Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 43 944
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, имам 3 билета за БГ, които няма да ползваме: 2 билета за възрастни и един за малкия (той е на 2 и половина) от Гатуик до София за 29ти Април и от София до Гатуик за 16ти Май на Easyjet - ние няма да ги ползваме и ако някой реши само имената трябва да се сменят (това е по 35 паунда на билет в едната посока). Не искам да ги продавам, просто ако има заинтересовани само да си платят за смяна на името.

Аз нямам особено желание да се прибирам вече. След като загубихме и татко и дядо миналия месец, а ние нали Май месец бяхме взели билетите, че е Гергьов Ден и двамата ми бяха именници и по принцип семейно правиме голямо събиране и исках да покажа на мъжа ми как празнуваме, а сега ми се обезсмисля всичко. Решихме да вземем майка тук за няколко седмици, да не е самичка и тя по Великден и Гергьов Ден.

Та така ... ако има желаещи за билетите, пишете на лични.

На мен иначе ми пуши главата. Вчера бях на среща с логопед/педагог в яслата на малкия: педиатърката, при която бяхме ходили се свързала с тях и им пратила въпросник за малкия. Като цяло са на мнение, че държанието му, контактите му с хората, комуникацията му (и в общи линии всичкото му) са immature for his age и ще ми го водят в графа дете с difficulties (каквото и да означава това) и ще се занимават с него малко по-различно отколкото с останала част от групичката. Те също смятат, че може да е форма на аутизъм (но и те не са абсолютно сигурни) и от тук нататък се нуждае от по-специално внимание. Както казах и преди: тежко ми е да го приема и настина не знам как сама да се държа и какво да предприема.

От февруари насам абсолютно всичко ми се изплъзва от контрола и в момента дори и най-малкото нещо ми идва в повече. Имам желанието да се изпаря  във въздуха и с нищо и никой да не се занимавам.

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 16:07 от ev:)

# 91
 nikol4e08, няма проблем, не се притеснявай, един път като дойдете,
малко по малко и почваш да научаваш и преценяш сама нещата.
Аз лично намирам страната за така устроена, че всеки може да се оправи.
С усмивка и много питане, повярвай ми, няма да имаш проблеми.

И отново-много благодаря на всеки, който ми пожела лека бременност  Heart Eyes

Сонче, не мога да не ти похваля, какъв бояджия е аланглето.
Мнооооого е добър. Митове и легенди са това, как чужденците нищо не си правели сами.

ev:),

Много мъка ти си е събрало, искрено съжалявам и загубата ти и за всичките проблеми.
Едно искам да ти кажа-детето ти изглежда тоооолкова щастливо на снимките във фейсбук.
Не задълбавай в мисли за диагнози. Следвай съветите на логопедите, опитай се да прилагаш
техниките от терапиите и в къщи. Всичките ми деца са със специални логопедични терапии.
Много и целенасочена работа, правят чудеса, повярвай ми и не губи вяра.
 Peace

# 92
  • Вече на светло в София
MAD65 погледнете в бг хелп има информация за момичета, който се занимават с това. Или погледнете в facebook има група на мамите в Англия там има информация също и е по райони.
Ell, извинявай пак по моя въпрос, но дъщеря ми не е открила фейс групата, а също и нищо в бг хелп. Може ли малко ориентиране, моля Praynig

# 93
Толумби, много благодаря за милите думи.

Аз гледам да не се давам, но в едни такива редки моменти ми идва просто много. То да беше едно, а то не е и просто ми писна. Началото на годината тъкмо бях решила, че всичко ни се нарежда най-сетне, а то всичко пое някаква си своя посока. По принцип редовното ми мрънкане за щяло и не-щяло във форума ми е начина да се освободя от малко стрес (олеква ми като си видя проблемите черно на бяло - така не ми се струват толкова сериозни, колкото си мисля, че са), но напоследък и да мрънкам нямам сили.

От яслата са подготвили програма, която смятат да следват с Кристиян, аз си взех копие за вкъщи и смятам да прилагам всички методи и задачки описани там. Не ми тежи, че детето ми може да е аутист - аз си го обичам и ще направя всичко, за да е той добре. Просто за момент ми се иска всичко да е нормално, да върна лентата назад и нито нашия инцидент да се беше случвал, нито някой да беше умирал, нито хората около мен да се бяха показвали в светлината, в която се показаха и да ми ги нямаше съжаленията, че съм отделила на някого 20 години от живота си (което е практически целия ми съзнателен живот).

Как казваше баба ми ?!?! ''неприятностите не идват по една, баба, те на куп ти се стоварват, за да те проверят колко можеш да понесеш''.  За съжаление всеки си има таван на търпимост.

По един или друг начин и при нас всичко, ще се оправи ... само време трябва.

Надявам се твоето сутрешно гадене бързичко да премине и истински да си изкараш една безпроблемна и прекрасна бременност Simple Smile

Да спомена само за билетчетата (преди да забравя). Имаше интерес вече към тях и се опитах да сменя името на единия, но се оказа, че ги водят като общо пътуване (така ако мога да го преведа)  с ходенето ни до Полша и като се опитам да сменя име ми изписва, че е невъзможно защото ''this trip has already started''. Та ще взема да звънна до Easyjet като почивам и мисля, че надали ще има проблем за смяна, но то пак ще се чуе.

Лека ви вечер   bouquet  и прекрасен уикенд Simple Smile

# 94
Здравейте момичета, да ви питам имате ли идея от къде мога да си купя ампули за лице?

Докато си живеех в бг ходих всеки месеца на козметик, също така на различни процедури за лице-понякога кислородо терапия или хидратация и т.н. Сега тук първо не знам къде да отида и второ май е доста по-скъпо от Бг. И се чуствам ужасно зле. Правя си парна баня сама и дом. маски, ама ми се иска и някакви ампули.

А и да питам  за идеи къде можем да отидем с малката за 3 дни-27 Май се оказа почивен ден. Никакви идеи нямам.

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 18:20 от future74

# 95
Nikol4e, Zlatnata tolumba ти е казала много точно. С по-конкретни въпроси ще получиш по-точни отговори.За наема съветът ми е да отидете в агенция,защото нали знаеш там не е толкова лесно наемането на къща,гледат доходи,колко членно семейство сте,ако има дете или деца,не може малък апартамент,а къща,те всъщност повечето предложения са къщи.Вярно агенцията ти взима около 300паунда за услугата,но пък знаеш,че всичко ще е наред.Иначе наемите в най-добрия случай започват от 700-800 паунда без кенсъл таксата,искат и депозит от 1,2,3 наема напред,според зависи. Ако греша, някой да ме поправи.Стискам ви палци при местенето. Той мъжът ти всъщност е наясно с нещата... Иначе аз имам приятели до Стратфорд и районът е добър:) Ние обаче няма да сме в Лондон и затова не мога да ти дам никакви съвети по отношение на районите/зоните там. За пълномощното,ако ще пътувате без бащата това е задължителен документ, иначе няма да ти позволят да пътуваш с дъщеря си. Ние не сме направили,защото съпругът ми ще се върне да ни вземе и ще пътуваме с него.
Много се обърках с апостилирането и легализирането на документите, няма информация на 100% дали е нужно или не, но май за по-сигурно ще ги апостилирам актовете и ще преведа картона за ваксините....и ще накарам мъжа ми да пита неговия ЛЛ .
Елл, Овчарчето калитко, благодаря ви, милички за поясненията. Hug
Еv:) , бъди силна и ако имаш възможност изгледай „The secret”, няма нищо по-силно от мисълта, аз съм сигурна,че ако пожелаеш ,ще преодолееш всяка трудност,ще помогнеш и на рожбичката си, не те познавам, но от прочетеното усещам ,че си силна жена (МАЙКА) ! Hug
Мад65, аз лично се присъединих към групата „БГмами в Англия”, много мили и отзивчиви като всички вас в тази група,много са полезни,препоръчвам ги!
Future74, ох, много е скъпо в УК всичко, свързано с красота, аз ходих няколко пъти на маникюр и фризьор и от там знам, иначе ампули/маски за лице съм откривала в Boots , има и други вериги, но за това се сещам в момента.
Хубава вечер  от мен  bouquet

# 96
Здравейте момичета,
Смятаме да се местим в Саутхамптън, някой може ли да ми каже кой район е добър за живеене. Имам момиченце на 4-5 години и момченце на 10 месеца, което предполга и у4илища и градини. Много благодаря предварително.

# 97
Future, ако имаш предвид конкретни марки,може да потърсиш в интернет - убедена съм че ще има вариант за директна покупка и доставка, може да погледнеш и в ебей.

# 98
Здравейте! Извинявам се, че се включвам в темата, но ми предстои пътуване с бебчето ми (на 4 месеца) до Лондон за оперативна намеса. Ще бъдем само двамата на място, където никога не съм ходила. Много ми е притеснено как ще се справя с багаж и бебе, но Господ да ми е на помощ! Уговорката с лекаря, както и последващата терапия е направена, но още не мога да намеря къде да пренощувам  Crying or Very sad Става въпрос за една нощ в средата на април. Ровя в разни сайтове за хотели, но ми е много трудно да намеря подходящ, както заради цената, така и местоположението. Ще летя до Лутън, после ще имам ангажимент близо до East Finchley. Така, че ми върши работа нещо близо до метро и на сносна цена. Ще съм благодарна, ако ми помогнете! Можете да ми пишете и на лични!

Пуснала съм и отделна тема, може и там да ми отговаряте  - - -  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=713635.0

# 99
Ев мойте съболезнования.
За малкия ти изпращам много положителна енергия.ДАно всичко е наред! Hug

# 100
  • UK
future74 Защо все пак не провериш някой друг салон? Аз ходя всеки месец като редувам микродерм абразия с електрофореза, с която вкарват витамини и хиалуронова к-на. Първото струва 25, а второто 45, не мисля че е непосилно веднъж в месеца. Винаги ми изчиства първо лицето с ултразвук, после масаж за 10 мин, после процедурата, маска и пак масаж на лицето, главата и раменете. Общо всичко отнема 1.5ч всеки път, никога не ме претупва. Става въпрос за голям салон във втория по големина мол в Б-гам, не за някоя задна уличка.
Ev:) аз вярвам, че винаги всичко се нарежда, просто е труден период  Hug

# 101
  • UK
Здравейте!

Толумба , много хубава новина .  Дано бързо да мине сутрешното неразположение.

ЕВ, моите съболезнования. Дано само хубави новини да носиш от сега нататък.

Аз явно нещо не съм разбрала за Хелт Визитора , аз мислех , че като запиша детето при ДП , те от там пращат Хелт Визитор , а то трябвало сама да се свържа с тях така ли? Моето дете е на 1, 9 месеца и не знам тук трябва ли да я водя някъде на консултации , да я мерят и теглят.

Надявам се вече да се свърши с лошото време . Събота и неделя беше много хубаво. Цяла събота се разхождахме по Темза. Аз и детето сме от скоро тук и още не съм имала възможност да разгледам Лондон , надявам се вече времето да предразполага към такива разходки.

Сетих се , че отдавна мислех да ви питам вие каква кайма купувате? Ние засега сме пазарували от Сейнсбъри и Теско. Телешката кайма нещо не ми е по вкуса , готвя само с български подправки , но пак ми има един странен дъх. В петък готвих кюфтета по чирпански  и цяла тенджера отиде в боклука, а хич не обичам да хвърлям храна .

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 14:03 от Мамма на Ани

# 102
Здравейте!

Толумба , много хубава новина .  Дано бързо да мине сутрешното неразположение.

ЕВ, моите съболезнования. Дано само хубави новини да носиш от сега нататък.

Аз явно нещо не съм разбрала за Хелт Визитора , аз мислех , че като запиша детето при ДП , те от там пращат Хелт Визитор , а то трябвало сама да се свържа с тях така ли? Моето дете е на 1, 9 месеца и не знам тук трябва ли да я водя някъде на консултации , да я мерят и теглят.

Надявам се вече да се свърши с лошото време . Събота и неделя беше много хубаво. Цяла събота се разхождахме по Темза. Аз и детето сме от скоро тук и още не съм имала възможност да разгледам Лондон , надявам се вече времето да предразполага към такива разходки.

Сетих се , че отдавна мислех да ви питам вие каква кайма купувате? Ние засега сме пазарували от Сейнсбъри и Теско. Телешката кайма нещо не ми е по вкуса , готвя само с български подправки , но пак ми има един странен дъх. В петък готвих кюфтета по чирпански  и цяла тенджера отиде в боклука, а хич не обичам да хвърлям храна .
Аз не харесвам телешка кайма, купувам свинска. Скоро купихме месомелачка и определено съм много доволна от нея.

# 103
Ох, точно преди да постна си го самоизтрих-хайде сега наново Rolling Eyes

GreenP, относно хелт визиторките, аз знам че те трябва да те контактнат.Ние сме тук от 1 година (малката е на 2.5г сега) и ни посетиха чак сега (преди 1 седмица) след 1 година. Получихме писмо, кога ще дойде. Малката я записахме на GP веднага, миналият април. Когато дойде визиторката я питахме защо чак сега и тя започна да се оправдава, че чак сега ни видяла в тяхната система и т.н

Относно каймата-на мен ми харесва телешката кайма. Но, има различни видове с различно съдържание на мазнини-може би това трябва да се гледа, не знам. Аз (без да ми се смеете) не съм виждала тук свинска кайма, какво остава пък за смес (поне не съм виждала в нашият ТЕСКО). Знам, че има в АСДА. Един път купих агнешка кайма и станаха много хубави кюфтета (ако обичате агнешката миризма Laughing).

А това с къщите под наем....не знам #2gunfire- вече 1 седмица чакаме одобрение и още нямаме. При положение, че мъжът ми е тук от почти 2 години, не му е първа къща и двамата имаме всички карти (сини), НИНове и т.н  .А на 01 май трябва да сме се изнесли от тази. И ако не ни одобрят, не знам кога ще търсим нова, кога ще се ходи на огледи, пак одобрение и изваждане на паунди.
Майка ми се смее, че тогава ще се наложи да живеем в парка #Crazy

# 104
  • София
Здравейте! Имам нужда от малко помощ, ако някоя от вас  е компетентна и има желание да ми отговори. Проблемът е:
 Имам кола в България, но е придобита след брак. Искаме да я продадем, но само аз ще се прибирам. Доколкото знам, без пълномощно от съпруга ми няма как да стане. Разбрах, че има такова животно като "пълномощно с апостил", което после мога да преведа в България. Някоя от вас да е минавала през подобна процедура?
 Живеем в Абърдийн и технически ми е невъзможно да отидем до посолството в Лондон в момента, затова търся алтернатива и ще съм благодарна за всяка идея и съвет!

П.П. Търсим си и другарчета за компания в/около Абърдийн, ако има желаещи, ше ни бъде безкрайно приятно.

Общи условия

Активация на акаунт