Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 44 013
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
Иска ми се да кажа, благодаря-добре, ама не мога.
От към грижи съм ок. Но аз имам наистина много свестен личен лекар.
Видях се вече и с акушерката, голямо обследване и там.
Като и казах, че съм с лека спина бифида, веднага ме препрати на специалист за скана
и днес си получих писмото, вярно ще е с консултант.
И специална среща с анестезиолог са ми назначили. Уж добре за сега, не ми е дерт.
Обаче, колко ми е лошо, как ми се гади, как повръщам, колко килограма свалих,
как нищо не мога да ям, просто не ми се отваря дума, кошмарно е.

Искрено се надявам при теб нещата да се пооправят.
Ако имах подобен проблем, бих се свързала директно с акушерките за моя район.
Ако и те нехаят, отивам в спешното.

Сега се присетих, че и аз го чаках това писмо за първия преглед с акушерката.
Мина 8-ма седмица-нищо. Позвъних им, те ме овикаха, че съм им звъняла на спешната линия,
аз им казах, че идея си нямам, че им е спешна и тогава много спешно да ме свържат
със старшата акушерка, защото, ако по принцип са толкова грижовни и любезни
имам сериозни опасения за грижите им за мен и бебето ми.
Веднага омекна госпожата отсреща, извини се, записа ми час.
Акушерката, с която се видях, както казах, беше много мила и си имаше представа какво прави.
Така, че може да не е лоша идея да ги търсиш направо. И спешното си е добър вариант.

Последна редакция: пт, 26 апр 2013, 18:48 от zlatnata tolumba

# 346
zlatnata tolumba би трябвало след 3 месец да се почувстваш по добре, искрено ти го пожелавам. Не си е работа да се мъчиш така.

Nia7 стискам палци всичко да е наред.

Към майките на малките ученици, някъде бях чела какво ниво трябва да покриват в края на годината, но сега не го намирам. Учителките винаги ми казват, че е добре, но аз някак си съм неспокойна. В бележника само пишат "Super reading" и подобни. Иска ми се да съм по наясно с какво точно да го занимавам в къщи. Колко често е нормално да ходя да разпитвам как е детето без да ставам нахална Simple Smile
Тази година за първи път ще ги пратя хлапетата сами в България за лятото, от сега ми стана мъчно за тях:(. Билети не съм взела и чакам да ги намалят Whistling

# 347
  • London
Някой от вас излъгал ли се е да плаща TV licence ? Получавате ли чести писънца от тези досадници и идвали ли са ви на посещение ? Интересно ми е , защото при нас доста писма идват в новото жилище , а в предишното в което живяхме досега никога не сме получавали. Тук обаче за 2 седмици имам 3 писма от досадниците. Joy Разучих , че почти никой не плаща това чудо на чудесата от около 150 паунда за услугата , че имаш телевизор и изобщо гледаш телевизия. Вие как процедирате ?

# 348
  • ENGLAND

Doret, знам, че работиш в образователния сектор. Ще ми е интересно твоето професионално мнение за Grammar Schools. Може и на лични.
Милада, ще ти пиша по-късно на лични.

Nia7, радвам се , а да знаеш колко хубава става тази торта с тези кори  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=354591.0
Звънни и на хелп лайна на NHS, там много помагат, често и директно ти уреждат апойтмант за специалист веднага. Но като говориш засилвай симптомите двойно, така ще ти обърнат внимание.

# 349
trollipen,

Опитай се да си уговориш среща, за да ти обърнат повече внимание,
т.е. да не е разговор тип в крачка, докато ги вземаш от училище.
И си питай колкото пъти сметнеш за необходимо.
Дано намериш евтини билети, ужасно са надути цените, особено лятото.

Някой от вас излъгал ли се е да плаща TV licence ? Получавате ли чести писънца от тези досадници и идвали ли са ви на посещение ? Интересно ми е , защото при нас доста писма идват в новото жилище , а в предишното в което живяхме досега никога не сме получавали. Тук обаче за 2 седмици имам 3 писма от досадниците. Joy Разучих , че почти никой не плаща това чудо на чудесата от около 150 паунда за услугата , че имаш телевизор и изобщо гледаш телевизия. Вие как процедирате ?

Да, ние си плащаме и не мисля, че съм се излъгала. И покрай нас също всички си плащат.
Имам ли такса, данък, съвестно си ги плащам.
Противното намирам за...противно.

# 350
  • ENGLAND
La Catrala какво значи излъгал? ТВ лайсънса е както другите данъци, няма искаш не искаш. Не знам ти къде си, но при нас всички плащат, даваме сумати пари за кабелна, но и лайсънса си върви. Още като си купиш телевизор веднага ти пращат адреса и проверяват плаща ли се тв такса на този адрес. Преди непрекъснато имаше ванове и засичаха сигнала, сега с дигиталната не знам как е.

# 351
  • London
La Catrala какво значи излъгал? ТВ лайсънса е както другите данъци, няма искаш не искаш. Не знам ти къде си, но при нас всички плащат, даваме сумати пари за кабелна, но и лайсънса си върви. Още като си купиш телевизор веднага ти пращат адреса и проверяват плаща ли се тв такса на този адрес. Преди непрекъснато имаше ванове и засичаха сигнала, сега с дигиталната не знам как е.

Мерси за отговора. Ще видим какво ще реша Wink

# 352
Благодаря ви.В спешното вобще не ми се ходи, изпитвам ужас...Това е вариант да звънна на хелп лайна на  NHS..

# 353
Привет, момичета!

Аз пак изчезнах за малко, но какво да се прави, нещо не мога да си поставя за цел да следя редовно форума  Mr. Green
Прелистих да видя какви ги вършите и видях много хубави новини.
zlatnata tolumba, честито! Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност!   bouquet
La Catrala и ние получавахме такива съобщения, но не ползваме телевизор и накрая им писахме, за да ги уведомим.

Аз имам един въпрос свързан с подписването на брак тук. С моят приятел ще подпишем следващия месец (празненството ще е Септември в България Simple Smile) и вече имаме дата за интервюто в общината.
Четох, че е доста сложно ако искам да приема неговата фамилия и че трябва да пускам отделни декларации и т.н. Някой запознат ли е по-подробно?

# 354
  Ири, не съм запозната, но честито!
  Толумби, вземи си вомитосхол свещички, че ще се затриеш. Аз бях така 4 месеца, от сутринта на забременяването ми и ми се скъси живота и на сън ми се гадеше, ужасно е. Та тези свещички поне като ходех на работа ме закрепяха, че там бях ни жива ни умряла...
  Ниа, надявам се всичко да е наред  Hug
  Едни *умници* само знам, който бяха много хитри и не си плащаха ТВ лиценза, та ходиха на съд. Всичките ми познати си го плащат. Глобата е 1000 паунда доколкото знам и се засича от вън дали гледаш или не.

# 355
Някой запознат ли е по-подробно?

Аз  Laughing като най-прясно омъжена...
Задължително искай два оригинала на свидетелството за брак, като ви питат в тукашния регистър.
Единият си е за вас, другият ще дадете и остане в БГ.
Смяната на фамилията тук е супер лесна. Просто даваш копие (просто, от ксерокс) на хората и службите и казваш да ти сменят името на г-жа Х.
За БГ е малко по-сложно.
Първо си пращаш онзи втория оригинал да му сложат апостил.
Виж ето тук как става :
https://www.gov.uk/get-document-legalised
Моето стана за по-малко от седмица.
Въпросното брачно после се превежда в БГ. Но трябва да е лицензирана агенция.
После се минава през ЕСГРАОН, ритуалния дом и полиция.
Отнема около две семици чакането документите да се проверят.
На мен задължително ми искаха документ от тук с новата фамилия-кредитна карта, шофьорска книжка.
представих им и двете и нямаше проблем.
На някои места пък искат декларация, която си направила тук пред местен адвокат/нотариус.
Искрено ти препоръвам да попитате на място, във вашата Община/ЕСГРАОН как точно процедират,
защото от моите проучвания и опит установих, че на всяко място си имат вариации и дребнички
допълнителни изисквания, които могат да се окажат пречка и проточат и провалят нещата.

И честито!

Толумби, вземи си вомитосхол свещички, че ще се затриеш. Аз бях така 4 месеца, от сутринта на забременяването ми и ми се скъси живота и на сън ми се гадеше, ужасно е. Та тези свещички поне като ходех на работа ме закрепяха, че там бях ни жива ни умряла...

Така, така, ама като се тюхках аз тук за бременността, как ме упоскоявахте, че е супер.
На всички ви съм сърдита  Crossing Arms  Heart Eyes
Знам, знам, че на финала като видя бебето, всичко ще забравя, ама бебе още няма,
пък търпението и липсата на контрол, хич не са ми силни страни  Embarassed

Последна редакция: пт, 26 апр 2013, 20:24 от zlatnata tolumba

# 356
   Толумби, ами като искаш лошо да ти кажа  Mr. Green След първите четри месеца, в който се чудих как да се самоубия, толково ми беше лошо последваха много тежки 5 месеца-ужасни болки...Раждането беше супер, сложиха ми епидурална. За да не ми е прекалено хубаво ме срязаха, но и това беше ок. Нооо после се почна истинската мъка, диво бебе, рев ден и нощ, проблеми с кърмата, здравословни мой проблеми, 4 антибиотика, сама тука. Свеки дойде по спешност на 40тия ден, бях свалила 25кг и бях в едно полуприпаднало състояние през това време, даже ми се губи...Добре, че идваха две приятелки от БГ за по седмица да помогнат и на мъжа ми двете седмици..Но към 8мия месец стана по-добре, като почна градина  Laughing Иначе е супер, не съм била по-щастлива никога, дива история...

# 357

Имаш ли ТВ плащаш, подозирам, че в следващото писмо ще е указание как да платиш глобата.
Провери колко е глобата.

Редактирам се да добавя, че все още минават да проверяват. Преди около две седмици минаваха из квартала с кола обаче.

Една много лесна и приятна "торта".
Бутер тесто, замразени малини, сметана и захар за разбиването й.
Бутер тестото се разстила в тава и се пече до златисто и се охлажда на стайна температура.
Сметаната се разбива със захар на вкус.
Изпечената "платка" от бутер тесто се къса с ръце на парчета в една купа, добавят се сметаната и малините, разбърква се добре и изсипва в голяма купа IKEA мисля че имат в момента такива - представляват едни огромни чаши.
Отгоре може да се оформи или с допълнително сметана и пресни малини, или пък да се нарони от изпеченото бутер тесто.
За около час-два в хладилника и е готово за сервиране.

Може след разбъркването да се оформи в тавичка с отлепящо се дъно, за да добие формата на торта

Последна редакция: пт, 26 апр 2013, 20:52 от 298

# 358
  • London

Имаш ли ТВ плащаш, подозирам, че в следващото писмо ще е указание как да платиш глобата.
Провери колко е глобата.
Проверих вече в английски форуми каквото ми бе нужно. Мерси на всички за отговорите. Не гледам ББС и каналите им , нито стрийм шоута така че не влизам в графата за плащане на лицез , който не гледа няма защо да плаща.Така че нямам нужда от повече изказвания по темата , каквото ми бе нужно узнах. Naughty

# 359
Miss Fine, всичко ще си кажете  Laughing
Пуу, от реклами всякакви те гледат едни красиви бременни, с прекрасни кожи и коси,
галят си коремите и едни доволни, доволни...
В училище е бум, 5 бременни сме, голяма сме смешка. И всичките сме като зомбита,
кой по-напред, кой по-назад в месеците. Като се съберем три в учителската стая
и другите се шегуват, че става заразно и ще прихванат от въздуха.
Не мога да се оплача поне, на работа имам супер подкрепа. Асистентките ми и изобщо
всички колеги ме гледат като писано яйце, даже прекаляват, но е приятно.

За тези, които четат имформативно темата, за да не се подвеждат по горните щуротии.

A TV Licence is a legal permission to install or use television equipment to receive (i.e. watch or record) live TV programmes, regardless of which channel you're watching, which device you are using (TV, computer, laptop, mobile phone or any other), and how you receive them (terrestrial, satellite, cable, via the internet or any other way).

The licence fee is not a subscription to watch BBC programmes but mandated by law. Under the Communications Act 2003, the BBC in its role as the licensing authority has a duty to issue TV Licences and collect the licence fee.

Общи условия

Активация на акаунт