Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 43 895
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
  • UK
Благодаря за отговора !
Тя колата е на лизинг , ние на трети човек ще правим , за да може да я продаде като изтече лизинга в БГ

# 721
  • Лондон
Аз написах по-напред за субтитрите, но май никой не го е про4ел...

# 722
  • ENGLAND
Имам много да казвам, но не искам да си/ви развалям лятото, само да ви кажа да не се предоверявате и да си следвате родителските инстинкти.   

И аз ако се присъединя ще стане една......
Мари, радвам се да те видя отново.  bouquet

# 723
Когато искам да депресирам дружките си в България, просто им пускам по една снимка от тетрадката за домашно на първокласничката ми тук.

Това малко не го разбрах, понеже се очертава и аз да имам първокласничка в UK би ли пояснила какво имаш  в предвид?

Имам питане - Ще седя около седмица в UK за да уредя някой документи и искам да си взема карта без договори с предплатени минути , която да ползвам на първо време а и да имам някакъв  UK  номер . Препоръчайте ме към какво да се насоча  Praynig

Има ли мами в Северна Ирладия / Белфаст / ?

# 724
И аз съм от четящите само ама нямам никакво време...
Бяхме си в Бг за три седмици и сега пак на вятъра и студа  Sad
Емма вече се изправя сама, ходи за ръце и даже се бута да върви сама нищо, че не може  Sunglasses всичко бързо и омръзва и е станала много ревлива и ината ако не е на нейната се почва истеричен рев..тръшкане, пищене  абе ужас е ви казвам  #Silly Сега съм сама без никаква помощ и ви казвам ще се гръмна  #2gunfire
Много телеграфно ама нямам никакво време.....  animal037

# 725
...
Имам питане - Ще седя около седмица в UK за да уредя някой документи и искам да си взема карта без договори с предплатени минути , която да ползвам на първо време а и да имам някакъв  UK  номер . Препоръчайте ме към какво да се насоча  Praynig
...

Много горещо препоръчвам http://giffgaff.com/index/offer .
След като дъщеря ми бра много ядове с Pay as you go на Orange, приятел й препоръча giffgaff и й поръча карта. Зарежда всеки месец, няма договор, ако зареди - говори.
С giffgaff говори безплатно, та и малката ми дъщеря се сдоби с такава, като й гостува миналата година. Без ангажименти, ще си я зареди и ползва като замине.
Ако поръчаш карта на някого, печелиш 5 паунда към сметката си. Simple Smile

# 726
  • Варна
...

Много горещо препоръчвам http://giffgaff.com/index/offer .
След като дъщеря ми бра много ядове с Pay as you go на Orange, приятел й препоръча giffgaff и й поръча карта. Зарежда всеки месец, няма договор, ако зареди - говори.
С giffgaff говори безплатно, та и малката ми дъщеря се сдоби с такава, като й гостува миналата година. Без ангажименти, ще си я зареди и ползва като замине.
Ако поръчаш карта на някого, печелиш 5 паунда към сметката си. Simple Smile

Гледам и цените им към чужбина са много добри Wink Мисля да поръчам на мъжу една карта да пробваме Wink

# 727
Аз написах по-напред за субтитрите, но май никой не го е про4ел...
Доколкото разбрах го е прочела и пробвала, но не работят.

# 728
Имам много да казвам, но не искам да си/ви развалям лятото, само да ви кажа да не се предоверявате и да си следвате родителските инстинкти.   

И аз ако се присъединя ще стане една......
Мари, радвам се да те видя отново.  bouquet
Кажете, не ни тормозете. Аз лично не виждам проблем в това да се споделят и не толкова приятни неща (както за УК,така и за БГ). Според мен има голяма разлика между това да изложиш фактите и това да плюеш по нещо/някого, давайки емоционална оценка, пречупена през личната призма. Започнали сте да ставате твърде дипломатични ... по английски Simple Smile

# 729
  Мерси за честитките за работата, но нещо май ме излъгаха, уж щях да имам график тази седмица, никой не ми се обади, но и аз няма да звъня. За всяко нещо си има причина, явно това не е за мен  Simple Smile
  Аз забравих май да благодаря на Аве и Нана, че ми отговаряха на въпросите за отпуските  Hug И на Мерри май не чиститих новата работа, честито   bouquet
  Мари и аз чакам подробности  Simple Smile
 Шая много е дразнещо с кофти съседи, дано се окротят. Ние имаме нови и не ни поздравяват почти. Аз се опитах няколко пъти, но вече си извръщам главата максимално, айде бе...Сложиха си от другата страна нова висока ограда, дано сложат и от нашата  Mr. Green

# 730
Когато искам да депресирам дружките си в България, просто им пускам по една снимка от тетрадката за домашно на първокласничката ми тук.

Това малко не го разбрах, понеже се очертава и аз да имам първокласничка в UK би ли пояснила какво имаш  в предвид?

Разбира се, Вени, пояснявам. Имам няколко много качествени приятелки в България и по света, чиито деца ще тръгват или тази година тръгнаха на училище. Говорим си често за там и тук и като почнат да се оплакват колко е тежко училището в България/Белгия/САЩ, аз им показвам колко ама наистина тежко е училището тук. Като им пусна картинки от тетрадката на детето и онемяват. А на всичко отгоре и тукашното трудно училище го учим с магия, като няма учебници и учителката не иска да казва всяка седмица какво учат децата... Между другото, оказва се, че зависи много от качеството на училището и групата, в която са сложили детето ти. Аз ходя на всички открити уроци и активно се интересувам. Нашето училище направо минава границата на моменти (в напъна си да получи аутстандинг на следващия Офстед) и откровено казано не виждам как подобен обем и качество знания за Ван Гог са полезни за едно все още 5 годишно дете. Но като са казали Ван Гог, Ван Гог ще е (в топик за "Известни хора", който комбинира литература, история, география и арт). Обаче евалла за извънкласната дейност, за атрактивността на занятията и за разкошната училищна библиотека...

За работата, момичета, не искам да говоря, наистина. Просто ви казвам да си слушате сърцето и да не се предоверявате на написани неща, системи, оценки, на усмихнати лица на вратата, на мил тон и т.н. Всъщност, има си лордове и лейдита, дето са се погрижили да измислят добра система за градинките (сравнителна новост в английския живот). Хората написали как да става, какво да бъде, имат си цели, имат си средства, не е като да няма. Проблемът е, че лейди еди-коя си, която е написала цялата рамка за Ранни години, си е очевидно образована, изтънчена и водена от добро желание дама, но хората, които изпълняват написаното от нея, са масово едва избутали до 16 години училище момичета. Освен това лейди еди-коя си е добре обезпечена в живота, сигурно с фамилни имения, пък и добри хонорари от създаването на системата, обаче изпълнителките на идеите обгрижват хорските деца за минимални пари... Ей това е големият проблем вътре. Хубаво го разнищете това като инфо и сами ще разберете какво имам предвид, откъде ще дойде качеството, което заслужават децата?

И не съм се объркала изобщо. Нашата градинка е с пълен аутстандинг от януари тази година. В рапорта пише, че децата дори се обучават да пеят опера.  Като ви казвам, че работя здраво за местното комюнити, не ми вярвате! Simple Smile Аз като се ужасих в началото и помислих, че нещо грешно съм попаднала в общинска градинка, и избягах в съседната, частна градинка. Там беше дори по-зле и си останах в общинската.

Иначе е незаменимо да научиш много за местните хора. Дето за местните хора, ами и изобщо за децата, градините, училищата, приятелствата и т.н. Както е малко нашето село и да видите как сега поздравяват. Не можели, а?! Simple Smile А работата с децата за мен е прекрасна, мога на воля да прилагам цялата си артистичност, милосърдие, знания. В общи линии съм четвърт актриса, четвърт музикант, четвърт учител и четвърт медицинска сестра. За 6.50 на час. Обаче децата ми се отплащат страхотно, а аз съм си с моето дете колкото и когато си пожелая!

# 731
  • Bristol
Мари, ти пък ще се напъваш наред да ги каниш на гости  Laughing Подбирай си хората, с които имаш по-близки отношения, така както и те ще те подбират и въобще зарежи статистиката колко англичани или българи са ти приятели. Важното е да са точни хора и ти да харесваш компанията им  Hug
Между другото аз от две места най-много съм научила за живота тук. Едното беше като работех като кеър асистант по частните домове на възрастни хора, а след това като реших да се пиша като доброволка в училището, помагах с писането, четенето и смятането уж на децата, но колко неща видях и научих и аз  Grinning Скоро се бях замислила да се кандидатирам за парент говернер, но бързо изтрезнях, че колкото и да ми се иска, физически нямаше да ми е възможно да го вместя в задълженията си. Там направо от извора гребеш Wink

# 732
Според мен човешката природа е една каква навсякъде. На повърхността нещата могат да изглеждат различно, но в основата си любовта, добротата, омразата, ревността и т.н. са еднакви навсякъде.

# 733
Мари, ти пък ще се напъваш наред да ги каниш на гости  Laughing Подбирай си хората, с които имаш по-близки отношения,

Ами, хубаво, да ги подбера, Мери, ама как се стига до по-близки отношения, то е Ледена епоха 3! В началото ги оглеждах по външни признаци. Хахаха, само дето не ги гледах за изрязани нокти!  Crazy Joy

Шегата настрана, ама се оказа, че всичко си има причина и хората не разполагат чак с такива доходи, чак с толкова свободно време и безоблачно ежедневие, че да имат куража да поканят и те. Но наредиха се нещата, имам си вече момичета за подкрепа, бърборя си на воля и е по-добре отпреди година време... Нашите настоятели грам работа не вършат, но поне избих от главата на родителския комитет да раздават "мъжки" и "женски" кошници на томболите. Помните ли, дето ви бях разправяла - маски за коса, лак за нокти, пантофи с пухчета и мъжки списания и бира на корем... Пфууу, махнаха я тази глупост. Замениха я с моето предложение - арт кошница за децата. Сега мисля да им съботирам и модното ревю само за майки със закупуване на дрехи на място. Те "добър ден" не си казват една на друга, пък представям си ги на подиума една до друга.  ooooh! Мисля да им кажа да правим панаир на книгата с възможности за децата не само да харчат стотинки, ами и да научат и направят нещо - например да правят нещо, което е любимо на определен герой от книга... Хм, без хвърчене на покрива... Приемам идеи за дооформяне на плана, преди да им го сервирам!

# 734
  • UK
Ехо, аз още съм тук, досега нямах никакви новини, та не съм писала. То и сега не знам новини ли са, ама нещо се случва. Преди две седмици от сайта на Хоум Офис изчезна информацията за това доиикументите от кой месец разглеждат, а днес семейстото за което ще работя е получило писмо, адресирано до мен, на техен адрес с искане за някаква уточняваща информация. Жената мисли, че се опитват да разберат да не би аз вече да живея там, и утре ще им пише обратно. При есички положения обаче това значи, че вече са стигнали до моите документи, та се надяваме да получа картата скоро. Докато чакам, си намерих работа на Златни пясъци, и не ми остава много време за форум/компютър/сън, защото през сезона се работи по 14-15 часа на ден, и съм жестоко умрена, прибирам се, хапвам, взимам душ и припадам в леглото за няколко часа, и после пак. Ама е приятно, работя в едно магазинче за ръчноправени бижута, не са като моите, но пък е още нещо което мога да усвоя и да си правя сама някой ден - колиета с имена от тел. Simple Smile Сега отивам да спя. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт