Отговори
# 600
добро утро
аз до скоро усещах пърхания и тн, но понеже вече ми е трета бременност си мислех че са от червата. Но от седмица някъде вече си имам ритничета, силни и даже може да се усетят и с ръката. Това вече съм сигурна че е бебето. Но още не е много редовно.

# 601
  • Gone with the wind
Благодаря за напътствията за обувките  Hug
Облеклото обаче няма да е бяло (и аз знам, че трябва, но родителите му, пък и ние, решихме да сме по-практични поне тук). Вече му взехме златно кръстче (кръстище според мен), вместо някоя хубава играчка като за неговата възраст (много исках да му вземем от тези колела, които родителят може да бута, ама си имат и педали), но решихме поне тук да спазим традицията

# 602
  • До морето :)
Да ви почерпя, че пораствам с още 1 годинка  Grinning

# 603
Добро утро и от мен мацки   bouquet, днес се очертава слънчев ден  Hug и ще се възползвам  Wink до колкото мога, че съм на работа  Mr. Green
Успех на всички който са на преглед днес, Наде чакам резултати за момата  Hug
аз днес съм доста заета но ще хвърлям по едно оченце  Blush
Лече Честит рожден ден жива и здрава и пухкаво бебе на финал!

# 604
Лече честит рожден ден, да си жива и здрава!

# 605
Добро утро и лек ден !
Лече честит рожден ден!Много щастлива ,здрава и прекрасно бебе на финала!
Аз още не усещам ритничета,а нещо като преобръщане в корема.Вече чакам с нетърпение,с първата бременност някъде към 4.5 мес. го усетих.Даже от толкова проблеми и лежане в болница,направо ритане  усетих,не съм имала време от притеснение да усещам пърхащите пеперудки  преди главното представяне на бебо.Някъде бях чела,че на която дата ритнело за първи път на нея ще се роди.Аз после се мъчих да се сетя, но около датата на раждане на Диди беше, има нещо вярно май.
И аз вече се оглеждам за количка,тъй като от Диди вече съм ги изподарила.За сега харесах на Хаук Малибу от миналата година с 2 коша.Чудя се обаче,дали направо да не взема лятна,с възможност за новородено.Тези многото кошове не мисля,че ще се ползват много .
ku4o да ти кажа ,лично мое мнение де,че наистина колело е доста добра идея.Димитър от своето кръщене има един куп златни ланци,букви,кръстови и гривна/от всички баби/които си седят така и никога не слагани.Но пусти му и нрави  Simple Smile
Аз си чакам резултата от БХС,чудя се дали аз да звънна или док ще ми звъннат.
Пък така ми е скучно по цял ден,добре че сега детето е в къщи.Много ми се искаше поне още месец два да поработя,но предпочитам да не си навличам излишни главоболия.

# 606
  • София
Добро утро и от мен!

Лече, честит рожден ден!

Количка няма да купувам, имам си от Боян- cangaroo dayana, комбинирана е, доволна съм от нея и пак ще си я ползвам живот и здраве. Както и много други неща- креватче, бебешки кош за кола, столче за кола, дрехи, играчки...., всичко си пазя. Единствено ще си купим шезлонг и евентуално по натам столче за хранене. Улеснени сме, че бебето отново е момченце, а и сезоните съвпадат (Боян също е август роден, та ще са с няколко дена разлика Wink)

Моето бебче си го усещам от 15 седмица, не мисля че е рано за мамите с второ дете, въпреки че всичко си е строго индивидуално. Аз съм със задна плацента и това може би спомага. Отначало си беше съвсем леко побутване, сега са си вече ритничета, моя мъж също ги усеща като си сложи ръката. А и бебока върви със седмица напред, така че си е големичък вече Grinning

Хубав ден Peace

# 607
  • До морето :)
За усещането - аз моето започнах да го усещам 17-седмица май. Даже в 18 се виждаше как мърда, издуваше ми корема, не знам какво е правило.  hahaha Сега 1-2 дни не съм го усещала, но съм спокойна. В понеделник като го го гледах ха се върти и какви пируети прави, а аз в същото време на усещах нищо се успокоих. Като му стане по-тясно, тогава ще е по-големия екшън.  hahaha Сега нека си плува на воля.  Laughing

ku4o, и според мен заедно с детето изберете обувките. Много са специфични на тази възраст. Знам, че подметката трябва лесно да се прегъва с ръце, да не е твърда, когато се обуе детето, показалеца на майката да може да се мушне между петата и задния ръб на обувката и да са леко сводести. Като цяло аз купих едни на Капчица. На кръщенето крътниците бяха купили обувки без нас, еми така и не ѝ станаха. Или ѝ бяха дълги, а като ѝ станаха на ходило се оказаха тесни.

# 608
Добро утро шаващи коремчета, аз към 15 седмица усещах някакво пърхане и тупкане както когато ти играе окото, но сега нищо не усещам. Дори вече си мисля, че това което съм усетила тогава, не е било моето бебче Laughing Нямам търпение вече да започне да ме поритва по-силно, че да мога и аз, и таткото да му се радваме Crazy Моя позната, която също ще ражда септември, беше споменала, че си усеща бебчето почти от самото начало как прави салта Joy Абе няма лошо може да стане някой акробат Laughing Много съм се смяла с нея, но щом и е хубаво да го вярва, няма да и развалям кефа hahaha

Лече честит презник, желая ти много щастие, успехи, леко бременеене и сладко, пухкаво бебче на финал  bouquet

Ku4o и аз бях кръстница февруари и да ти кажа също не спазихме традициите на 100%. Дрешките си бяха цветни, само бельото купихме в бяло. Като идея искам да ти предложа (ако не е много късно вече) да вземеш хавлийка, на която е написано името на детето и датата на кръщенето. Около 30 лева мисля, че беше. Родителите бяха изненадани и много я харесаха.

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 09:27 от Kikito86

# 609
Добро утро  food010
Пак дълга нощ, май ще си имам проблеми със съня baby_neutral
Как ще е рано да се усети newsm78 нормално е вече да се усеща човечето в корема и докторите го казват и майка ми от кога ме тормози, че трябва вече да се усеща. Даже от 17 седмица с док.слушалки може да му чуеш сърчицето Mr. Green
За пъпчетата, не е ли рано обаче, защото в 5 месец бебето пораства до височината на пъпа или по- скоро височината на матката е до там newsm78
Честит рожден ден, Лече! Здраво бебче на финала и щастлива мама с две дечица  bouquet
Ние в събота сме на кръщене и незнам кво да правя, пък и още 4 деца ще има братята му и братовчедите му,и. На тях нещо трябва да взема Thinking
Аз ще си правя кафе и ще се събуждам вече Mr. Green

# 610
Добро утро сладурки   bouquet
Лечееее   newsm59 Много здраве, много щастие, какта много да помага за малката бебка септември  bouquet
Не съм успяла да ви изчета, че имам много работа, и още се нанасяваме в новия офис, надявам се че всички тумби са добре и малките буби в тях:)
Аз си записах час за 13.05 за ФМ във МЦ Надежда, а в края на месеца чак съм на лекар, та сега остова гордо само да си нося тумбака:)))
Лек, усмихнат и слънчев ден от мен  Hug

# 611
Добро утро, хубавици!

Лечеее, честит ти празник! Да си жива и здрава, весела, засмяна! А най-хубавия подарък май ще ти дойде със закъснение  Mr. Green  nbirthday

Аз успях да поспя пък тази нощ, защото джуджето както никога се залепи за баща си и аз можах да се наспя, ширейки се спокойно в моята половина на леглото  newsm35 За сметка на това се облещих къмто 4-5 и се въртях доста докато не ми дойде времето за ставане.

Това с обувчиците наистина е малко пиперлив въпрос, но си мисля, че ако и да е по-голям размер, пак добре - ще се носят по-натам. На нас за проходилката ни подариха едни обувчета на Капчица, които вървели с номер назад и те взели номера, който съм им казала, без да се усетят. Съответно бяха малки и сега ми ги сменят, ама вече месец мина... Карай  Grinning живи и здрави! Иначе тогава получихме още два чифта, но са големички и ще си ги носим есента. Бих посъветвала и  в Дайхман да провериш. Свекърва ми беше взела едни оттам и са страхотни - с ортопедична подметка и твърди на глезена, както ги препоръчва ортопеда. А гледах скоро, че имат голям избор.

Eskyto, то нашата Малибу беше стар модел, затова успяхме да я вземем миналата година 3 в 1 за 500 и малко лева. Но наистина едно от най-гадните ми неща в тази количка е регулирането на гръбчето... Мъкаааа... Гледам другите колички само с едно движение - цак и готово, аз се мъча - дръж дете изправено, натискай копче, пък дърпай, пък само един чифт ръце!  #Crazy Като цяло обаче деяни количката наистина - в какви ли не гори тилилейски се е търкаляла, а е здрава. Така че няма да купувам нова, с нея ще караме.

Аз също още не усещам никого, но съм още 14 седмица, а плацентата ми е предна. Ще има да си почакам. Предния път май не ми беше предна плацентата и я усетих около 18-та ако не ме лъже паметта. Нооо... киселините вече дават знак, че няма да ме подминат... Да му се не види! #Cussing out Надявах се, да ми се размине този път. Миналия път ме почнаха отрано, сега малко се позабавиха и аз взех, че се подведох.  Crossing Arms

Забравих да ви кажа, че вчера като ми точиха кръв (4 епруветки) взех, че поприпаднах... Резил голям! Не ми се беше случвало  #Crazy Шамари ми биха, лежах по кушетките, вода пих и така  Laughing Много кекава се оказах  Laughing Поне резултатите изглеждат добри, пак хемоглобинчето е надолу от последния път, но не е много зле.

Отчетох се май...

bouquet

# 612
Добро утро
Лече Честит празник Simple Smile  nbirthday 
Бъди здрава, щастлива, много обичана и на есен горда мама  на здраво бебенце  Gift bouquet
За количките - вече съм споменавала, но пак да си кажа  Wink с Jane Nomad - комбинирана ще съм. Шасито е 7.5 кг. - със зимния кош е 9 кг. -  на трети етаж сме и стълбите ме зовът  ooooh! ама няма начин.
За усещането - аз съм по - назад в седмиците и все още не усещам нищо, а и ми е първа бременност, така че докато се усетя  какво точно се случва ще мине време Simple Smile

# 613
Лече, честит рожден ден ден!
 newsm67

За усещането и аз съм от скептиците - и скачащите фъстъци, и пеперудите, и преобръщанията, и гъделичканията - всичките ги има и в моя корем Simple Smile Само че ги има от... около девета седмица,да кажем Mr. Green Отделно, че се появяват във всички части на корема, а матката определено още е доста ниско - поне на 3-4 пръста под пъпа.
Сега, сигурно някое от всичките пърхания и побутвания е бебокът.Въпреки че - както няко спомена - много добре внимавах по време на прегледа какво усещам, докато това се въртеше и подскачаше - ми нищо не усетих Simple Smile В общи линии, така бях и с Боил - същите усещания, но бях сигурна, че е бебето може би вече към 20та седмица, когато си почнаха и отчетливи ритничета (пак ритник е силно казано, но вече като се завърти и осезаемо се усеща я коляно, я лакът, я дупе, с което те подпира).
Затова винаги ми е било много странно някой като закове дата, на която е усетил бебето (майка ми примерно цитира и мен, и брат ми, кога ни била усетила).

Пък и ... както казах, не бързам. Има време, ще се наслаждаваме тепърва на всякакви помръдвания на корема Simple Smile

# 614
  • София
Лече, честит рожден ден!  Много здраве и късмет, да си много обичана от всички вкъщи, а тази година леко раждане и здраво бебче  bouquet

Искам да допълня нещо, което знам за обувките за прохождане, а именно, че е добре да са стегнати около глезенчето, за да го придържат изправено.  Точно затова и КиК и Капчица са по-високи като модели и с ципче през подметката, за да може да се обуват лесно.

Лулу, ох, успокоих се, че не съм единствения скептик, има още някой не толкова мечтателен като мен Mr. Green

коткинчо, ужас, милата Shocked  Дано не ти се случва повече.

Ани, на другите деца нещо дребничко, ако щеш по една книжка дори, все пак акцентът е върху кръщелника Peace

Общи условия

Активация на акаунт