Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 43 981
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
  • На село (близо до Лондон)
Шая и golden и  моят най-голям син се е класирал за мегафинал-а по шах. Аз ще го водя, дано да се видим там майките на шахматистите Simple Smile

# 331
298, Благодаря много за инфото  Simple Smile.

Има ли мами, живеещи в Cheshire?

Miss Fine живее в този район. Аз съм на около 1 час от Честър.

Мilada, според мен много зависи от района. Например при нас има едно Grammar School, което  въобще не е в челните класации по резултати от А levels. Мисълта ми е, че трябва да се проучи и това че едно училище е Grammar School не означава автоматично че е най-доброто, същото важи и за частните училища.

# 332
Шая и golden и  моят най-голям син се е класирал за мегафинал-а по шах. Аз ще го водя, дано да се видим там майките на шахматистите Simple Smile

Браво на нашите момчета Simple Smile Успех на всички. Няма да успеем да се видим за жалост - аз ще остана в къщи с големия, а половинката ще заведе малкият ( сега погледнах - пътят е около 4 часа  #Crazy ).

# 333
golden сега проверих че ме стресна с тези 3 часа каране! Филип е на Съри мегафинал-а на 40мин каране от нас. Може би да не е същото...За 3-4 часа да го карам трябва да се е класирал за англ. финал, за да се навия да карам Crazy

Да питам и аз за грамар училищата, изискват ли екстра умения, като да свириш на пияно, китара и др. т.е това натежава ли в полза при избора.

И на мен ми е интересно ако има някои опит да сподели.

Заговорили сте за Grammar Schools. Моят син ще кандидатства тази година в такова. Малко ни е далечко, но ще пътува, ако го приемат. Това е държавното училище с най-добри резултати в страната на ниво А Levels, вече седма поредна година, и мисля, че си струва да положи малко усилия за изпитите.

milada за кое училище става дума? 

# 334
GI, сигурно е друго състезание - EPSCA Under 9 Final е нашето и е в Bucks. В нашият район нищо не е близо - пътят до училището им е 30 мин, а най-близкият по-голям град / областен град  е Честър, което е на 1 час път.

# 335
GI, училището е Colchester Royal Grammar. За Grammar Schools няма значение дали детето свири на пиано или не. Важни са резултатите от изпитите. В някои случаи има и catchment area, така че за живеещите извън нея, шансът е минимален. Допълнителните умения може да са от значение за частните училища, евентуално за стипендия - по музика, по спорт и т.н.

# 336
milada, мерси че сподели. Колчестерър е на 3-то място в ФТ, успех на детето!!!
Сигурно знаете за тази класация на ФТ ето линкhttp://rankings.ft.com/secondary-schools/secondary-schools-2012

Ell да кажа аз какво знам, съм чела/чула. Допълнителни умения по музика, шах Simple Smile и спорт може да донесат евентуално стипендия в частно училище, която в повечето случай е мах 10% от цената на училището и е за престиж повече отколкото някаква реално помощ към таксите. Сега сигурно за изкл^чително талантливо дете на бедни родители има и bursaries, които да покриват изцяло таксата. Пак казвам това е чела/чула отколкото от опит Simple Smile

# 337
GI, благодаря! Класациите трябва да се приемат с, както се казва, pinch of salt, но все пак са една отправна точка за сравнение между няколко училища. Пълна и изчерпателна класация на училищата няма, защото много от престижните (Лондонски най-вече) частни училища и колежи не обявяват публично резултатите си и не участват в такива класации. По простата причина, че ще стане видно, че поне по крайни резултати, някои от държавните училища ги превъзхождат. За това си има съответното обяснение, но няма да навлизам в подробности. От друга страна, обучението в едно такова училище даже и да не означава 5 А* за всички, си има други бенфити. Класациите само не са достатъчни. Трябва да се посетят училищата на място за да получи човек представа.

Ние сме се спрели на едно селективно държавно и едно частно училище, които ни удовлетворяват отвсякъде, и най-важното синът ми ги хареса на open evening. Местната гимназия също не е с лоши резултати и няма да е края на света, ако в крайна сметка се окаже, че ще учи там.

# 338
Здравейте!
По принцип само ви чета, но сега реших да се включа с пост за  сладкишите... В периодите и на двете ми майчинства пощурявам на тема кулинария  Laughing
За рождения ден на мъжа ми приготвих ето това:
http://bonapeti.bg/collection/?receipt=7588

Прие се повече от добре от всички , а уелската ми зълва (или както там се нарича сестрата на съпруга ми) ми завидя за уменията  Crazy

Лека на всички   bouquet

# 339
 Mum_Of_2  къде живееш в Уелс. Ако няма кой да яде толкова много, може да ми пращаш  Mr. Green Тортата е супер. Аз пък само ям тази седмица, ходих четири пъти до магазина, два хладилника напълних, ама си ги празня успешно...
   В Лидл имаше страхотни замръзени кроасани-неопечени. Като се опечат стават неземни, май френска седмица има и омаах един пакет от 24 вчера..Утре пак ще ида да видя, дано има. Поне си знам що съм дебела...
  А днес в един словашки магазин намерих като нашите чушки, направих чужки бюрек, голямо щастие...
  Да кажа, че ходих два пъти тази седмица на зъболекар. Изненадаха ме приятно. Незнам какви пломби ми сложи, но не се виждат. Изглеждат като бял металик малко  Crazy  И упойка ми сложи, аз като индианец гледах. Първия път ми беше леко гадно, изтръпна ми главата, но днес не я усетих. А да видим сега дали ще са и качествени пломбите.
  Успех на шахматистите!

# 340
Може би съм последната научила, защото са отворили Януари, но днес разбрах че са отворили магазин с български стоки в Milton Keynes.
Ето линк за адреса. http://bgshop-uk.com/?

# 341
На мен единственото българско, което ми липсва е лютеница, но си я купувам от едно магазинче на Стратфорд. Чубрицата ми се губи, не я намирам в магазините, вие от къде си я купувате?

# 342
Лютеница веднъж си праеих, вкусно стана, но не ми се занимава Simple Smile чубрица от България, почти не я ползвам обаче.

# 343
Здравейте в края на седмицата и от мен.
.Преди около 2 седмици коментирахме листи за баница.
Дорет, огромно благодаря към теб, за препоръката за листи от Теско.Вече купувам 3 пъти.А досега само съм търсила от турските магазини.Права си - тези са по добри и от българските и от турските.Вита баница направих с пълнеж от яйце, сирене и газирана вода - стана невероятна.
 Тулумба ,как си, как върви бременеенето?.Аз още не съм получила писмо за първи преглед-Миналата седмица бях при личният лекар с кървене и уроинфекция.Никой не се стресна.Разказах си цялата предистория - дългогодишен стерилитет, операции и още куп неща....отговора беше, че до 12 седмица каквото и да се случи е в рамките на нормалното.Така да се каже не се водело още истинска бременност.Изписаха ми антибиотик за 3 дена -абсолютно неподходящ за уроинфекция.Направих се на нахална и ходих за втори тест на урина - отново инфекция ,този път с наличие на много белтък.Изписаха ми отново същият антибиотик, а за белтъка било нормално да го има ooooh!Казаха ми повече да не ходя , да си изчакам писмото за преглед.Нямам търпение да мине по бързо и си отивам в България.Само да съм здрава и все още бременна.Никакъв ефект няма от лечението, по цял ден имам чувството че стоя в WC. Добре че имам но шпа и пия и от него.Помолих да ми изпишат прогестеронов препарат - нямали право ooooh!
На всички пожелавам здраве и по малко достъп до лекарите тук.

# 344
  • Bristol
Nia7, много неприятно Sad С кървенето и постоянното висене в тоалетната не може ли да се пробваш да отскочиш до спешното в болницата тази събота. Понякога там ти обръщат повече внимание от колкото личния. Но наистина има изследвания и статистики, че до 12 седмица нямало смисъл от лечение, както твоят лекар е казал. Но пък четох и коментари на специалисти, че медикаментите не помагали, но самият жест и внимание, че ги изписвали на пациентите действало успокояващо на бъдещите майчета и било добре от психологическа гледна точка.

Общи условия

Активация на акаунт