Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 43 977
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
На мъжът ми му изтича личната карта другият месец-може ли да се извади тук от посолството в Лондон?
И ако да, някакви идеи за процедури и т.н. Той е отпуска от 3-13 май и ако може да свърши и тази работа:)

# 121
Mamаcombria, да може да се гласува без заявление. Заявлението е предимно с цел събиране минимум брой гласове от определен град за отваряне на избирателна секция.Както в моя случай,тук в Манчестър събрахме минумума който е 100 души, за да си направят 'труда'от посолството в Лондон да изпратят някой тук и да гласуваме на местна почва.
Относно ограника който го продават по магазините,много е относилтено колко е органично.Моят съпруг като студен преди 10на години е работил 1на година по тукашните ферми, та плодовете през ноща били пръскани на следващата сутрин вече узряни брани  Shocked и така всеки ден. След което от едни и същи лехи ги разпределяли по organic и non ogranic пакети ...е такива ми ти работи. И това преди 10 години.Сега не ми се мисли какво става!!!!

# 122
  future74 трябва да си запази час в посолството http://www.bulgarianembassy-london.org/index.php?option=com_cont … 63&Itemid=131 тук е описано.
  кОмар как сте
  Дорет, не съм ги пробвала тези кори, само Азденските и не ми харесаха, ще ида да видя утре в Теско. Купувах си точени от един азиатски магазин тука, но спряха да зареждат и много ме е яд...
  За месото, не си мислете, че като купувате от скъпи магазини е по-качествено. Аз съм работила в пилешка фабрика. Едно и също се пакетира за всички. Свидничка има опит с месото, нека ни посъветва какво да купуваме, че вече не помня. Но ще пробвам локалния месар, че ме зарибихте  Grinning
  Специално пилешкото органик гарантирам, че има огромна разлика. И самото пиле и месото и тн. То във всичко има химия, то е ясно, но е доста по малко. Но последно помня, че филетата бяха към 18 паунда килото...
   Nia7 първо Честито! Много лека и спокойна бременност! За болницата попитай в БГ мамите във Фейсбук, там доста Лондончанки има. Бих те посъветвала да наблегнеш на акушерката към ДжиПи-то, защото тя ако не става болница може и да не видиш. Аз имах един релакс заспал  Mr. Green и добре, че беше бременна и я смениха като бях в 9тия месец, че можеше и да не пиша тука...Но пък поне и аз си бях релакс, незнаех, че съм толкова зле и си мислех, че всичко ми е файн и си живеех щастливо  Laughing Новата като ме видя за пръв път и ме прати право в болницата, за половин час бях там, всичко организирано ме чакат, пък според предната си бях супер добре  Crazy

# 123
gold k много ме натъжаваш с тази неща, ако са така все още, то оправия няма, но и според мен има разлика във вкуса. мъж ми не ядеше пиле, щото имало вкус на риба, но като почнах да взимам органични и свободни и се оказа, че не е задължително да имат вкус на риба.
благодаря за инфото за гласуването

ния7, и от мен честито - аз бях в university college hospital - уж най-голямата, университетска и тн и хич не съм доволна - първо ме шашнаха щото ми премериха шийката твърде къса, после по време на раждането оплескаха нещата сериозно, та не мога да я препоръчам.

аз по време на бременността много често си пътувах до софия и там си я следих, но ако нямаш възможност можеш да си направиш допълнителен скенер, ако решиш, че имаш нужда от това - по-скоро за свое успокоение, не че е наложително. мисля, че хубавото тук е, че ако не ти хареса акушерката можеш да си поискаш и да я смениш.

мои приятелки са доста доволни от royal free, не знам отзиви за king's. хубава бременност

# 124
  • London
Момичета, аз пак се включвам с питане:
Имам много чувствителен на стрес скалп и се случва кожата на главата да се лющи на едни малки и много непроятни парченца. Прилича на пърхут, но не е- лющи се само в областта на челото, като себорея. В България ползвах Джинджира (има информация в нета, но не знам дали няма да е реклама ако пусна линк какво точно представлява), но покрай цялата организация на премествнето ми тук не съм го взела. Сега имам наистина спешна нужда от нещо подобно, положението е много зле. Можете ли да ми препоръчате нещо, ако сте се сблъсквали с подобен проблем?

Иначе, от все сърце честито на zlatnata tolumba   bouquet- не се познаваме, но всеки път искрено се радвам на такава новина, особено когао е свързана с желание, очакване и вълнение.
Къпи се само с Джонсън бебе Simple Smile приятеля ми имаше сходен ПРОБЛЕМ и ПОМОГНА Simple Smile

# 125
  • London
Никъде не намирам боя за яйца - има ли в УК? Искам за нашият Великден да боядисваме с малката:)
В българските магазини ИМА ПО ВЕЛИКДЕН Simple Smile

# 126
  • London
Момичета, имам 3 билета за БГ, които няма да ползваме: 2 билета за възрастни и един за малкия (той е на 2 и половина) от Гатуик до София за 29ти Април и от София до Гатуик за 16ти Май на Easyjet - ние няма да ги ползваме и ако някой реши само имената трябва да се сменят (това е по 35 паунда на билет в едната посока). Не искам да ги продавам, просто ако има заинтересовани само да си платят за смяна на името.

Аз нямам особено желание да се прибирам вече. След като загубихме и татко и дядо миналия месец, а ние нали Май месец бяхме взели билетите, че е Гергьов Ден и двамата ми бяха именници и по принцип семейно правиме голямо събиране и исках да покажа на мъжа ми как празнуваме, а сега ми се обезсмисля всичко. Решихме да вземем майка тук за няколко седмици, да не е самичка и тя по Великден и Гергьов Ден.

Та така ... ако има желаещи за билетите, пишете на лични.

На мен иначе ми пуши главата. Вчера бях на среща с логопед/педагог в яслата на малкия: педиатърката, при която бяхме ходили се свързала с тях и им пратила въпросник за малкия. Като цяло са на мнение, че държанието му, контактите му с хората, комуникацията му (и в общи линии всичкото му) са immature for his age и ще ми го водят в графа дете с difficulties (каквото и да означава това) и ще се занимават с него малко по-различно отколкото с останала част от групичката. Те също смятат, че може да е форма на аутизъм (но и те не са абсолютно сигурни) и от тук нататък се нуждае от по-специално внимание. Както казах и преди: тежко ми е да го приема и настина не знам как сама да се държа и какво да предприема.

От февруари насам абсолютно всичко ми се изплъзва от контрола и в момента дори и най-малкото нещо ми идва в повече. Имам желанието да се изпаря  във въздуха и с нищо и никой да не се занимавам.
А у дома КОНТАКТНО ли Е ДЕТЕТО ? НА КАКЪВ език ГОВОРИТЕ като СТЕ у ДОМА ? Не бързай да СЕ тревожиш Simple Smile

# 127
  • London
Здравейте!

Толумба , много хубава новина .  Дано бързо да мине сутрешното неразположение.

ЕВ, моите съболезнования. Дано само хубави новини да носиш от сега нататък.

Аз явно нещо не съм разбрала за Хелт Визитора , аз мислех , че като запиша детето при ДП , те от там пращат Хелт Визитор , а то трябвало сама да се свържа с тях така ли? Моето дете е на 1, 9 месеца и не знам тук трябва ли да я водя някъде на консултации , да я мерят и теглят.

Надявам се вече да се свърши с лошото време . Събота и неделя беше много хубаво. Цяла събота се разхождахме по Темза. Аз и детето сме от скоро тук и още не съм имала възможност да разгледам Лондон , надявам се вече времето да предразполага към такива разходки.

Сетих се , че отдавна мислех да ви питам вие каква кайма купувате? Ние засега сме пазарували от Сейнсбъри и Теско. Телешката кайма нещо не ми е по вкуса , готвя само с български подправки , но пак ми има един странен дъх. В петък готвих кюфтета по чирпански  и цяла тенджера отиде в боклука, а хич не обичам да хвърлям храна .
с тукашната кайма ТРЯБВА да слагаш тройно ПОДПРАВКИ за да добие ВКУС.НО И СЪС бланк ФУУД СЕ СВИКВА рано или късно.

# 128
  • London
Future84, не могат да те бутнат,когато имаш дете;)Взаимно ще си стискаме палци за къщите и ние чакаме решение от нашата агенция,харесахме си една  прекрасна къща с двор и се моля да стане по-бързо!Аз я видях само по снимки,но е много уютничко,отговаря на всичките ми изисквания.
Аз с моя скромен опит в УК ще кажа,че така и не открих свинска кайма,основно кайма купувах под формата на малки кюфтета в пластмасова тарелка от Теско или Уайтроуз, а мъжа ми пазаруваше от местна месарница, но сега активно събирам информация,за да не се чувствам "боса". Другото,което не открих по магазините беше чист натурален сок банан?!?И кори съответно,ако не бяха турските шопове щях да забравя що е баница,та да питам кори купували ли сте от хипермаркет(Теско,Сейнсбъри....)и ориентировъчно на кои щандове могат да се открият.Благодаря:)
аз да при ЗАМРАЗЕНИТЕ СТОКИ В ПАКЕТИ Simple Smile в ТЕСКО ГИ ИМА.

# 129
  • London
Здравейте момичета.Обръщам се с молба за мнение към вас.Малко съм затруднена с избора на болница за проследяване на бременност.Пред вид моята пред история - дългогодишен стерилитет и куп проблеми от миналото в България пиех лекарства първите месеци,ходех всеки месец на ехограф.Първо се ориентирах към болница St Thomas na London Bridge но след отрицателните неща, които ми казаха се отказах.Сега си мисля за King's college hospital. В главата ми е направо каша ooooh!
Сейнт ТОМАС е ДОБРА ако искаш да дариш живот във басейн , там поне ИМА 2 басейна а В ДРУГИ ИЛИ е 1 или няма. Др БОЛНИЦА Е С добро реноме , но пък е ПО- бизи според МЕН , което играе лоша шега понякога.Все ПАК направи СПИСЪК със за и против и реши за МЕН и ДВЕТЕ са добри.Къде Живееш в ЛОНДОН все ПАК Е ВАЖНО И местоположението! ТО тия ДВЕ БОЛНИЦИ ОПРЕДЕЛЕНО НЕ СА МНОГО БЛИЗО ЕДНА ДО ДРУГА.

# 130
ев, моите съболезнования, ужасен период е когато загубиш близък, пък и двама на веднъж е много трудно. по повод на детето - ако решиш да го водиш някъде, пиши ми на лични, и аз и мъж ми сме в "тая сфера", особено той преподава на детски терапевти и мога да ти помогна с това какво се изисква и къде да го заведеш (като цяло ти трябва писмо от джи пи). аутизъм или разстройства от този спектър (щото това е доста широко понятие) са неща, за които не бива да се говори с тежка ръка от джи пи и учителки, колкото и добри професионалисти да са. сега точно не ти е до това, но ако решиш,можеш спокойно да ми пишеш.

Sun можеш да опиташ на Kloran козметиката има за чувствителен скалп специално - има я по аптеките (не съм сигурна, че в по-малките буутс ги има, но по независимите аптеки се намират). аз съм доволна от тях, за бебето взимам бебешките им серии, точно за такъв проблем не съм ползвала, но като цяло смятам, че са съвсем ок.

# 131
Ev;),моите съболезнования.А за детенцето ти съм сигурна че нещата ще се оправят след всеки лош момент идва хубав Hug.Ov4ar4eto kalitko може ли да те попитам доволна ли си от вашия Джи пи,можеш ли да ми кажеш името и адреса той къде практикува PraynigБлагодаря на всички отзивчиви мамии.Джи пи ако не е педиатър ако се разболее детето дава ли направление за детски лекар или той самия го лекува.

# 132
  • UK
 Само да вметна по повод на каймите, че в Англия има мляно месо, а не кайма. В каймата в България се добавя соя и млечни протеини, а "месото", което се влага често дори не е месо, а съединителна тъкан, ама айде.  ooooh!
 Пилетата са ужасни всички освен ако не си ги купиш от ферма. Алтернативата е пуешко, доста по-добър вкус има.Ние напоследък наблягаме на свинското, купихме си и едно агне, поне си го избрах сама още докато тичаше  Laughing Нямам място за голям фризер все още, но по-нататък мисля  да процедирам така и с прасето  Joy

# 133
Ха-ха, представих си го това агне как тича в задния ви двор  Laughing
Да бе, знам, че сте го опържолили веднага

nikol4e08,
Тук общопрактикуващият лекува за всичко, докато не му се изчерпат възможностите
или поддаде на натиск, или просто е свестен и дава бързо направления за специалист,
когато има нужда. За запушен нос, температура или кашлица, няма да те пратят.

Nia7,
Лека бременност ти желая.
Аз от многото четене за една или друга болница се убедих, че има колкото доволни, толкова и недоволни.
Зависи кой и къде четеш, кой и колко е писал.
На края реших в полза на по-близката ми и каквото ще да става.
Убедена съм, че от както има интернет, бременността се е превънала в много по-стресово преживяване.

Вариант е да се запишеш за частно следене на бременността или ако ще ти е по-спокойно
да ходиш по-често на частен скан.

# 134
За болницата и аз така заложих на най-близката ми north middlesex hospital. Много е гадно само с двата скана, мен ме забавиха доста и първият вместо в 12-тата ще го равя в 14 + 3 дена ( утре сутринта- лентичката ми не е много точна ) Като казахте за частен скан, как вървят цените ? Защото аз питах на едно място и ми казаха 150 паунда и на мен ми се сториха доста.

Общи условия

Активация на акаунт