Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 44 202
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
  • Bristol
Гледам БХС обсъждате- в Бг в Майчин дом правят и ранния срининг , който по думите на доц. Кременски е много достоверен! Ето ви малко инфо http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/
А, много добре е описано тук на български за двете генетични изследвания! В България само в Майчин дом ли го правят?!
future74, точно фетална морфология беше това Simple Smile

Аз имам тен вече Simple Smile Утре пак ще скиторим, кремът за слънце е в чантата вече. Днес отидох набързо уж да купя одеало за пикник, че старото доста е поовехтяло, но се бяха свършили! Затова пък хванах в намаление едни обувки с платформи. От колко време си търся такива, но нещо все не ми харесват плюс, че цените са им супер надути. А сега без да търся хоп, затова пък без одеало останах  Laughing

# 661
  • UK
 Благодаря , че се включихте и по въпроса ми с колата. Следвайки логиката ми стана ясно за фаровете и другите неща. Мисля, че ще изчакаме да свърши лизинга и ще я оставим да се продава в БГ. Проблемът е , че няма как да я закараме , мъжът ми не иска да си използва отпуската , че му е малко останала , а другият месец и изтича прегледа и трябва да е в БГ. Но явно , ще си направим непланувана почивка с малката .
 Ние вчера ходихме до Тойса , купихме малко подаръче на детето за празника. И аз мислех одеало за пикник да взема , но пак забравих. Днес като станах и като видях слънцето се сетих , че го забравих.
 Мери ми то обикновенно когато не търсиш , намираш точно това което искаш.

# 662
Дами, някой може ли да даде информация (всякаква) за Epsom, Surrey?

# 663
Каква информация ти трябва? Транспорт? Зелени площи? Училища? Наличие на магазини и ресторанти?

# 664
 Laughing Всякаква, касаеща живот в града, без училища и забавления за деца  Grinning (цени/стандарт... спрямо Лондон например, наеми, престъпност, спокоен ли е ...)
Всъщност: Бихте ли живели там?

# 665
На мен Epsom много ми харесва. (Не бих го нарекла град, а квартал, по моите представи поне, може технически да съм в грешка).

Много е зелено и транспортът страшно удобен, лошото е, че е малко по-скъп, защото се води извън 6та зона на Лондон. Но пък в зависимост къде в Epsom си може да се намираш близо до спирките на Ewell, които са също така удобни, а се падат в 6та зона.

На главната улица има малък шопинг център, ресторанти, кино, кафета и т.н. Не е нещо страхотно и лъскаво като Kensington High Street например, но е прилично - напомня на по-малък Wimbledon, има всичко основно, което би ти потрябвало.

Наеми - rightmove.co.uk
Престъпност - police.uk

Ако търсиш нощен живот, барове, клубове, нощен евтин и бърз транспорт от/до Централен Лондон - не мисля, че това е мястото.
Ако търсиш зеленина, спокойствие, място достатъчно близо, но и достатъчно далеч от Централен Лондон - тогава мисля, че ще ти хареса.

Правя уговорката, че наблюденията ми не са на живущ там, а на посетител и чел онлайн отзиви.

П.С. Сестрата на колежка живее в Banstead, което е до Epsom и е много доволна.

П.С. 2 Моят пряк шеф е родом от Epsom и също го харесва много (а той си postcode snob). Цените там обаче много са се вдигнали последните години и затова със семейството си живее в Walton, където е малко по-евтино.

# 666
Благодаря ти, Peanut butter cookie!  Hug
Това с цените не е много добре, но да се надяваме, че не е като в Лондон. Wink

# 667
Аз визирах цени на покупко-продажба. Но ако те се покачват едва ли наемите остават константа...
Имай предвид, че в Epsom има имения за много милиони, особено около конната база/писта(?). Предполагам и наемите в близост са огромни - да не те стреснат Mr. Green, не всяка улица е улица с имения все пак Mr. Green

Много обширно е казаното "дано не е като в Лондон", защото зависи за коя част на Лондон говориш.. Epsom, поне по моите представи, е от по-лъскавите части на Surrey и би бил по-скъп от някоя по-северна или по-източна точка на Лондон.

Какъв бюджет имаш или какво търсиш? Къща? Апартамент? 1,2 или повече спални? Докъде ще пътуваш?

# 668
 Grinning Няма да купувам. Но информацията си я бива. Grinning

# 669
  • Нотингам/Пловдив
Ох момичета най - накрая успях да прочета пропуснатото Simple Smile
 Ние си изкарахме разкошна ваканция в БГ и сега с нови сили започнахме кой училище кой работа кой домашни задължения    Laughing
 Гледам за изпращане на багаж до БГ сте писали, ние сме много доволни от http://www.gabieli.co.uk/nachalo.html  много внимателни и коректни, багажа ни винаги е пристигал така както сме го опаковали. Хубав и усмихнат ден на всички, аз продължавам с прането след ваканцията Simple Smile

# 670
Здравейте момичета ако може да се присъединя към вашата тема. В момента сме си все още в България, но скоро се завръщаме в Англия.   bouquet

# 671
Покрай всичко останало не знам дали ви остава време, но аз все пак ще попитам- волейбол гледате ли? Започна Световна лига и нашите момчета играят първи мач срещу Франция в петък, но доколкото търсих никоя британска телевизия няма да излъчва лигата та се чудя къде мога да го гледам- ще съм ви благодарна за идеи Simple Smile

# 672
Като стана дума за мачове - аз съм възмутена, че никой пъб, от няколко опитани (дори тези, които имат 4+ телевизора с различни пограми) не излъчва French Open Twisted Evil

# 673
Като стана дума за мачове - аз съм възмутена, че никой пъб, от няколко опитани (дори тези, които имат 4+ телевизора с различни пограми) не излъчва French Open Twisted Evil
Щом нямат представители защо им е?! Twisted Evil Crossing Arms

# 674
  • UK/София
Покрай всичко останало не знам дали ви остава време, но аз все пак ще попитам- волейбол гледате ли? Започна Световна лига и нашите момчета играят първи мач срещу Франция в петък, но доколкото търсих никоя британска телевизия няма да излъчва лигата та се чудя къде мога да го гледам- ще съм ви благодарна за идеи Simple Smile

Гледаме, да.В тази тема момичетата дават линкове с преки излъчвания.
 В събота отборът на мъжа ми ще играят на финал за волейболна купа, стискайте палци!

Общи условия

Активация на акаунт