Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 6

• 37 104
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Тъй като разказите ви за положителните ефекти след спирането на цигарите лично на мен много ми повлияха, искам да споделя и своята равносметка след един месец непушене (преди това - 12 години без спиране) Simple Smile

Само да уточня, че не съм бременна и всичко описано се дължи само на цигарите... Спрях ги без никакви помощни средства - само с мотивацията, че искам да си изчистя организма от тях, преди да забременея.  Simple Smile

1. Вече усещам ефекта върху дробовете. Живея на 4-ти етаж без асансьор и преди стигайки на 4-тия етаж, сърцето ми вече се разтуптяваше от многото стълби. Сега още се позадъхвам, но разликата е огромна - нямам чувството, че сърцето ми ще изскочи от гърдите. Grinning
2. Обоняние - станала съм като хрътка! Laughing Все едно последните 12 години носът ми е бил все запушен...
3. Вкус - вярно е това, което казват, че вкусът се връща и започваш да усещаш истинския вкус на храната! Само дето по разбираеми причини това е колкото плюс, толкова и минус...
4. Кожата!! Това е любимото ми! Heart Eyes Кожата на лицето ми е значително по-чиста, мека и приятна... Не ми излизат толкова черни точки, а този месец преди цикъла ми излезе само една малка пъпка?!? Кой да предположи, че цигарите имат чак такова влияние и прословутата "проблемна кожа" всъщност без цигари не е толкова проблемна...  Whistling
5. Косата ми се омазнява по-бавно - сега мога да я мия с цял ден по-рядко, което си е цяло чудо, понеже принципно се омазнява бързо и я мия през ден.
6. Не се омирисваш толкова... Наистина е много приятно, когато установиш, че косата ти можела и да мирише на шампоан! Laughing Същото се отнася и за дрехите, които миришат хубаво не само непосредствено след като ги свалиш от сушилника.
7. Определено виждам разлика в зъбите, избелели са видимо!
8. За спестените пари просто да не говорим...  Laughing

Негативните неща при мен са постоянният глад и запекът. Трудно е, но решението е ясно - режим на хранене и спортуване. Няма бягане! Тоест... Колкото повече бягане - толкова по-добре! Joy

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 12:26 от Тeddy

# 211

Само да уточня, че не съм бременна и всичко описано се дължи само на цигарите... Спрях ги без никакви помощни средства - само с мотивацията, че искам да си изчистя организма от тях, преди да забременея.  Simple Smile

......
Негативните неща при мен са постоянният глад и запекът. Трудно е, но решението е ясно - режим на хранене и спортуване. Няма бягане! Тоест... Колкото повече бягане - толкова по-добре! Joy

И аз съм със същата мотивация. Peace Още не мога видимо да се похваля с промени, защото ми е рано. За глад  - не съм толкова гладна или по-точно не виждам някакво повишаване на апетита:) Но запек - да. Поне се наливам с топли неща, в тях е спасението.
Поздрави!  Wink

# 212
Тъй като разказите ви за положителните ефекти след спирането на цигарите лично на мен много ми повлияха, искам да споделя и своята равносметка след един месец непушене (преди това - 12 години без спиране) Simple Smile

1. Вече усещам ефекта върху дробовете. Живея на 4-ти етаж без асансьор и преди стигайки на 4-тия етаж, сърцето ми вече се разтуптяваше от многото стълби. Сега още се позадъхвам, но разликата е огромна - нямам чувството, че сърцето ми ще изскочи от гърдите. Grinning
2. Обоняние - станала съм като хрътка! Laughing Все едно последните 12 години носът ми е бил все запушен...
3. Вкус - вярно е това, което казват, че вкусът се връща и започваш да усещаш истинския вкус на храната! Само дето по разбираеми причини това е колкото плюс, толкова и минус...
4. Кожата!! Това е любимото ми! Heart Eyes Кожата на лицето ми е значително по-чиста, мека и приятна... Не ми излизат толкова черни точки, а този месец преди цикъла ми излезе само една малка пъпка?!? Кой да предположи, че цигарите имат чак такова влияние и прословутата "проблемна кожа" всъщност без цигари не е толкова проблемна...  Whistling
5. Косата ми се омазнява по-бавно - сега мога да я мия с цял ден по-рядко, което си е цяло чудо, понеже принципно се омазнява бързо и я мия през ден.
6. Не се омирисваш толкова... Наистина е много приятно, когато установиш, че косата ти можела и да мирише на шампоан! Laughing Същото се отнася и за дрехите, които миришат хубаво не само непосредствено след като ги свалиш от сушилника.
7. Определено виждам разлика в зъбите, избелели са видимо!
8. За спестените пари просто да не говорим...  Laughing

Аз съм изрод - за почти 7 месеца само точка 6 е валидна за мен  Joy Във всичко останало няма видима промяна..

# 213
Аз не съм имала проблеми със запек, но около месец след спирането, сутрин си пиех кафето със сламка. Не през нея, а отрязана с дължината на цигара, и вътре един филтър (пушех тютюн, така че имах под ръка, но и да нямате, те са 1-2 лв.). Самото вдишване и издишване има същия ефект  Laughing
Пробвайте, върши работа и когато все още не сте преодолели навика да мотаете цигарата в ръка Simple Smile

П.П. Обонянието и вкуса ми не се промениха, но апетитът ми намаля, въпреки че очаквах обратното. Преди някак ми беше сладко да хапна, да запаля, после пак да хапна, пак да запаля и т.н.

# 214
Колко много коментари има  Simple Smile, по едно  никой не пишеше и си викам; Брех, никой не иска да ги спира.
Кукумицина , ако имаш желание прочети тази книга. За една-две вечери я изчиташ, просто пише неща, за които понякога не се замисляме и затвърждава това, което знаем  Naughty .
Аз повечето пушачи, които познавам са така, вкл. преди и аз - всичко вършим с цигарите. Дори понякога преди да си измия зъбите съм пушила, ужасно нещо...Много са ми чудни хората с 1-2 или 5 цигари... newsm78
Може да съм писала вече, но спорта на мен много ми помогна. Скоро трябва да проверя изкачването на стълбите до 7-я етаж, преди умирах още на 3-4 етаж.
Тeddy , поздравления   bouquet.  И при мен важат всички точки, да добавя и
9. Повече свободно време.
10. Не се срамуваш, че си пушач в църкви, пред деца и прародители...
zayo , наистина ли? Направо не ми се вярва?

Не се сърди, човече , голям трик  Laughing .

# 215

zayo , наистина ли? Направо не ми се вярва?

Ами поне така го чувствам...или по-скоро не чувствам нищо различно  Rolling Eyes

# 216
  • София
Здравейте,
Вчера имах пристъп на "много ми се пуши", но го преодолях.
Относно промяната - аз мисля, че кожата на лицето ми стана по-хубава и чиста. Може и да не е, но аз така се успокоявам.

# 217
  • София
Здравейте,
Относно промяната - аз мисля, че кожата на лицето ми стана по-хубава и чиста. Може и да не е, но аз така се успокоявам.

Браво, че си го преодоляла! В началото е най-трудно, после наистина се свиква... Просто влизаш в режим "непушач" и става по-лесно! Успех и стискам палци! Peace

# 218
Здравейте,моми4ета! След като Брилянтина ми даде идеята (за което искрено благодаря)за приложения за телефон и след много търсене намерих моето.Стриктно го спазвах 10 дни и днес ми се пада денят, в който трябва да спра цигарите ..Пожелавам успех на вси4ки .Вклю4вам броя4а Grinning Хубав ден.

# 219
Здравейте,

Браво!
Аз най-лесно ги преодолявах, когато ги приемах с кеф, в стил - ето сега имам възможност да си докажа какъв инат съм  Twisted Evil

midlen, стискам палци! Успех! Simple Smile

# 220
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Здравейте, момичета!
Случайно попаднах на вашата тема и се включвам да споделя малко опит, който може да ви е от помощ.
Много пъти съм се отказвала от пушенето (и аз като Марк Твен), за различни периоди. После пак пропушвах. Много обичах да пуша, по едно време имах чувството, че живея, за да пуша, толкова ми беше готино да си пуша. Знаете как е - ритуали: с кафето, след ядене, с питието, на телефона и.т.н.Когато има купон, винаги препушвах. На другия ден - кофти вкус, кофти чувство - за вина, за безволевост и пр.
Предпоследният път, когато ги отказах, (от раз), не пуших 40 дни, бях много доволна от себе си, но по едно време ми се разхлопа сърцето, ритъмът се наруши и разбърка и аз, уплашена доста, отидох при една приятелка кардиоложка.  Тя ми се накара, че съм ги спряла изведнъж, което е лошо, когато човек е дългогодишен пушач, защото никотинът участвал в работата на сърцето и когато години си си го набавял наготово от цигарите, организмът спира да го произвежда и като ги спреш изведнъж, това се отразява на сърцето. Трябвало да пуша известно време по 1-2 цигари на ден. Така ми каза тя и аз, много зарадвана, започнах по 1-2, после станаха 3-4-5 и така си пропуших пак.

Преди една година случайно в един магазин за природни продукти нещо ме накара да попитам "какъв е онзи чай там?, продавачката каза :"за отказване от цигарите". Струваше 5 лв. и реших, че не е скъпо за опит (при предишни опити бях дала 100 лв. за електронна цигара  и 300 лв. за лепенки).
Първите два-три месеца пиех по 2-3 чая на ден, после по 1-2, след това не пия, ако ми се припуши, си правя чай и после една седмица не ми се пуши, после по-нарядко и сега вече не помня от кога не съм пила и въобще не ми се пуши. Една година мина.
Най-хубавото е, че се отървах от чувството на вина, че пуша. Преди все се чувствах виновна, защото около мен никой не пуши, знам, че си вредя; когато внуците ми са наоколо, се чувствах като някакъв престъпник, че пуша.

# 221
Ох, аз всеки ден имам период "много ми се пуши"... особено онзи ден беше кошмарен, много стрес, просто ми се искаше да изпуша поне 3 цигари една след друга. Или поне така щях да направя преди. Но пусто съм инат.... поне в това отношение да съм истински овен. УСТИСКАХ!

svetal4o27, какъв е този вълшебен чай ? Party Казвай бързичко Simple Smile Поздравления за успеха ти! Peace

brilqntina, и аз почвам тичането, но ще изчакам малко, защото в момента краката са ми с убийствено състояние - бях в чужбина и от обикаляне просто не мога да ходя, даже се чудя как утре ще се домъкна до работа.  Whistling

# 222
  • София
Уф, много са досадни тия моменти на "много ми се пуши", както и романтизмът с който си спомняме за цигарите и времето в което си пушехме с кеф. Аз ги боря с ядене на плодове и таратор (добре, че има череши и кайсии), гледам  за вредата от цигарите и чета форума. Hug

# 223
Аз ги спрях пред 4 месеца. Чувството е страхотно не само визически усещаш, че си победител. И тактиката е една единствена и много проста. Нито една цигара казваш не завинаги. Запалиш ли само една цигара, само един компромис и край.

# 224
zayo, не си сама...само т.6...егати!!! даже още ми харесва как миришат...

Общи условия

Активация на акаунт