Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 44 411
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
  Ако има много търсене и той не иска да влага пари в ремонти е 100 процента, че ще ви откаже. Но пък може нещо по-хубаво да намерите.

# 226
   В много търсен район едва ли ще се затича да го сменя, ако не го е сменил до сега. Но пък може и да е свестен. От скромния ми опит съм забелязала, че обикновенно почват да сменят едва като одобрят квартирантите и им имат доверие. Защото има доста хора, който не пазят и чупят всичко и хазаите не искат да рискуват преди това. Едва когато видят как се поддържа къщата, ако са доволни от наемателите влагат пари. И то е логично де, риск има винаги и за двете страни.
Абсолютно, ние сме наематели от август като поддържаме къщата в отлично състояние, да не говорим че градината не е изглеждала така добре сигурно от години.

# 227
  • Bristol
Ако наистина е в търсен район, може просто да го предложи на друг. В зависимост от това колко искате жилището, колко ще ви е наема и за колко време ще подпишете си направи сметка дали вие сами да не подмените килима и ламината, не е скъпо, стига хазаина да няма нищо против. А понякога и самите хазаи се навиват вие да си организирате подмяната, а те да платят разхода по ремонта. Моя приятелка така си освежава жилището, сама боядисва и подменя, представя им касови бележки, а те й плащат материалите. Късмет!

# 228
  • UK/София

Ани, бл;агодаря за отговора за теста за алергии!

Някой знае ли българи занимаващи се с ремонт на компютри в района на Лондон, Есекс, или Хердфордшир?

# 229
Така или иначе ще трябва да изчакам до понеделник. Тогава ще разбера какво е мнението на хазяите.

# 230
Аз наскоро се оплаквах, че си търся сервиз за лаптопа и не искам да ходя при кварталния, но да се похваля - ходих вчера и всичко мина по график. Той първо почна с "Ама то трябва в понеделник да го диагностицираме, после ще се обадим да кажем какво му има и колко ще струва, но 10 паунда за диагностика, 40паунда за инсталиране". Аз му казах, че искам да си купя хард диск и да ми го сменят, не искам да ми инсталират нищо, нито да ми диагностицират нищо. Младежа се оказа пич и ми го смени пред мен (това наистина било елементарно, само една отверка трябва и развиване на няколко болчета  Crazy ) за без пари. Аз си инсталирах Уиндоус и сега лаптопа е като нов (празен  Laughing ).

Днес беше разкошно - направо лято, лято  newsm08

# 231

айс, сега питах - това, на което приятелката ми е ходила се казва english conversations for all, но питай в местната библиотека, може да имат нещо подобно, но с различно заглавие,

мерси много за инфото, предполагам, че като питам в колежа също ще ме насочат къде има подобни сбирки? Абе стига да има в града ще ги разбера къде са  Crazy

Още едно въпросче - записването в училище с оригиналният преведн и легализиран акт за раждане на детенце ли трябва или може и само превод и фотокопие на акта без легализация?

Последна редакция: пн, 15 апр 2013, 10:02 от ice

# 232
Здравейте,майчета при нас нещата се развиват по график ,ама нека мине малко време и ще разказвам с подробности,защото съм малко суеверна .А и само да ви попитам трябва ли да се вадят   карти преди да се преместим или те са нужни само за временно пребиваващи.

# 233
  • Нотингам/Пловдив
Още едно въпросче - записването в училище с оригиналният преведн и легализиран акт за раждане на детенце ли трябва или може и само превод и фотокопие на акта без легализация?

Записването на училище става с паспорта на детето и доказателство за адрес. Акта за раждане ти е нужен когато пускате за детски.

# 234
prikazlivka78 за здравни карти ли питаш или за работни карти?

# 235
prikazlivka78 за здравни карти ли питаш или за работни карти?
                                                                                                                                                                             Става дума за тези европейски здравни карти ,нужно ли е да се вадят такива на мен и децата,преди да дойдем,защото това ,което намерих като информация в нета те се вадят само ако сме временно пребиваващи,а ние няма да сме за малко а за постоянно  Simple Smile

# 236

Записването на училище става с паспорта на детето и доказателство за адрес. Акта за раждане ти е нужен когато пускате за детски.

а супер, благодаря ти. А за детски едва ли ще пускаме в близките 3 години, че нали искат да си живял поне толкова за да взимаш детски.  Peace

# 237
  • Нотингам/Пловдив
а супер, благодаря ти. А за детски едва ли ще пускаме в близките 3 години, че нали искат да си живял поне толкова за да взимаш детски.  Peace

Не знам защо си мислиш, че ти трябват 3 години, за да взимаш детски.  newsm78  Ако децата живеят в Англия с вас може да пуснеш документи за детски.

Цитат
Става дума за тези европейски здравни карти

Карти можеш да изкараш, но не са задължителни.

# 238
а супер, благодаря ти. А за детски едва ли ще пускаме в близките 3 години, че нали искат да си живял поне толкова за да взимаш детски.  Peace

Не знам защо си мислиш, че ти трябват 3 години, за да взимаш детски.  newsm78  Ако децата живеят в Англия с вас може да пуснеш документи за детски.

Цитат
Става дума за тези европейски здравни карти

Карти можеш да изкараш, но не са задължителни.

ами ще проуча как стои въпросът с детските, ако имам право ще подам документите и ще взимам, защото тук в БГ нямам право на детски и не взимам вече 7ма година, защото надвишаваме бюджета с 3 ст. Crazy

# 239
Благодаря ви много и мисля да не се разхождам щом не са задължителни,така или иначе нали ще си имаме личен лекар в Лондон

Общи условия

Активация на акаунт