Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 43 945
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
На времето имаше консул в Дънди-проф. Желев, но той напусна миналата година.
Идея си нямам дали и с кого е заменен, а и не мога да намеря инфо.
Обади се в посолството в Лондон и питай, дали консулството функционира още,
да ти дадат някакви контакти.
Другият вариант е пълномощно, изготвено от местен адвокат, но как и какво се признава в БГ,
по-добре попитай и някой български юрист.

future74,
Никой не може да ви изхвърли от къщата на датата 1.
Обяснявате, че още не сте намерили алтернатива, плащате още един наем и си търсите.
С дете пък, съвсем не се притеснявай, че ще спите в парка, ще ви чакат.

# 106
petmil, за пълномощното има два вариятна единият е да го напишеш само на английски, а другият да е на английски и български едновременно. Намираш местен нотариус, ако намериш такъв, който да ти разпише пълномощно с БГ вариятна супер. Като търсиш нотариус им казвай, че трябва да апостилираш пълномощното и ги питай дали са си регистрирали подписа. След като ти се разпишат пращаш за апостил. Ако е на БГ и АНГ това е цялата процедура, ако е само на АНГ трябва да се преведе в БГ от заклет преводач, както и да се легализира. Надявам се съм обяснила достатъчно добре, ако не е ясно питай, ще опитам да дообясня. По този начин съм продавала имоти и дялове на фирма, така че ще трябва да става и за продажба на кола Simple Smile Ако попаднеш на нотариус идиот в БГ, който да ти откаже пълномощното, намери друг, все ще попаднеш на кадърен Simple Smile

# 107
Zlatnata_tolumba, мерси за инфото Laughing.

# 108
  • София
 Момичета, благодаря от сърце!   bouquet Ще действам според вашите и съвети и ако имам въпроси, ще досадя отново  Blush

Много усмихнат и ползотворен ден от мен!  Hug

# 109
    Здравейте и от мен. Ако някой е подавал заявления за гласуване за БГ изборите да кажа, че можело само по едно заявление в плик, ако са 2 или повече е невалидно. Има още два дена да се регистрирате онлайн, ако имате желание.
https://www.cik.bg/register

Кайма купуваме свинска от Азда, с някакъв син етикет мисля, че беше. В Теско също има, но не всеки път. Азда имат и смес телешка и свинка-смарт праис, която хич не е лоша, нали е по-евтина са сложили повече сланинка и прилича на нашата. Аз телешка мразя, като ми замерише само и ми се обръща всичко. Иначе основно купувам от полския магазин.
     future74 нас последно ни проверяваха месец и половина, незнам какво толкова проверяват..Не могат с дете да ви мръднат от къщата, дори и да не плащате, не се притеснявай. Просто говори с хазайните нормално, обясни им ситуацията, за да не се стига до разправии.
     Ев  Hug Hug Hug Hug Hug

# 110
  • UK
 Благодаря за отговорите за каймата . Ние сме само от три месеца тук и хич не съм се ориентирала в продуктите. По принцип обичам манджи и сега експериментирам с вкусовете , но всичко ми е малко странно. Ще погледна следващият път в АСДА-та за тази кайма -смес, може дани допадне. Но мъж ми хич не обича да го посещава този магазин. Аз пазарувам от Сейнсбъри , а събота ако има нужда ходим до Теско. Наблизо има полски магазин , но аз никога не съм влизала. Тези дни смятам да го направя.
 Днес времето е малко гадно при нас , вали . Детето сутринта спа до 10 30 и изпуснахме плей групата . Излязохме пеша само да купим хляб , пък то се оказа , че времето е разкошно. Малко ръмеше , но пък не духаше и се разходихме хубаво. Даже обядвахме в едно кафе наблизо.

# 111
GreenP и аз да дам едно мнение за каймата. Аз месо не купувам от супера а от местния месар. Всичко е прясно и със съвсем друг вкус  Peace сигурно и във вашия квартал ще има такъв. Peace

# 112
Future84, не могат да те бутнат,когато имаш дете;)Взаимно ще си стискаме палци за къщите и ние чакаме решение от нашата агенция,харесахме си една  прекрасна къща с двор и се моля да стане по-бързо!Аз я видях само по снимки,но е много уютничко,отговаря на всичките ми изисквания.
Аз с моя скромен опит в УК ще кажа,че така и не открих свинска кайма,основно кайма купувах под формата на малки кюфтета в пластмасова тарелка от Теско или Уайтроуз, а мъжа ми пазаруваше от местна месарница, но сега активно събирам информация,за да не се чувствам "боса". Другото,което не открих по магазините беше чист натурален сок банан?!?И кори съответно,ако не бяха турските шопове щях да забравя що е баница,та да питам кори купували ли сте от хипермаркет(Теско,Сейнсбъри....)и ориентировъчно на кои щандове могат да се открият.Благодаря:)

# 113
Кори лично аз съм си поръчвала от БГ магазина в Лондон. Накой от момичетата тук бяха споменали че кори купуват от Теско и се казва Фило Пейстри и се намирало където са пейстритата за пайове  ooooh! ама как само го обясних дано си ме разбрала. Кайма има всякаква по магазините и пушека и свинска и агнешка само смесена съм виждала в Азда както вече някой момичета споменаха  Peace

# 114
Тези могат да се намерят в повечето супермаркети някъде по фризерите около нарязаните салами (май  Blush ). Има и други разновидности (тези с гъбите конректно не съм ги купувала) и съм правила баница с тях - не е лоша. Опаковката обаче е по-малка от стандартните български кори за баница.

# 115
Здравейте момичета.Обръщам се с молба за мнение към вас.Малко съм затруднена с избора на болница за проследяване на бременност.Пред вид моята пред история - дългогодишен стерилитет и куп проблеми от миналото в България пиех лекарства първите месеци,ходех всеки месец на ехограф.Първо се ориентирах към болница St Thomas na London Bridge но след отрицателните неща, които ми казаха се отказах.Сега си мисля за King's college hospital. В главата ми е направо каша ooooh!

# 116
  • ENGLAND
Корите за баница от Теско са разкошни, незамразените. Намират се до маслото, на един рафт с пуф пастрите и тем подобните, в една бяла продълговата кутия са, 12-14 големи тънки листа. По-хубави са и от турските и от българските кори. Ако искате ще ги снимам, имам две кутии в хладилника, но снимка точно като тези не намирам. Другите от АЗда, Морисон, Сейнсбъри в лилавата опаковка са наполовина листа, не стигат за една нормална баница, а замреазените като се размразят са ужасни.
Кайма, макар да не ям месо, има и свинска и телешка и в Теско, и в Азда , навсякъде, но може би трябва да се търси в големите им магазини.

# 117
Miss Fine благодаря че го каза това със заявленията.Аз пуснах 3и в един плик!!!Егати и глупендерите са тея!!Както и да е,попълних и онлайн заявленията.
Каймата в Англия няма нищо общо с тази в БГ или поне от проверени магазини в БГ. Ние спряхме да пазарим меса от големите вериги магазини било то и M&S или Waitrose в които продават най-качествената храна. В момента когато ни се прияде месо ходим по местните малки ферми,които не продават са масова продукция.Ако сте от Лондон (където ще ви е по-трудно да намерите ферма Simple Smile ) потърсете в интернет нещо от рода на organic food shop/local meat supply. Не си препоръчвам да купувате место (по принцип всякакъв вид храна) от големите вериги. Всичко е ГМО и тъпкано с какво ли не.

# 118
# 119
здравейте,
не може ли да се гласува и без заявление? аз досега никога не съм подавала заявления, а само на рефендума не успях да отида и не гласувах? да не би да има някакви промени в това отношение?

що се отнася до месото - аз гледам да купувам органично, знам, че е по-скъпо, но според мен поне месото си заслужава да е органично. иначе много харесвам агнешките кайми и почти всичко правя с тях - става много вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт