Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 44 415
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
айс, ей сега питах една приятелка - тя ходеше на сбирки, на които има добре говорещ английски човек и където хората се събират да си упражняват езика. безплатни са, провери в местната библиотека или community centre, тя беше ходила тук в лондон.

кажете какво фета сирене купувате, че аз си купувам от българското в зелените кутии, но нещо ми намирисва напоследък и взех да се питам всъщност какво има в него, та ако има нещо по-хубаво, ще съм благодарна да кажете.

# 211
Мерси за рецептите за баница, още този уикенд ще пробвам някоя.

Относно зъболекар, аз ако мога да чакам бих се правила в БГ при доверен зъболекар.

# 212
Doret, то "специалистите" народност нямат. За съжаление който и познат да съм попитала да ми препоръча зъболекар, всеки казва че не е доволен от своя. Е как да си намеря читав зъболекар, който още преди да си отворя устата да е започнал да ми говори за импланти?
Да беше фризьор, пък да пробваш тук и там докато случиш ...

Напуснали сме Бг когато сме били млади и здрави, та затова са ни добри спомените за уменията на доктори и зъболекари там. Сега и там я карат по същият начин както и тук, изключение ако ти е близък.
Представям си да се изтупам на лекар в Бг и да му кажа какво смятам че ми има и на какъв специалист да ме прати! Та той директно ще ми покаже вратата! Тук слушат като им говориш и не ги е страх да кажат че не знаят, когато видят срещу себе си човек търсещ причините, а не дошъл за поредната рецепта.
Идеално няма ... както казваше баба ми

Знаете, че цитонамазката тук е веднъж на 3 години, но много от клиниките нямат проблем да я направят срещу заплащане когато и да пожелаете, както и сестрите не правят фасони ако искате те да ви преглеждат всеки месец гърдите Simple Smile

Mamamicrobia - сирене купувам гръцко  (овче или овче и козе смес), българското което се продава тук е боклук от растителни мазнини

# 213
Mamamicrobia , и аз купувам гръцко сирене, смея да кажа,че по хубаво не съм яла. Има в Morrisons; или не е лошо и това в ТЕСКО, което е в разфасовка по 200 гр.
Преди време ходих до един турски магазин-имаше и българско. Не си купих. Купих си турско, но не ми хареса въобще. Беше по-евтино и разбира се евтино на вкус. И пак се връщам към доказаното гръцко сирене. То е около 10 паунда/кг.

Имаш ли идея как се казват тези сбирки-все пак как да ги търсим, под какво име например?

# 214
Сирене аз купувам от Costco, Гръцко е и много вкусно. Кутийка те е мисля 900гр а цената му е около 6.50-7.00 паунда Peace

Някой знае ли къде се уравняват дипломи ?

# 215
  • Манчестър
Сирене аз купувам от Costco, Гръцко е и много вкусно. Кутийка те е мисля 900гр а цената му е около 6.50-7.00 паунда Peace

Някой знае ли къде се уравняват дипломи ?

NARIC

http://www.ecctis.co.uk/naric/default.aspx

# 216
Ave Мерси   bouquet

# 217
Българско сирене има много хубаво в бяла пластмасова кутия на фирмата Melis.Продават го някои турски магазини.

# 218
Днес ходихме да подпишем договорът за къщата. Аз не я бях виждала преди това, само мъжът ми.

И като отидох-влизам в хола и мокета беше меко казано отчайващ Embarassed. Бил е навремето кремав към бяло. Сега виждам сиво-черен, целият на петна, МНОГО мръсен. Въпреки, че се вижда, че е правено опит да се почисти с машина. Просто си е за смяна. Качвам се да видя едната стая - ламината (който разбира се е от най - евтиният, но нищо) е изяден по средата на стаята и отлепен на места. Ами много се ядосах. Знаят, че отиваме да подписваме и поне да се бяха постарали да фиксират поне ламината. Силикона на душ кабината-черен и напукан. И отказах да подпиша, докато лендлорда не каже какво правим понес този мокет в хола.
Не знам дали направих правилно, с оглед на това, че наистина няма къщи в района. Но, като знам колко ще плащаме, каунсил такси и т.н- еми много ми дойде.
А агентката ми казва-ами там е било леглото на предишните наематели и ти там ще си сложиш леглото и няма да се вижда #2gunfire.
Нямам представа какво ще отговори лендлорда в понеделник и не знам какво да правя. Имаме ли някакви права, има ли някакви минимални изисквания на които да отговарят къщите под наем.
Трябва ли да бъде реновирана/освежена за следващите наематели или всеки сам да се оправя?

# 219
Трябва да отговарят на изисквания за безопастност и минимални условия, но не и да са красиви Simple Smile имайки дано да ти е читав хазяина, но тък както ми описвш имота едва ли. Пък и казваш в района няма къщи за даване под наем значи хазяинът ти държи силната ръка, като вие не искате ще си намери някой друг с по-малко претенции. Поне в нашият рвгион е така. Изчакай да видиш какво ще ти отговорят, но както агентката ти е казал ще си сложиш там леглото и няма да забелязвш, купи си килим за хола и сложи върху мокета, мебелите ще покрият другата част, а силиконът на кабината в банята и сами можете да смените, не е скупо и е фасулска работа. Имай предвид, че ако откажете къщата може да си загубите депозита, виж какво пише на документите, които сте подписали при плщането му.

# 220
future, много хора изискват неща от собствениците, ако за тая къща няма опашка от хора, които могат да живеят в мръсни килими, поне част от изискванията ти ще ти покрият, така че според реши си с кое можеш да живееш и без кое няма да подпишеш и ги гони.

мерси за гръцкото сирене ще го пробвам

айс, сега питах - това, на което приятелката ми е ходила се казва english conversations for all, но питай в местната библиотека, може да имат нещо подобно, но с различно заглавие,

# 221
За щастие, не сме платили нито депозит, нито нищо. Ще изчакаме до понеделник и ще решим!

# 222
Много зависи от хазаина. Нашият до тук ме изненадва приятно, дано така остане и в бъдеще. Днес дойде да говорим - ще направи пълен ремонт на банята с пълна подмяна на всичко.

# 223
   В много търсен район едва ли ще се затича да го сменя, ако не го е сменил до сега. Но пък може и да е свестен. От скромния ми опит съм забелязала, че обикновенно почват да сменят едва като одобрят квартирантите и им имат доверие. Защото има доста хора, който не пазят и чупят всичко и хазаите не искат да рискуват преди това. Едва когато видят как се поддържа къщата, ако са доволни от наемателите влагат пари. И то е логично де, риск има винаги и за двете страни.

# 224
Нашите хазяи в момента са много, ама много свестни. Само нещо да се развали и идват същият ден и се поправя в рамките на следващите 2-3 дни.

Явно, че това е рядкост. Дано имаме късмет, но ще видим. Сега пък съм се замислила, дали в понеделник пък лендлорда няма да ни каже "не, не ви искам". Ще видим!

Общи условия

Активация на акаунт