Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 43 904
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Мис Файн- Био Химичен Скрининг

# 646
Мис Файн- Био Химичен Скрининг
  Хаха, знаех си, че нещо съм в грешка, и онова беше нещо Б**, ама не помня какво. На англ. знаеш ли как е този скрининг да ти кажа дали се прави, но по вероятно да е не.

# 647
Момичета, тук прави ли се този прословут БХС? В отчетната всички за това пишат, пък аз не се сещам тук дали и кога въобще се прави?

Естествено че се прави , правят ти всички необходими изследвания и измервания на плода , дори изследването за синдрома на Даун ти е включено ( измерването на скана и кръвта ), което мисля че в бг си го плащаш отделн ако искаш. Тук естествено няма да ти кажат резултатите на следващият ден ами при следващата среща с акушерка, което след около месец, но си вършат работата хората  Simple Smile

# 648
Добре, а как се казва тук и кога правят ? Заедно със скана около12 сед ли?

# 649
На мен не са ми правили, но знам че се прави около 20-22 седмица тоест на втория скан  Peace

# 650
По принцип в Бг Биохимичният скрининг се прави м/у 11 - 13 г.с., като се измерва нухалната гънка на плода и др, след което се взима кръв (всичко се прави в един ден) и на основата на измерванията се изчислява риска за Даун и други генетични малформации. Ако има съмнения за Даун, около 16 г.с. би трябвало да се направи амниоцентеза..

Също БХС може да се направи и към 20 гс. но казват, че по- точен е първият (11-13 г.с.)

# 651
Точно така около 12-тата седмица се прави като отидеш на първият скан , тогава измерват нух. гънка и пак тогава ти вземат кръв за риска за Даун, да не се повтарям с future74. И при следващото ти писещение при акушерката ще ти даде картона и вътре ще са ти приложени всички резултати вкл. и това за Даун. Само че не е като в бг да отидеш и да почнат да ти обясняват , това така се казава, това за еди си какво го вземаме ( поне в моята болница ) хората си вършат работата и накрая аз си видях всички резултати в папката. За амниоцентезата не знам моя риск е нисък, но дано да не се стига до там.

# 652
  • Bristol
Има едно изследванв за генетични отклонения около 12 седмица и едно около16 седмица. Това в 12 е по-ново и по-точно, то е комбинация от скан и кръвни тестове, това в 16 е по-неточно и са само кръвни тестове. Ако си направил изследването в 12 е безсмислено да се прави изследването в 16та седмица. Преди повече от 8 години, като бях бременна с малката, изследването в 12 седмица се поемаше от NHS само за рискови групи, но акушерката те информираше за него, а NHSa поемаше това в 16. Аз не бях в рискова група затова минах на частно в БУПА клиниката го наричаха Оскар тест. Резултата излизаше почти на момента и сама си го занесох на акушерката. Съответно БХС в 16 седмица не правих. Няколко години по късно изследването в 12 седмица започна да се поема от NHSa независимо дали си в рискова група или не. Тогава в България правеха само изседване в16та (наричаха го БХС), нито имаха апаратура нито обучени специалисти да извършат изследването в 12 седмица, дори и на частно. Сега вече може и да имат, но нямам представа как са го нарекли на български. Отдавна не чета по този въпрос и съм изостанала  Laughing Изследването около 20 седмица е само скан, няма нищо общо с генетичните тестове, то е само физичечески да се види дали плодът се развива добре, май морфология му казваха на български, но може и да греша.

GreenP, мъжът ти е прав, трябва преработка на фаровете. По принцип, ако си временно тук или с тукашна кола отиваш на континента, задължително се лепят едни специални стикери на фаровете. Ако те хванат без тях има наказания, защото заслепяваш водачите в насрещното платно. Километража на тукашните коли има и мили и километри, така че това за нас е плюс като пътуваме из Европа, но в България наистина са само на километри и ще ви е проблем в Англия.

# 653
  • Манчестър
kremena БХС беше туберколозната ваксина нали. Не е включена в англ. имузиационен календар, но още в болницата при раждането ще те питат дали я искаш. Ако случайно пропуснат да те питат попитай ти или попитай хелт визиторката ти и ще я бият, ако я искаш.

За колите незнам дали може и какво се изисква, но аз не бих си правила труда, ако бях на ваше място. Най-малкото заради неудобството от левия волан. Фаровете искат да се сменят, защото по принцип на БГ колите левия фар е по-слаб за да не заслепява колите насреща, а десния бие малко настрани и е силен, да осветява банкета. Като се обърне движението силния фар заслепява насрещно движещите се и за това искат да се оправят фаровете. Доколкото знам някакви лепенки се лепят и нещо се регулира. Виж в БГ хелп имаше тема за случай като вашия, но не си спомням какво стана накрая. Според мен ще е трудно да се мине МОТ, но не твърдя, че съм права.

точно така. лепенките за задължителни за англииски коли в Европа....могат да те глобят.

Това беше напомняне точно навреме да за закупя за лятното пътуване.

# 654
Всичко са ми обяснявали в болницата, като съм питала.
Даже, като казах, че не искам изследването за Даун, още по-подробно ми се заобясняваха.
И сестрите, и скан специалистката, и докторът-консултант, бяха много обтоятелствени,
какво се прави, защо се прави, получаване на резултати.

# 655
Моля тези от вас които са изпращали багаж от БГ до Лондон , да споделят имена на превозвачи и дали са доволни!

# 656
Merry,сега е България има и апаратура и добре обучени специалисти. Изследването в 20 г.с се казва фетална морфолигия на плода и обхваща изследване на всички органи и системи на плода.

Veny-b, Аз ползвах за багажа speedy (2 пъти), доволна съм, около 65 лева на кашон до 30 кг (от врата до врата). А от ЮК то Бг ползвах gabco, пак съм много доволна.

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 22:53 от future74

# 657
veni-b аз ползвам BULEX 1 паунд на килограм + 10 паунда да дойдат от нас да го вземат и 5 паунда да го занесат до адрес в БГ. Доволна съм от тях отнема около 10 дена от приемането на багажа до получаването му в БГ.  Peace

# 658

Veny-b, Аз ползвах за багажа speedy (2 пъти), доволна съм, около 65 на кашон до 30 кг (от врата до врата). А от ЮК то Бг ползвах gabco, пак съм много доволна.

bouquet Мерси - наистина цената е уникална , особено ако е до врата в UK !!!!

Гледам БХС обсъждате- в Бг в Майчин дом правят и ранния срининг , който по думите на доц. Кременски е много достоверен! Ето ви малко инфо http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 22:02 от veni-b

# 659
Благодаря Ви за мненията за БХС

Общи условия

Активация на акаунт