМС 2004 - 4клас/ Всеки ден Валери излиза от училище точно в 12 часа и баба му го откарва в къщи  с кола. Един ден Валери излязъл по-рано от училище и тръгнал пеш към къщи. След 15 минути той срещнал баба си, качил се в колата и пристигнал вкъщи 10 минути по-рано от обикновено. В колко часа Валери излязъл от училище?

И аз питам за същата задача. Мога да дам решение, но ми се струва доста сложно за 4-класници. Дайте някое по-елегантно Simple Smile

# 40
Цитат

Според една предишна дискусия гените нямаха нищо общо:) Теза от която рязко се разграничавам. И аз забелязвам, че повечето са момчета, но има и момичета, не по-малко добри, въпреки, че са по-малко като бройка. Може би поради факта, че този свят еволюционно доста дълго е бил мъжки свят, та сега ни трябва време да наваксаме:)

# 41
И аз питам за същата задача. Мога да дам решение, но ми се струва доста сложно за 4-класници. Дайте някое по-елегантно Simple Smile
Ето ви авторското.
Тъй като са се върнали 10 мин. по-рано, то бабата е пътувала 10 мин. по-малко от обикновено - 5 мин по посока към училището и 5 мин. обратно. Следователно е срещнала Валери 5 мин. по-рано от обикновено. Тъй като до момента той е вървял 15 мин. то той е излязъл от училище 20 мин по-рано, т. е. в 11ч. и 40 мин.

# 42
  • София
По-малко мозък, повече...дрън, дрън...
Синът ми е много интелигентен и има много добра логическа мисъл, каквато не наблюдавам при щерката. Но пък по всички останали параграфи тя го слага в малкото си джобже.

П.П. Извинявам се за отклонението от темата, но пък толкова страници се написаха с "Моля, дайте ми задачите...моля, може ли отговорите..." ....

# 43
И аз да се включа в дискусията.Имам и момче и момиче , има хора (без да определям пола) със заложби и интерес към математиката и такива,които нямат.Едва ли може да се преброи и каже , кои са по -добри . Наскоро от учител по математика чух , че при момичетата логическото мислене се развива по-късно от това на момчетата и някои момичета изпреварват някои момчета във времето.Учителя води математика от 5 до 8 клас.Това обаче не е правило и не е задължително.

# 44
  • В офиса
Каквото и да си говорим, има неща, в които мъжкият мозък е по-добър - пронстранствено мислене и ориентация, например.
На зад. от ЕК като стигнах до онази "ляво-дясно-ляво"... вдигнах ръце и извиках мъжа ми.
За сметка на това в мултитаскинга жените нямат равни  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт