Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 6

• 37 102
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
елказелка, все едно слушам себе си преди няколко месеца  Mr. Green според мен ще ти е много трудно да ги откажеш оконачателно, докато си на вълна "не виждам какво му е толкова лошото да пуша", аз даже не си правех труда да пробвам тогава  Simple Smile

И аз, както е казал Марк Твен, съм опитвал сигурно 2000 пъти. При мен не става. И въпросната книга изчетох, и други много такива книги. И знам колко е вредно, и как съкращава живота, пък и що пари отиват. Ама на някои хора като мен не им се получава просто.

Аз също не вярвам, че тези неща помагат, може би при хора, които са податливи на убеждения, да, но при други, като мен, абсурд. Това е нещо, което сам трябва да направиш, не да се надяваш някой друг (книга, доктор, форум, да те убедят), по някакъв начин трябва да си промениш самото отношение към цигарите, не знам как да го обясня, но всичко е в главата, зависимостта е почти изцяло психологическа.

# 571
Ти отказа ли ги?

# 572
Да, сега даже само при мисълта за цигара ми се повдига  Simple Smile

# 573
Само да си кажа тук: В МОМЕНТА ГАСЯ ПОСЛЕДНАТА СИ ЦИГАРА !вече наистина - няма да отлагам!
Взела съм си една билка блатен аир и го дъвча. Проблем ще ми бъде съпругът - уж двамата щяхме да ги отказваме, ама той все отлага. Няма да го чакам повече, но ме е страх, както при други мои опит, да не посягам към неговите цигари. Обещавам да се сещам винаги за списъка на първа страница...

# 574
deskata_38, с теб сме Simple Smile
Не се страхувай от провал, въобще не тръгвай с тази нагласа, мисли положително за моментите, в които ще ти се допушва, защото всеки от тях те отдалечава от пушенето  Simple Smile

# 575
В момента съм на диета, но след като приключа с килата мисля да подкарам и цигарите! Simple Smile

# 576
В момента съм на диета, но след като приключа с килата мисля да подкарам и цигарите! Simple Smile

Аз с килата водя дълга борба  Mr. Green тъкмо ги бях докарала до нормата и прас, всичко отгоре. Затова хич и не чаках повече. След като спрях цигарите, първите месеци качих 2-3 кг., но след това ги свалих неусетно, даже двойно. Просто след като махнах пушенето сякаш си поех дъх и ми стана толкова леко, че мога да се движа непрекъснато и противно на очакванията ми, апетитът ми спадна.
Цигарите много провокираха желанието ми за вредна храна/напитки.

# 577
  • София

Точно сега е моментът да ги спреш - докато си на диета и имаш воля и стимул да не се тъпчеш.
Аз ги спрях непосредствено след няколкомесечно прочистване, благодарение на което свалих 10-тина килограма. Сега си давам сметка, че това беше огромна грешка, защото спрях цигарите и за два месеца си върнах всичко. Месеците станаха три и все още съм на тоя хал и не мога да спра да ям.  Close
Очевидно при всички е различно, но моят опит е такъв, както и на всичките ми приятели, предразположени към наднормено тегло и спрели цигарите - задължително се качват едни килограми, при кого повече, при кого по-малко, така че най-добре ги спри по време на диета.  Peace

# 578
Тeddy, аз след прочистване точно си върнах всичко. Според мен след подобни лишения организмът намира начин да си компенсира всичко. Йо йо ефектът го има, дори и при непушачи или такива, които не ги спират.
Повече никога диета и прочиствания. Здравословно, разнообразно, в нормални количества, без полуфабрикати и пакетирани боклуци, повечко домашна приготвена храна...
То и това с храната е малко като онова с цигарите, човек трябва да си промени отношението към тях, и да е за постоянно, не на периоди  Simple Smile

# 579
  • София
Човече, те моите прочиствания са точно това - здравословно хранене, без боклуци, просто пих и едни билки в добавка. Не си мисли, че съм карала на по един морков на ден и после съм си върнала всичко.  Mr. Green Правила съм и диети, и прочиствания, и съм спортувала, и какво ли още не, опит имам огромен с всичко, така че след 6-месечно прочистване, съчетано с леки упражнения всеки ден, после поне 1-2 години не ми мърдат свалените килограми. Но ТАКЪВ свиреп глад като след спирането на цигарите сега никога не съм изпитвала. Направо се подух като плондер. Shocked Ако сега започна режим, сигурно ще ги сваля по-бързо, но още не мога да се спра.  Laughing

# 580
Аууу, добре че го нямах този свиреп глад, и при мен се съчетаха режима и спирането, и слава богу успешно.По-добре пробвай със режим,за да избегнеш неприятностите...
deskata_38, успех!  Hug

# 581
Благодаря за посрещането!
Като си помисля, че не пуша вече и нещо ми се свива под лъжичката. Непрекъснато си повтарям колко ми е добре вече. Вчера съм изяла цял пакет солети стиклети от нерви.

# 582
Здравейте момичета и момчета  Hug

Само да вметна, че още съществувам. Радвам се на новите лица и им пожелавам успех Peace
Аз още карам почивката си, сега съм на морето за последен ден.
Преборих се с мъката по спомена за 1 цигарка на плажа. Хващам се на моменти, че ръцете са ми празни. Важното е, че и тази ситуация я пропуснах без цигари. Вторият път ще е по-лесно  Simple Smile
Следя ви иначе редовно  Simple Smile

# 583
Благодаря за посрещането!
Като си помисля, че не пуша вече и нещо ми се свива под лъжичката. Непрекъснато си повтарям колко ми е добре вече. Вчера съм изяла цял пакет солети стиклети от нерви.

Споко, ще мине бързо този период. Моя корем първите дни стържеше ужасно през половин час. Сега вече нещата се контролираха сами. Хапвам повечко от преди, но си е разделно (сутрин, обед, привечер). С цигарите ядох по веднъж на ден.

Аз вчера сънувах, че нещо се случва.... не знам какво точно забравих, но явно след като се случи това нещо ми олекна и казах на приятеля ми, че най-накрая мога да си купя цигари и да ходим да си купя. Тръгнахме към магазина с колата и аз преди магазина изкрещях "НЕ! Не искам да си купувам цигари. Аз вече не пуша!" и обърнахме...  Mr. Green

# 584
  • София
Добро утро на всички:!)))И аз все така не пуша.Виждам,че сте отворили темата за книгата на Алан Кар.И аз след като прочетох тази книг азахвърлих електронната цигара.Има нещо в книгата ,което те кара да се чувстваш жалък пушач...Даже имаше и такова изречение аз съм си го записала"Пушачите са окаяни същества,които до края на живота си ще се съсипват чрез цигарите".
Нещо обаче последните няколко дни много си мисля за цигари.Почнах и да сънувам как пуша  Sad При вас така ли беше?Аз не пуша месец.Има и нещо друго..сигурно съм единствения пушач,койо не е напълнял след спиране на цигарите...а така исках:((

Общи условия

Активация на акаунт