Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 43 956
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
  • На село (близо до Лондон)
Да споделя как ме зарадваха моите хлапетата тези дни. Вчера бяха на финала на националното отборно състезание по шах ( те са в отбора на Cheshire &North Wales)  -  отборът им се класира на 8 място, но по- важното е че всеки от тях спечели 2 игри от 3.
Днес бяха на Мегафинала по шах (индивидуално първенство) и двамата са спечелили 5 от 6 игри и са се класирали втори в групата си (на малкия в групата е имало 50 деца).
Много им се радвам  Heart Eyes особено като се има предвид че играят сериозно шах едва от октомври.

golden браво на децата!!! Филип, играе за Съри, мегафинала мина, доста добре се е представил, идващата събота (18-ти) има турнир на primary schools v Бристол. Ще сме там  Wink. Твоте деца ще ходят ли?

# 496
Да споделя как ме зарадваха моите хлапетата тези дни. Вчера бяха на финала на националното отборно състезание по шах ( те са в отбора на Cheshire &North Wales)  -  отборът им се класира на 8 място, но по- важното е че всеки от тях спечели 2 игри от 3.
Днес бяха на Мегафинала по шах (индивидуално първенство) и двамата са спечелили 5 от 6 игри и са се класирали втори в групата си (на малкия в групата е имало 50 деца).
Много им се радвам  Heart Eyes особено като се има предвид че играят сериозно шах едва от октомври.

golden браво на децата!!! Филип, играе за Съри, мегафинала мина, доста добре се е представил, идващата събота (18-ти) има турнир на primary schools v Бристол. Ще сме там  Wink. Твоте деца ще ходят ли?

GI, нищо не са казали от училището за 18, значи няма да ходят.
С този шах сега при нас има драма - те се класираха за Гигафинала, който е в Манчестър за нашия район и е на 13 и 14 юли. Проблемът е че хлапетата летят за Париж  с баба си и дядо си на 15 юли рано сутринта. Ще изпратя имейл на организаторите да попитам дали ще е възможно да участват на Гигафинала за южна Англия, който е по-рано. По принцип не е разрешено, но ще им пиша, пък ще видим.
Ще е страхотно ако се засечем някога на състезание Simple Smile
Като цяло в Уелс шахът не е толкова популярен, както в Англия, но ние сме на границата с Cheshire и много неща не са типично уелски Simple Smile

# 497
  • На село (близо до Лондон)
golden, пиши дано да стане. Дано се засечем Simple Smile, ако знам че ще идваш ще дойда. Той обикновенно ходи с мини-буса им, отбора и учителя им. Аз ако трябва да ходя на всички турнири на Филип, то не е шах, футбол, ръгби, крикет, тенис и китара, че сега и алтхорн, сили няма да ми останат Wink, че съм и на възраст Crazy

# 498
Izvinqvam se za latinicqata, no mi preinstaliraha lap topa sno6ti i o6te ne sum si go namistala po moi si iziskvaniq Simple Smile

Ne sum pisala otdavana, gledam mnogo sum izpusnala.

Natiskah si parcalite, za da moga da zavur6a s fotografskiq kurs i uspqh (2 sedmici po-rano ot predvidenoto) Simple Smile.

Bqh s angina okolo 3 sedmici, malkiq 2. Posle puk malkiq ni donese ot qslata edno koremno virus4e i si go izkarahme vsi4ki vku6ti. Rezultata e, 4e za otricatelno vreme svalih 7 kilograma, ta ne se oplakvam.

Otdelno se zanimavah s easyjet s biletite, koito imahme za BG i nakraq ni vurnaha parite, ne i predi da mi opunat nervite na max.

V rabota imam/imah i az ne znam koe e ve4e problemi - noviq ni menidjur e IDIOT i to golqm. Vdigna mi skandal, 4e go popitah dali e vuzmojno da kupi po-maluk razmer rukavici za rabota i toi ot tam nabra - edni obidi, zaplahi, edno 4udo. Az nali sum si s nisko nivo na turpimost pusnah oficialno oplakvane sre6tu nego i za tova sega na men specialno mi se poru4vat rabotni materiali i ne mi kazva i duma. Ne moje da me obijda, no moje da mi oreje 4asovete i go napravi, no mnogo o4evidno i az pak se oplakah, kato rezultat se skarahme dvamata. Izble6ti mi se, 4e e negovata duma sre6tu moqta, az za 3ti put pusnah oplakvane  Joy i sega 2ra sedmica sum s normalni 4asove. Ta s 2 dumi si igraem na kotka i mi6ka iz glupaviq hotel i si pravim mrusno edin na drug. Ama se nadqvam da mu e prosvetnalo, 4e ne sum 4ovek, s koito iska da se zaqjda bez razumna pri4ina.

Otdelno malkiq ne e minal den ot sedmica/dve/tri bez da e uhapal nqkoe hlape v qslata (ima6e i 4 uhapani v edin den) i to stava vse kato gi smesqt da igraqt s grupi4kata na po-golemite. U4itelkite mi kazvat da ne se pritesnqvam, no to nqma kak izob6to da ne go mislq.

Moqta maika uj 6te6e da idva, no ne6to ne izgarq ot jelanie i kato rezultat predi 2 dni kupihme novi bileti za Uni mesec.

Golden, bravo na hlapetata Simple Smile gledah ti snimkite v FB - prekrasni ste i 3mata.

Za izborite - na 27 sum, nikoga ne sum glasuvala v BG, ne vijdah smisul predi, ne vijdam i sega. Pulna parodiq e vsi4ko.

6te se opitam da navaksam s 4eteneto.

Leka vi ve4er.   bouquet

# 499
Преди 4 часа кацнах на Британска земя. Ац очаквах да е по-хладно ама не, същата като в СФ когато излетях. Ииии край на отпуската от сряда.... Аз дори не успях да си почина в Бг, първо часовата разлика в началото, после едни роднини надушиха, че съм там и айде да се виждаме туй онуй, аз 1 годиа не бях ходила до Бг и няма как. Но Другия път казах и на майка ми, тя ще идва тук или в друга държава.

А в Бг се сблъсках с доста интересни ситуации. Това което най-много ме потресе:
В един маркет ме караха да си отварям чянтата да видят да не съм откраднала нещо, а аз пазарувах за над 50лв, то какво по-скъпо и по-голямо нещо бих набутала в тая малка чантичка не знам! Да не говорим, че отвошението беше ужасно и унизително и се държаха така с всеки клиент, а клиентите като че ли бяха свикнали и се подчиняваха!

Вече казах, че ще гласувам и го направих, защо пък не, нали съм там така или иначе.

# 500
  • Bristol
GI, след някоя и друга година ще трябва да умножиш броя на турнирите по три  Mr. Green

biral, то това с проверката на чантите от едно време си го имаше, не е новост. Хората са свикнали и не им прави впечатление. А тук има работни места, на които те проверяват преди да излезеш. В моята работа охраната редовно спира и проверява багажниците на колите. Днес хем закъснявах да прибера малката и пак мен ме избраха за проверка  ooooh! Моят човек охрана, където ме пускаше метър го преместиха на друг вход и хайде спирай, гаси двигателя, покажи пропуск, излез да отвориш багажника, после попълвай и разписвай документи, че сме те проверили. Добре тренирана съм  Crazy

# 501
Здравейте момичета !Не съм писала до сега но влизам от време на време да следя темата.Разполагам с три опаковки нош-па с годност  ноември 2014 и една с годност август 2014 ако желаят момичетата който търсеха нека ми пишат за да им ги изпратя .Пожелавам им лека и безпроблемна бременност

# 502
  • Манчестър
GI, след някоя и друга година ще трябва да умножиш броя на турнирите по три  Mr. Green

biral, то това с проверката на чантите от едно време си го имаше, не е новост. Хората са свикнали и не им прави впечатление. А тук има работни места, на които те проверяват преди да излезеш. В моята работа охраната редовно спира и проверява багажниците на колите. Днес хем закъснявах да прибера малката и пак мен ме избраха за проверка  ooooh! Моят човек охрана, където ме пускаше метър го преместиха на друг вход и хайде спирай, гаси двигателя, покажи пропуск, излез да отвориш багажника, после попълвай и разписвай документи, че сме те проверили. Добре тренирана съм  Crazy

И при нас е същото. на влизане и на излизане проверяват багажниците,ама поне не се налага да слизам.

# 503
Мда, ама вие не сте им клиенти, които трябва да задържат като такива, а служители. И аз проверявам подчинените ми, за подобни неща и нареждането идва от биг боса, но ако подгоня клиенти да им бъркам по чантите ей тъй без причина не ми се мисли какво ще ми се случи...
Не помня дали го е имало преди, била съм малка и други неща са ме вълнували, ама сега много неприятно ми стана.

# 504
  • Манчестър
Мда, ама вие не сте им клиенти, които трябва да задържат като такива, а служители. И аз проверявам подчинените ми, за подобни неща и нареждането идва от биг боса, но ако подгоня клиенти да им бъркам по чантите ей тъй без причина не ми се мисли какво ще ми се случи...
Не помня дали го е имало преди, била съм малка и други неща са ме вълнували, ама сега много неприятно ми стана.

При нас всеки се проверява без изключение...дори и собственика....за посетители да не говорим.

# 505
  • London
Рядко пиша в темата , но сега съм много възмутена и искам да споделя. Става дума за банката HSBC!Имам акаунт там от около 3 години и съответно бях на план в който ми удържат такса всеки месец за ползване. Като отварях сметката ми обясниха , че чарджването е за 9 месеца и после мога да го спра. Е хубаво по стечение на обстоятелствата мина много повече и все пак отидох преди 2 месеца да направя постъпки да го спра. Оказа се бизи и останах за следващия ден , хубаво. Отидох и всичко УЖ мина ''ОК'' и таксата бе спряна поне така ми каза асистента който ме пое. Минаха 2 месеца аз пак си получавам таксите. Днес отидох вече с желание да подам оплакване и колежка на въпросния ми обясни , че нямало такова нещо и плана се е променил и таксата е константна и започнаха да ми обясняват за смяна на плана. Това , което ме подразни е защо колегата ме излъга ? Защо тези неща не ми бяха упоменати когато отварях акаунта или изпратено писмо с промени ако е имало такива по договора ?! Отгоре на всичко наскоро са загубили личната карта на моя приятелка , уж да направели копи и изчезнала. Сега момичето е без документи и дори не са си направили устата да й предложат пари за изваждане на нови тъй като вината е тяхна. Нищо чудно да има някой служител в бизнеса с лични документи. Та днес окончателно реших да си закрия сметката и направих постъпки за Сантандер.

# 506
Ave, ОК явно има такива места, не ми се беше случвало тук да стане.

La Catrala, твоята приятелка обявила ли е в посолството, че няма документи? Докато бях студент на един приятел му изгубиха картата и той написа официално писмо, че това му е единствения документ за самоличност и това било дискриминация и да видиш как бързо я намериха. Кажи на приятелката ти да не си мълчи. Но и много професионално и възпитано да подхожда.

Аз съм с Лойдс от 2008 и имам и в Барклийс от 2009, но главния ми първия. Доволна съм и от двете банки, в Лойдс съм на Платинум акаунт вече.

# 507
  • London
Ще й кажа засега чака информация от тези от загубени вещи към банката. Последния път са се спотаили и сега си чака пак обаждане. Предполагам , че ще си подгони нещата за документа. Просто ме възмути как отиваш да направиш копие , притежателя на документа е в банката и се връщаш и му обясняваш как картата му е изчезнала. Меко казано потресаващо....

# 508
Понеже заключиха темата в Клюкарника за българката ( случаят с отнемане на детето й), която трябваше да има дело днес 14.05 в Апелационен съд (по памет), има ли някой информация как се развиват нещата? Не ми се влиза в групи във ФБ, няма публикувана информация. Какво стана с детенцето й?

# 509
La Catrala, кажи и да не чака, ако тр и в полицията да иде. Тя говори ли езика добре? Аз нямаше да чакам, а да им обясня, че тази лична карта има стойността на паспорт и е престъпление това което са направили. Нали много любезно, но точно. Защото тя сега не може и страната да напусне ако не си извади нова карта.

Anelia11, аз нещо съм изпуснала, дай малко инфо, че то и на една жена от Португалия и взели децата насилствено уж...

Общи условия

Активация на акаунт