Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 44 029
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
  • ENGLAND
Аз съм ги виждала-Стоят до маслото, но винаги ги подминавам.Мислех ,че са от рода на многолистно.Ако стават за нашенска баница със сирене още тази седмица ще си купя.
Ами аз, ти и тулумба Laughing
Ниа, по-хубави са и от турските кори, и са много в една кутия. А витата баница става страхотна с тях.

# 151
Благодаря, че сподели.Ще пробвам още тази събота Grinning

# 152
  • Bristol
Ха-ха, представих си го това агне как тича в задния ви двор  Laughing
Laughing Аз се чудя две кокошчици да си взема в дворчето, да си правят компания със зайчето, обаче не акали само на едно място като заека и затова се въздържам  Joy
Тук май няма толкова много ГМО продукти и по законите, които важат в цялата ЕО, трябва задължително да пише на етикета. Та, ако се чете етикетите, поне ГМО може да се избегне, аз до сега май не съм виждала  newsm78  Thinking
Я, колко бременни се събрахте да си хортувате Wink

# 153
  • London
Това е кутията с корите от Теско, снимката е голяма та е в скрит текст.
Скрит текст:

La Catrala ще може ли да не ни крещиш с главни букви.
Извинявам се но ползвам телефона и капс клока се активира адски неприятно не е понеже крещя или правя на интересна:(

# 154
  • London
Nia7,

Запомнила си ме, че и аз съм от Русе  Grinning
Много се радвам за теб, споделяла си преди време, че искате още едно дете.

Не НАПРАЗНО тук отпразнуваха с АЛКОХОЛ И ВЕСЕЛБА смъртта НА The Iron Lady !!!!

Какво означава "Не напразно!"? Това беше толкова грозно и отвратително  Stop
и като ги гледах "празнуващите"..хлапетии, които и хабер си нямат какво и как е било.
Съпругът ми е от North-East, най-тежко удареният район от политиката на Тачър,
детството му е минало сред деца, чиито бащи са загубили работата си буквално завинаги
и пак беше отвратен от тези реакции.
Надявам се, не си го написала горното с одобрение..

Ами замислете се как изпратиха Уго , Евита , Киршнер и как изпращата Маргарет ! Всеки според заслугите , любов с любов се плаща ! Злините несъмнено не с фанфари ! И да не говорим , че с пари на данъкоплатеца ще плащат помпозно погребение! Съжалявам за дръзкия тон , но като политолог съм отвратена  от политиката Рейгън и Маргарет и от неолиберазлизма , който порази толкова държави и е  хванал в мъртва хватка и родината ни !

# 155
Merry,никой няма да ти напише че в храната има ГМО да не говорим,че по етикетите не вписват повечето вредни съставки а пък и да ги напишат в стил Е950 много малко хора знаят какво означава това..така че четенето на етикетите е "умряла" работа..

# 156
Nia7, преведи си епикризата и ходи с нея. И аз като теб имах операция и така бях направила. В първата болница, в която ме следяха категорично отказаха цезарово, във втората пък искаха да ме режат, мо аз вече се бях навила за естествено и не съжалявам Simple Smile при всяко положение е добре да имат тази информация

# 157
Значи...зимните теми едва вървят, а уж всички сме си по домовете, а пролетно-лятната гледай какво стана за 3 дена.  Laughing Я, марш по разходки и пролетни ремонти.  Hug

Знам, че времето при вас долу е лошо, това обяснява страхотното слънце което ни е напекло на север от близо 10 дена, с изключение на събота когато прехвърча сняг.  Shocked

Показаните кори от Теско (фило пейстри) са страхотни и аз лично ги намирам в пъти по-добри от всякакви български. За баница иде реч, друго не съм мъчила с тях.  Grinning Вкъщи сме раздигнали всичко и се започна един ремонт...не знам дали ще свършим близкият месец. Но, съм изключително щастлива от факта най вече, че хазяите се съгласиха да сложат ламинат по мой вкус. Харесвам мокети и килими, но мръсотията която се разнася по тях, колкото и да се перат и чистят е... Sick Не е за хвалба, но днес ме скъсаха на шофьорският изпит. За много глупава грешка от моя страна, която с повече внимание щях да избегна.  Confused След месец пак ще го мъча.  Mr. Green

Ев, страшно съжалявам за всички неприятности които са ти се струпали на главата. А, за детенцето мисля, че има още много преди да се постави толкова сериозна диагноза окончателно.  Hug

Толумбичка златна,  Heart Eyes да ви е честита лентичката! Сигурна съм че голяма част от списващите тук ще следим с интерес протичането на бременноста и следващите няколко години.  Laughing  Hug

# 158
Честит рожден ден на ШУ, много успехи, късмет и всичко най!!!!

Ниа те като ти правят картона ще те питат за всички минали проблеми, заболявания, фамилни обременености и тн. Обясни си всичко, би трябвало да те пратят тук на специалист да обсъдите всичко и да прецени. Винаги може да искаш и второ мнение.

# 159
Мерси на всички за отговорите!

Тук в ЮК продават ли морска сол - от няколко дни майка ми ме навива да си направя маска с черен шоколад и морска сол Laughing

# 160
Виждала съм в ТЕСКО

future74, сподели за тази маска. Искам да се  наклепам  4470

# 161
  • UK
Ха-ха, представих си го това агне как тича в задния ви двор  Laughing
Laughing Аз се чудя две кокошчици да си взема в дворчето, да си правят компания със зайчето, обаче не акали само на едно място като заека и затова се въздържам  Joy
Тук май няма толкова много ГМО продукти и по законите, които важат в цялата ЕО, трябва задължително да пише на етикета. Та, ако се чете етикетите, поне ГМО може да се избегне, аз до сега май не съм виждала  newsm78  Thinking
Я, колко бременни се събрахте да си хортувате Wink
Merry, кошките не са добър вариант, защото където има пилета, има и плъхове. Съвсем сериозно Simple Smile
Аз мисля да опитам със зайци някоя година, хем тревата няма да кося, хем за 3 мес ще се понапълни фризера  Laughing Тях вече ще трябва да ги колна в градината, да видим съседите дали ще викнат полиция  Joy

# 162
nana_cool, успех на изпита другия път Hug Мен половинката в момента е опитва да ме научи да карам, но аз съм... нека кажем, че силата ми явно не е в шофирането... на 2ия урок толкова се шашнах, че трябваше едновременно да боравя със съединител, спирачка, скоростен лост, мигач и кормило, че типично по женски вдигнах ръцете от кормилото и краката от педалите и както се казва "hoped for the best" Blush Бяхме на празен паркинг де, но все пак... Хич не си представям да изляза на пътя, ама хич, в близките 2 години поне. Ако ще го правя първо тук ще пиша на Лондончанки, да не излизат от тях Mr. Green

Толумби, и аз съм от Дунавската дружина Hug

# 163
Привет, момичета, август месец и ние заминаваме за Великобритания. Аз и съпругът ми ще учим в местния колеж, а детенце / 7 год./ ще го запишем в местното  училище.  Първоначално, поне първите 5-6 мес. нито аз, нито съпругът ми ще можем да работим, за което сме си предвидили средства, но след това ще трябва нещо по-малко да се захващаме.....
Най-много ме притеснява това, дали ние като студенти ще имаме прави на мед. помощ - например ако нещо се разболееш по сериозно или ако трябва да ти направят някоя друга пломба....? Или всичко се плаща на частно и нямаме право на такава. Ние от тук ще си вземем европейските здравни карти, но дали ще важат за там?  И най-вече дали детенце след като го запишем в училище ще има право на личен лекар, при който да може да се преглежда при нужда, както и на зъболекар....или е само платено. Това най-много ме притеснява.
Знам, че има доста запознати майчета, и ще ги помоля за мнения и съвет. Също така и какви документи за детето ще трябва да и превеждам, от рода на здравният и картон, акта за раждане, някакъв документ от българското училище, че е завършила първи клас....

Много благодаря на всички   bouquet

# 164
Всички се записвате на общопрактикуващ в близката или по избор клиника.
Обикновено искат само доказателство за адрес, някъде и това не искат, обикновено извън Лондон.
Вашите рецепти за лекарства са платени, на детето са безплатни.
Зъболечението е платено за вас, има скъпо и по-скъпо.
Препоръчвам ви да оправите къде-що има проблеми по зъбите в БГ.

Ха-ха, nana_cool, веселба ще е  Laughing

Peanut butter cookie,
Аз пък в дружината на некъдърните шофьори  Crazy
Имах списък с нещата, които искам да постигна/станат до 35-тата ми година.
Време ми е за нов и едно от нещата, които включвам е да карам отново. И ще.

svidni4ka,
Като видях поста за откриване на избирателна секция в Бирминган и си мисля..
Как убеждавам аланглето, колко много ми е важно да гласувам и наминавам да видя
туй пусто агне как припка по поляната ви, ъъъ, така де, цвърчи на скарата  Laughing

Съжалявам за дръзкия тон , но като политолог съм отвратена  от политиката Рейгън и Маргарет и от неолиберазлизма ,
 който порази толкова държави и е  хванал в мъртва хватка и родината ни !

Наивно за политолог. Ние тук също имаме образование, btw  Wink
Гледай архивни кадри от погребението на Сталин и пак ми говори за народната любов и омраза,
на всекиго, според заслугите..
Танците и шампанското за смъртта на свободно избран и преизбран политик
в една демократична държава, е грозно и отвратително.

Общи условия

Активация на акаунт