Математически турнири - 21

• 77 084
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Няма ги и децата от 4-ти клас, които са се явили в СМГ. От класа на дъщеря ми 3 деца се явиха в СМГ и нито едно от трите не е в списъка публикуван от РИО.

Може би, типично по български, СМГ не са предали навреме протоколите от състезанието и РИО са качили това, с което разполагат.

P.S. Всъщност РИО са си написали, че това са децата, които са се явили към Софийска градска секция на СМБ, а доколкото си спомням в СМГ има отделна секция на СМБ и може би по-късно ще изнесат списък на децата, които са се явили към тази секция.

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 18:22 от Ant12

# 211
А някой знае ли разликата между 'София-столица' и 'София-град'? Във файла на РИО, в колонката 'област' ги има и двете. По принцип не бих обърнала внимание, но покрай 'районирането' от тази година се чудя значи ли нещо.

# 212
Не мога да не коментирам резултатите за 7 клас на "Евростар". Аз ли съм много мнителна, или тези деца са толкова добри?

# 213
А някой знае ли разликата между 'София-столица' и 'София-град'? Във файла на РИО, в колонката 'област' ги има и двете. По принцип не бих обърнала внимание, но покрай 'районирането' от тази година се чудя значи ли нещо.

Мислиш, че ще има отделно номиниране за националния кръг за София-град и София-столица ли?  newsm78

# 214
Mst, Не е само седми- погледни и трети клас

# 215

Мислиш, че ще има отделно номиниране за националния кръг за София-град и София-столица ли?  newsm78

При нормално обстоятелства не би могло дори да му хрумне. Но сега забелязах разликата и се зачудих дали значи нещо. Може и СМГ да е отделен 'район'... newsm78

# 216
  • София
Не мога да не коментирам резултатите за 7 клас на "Евростар". Аз ли съм много мнителна, или тези деца са толкова добри?

Не си само ти. Не би имало проблем, ако същите деца имаха силни изяви и на състезания, които
не се провеждат в сградата на училището им, но не видях нито едно дете от Евростар, класирано
за националния кръг на ОМ, например  Thinking

# 217
Апропо, къде могат да се видят класираните за националния кръг на ОМ?

Благодаря!  bouquet

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 20:23 от Nara

# 218
  • София
Апропо, къде могат да се видят класираните за националния кръг на ОМ?

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … ath-dopusnati.pdf

# 219
Ето списъка със секциите на СМБ: http://www.math.bas.bg/smb/members/Sekzii.pdf

№ 17 – Изток (това доколкото се сещам е секцията, която организира Коледното и Великденското и към която вероятно ще бъдат отчетени резултатите на 125-то), № 44 – СМГ, № 46 – Софийска градска секция и т.н.

# 220
  • София
Май не виждам резултати от 125-то в списъка за трети клас.
За мен лично резултатите на Евростар за пореден път са съмнителни.
Не си само ти. Не би имало проблем, ако същите деца имаха силни изяви и на състезания, които
не се провеждат в сградата на училището им....
Това и аз го забелязвам за пореден път.
Каква ли услуга си мислят, че им правят?
Още нещо, има дете трети клас със 120 именно от Евростар. По новия регламент, това означава, че ще предложат само него и децата със 115 и 110. В случая касае 18 деца със 105. На СМТ също се ядосах за нещо подобно, въпреки че не ме касаеше лично. Този път касае и моето дете. Не че ще свърши светът с един национален кръг, но въпросът е принципен.

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 20:05 от *Ирина*

# 221

Откакто синът ми след "Черноризец Храбър" ми каза, че са седяли по двама четвъртокласника на чин, защото нямало достатъчно третокласници, нищо не може да ме учуди. Дето се вика може да реши втората половина задачи и ако не му стигне времето да препише отговорите на първите от другарчето си по чин. Та и тук може да е паднало колективно решаване  тъй като състезанието не е трудно, а времето за решаване е малко.

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 21:07 от M8M8

# 222
  • София

не се провеждат в сградата на училището им, но не видях нито едно дете от Евростар, класирано
за националния кръг на ОМ, например  Thinking

Доколкото си спомням, казусът "Евростар" беше обсъждан преди време.

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 21:49 от Elfi

# 223
Бях на техническата конференция за ПМС. Обещаха резултатите да ги качват бързо и в нет-а. Ще ги изнасят в МГ Варна, а не както беше първоначално по програма в хотела, където днес беше техническата конференция. В МГ ще се правят и контестациите.
Така се надявах да е всичко в хотела. Дано наистина бързо да ги качват в сайта на училището.
Има и богата културна програма утре след състезанието - Делфинариум, разглеждане на Военно-морското у-ще.

Ау, код, ти си добавил ПМС в рейтинга? Хихиии, а ние дойдохме по-ваканционно настроени тук.  Laughing

Последна редакция: сб, 30 мар 2013, 00:07 от Danybon

# 224
Ето списъка със секциите на СМБ: http://www.math.bas.bg/smb/members/Sekzii.pdf

№ 17 – Изток (това доколкото се сещам е секцията, която организира Коледното и Великденското и към която вероятно ще бъдат отчетени резултатите на 125-то), № 44 – СМГ, № 46 – Софийска градска секция и т.н.

Ant, благодаря за инфото. Възможно ли е това да са отделните 'райони'?

Общи условия

Активация на акаунт