Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 43 922
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • Bristol
Толумба, зависи по какъв стил си падаш. Аз обичам изчистени и практични мебели, contemporary style, за теб това са сигурно точно мебели без характер. В една къща ценя пространството, светлината и лесно да се почиства. Минимализъм до максимум  Laughing За съжаление не мога да го постигна в моята къща, защото децата и мъжът не са на моето мнение  Crazy Имам мебели от Икеа, които са над 10 години и още са си в добро състояние, нямам представа колко още ще издържат, със сигурност няма да са 100 години, но предполагам и аз толкова няма да живея. Винаги като ми потрябва нещо, поглеждам първо Икеа  Peace За някои сигурно е проблем,  че мебелите там са на конвейер, но по принцип дори и различни производители и дизайнери да са, това си е характерно за този стил.

# 541
Така си е. Аз затова и се извиних предварително.
Ужасява ме ровенето из каталога, още повече самият магазин
Но аз също съм за пространството, светлината и о, да-лесното поддържане.
До развод ще стигнем с тези килими с аланглето, ей!
За качество, изобщо нямам съмнение, че има качествени мебели в Икеа.
За подредбата на къщи съм се убедила, че сме по-различни и от стила на дрехите.
Даже не само интериора, ами каква е, къде е и т.нат.

# 542
  • Манчестър
Аз съм на същото мнение като Мери...а и много важно е какъв е самия стил на къщата....за мен Икеа са continental style и съм сигурна,че не допада на всеки.
Иначе това е единственото място където си намерих ъглов гардероб с плъзгащи се врати,не че съм го купила вече де.
Имам иначе етажерка и гардероб от 10 г и са си ОК.

# 543
Аз много харесвам мебели изработени от здраво масивно дърво, но те предполагат и малко по-различни размери на стаите.
Аз ползвам Икеа, защото са евтини, изчистени и лесни за поддръжка. Смятам че вещите трябва да ни служат а не ние на тях. Хлапетата непрекъснато рисуват, режат, майсторят и не искам да викам по тях, че ще съсипят мебелите. Уча ги да пазят разбира се, но аз самата съм по-спокойна когато знам, че ако Яна излезе от листа с някоя боя и омаже масата, за 13 паунда ще си купя нова. А и да си призная и аз не съм от най внимателните, непрекъснато се блъска, разливам, чупя та и аз не съм за скъпи мебели Mr. Green

Да похваля шахматиста днес. От 6 мача спечели 4, едно равенство и една загуба. Да си призная малко му се ядосах, защото ако си беше отстоявам позицията, щеше да е шампион. Имаше равен с дете две години по-голямо от него, а загуби от дете от неговото училище, а и двете неща предварително им беше казано, че ако се случат трябва да кажат на шефа, защото не е редно. Той се бил опитал, но не го били чули. И така съотборника му който го би, стана първи с 16 точки, а Боян 4ти с 15. Нищо де, детето игра и даде всичко от себе си. Аз през това време заведох Яна на балет и както всяка съботна сутрин си пих кафето с една друга майка от балета в едно уютните  кафета в Клифтън.
Утре пак сме на състезание, но този път ще е с много по-добри деца.

Толумбе  bouquet

# 544
Шу, успех на състезанието утре.

# 545
Добро утро на всички днес е страхотно времето при нас. Успех на шахматистите  Peace .
Ние днес си купихме билетите за БГ най накрая и сега започваме с обратното отброяване  Blush

# 546
Браво на вас. Аз тъкмо навих по скайп зет ми да дойдат за Коледа, хо-хо.

О, Шая като каза балет, та се сетих, че щях да ви пускам един сайт.
Ходим за физическо в една зала, където пък танцуват, та там ми попадна един каталог.
Огромно разнообразие от костюми и на много прилични цени.
Има и за момченца, има и дори само диадеми и маски, за преобразяване -животни,
за Коледно тържество, абе има страшно много неща и не са скъпи.
Та си помислих, че може да е от полза:
http://www.ids.co.uk/

# 547
И ние ,като La Catrala ,се спряхме на Аргос за обзавеждането. Първо заради удобствата на каталожната търговия , второ -най-изгодно ни се стори ,защото трябваше да обзаведем къща с три спални и голям хол за много кратък период и трето-заради кратките срокове на доставка! Само масата за трапезарията и столове не сме избрали,защото аз искам нещо по-обикновено,а мъжа ми държи на масивно дърво,което според мен е много скъпо  и на този етап е излишно като разход!!!Нещо ,ако ми препоръчате като сайт с изгодни оферти, ще ви бъда много благодарна!
Иначе и аз като Мери държа на изчистените мебели и пространството в дома,досега все нещо не ми харесваше в дома ни в БГ,но за УК мога да кажа,че всичко е по моя вкус!Ох,изобщо темата за обзавеждане ми е най-любима от всички занимания,мога да пиша с часове:))
Шая,имате палчета и от мен за състезанието:)
Хубав следобед , мацки  bouquet

# 548
  • На село (близо до Лондон)
Харесвам мебели от масивно дърво, че и антични. Сега вече имам подходящата къща с много место, но нямам финанси за момента за такива мебели каквито искам Sad. Абе, и много дребни деца съм завъдила и драскат. Ще чакам да пораснат и тогава.

Шая, оглеждах се на турнира по шах вчера в Бристол. Така като чета да не сме били на различни места/ турнири? Ние бяхме на отборно състезание, полу-финал на primary schools в Бристол Грамар скул. Имаше 5 мача, моят син загуби 2 и спечели 3 мача. Много добре игра, едната победа беше срещу дете 2 г. по-голямо, спечелиха купа и училището мина за финала в които са само 8 училища в страната. Изобщо добре се представиха децата. Голями емоции в тоя шах!
Обикновенно ходя да гледам/возя на футболни мачове типа родители тук на шаха бяха интересни. Нямаше с татуировки Whistling и кучета-питбули Wink

# 549
  • ENGLAND
Аз етапа с обзавеждането отдавна го минах, вече няма какво да купувам. И аз харесвам супер изчистените линии, модерен стил, не искам да робувам на мебели, но пък да ми са удобни. Вър фен съм на Икеа. Аргос са пълни боклуци, тежки мебели, трудно се сглобяват, да не говорим ако се местиш и трябва пак да ги сглобяваш. А цената им е невероятна за качеството, което предлагат. Имаме едно легло и една маса останали и се чудя как да ги махна, но в момента нямаме средства за смяна.

# 550
  • London
Аз засега съм доволна , но и нещата са нови ще видим занапред какво ще става. Mr. Green Те имат широк диапазон ценови , навярно по-евтините артикули не са много качествени. Знаете ''Не съм прекалено богат да взимам евтино''.

# 551
  За мебелите, тези от истинкото дърво ми харесват, но леко са ми втръснали. Две стаи са ни с такова тука де, защото ни изпадна най-изгодно като търсехме. Нашата спалня е с Икеа гардероби, защото са високи до тавана и ми побират нещата. Ако имах възможност бих си поръчала фирма да ми направи вградени в цялата спалня, за да мога да си побера всичко. Най мразя гардероб до средата на стаята и двувратен само с тръба, да се чудиш какво да побереш в него...
  За хола си поръчахме полска секция от ибей, има доста хубави неща, по нашенски, по разчупени и функционални, да мога все пак да сложа нещо. Не намирам нашата в момента, но това са нещо подобно http://stores.ebay.co.uk/capitalfurniture?_trksid=p2047675.l2563 само, че нашето си е дървено кафяво. Доволна съм много от качеството и цената. И тук съм си харесала няколко неща http://www.ebay.co.uk/sch/Wardrobes-/103430/i.html?_dcat=11700&a … arstyle&rt=nc , който ми харесват като цена, за това което е. Има и доста хубави детски неща по полските *магазини* в ибей.
   Икеиските мебели ми харесват, те имат различни като качество. Тези от серията Хемнес май беше ми бяха харесали, но ми излизаха доста скъпо за момента и нямат чекмеджета и скрити шкафчета и се отказахме. Мойте гардероби не са върха на качеството, но пък това е чудесен повод да ги сменя, не смятам да ги държа 15 години, дано не ми се и налага. Най му харесвам на този магазин, че има разни джунджуриики и идейки, който тука трудно се намират, или поне не на сносни цени.

# 552
Еll, благодаря!  Hug Уж бях запазила някакви сайтове с идеи за детски стаи покрай ремонта, но сега не ги намирам на компа.  Rolling Eyes В темите за детските стаи обаче има много линкове и идеи, ако ти се рови да разглеждаш.  Hug

По темата за мебелите, опитвам се да преценя кои ми харесват повече масивно дърво или леки свежи конструкции. Клоня повече към вторите, макар че може да се направят чудесни комбинации от двете. Някой слънчев ден, когато имаме собствена къща, ще гоня подобен стил. Обичам да ми е светло, нищо че и ние вечно нещо разливаме, изсипваме, чупим и като цяло не съм от най-прилежните домакини.  Blush

Продължавам на спортна вълна. Габи има карате грейдинг днес и утре, като днес е само тренировка със сенсея, а утре ще е самият изпит, който ще изпусна.  Crossing Arms Отивам в Единбург за 3 дена на емплоймънт трейнинг, но според Вал било шопинг холидей.  Laughing И в двата случая си заслужава.  Blush

# 553
Момичета, аз да ви кажа, че старият хазяин ни иска 270 паунда за това, че има проблем с мокета.

Докато гладих веднъж и ютията падна на мокета и естествено стана петно. Мъжът ми го изряза и сложи нов мокет на мястото. Личи си , не отричам. Но може ли да ни искат 270 паунда!!!!!!!!!!
 Дори и да трябва да се смени целият. И ни искат 75 паунда!!!!!!!!!!!, за това, че градината не била окосена.
Никъде в договорът не пише, че градината трябва да се окоси в деня на напускането ни. Какво значи това не е окосена. Ми тя е била окосена, после е пораснала.
Казах на мъжът ми да им поиска 3 оферти, за това, че смяна на мокета е 270 паунда че няма да платим 75 паунда за градината.
Той каза, че няма повече да се занимава с тях и е поискал независимо мнение.

Вие имате ли някакви наблюдения? Имам в предвид, това не са ли много големи суми , които иска старият хазяин?

# 554
Зависи колко е голяма стаята, но около 250 - 300 паунда с поставянето се върти сумата за смяна на мокет, поне когато проверявах за нас. Във всеки случай идете до няколко магазина с размерите и си поискайте естимейт. За градината не се наемам да коментирам.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт