Пета тема на чакащите

• 262 375
  • 2 547
  •   1
Отговори
# 75
Добре дошла и от мен, sis2309!
Споделям мнението на Chandra_Den, че чакането се обуславя от няколко фактора и възрастта е само един от тях. Според мен най-много бави нещата изискването за етнос.

# 76
chandra_den писали сме само за годинките и да е здравичко.Не сме писали нито за пол нито за етнос защото и то носи душичка,също така сме писали и всички 28 РДСП-та.

Grinning Предполагам, че няма да чакате никак дълго. Пожелавам ви го от сърце!:)

Maria_Man, как вървят подготовките? Simple Smile  Готова ли е стаята? Говорихте ли с педиатър? Между другото, при нас акта за раждане стана много бързо (за един ден), но вероятно важната особеност беше, че живеем в областен град, тъй като осиновителка от по-малко населено място покрай нас е чакала значително по-дълго (не помня с точност, колко време, но мисля че бяха около 2 седмици) и забавянето предполагам идва от това, че там се подават документи, но те трябва да дойдат по служебен път до областния град, а после да се върнат до съответното населено място...

За млечна кухня при нас не записват без атест от лекар, че детето няма алергии... Но с педиатър би могла да говориш и предварително - в крайна сметка те в повечето случаи се радват на всеки нов малък пациент... Simple Smile Лошото е, че без новото ЕГН по-трудно може да се случи официалната част...

За готвенето - и според мене  е по-добре да се сварят два картофа (толкова е просто и бързо), вместо редовно да се дават на децата готовите пюрета, които са със съмнителна хранителна стойност (според немските изследвания няма пюрета в бурканче с добро качество, като на последните места бяха прословутите Хип, Алете, Алнатура и Милупа, а единствените по-задоволителни резултати достигаха не толкова скъпите на Bebevita). Не се притеснявай, за дете се готви много по-лесно, отколкото за възрастен, тъй като предимно се вари и пасира и храните не са особено подправени и изобщо пикантни... Simple Smile Признавам, и на нас ни се е случвало да даваме пюрета (на Бебевита) и имахме у дома малък запас в случай, че се наложи да имаме бързо нещо под ръка... Но...

Ето един интересен материал на тази тема:
http://zabliznacite.wordpress.com/2013/04/11/bebeshki-pureta-istinata/
Част от него е тази снимка, която според мене е достатъчно убедителна  Wink:

"Снимката по-долу илюстрира точно това. Отляво виждате домашен зелен фасул. Отдясно – зелен фасул от готово бурканче. И в двете има само 2 съставки – фасул и вода."

Оооо Мария, няма проблеми. Да дойде този момент, да се прибере мъника в къщи, ще готвим дружно  Grinning
Ееех, би било страхотно да си имаме една такава темичка с детска кухня за начинаещи и все още не "свръх-мами"  Grinning

# 77
Chandra_Den, поуплашила съм се малко, ама ще ми мине и всичко ще си дойде на мястото.
Имам вече насоченост за педиатър със специалност пулмология, предвид белодробните проблеми на Александър. Тази седмица ще се срещна с него, за да си поговорим за бъдещия пациент.
Относно храненето съм напълно съгласна с теб, че по-добро от домашното няма. Въпросът е първите няколко дни докато се ориентирам, да не го уморя от глад или жажда  Embarassed  Simple Smile Предполагам, че от дома ще ми дадат някакъв лист с хранителен и друг режим. Ние утре след делото ще отидем до там, за да обсъдим някои неща, за да не е всичко в деня на изписването.
Иначе стаята е с боя, ламинат и лампа, друго няма  Laughing

# 78
Maria_Man, не вярвай много на този лист от дома, който ще ти дадат. Режима си го направихме сами, не можеше да дъвче, всичко което им даваха в дома беше пасирано и силно разредено с вода. Но не се притеснявай - всичко си идва с времето и то много по-бързо от колкото си мислиш. Аз в дома, когато го взимахме, не можах да го преоблека (от притеснение ли, от кво ли ...), като се прибрахме вкъщи няколко часа по-късно му смених дрехите така, все едно цял живот това съм правила.
Спокойствие му е цаката.

# 79
Успех sis!Дано поне при вас нещата станат бързо и да имате радост у дома!

# 80
Въпросът е първите няколко дни докато се ориентирам, да не го уморя от глад или жажда  Embarassed  Simple Smile Предполагам, че от дома ще ми дадат някакъв лист с хранителен и друг режим.
Не се притеснявай, няма да го умориш от глад и жажда и при всички случаи ще го храниш по-добре, отколкото в дома... Simple Smile На нашата госпожица изобщо не й бяха давали водичка, тъй като според персонала течности се набавяли чрез млякото и т.н.; освен това я хранеха само с пюрета на Ганчев, като класическо "захранване" (с последователно въвеждане на храните) нямаше.. И пак е оцеляла... Simple Smile

Важно според мене е да научиш режима на хранене (обикновено за тази възраст е: 6ч. АМ (адаптирано мляко - 200мл.); 10ч. закуска (примерно попара с чай, овесени ядки); 12ч. обяд (при нас беше 200гр. Ганчев), 16ч. следобедна закуска (пудинг, кремче, грис); 19ч. вечеря (бисквитки с кисело мляко и т.н) и заспиване с АМ.) Според мене за начинаещи мами млечната кухня е нещо фантастично и голяма екстра в България, въпреки че някои я отричат... Но ти за първия ден можеш просто да направиш някаква (крем-)супичка (примерно картофена, тъй като е най-безпроблемна) и пудинг. Важно е да научиш предварително, пиете ли все още АМ и от коя марка. Освен това попитай леличките в отделението, дали знаят, кои са любимите храни на Александър. Мисля си, че на такъв въпрос вероятно ще ти отговарят по-честно, как са го хранили. Като цяло в устен и непринуден разговор ще са по-открити, отколкото писмено - затова често списъците с хранителния режим не са особено точни...

Като си спомня, първите дни мислех само за това, кога е следващото хранене и какво да представлява и имах чувството, че си имаме тамагочи.. Embarassed Grinning Всичко беше по план - спане, храна, игра, къпане и не можех да мисля за нищо друго... Simple Smile Но много скоро това става най-естественото нещо, с което направо се срастваш и много обичаш... Simple Smile като с времето създавате вашия общ режим... Simple Smile

Мила Мария, нормално е да си поизплашена. Нещата при вас стават толкова бързо...  Simple Smile Ние чакахме за делото над 3 месеца, така че накрая бяхме изключително нетърпеливи, не знаехме, кога най-сетне ще си приберем госпожицата у дома и в деня на изписването бяхме просто на седмото небе от щастие... Simple Smile Като споменах "изписването" и се сетих... Simple Smile Вие имате ли вече столче за кола? За пътуването е важно да вземете и играчка, памперси, мокри кърпички, водичка, одеалце (ако заспи)... Сигурна съм, че ги знаеш всички тези неща. Аз си бях направила един "чек-списък" за покупките и един за първия ден и това ми даваше голяма сигурност...  Simple Smile

# 81
Много хубав пост Chandra_Den. Съгласна съм с всичко написано. И ние купихме столче за пътуването, но малкият уж трябваше да спи по време на пътя (следобеден сън), но не заспа и малко след излизането от града заплака. Та целият път мина на ръце и ме гледаше в очите - той реве, и аз рева. За щастие като си влязохме вкъщи - коренна промяна, усмивка на лицето и в очите.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 10:58 от dolly_holly

# 82
Та целият път мина на ръце и ме гледаше в очите - той реве, и аз рева. За щастие като си влязохме вкъщи - коренна промяна, усмивка на лицето и в очите.
Grinning Grinning Grinning Чак моите очи се напълниха със сълзи...   Embarassed Simple Smile

# 83
Здравейте, мацки  Hug
Малко новини и от нас.Днес си подписахме доклада и до края на седмицата ще сме вписани в регистрите и ще ни даде заповедта.Ограничихме само РДСП-Стара Загора, че като прочетох как бавят делата и като знам с какъв късмет сме от там щяха да ни предолжат детенце.Изискванията ни не са особенно големи - до 2г, без значение на пол и етнос, но без ясно изразени черти на ромски етнос. Това е от нас - започва се началото на края, както казвам последно време  Peace

# 84
Здравейте, мацки  Hug
Малко новини и от нас.Днес си подписахме доклада и до края на седмицата ще сме вписани в регистрите и ще ни даде заповедта.Ограничихме само РДСП-Стара Загора, че като прочетох как бавят делата и като знам с какъв късмет сме от там щяха да ни предолжат детенце.Изискванията ни не са особенно големи - до 2г, без значение на пол и етнос, но без ясно изразени черти на ромски етнос. Това е от нас - започва се началото на края, както казвам последно време  Peace
Преди време изчетох постовете Ви и доста си поревах, затова и следя развитието! Много ми се иска да получите в най-скоро време лъч светлина и да се почувствате щастливи.

# 85
Здравейте, мацки  Hug
Преди време изчетох постовете Ви и доста си поревах, затова и следя развитието! Много ми се иска да получите в най-скоро време лъч светлина и да се почувствате щастливи.

mama meritaHug  bouquet Praynig  Всъщност дано за всички чакането е кратко и скоро да сме повечко у дома.Всички ние сме минали през какво ли не и нашата история е просто една от многото.Ние сме приели съдбата си, а и все пак макар и за малко разбрахме какво е да си родител.Аз съм майка макар и без деца и съм сигурна, че със съпругът ми ще дадем цялата си любов на детенцето, което ни е отредено...... то иначе няма смисъл от цялото упражнение.
Дано скоро напиша и най-прекрасната новина, която чакаме всички  Praynig Praynig Praynig

# 86
Бърз отчет, че се опитвам и да работя...  Wink
Делото мина нещо подобно на: -" Вие ли сте сем. Манови?", "Ха, честито"  Laughing Ако всичко върви по план другата сряда ще приключи медения месец  Wink Вчера успяхме и да вземем всичко необходимо като мебели и даже да ги сглобим.
Chandra_Den, мъкна се и аз с едни списъци непрекъснато, само зачертвам и пак пиша. София-Благоевград е около 2 часа и се надявам да нямаме проблем. Ако ли не, като dolly_holly ще ревем заедно и това е  Simple Smile
Vilkoni , радвам се, че все повече се приближавате до вашата мечта. От сърце пожелавам много, много скоро писъмце!

# 87
Честит нов член  newsm32 newsm30 на семейство Манови!!!   baloni  Дните до другата сряда ще минат бързо. На фона на всичко останало те са най-бързата и безболезнена част от процедурата. При нас пътят беше двойно по-дълъг от вашия и ни посъветваха от дома да тръгнем преди обедния съм, за да поспи в колата, да не му се увиди пътуването.

# 88
честито maria_man хубава новина.Дано по скоро да сте си вкъщи.Очакваме да разкажеш. Simple Smile  bouquet

# 89
 Simple SmileЗдравейте момичета , честито на всички чиято мечта вече се сбъдна ,дано скоро за всички ни да дойде този момент да можем и ние да се похвалим с такива чудесни новини.  Да се представя и тук   бъдеща мама ,чакаща своето слънчице  от 08.01.2013г.в регистъра и вече кошмар за пощенската кутия че и откачих вратата  от проверки Joy Blush

Общи условия

Активация на акаунт