Отговори
# 390
 MuJIuHka, никога не е късно за секерет. През цялата бременност могат да се появят нашественици  Mr. Green Хубаво е да има проверка.

# 391
По здравна каса май е до 3 месец и 1 месец преди раждането newsm78 иначе на часто оже да си я пуснеш огато поискаш, имаш някакви оплаквания ли? Или само така?

# 392
Понякога се случва да има безцветно течение. Скоро дори четох доста неприятна случка заради не пусната микробиология. Та страх лозе пази. Ако трябва ще си платя.

# 393
Pampers, не бях чувала за кофа - първа бременност ми е и, честно казано, не съм се вълнувала приятелките ми как си къпят бебетата. Бях убедена, че си имат ванички. Реших, че е нещо ново и затова го споделих Joy
За тензуха - продава се на метър по магазините за плат. В София - 2,30 лв за метър и после - по 0,80 лв за оверлог. Дай го на оверлог, но по-ситен, за да не се разплете в пералнята.

# 394
  • До морето :)
Да се запиша и аз с розови гащи. Ходих по спешност при доктора ми, за щастие бебка е добре, проблемът е в майка ѝ  hahaha  Иначе 95% мома.  Whistling

# 395
здравейте красавици!
Надявам се с отшумяването на неразположенията тонусът и настроението да се вдигат!
Виждам сте поразнищили темата за прането и пелените...още ми е пълен хикс, но си записах някои неща от вас. Надявам се да са ми полезни
Аз искам да отворя темата за кърменето - още нещо, което мен ме плаши безумно, защото знам, че за някои мами е болезнен и неприятен процес. Та затова искам да питам следното
- необходима ли е някаква предварителна подготовка за гърдите преди самото раждане?
- какво трябва да се купи преди самото раждане във връзка с този процес - имам предвид тези предпазители, мазилца, незнам другите термини, има толкова много неща, че човек да се обърка...
- въпросните помпи кога се купуват - преди или след раждането или е въпрос на финанси и лично мнение и това няма никакво значение?
Извинявам се ако някой от въпросите звучи глупаво...на мен също ми е първа бременност и предпочитам съвет от майки минали по пътя, отколкото многото статии из интернет, където са предимно общи приказки. Надявам се темата да е полезна и за всички мами, на които ще им е за 1път

# 396
Лече-Буболече, честити розови памперси! Стискам палци бързо да влизаш в релси и да не се налага тичане по спешност.
Диадра - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0
тук има много неща за кърменето, виж ги.

# 397
И аз като Лече снощи посред нощите по спешност на лекар, че след сума ти ходене и трамбоване прокървих малко. 30 км шофиране по-късно, росна пресна се донесох в 12 и 20 в болницата, където ме изслуша една акушерка и се обади да буди дежурната лекарка... Още 45 мин. по-късно въпросната дама дойде, прегледа ме вагинално доста брутално, нямаше и следа от кървене. Беб е добре, за пола нищо не иска да каже, шийката е ок. Предписа ми утрогестан  Thinking с което ме озадачи, тъй като мислех, че в по-ранен стадий се предписва. така или иначе няма откъде да го купя. Пак ми пусна урина за всеки случай и ме изпроводи със задачата да лежа, без секс 2 седмици... На лекар съм на 4.4 и да видм - ще гледам да му звънна във вторник, дано да ме види тогава, да ми е мирна главата...

# 398
То на мен нищо ми няма, болен мозък просто. Ама като се вкарах във филма, рев, рев, та мирясах накрая.  hahaha

Шамс, стискам палци твоя лекар да те успокои.  Hug

# 399
Шамс, стискам палци всичко да е наред!
Лече, смени програмата де! Какви са тези филми... Joy И аз понякога се ужасявам от някакво "ако", което ми се загнездва, ама...

# 400
Еми реших, че са ми изтекли околоплодните води, а се оказа, че съм се изпуснала докато спя.  Embarassed

# 401
Майко мила, кви са тия доктори #Cussing out как пък един път не се наспаха в тва спешно #2gunfire много са ми интересни, то бива бива ама тяхната простотия е подсъдима Crossing Arms

Аз пък хич не се притеснявам от кърменето, а от къпането Joy Ако имам кърма ще кърмя, ако нямам ще давам адаптирано мляко, ако имам кърма ама не ще да суче ще му цедя и ще му давам до 1 година после го отбивам baby_neutral решила съм ги вече тия неща

# 402
 Лече, разсмя ме  hahaha , честити гащи!

# 403
Лече, честита втора мома, тъкмо ще си играят двете. Party

Шамс, стискам палци всичко да е наред. Praynig

Диадра, за кърменето, както и за другите бебешки неща, е въпрос на личен избор дали ще имаш нещо предварително.  Peace Хубавото е, че природата всичко си е измислила и бебето си знае само как и кога да суче, така че в общия случай, ако го слушаш него, нищо повече не ти трябва. За съжаление обаче е рядкост да сте само ти и бебето и нищо, което да пречи на естествения процес на кърменето Rolling Eyes

Често има много допълващи фактори. Първо, нашите лекари не е сигурно дали ще сложат бебето на гърдата  веднага след се роди, което се твърди,че е много полезно за засукването.
За мазилата и помпите - ако не слагаш бебето правилно, възможността да ти нарани гърдите още в родилното, не е малка. Също и за помпата- може и изобщо да не ти дотрябва, може и още в родилното за ти дотрябва - или за изцеждане на излишната кърма, или за стимулиране, особено ако бебето не е при теб.
Понеже всички тези фактори -и редица други- е трудно да бъдат предвидени, е много трудно да се каже от сега какво ти трябва. Аз бих казала, че нещото от първа необходимост в тази връзка, е компютър с достъп до интернет. Joy Всичко друго може да се прецени и купи на момента от роднините.

Последна редакция: нд, 31 мар 2013, 19:59 от Lulu25

# 404
Моето бебе е родено секцио и на втория ден ми го дадоха да го кърмя. Успех нулев, а така исках да го кърмя. Като се прибрахме в къщи настоявах и бебето засука, та чак до ден днешен  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт