Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 43 976
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
Жива и здрава вашата госпожица!

Браво на теб. Гледам и из фейсбук, страхотни яйца е нашарил народа, не стигнах до там тази година.
Нашата къща вместо да се подрежда, все по-голям хаос, това ремонтите са голям купон.
Мен за първи път в живота ми ме е обзело такова спокойствие, не мога да се позная.
Обикновено съм такава драма и си мислех, че като забременея няма да мога да спя от притеснение.
Нищо подобно. Толкова съм убедена и спокойна, че всичко е ок и ще е наред,
че се опитвам да се сплаша сама и пак не ми се получава.
Зарината съм с работа за училище и ми се е случвало да се панирам предорганизационно преди,
а сега бавно и методично отмятам задачи. Имала и добри страни бременността.

Хубав празник   costumed034

# 421
Христос Воскресе  Hug

Merry, честит рожден ден на патерици  newsm67 Наистина е най-важно децата да са си изкарали добре.

# 422
А ни сме 2 седмици в новата къща-много съм щастлива-голям град, хора, магазини,паркове. Днес бяхме в страхотен парк, беше пълно с барбекюта, хора,колелета, езера и мнооооооооооооого хубаво време Laughing.
Единственият проблем е, че нямам интернет, дом. телефон и телевизия.Все едно съм на пустинен остров. Бритиш телеком още ги чакам да се  появят  за интернет и телефон (вече 2 седмици),а днеска отидох да се включа на скай ( за телевизия) -ами най -близката дата е на 21 Май.Ужас. Сега някак си имам нет през телефона , но това не спасява положението.
И да ви питам нещо - няма НИКАКВА мрежа(обхват) на телефона в къщата. Никакъв. На тройката съм. Според вас , ако им кажа това, те биха ли сложили клетка или направо да си прекратя договора. Аз съм месец за месец, така че това не е проблем. А мъжът ми е на върджин и също няма обхват. Има понякога 1 чертичка. Явно сме в някаква дупка. Имаме една карта на Бритиш телеком, с нея имаме обхват. Но, честно да ви кажа не ми се връзва с БТ за телефон.
Някакви идеи да имате?

# 423
  • UK
future74 и аз съм с тройкяата и в ното една сграда нямам обхват (вкъщи и в работата), но на прозорците си хващам и интернет и телефон  Joy просто си дръж телефона на перваза и си свиркай. за сметка на това интернетът е супер и даже си свалям филми с него на работата  Peace

# 424
Здравейте, и аз искам да се включа с въпроси относно идване във Великобритания. Прочетох най-внимателно тази последна тема и много неща ми се изясниха (благодаря на всички, писали до тук, чудесна работа сте свършили, момичета Hug), но имам още въпроси.
Първо накратко моя случай - аз съм още в България, но мисля на стари години  Laughing да преобърна живота си и да пътувам в края на юни или началото на юли. Имам къде да живея - при приятел англичанин близо до Лондон - и ще си търся работа. Като за начало мисля да се запиша в някой колеж за да се ориентирам в обстановката и да имам време да си намеря работа. Имам известни спестявания и смятам да ми стигнат в първите няколко месеца. И с английския съм горе долу добре, имам сертификат от изпит IELTS от British Council в София, но той е от преди няколко години.
Нямам обаче никаква представа какви документи трябва да подготвя от тук както за работа, така и изобщо, всяка информация ще ми е от полза. Например  за сега само преведох на английски дипломата от университета, дали трябва да преведа и трудовата книжка? Извинете хаотичното ми писмо, но то отразява какво е в главата ми сега.  Благодаря на тези, които ще приемат присърце моето питане и ще отделят време и усилия да споделят своя опит.
Още много неща искам да попитам, но за сега ще спра дотук, че писмото ми стана много дълго и ще ви отегча  Simple Smile
Желая успех на всеки един от вас!

# 425
Аз, такова... преди всичко, мога ли да попитам, ако не е много лично,
този приятел англичанин, колко много е близък и колко доверие му се има?

Трудова книжка не ти трябва, тук няма такива неща.

Какво мислиш да работиш?
Българите все още нямат право на свободен достъп до пазара на труда,
трябват ти специални документи. Разкажи повече.

# 426
Благодаря ти, zlatnata tolumba, за бързата реакция, и много мило, че обръщаш внимание на доверието, мога да те уверя, че може да му се има доверие, и той ще ми помага с каквото може.
Каква още информация ти е необходима? Аз се старая да бъда максимално лаконична, никой не е длъжен да чете дългите ми словоизлияния  Simple Smile 
Какво смятам да работя...? Ами нямам ни най-малка представа, зависи от това колко съм "на зор"  Laughing  А иначе съм компютърен инженер, но съм работила в офис само за малко и от тогава около 13 години вече съм учител по информатика и ИТ. Не се срамувам и страхувам от работа, но не ми се удава много чистенето и гледането на стари хора...  Blush Приемам всякакви добронамерени съвети.  Благодаря ти и успех!

# 427
  • Манчестър
Благодаря ти, zlatnata tolumba, за бързата реакция, и много мило, че обръщаш внимание на доверието, мога да те уверя, че може да му се има доверие, и той ще ми помага с каквото може.
Каква още информация ти е необходима? Аз се старая да бъда максимално лаконична, никой не е длъжен да чете дългите ми словоизлияния  Simple Smile 
Какво смятам да работя...? Ами нямам ни най-малка представа, зависи от това колко съм "на зор"  Laughing  А иначе съм компютърен инженер, но съм работила в офис само за малко и от тогава около 13 години вече съм учител по информатика и ИТ. Не се срамувам и страхувам от работа, но не ми се удава много чистенето и гледането на стари хора...  Blush Приемам всякакви добронамерени съвети.  Благодаря ти и успех!

Опасявам се,че ще трябва да се насочиш към работата,която много не ти се отдава. Нямаш право на работа, можеш да бъдеш само селф емплоид и обикновено като такъв работиш горните две .
Англичанина освен ако не ти е любовник и да те издържа,мисля,че ще си на зор за работа от момента на стъпването ти на английска земя.

# 428
  • UK
И аз ви пиша сега с молба за помощ. Кажете ми къде да си търся билет за самолет за края на Юли, моля... Трябва да намеря долу горе всички варианти, с цени, време на пристигане и на кое летище пристигат, за да кажа на моите хора и те да преценят за кой полет да си взема билет. Не знам къде да търся, честно казано... Коя компания е най добре за пътуване с багаж?

# 429
  • Bristol
mariana, ако искаш легално да работиш тук процедурата подробно е описана в следния сайт, http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucitizens/bulgaria-romania/work-permits/ . Все още има ограничения за работа тук за българите, които ще отпаднат началоро на 2014. За това нон стоп се говори по тукашната ТВ и по българската  Crazy
Като каза превод и легализация на дипломата, скоро ми трябваше моята диплома и разни сертификати от България, направо съм шокирана от качеството на превода! Сто пъти съжалих, че не съм си взела оригиналите. То ясно, че един преводач няма как да знае специфичната терминология за всяка професия, но като не знаеш не превеждаш и не прибираш парите на хората за извършена услуга. А моят английски по онова време никакъв го нямаше и ми звучеше добре. Повече от десетилетие по-късно, като ги погледнах и се шокирах, но поне да се успокоя че имам напредък с английския, не съм все още на онова ниво Laughing

Ей, изгоряхме момичета! Супер е времето, като по поръчка за нашия Велик ден и трите почивни дни! Heart Eyes

# 430
Да не повярваш, че е банкхолидей  Laughing
Дано имаме такова хубаво лято..

МГМ,

Това си е работа за няколко дни  Crazy
И няма как да е събрно всичко на едно място.
Аз ползвам като за начало този сайт:
http://www.opodo.co.uk/
После проверявам един по един сайтовете на компаниите.
Виж Wizzair, май 32 кг им беше разрешения багж, виж и колко се доплаща за екстра.
Сравни с Бритиш, имаха преди изгодни оферти за повече багаж.

mariana_vas,
В такъв случай, нямаш много варианти, дори за доброволстване искат документи.
Аве ти е казала и тя...

# 431
  • UK
Много ти благодаря, сега ще погледна.. Или утре, че сега съм уморена и ме боли глава... Simple Smile

# 432
И аз ви пиша сега с молба за помощ. Кажете ми къде да си търся билет за самолет за края на Юли, моля... Трябва да намеря долу горе всички варианти, с цени, време на пристигане и на кое летище пристигат, за да кажа на моите хора и те да преценят за кой полет да си взема билет. Не знам къде да търся, честно казано... Коя компания е най добре за пътуване с багаж?

Препоръчвам ти директни полети, аз на пример съм много доволна от БА, понякога летя и с България Еър, и от тях нямам оплаквания.

Не са скъпи както е поверието и не таксуват допълнително за багаж, плюс не ти трябва да сменяш влакове или да даваш повече пари за прайвет хайър или такси защото си кацат на Хийтроу, а не на майната си (поне за мен, защото съм в центъра). 23кг са безплатни за чек-ин багаж, ако е над се плаща една сума, но не помня колко беше. Ръчния не е нужно да е една чанта, може и дамска и за лаптоп или камера отделно, аз така пътувам винаги защото си нося камерата навсякъде, а тя е голяма.

Погледни цените, на British Airways, в момента са към няма и £100 от София към Лондон за края на Юли.

Колкото до нискобюджетни, не мисля, че са подходящ избор за хора с багаж.
Летяла съм веднъж с нискобюджетен до Барселона от Лутън и беше ужасно, не ми дадоха дамската чанта да е извън раницата ми, а тя беше малка, отделно ръчният багаж като цяло е по-малък и искаха точно да се нагажда в онези рамки за размери. Самолета беше студен и мръсен, за храна се плаща отделно. На вс отгоре плащах по 26 паунда, плюс цената на билета за багажа и пак ми направиха проблем за няма и 1кг, но минах.

# 433
Благодаря на всички, които ми отговориха и простете, че изгубих времето ви с тъпите си въпроси.
Специални благодарности на Merry за линка, ще го разгледам най-внимателно.  Hug
Ave, тя тази работа ми се отдава, ама не ми се удава много много. Така че ще викам неволята  Laughing
Пожелавам на всички здраве и късмет...

# 434
  • UK
Мерси много Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт