Отговори
# 585
Моята количка преди 5 години беше Маг Ингланд ПРИНЦЕС, тогава беше страшно "модерна", а за парите си бих казала перфектна Simple Smile. Всяка 2-3 мама беше с такава и в Русе и в Бургас Simple Smile. Дръжката се въртеше, можеше да слагаш и махаш мосичката, колелата големи и могат да минат от всякъде, покривало, доста "просторна" за моето голямо бебче, аз бях доволна от нея...но я ползвах само година и то защото в самолет изтръгнаха ремъка за коланите и стана просто неизползваема...
Сега нямам никаква идея каква ще си взема тук.

# 586
Копирам това от темата за бременни от Варна:
ВАРНА

3 април, сряда, 10:00 ч., РЗИ (ул. „Брегалница”, №3), Ла Лече Лига лекция, тема: „Избягване и преодоляване на често срещани трудности при кърмене”

5 април, петък, 10:00 ч., Детски клуб „Невеляшка” (ул. „Кестен“ №14, под ВиК), Бебешко кафе, тема: „Имате въпроси за кърменето? Задайте ги на Бебешкото кафе!“

13 април, събота, 10:00 ч., Майчин дом (ул. „Мир“ №1), Ла Лече Лига лекция, тема: „Хранене на бременната и кърмеща жена. Захранване на бебето” (с предварително записване)

17 април, сряда, 10:00 ч., Център „Mаm’s and Me” (до кръстовището на бул. „Осми приморски полк“ и бул. „Васил Левски“), Бебешко кафе, тема: „Имате въпроси за кърменето? Задайте ги на Бебешкото кафе!“

27 април, събота, 10:00 ч., Майчин дом (ул. „Мир“ №1), Ла Лече Лига среща 1, тема: „Приспособяване на по-големите деца” (с предварително записване)

За предварително записване: Ивелина Станева – 0878 601 60

# 587
Ние с Bebitka днес бяхме на тази лекция. Лекторката обяснява много добре. Запомних всичко казана, макар и да си водех записки и информацията да е много. Лекцията поне за мен беше много полезна. Като цяло мои приятелки препоръчват лекциите на ЛЛЛ пред тези на останалите.
За жалост съботните им лекции не мога да ги посещавам.
Кафетата са неангажиращи сбирки, на които се събират майки с деца и свободно се коментират различни теми, не само свързани с кърменето. Аз по стечение на обстоятелствата посетих първо едно кафе, но без да задавам въпроси. Сега след лекцията вече имам такива  Mr. Green

Виждам днес колики коментирате. За мен е много важно да е "невидима". Знаете мнението ми за слинговете и за това количката трябва да е лека, много маневрена, лесно (раз)сгъваема, компактна.

Много е неприятно това време. След лекцията имах планове да се разходя и да си купя градински цветя от бабите по центъра, но се прибрах бързо и безславно  hahaha

# 588
Здравейте . Аз нали си имам колички и въобще не съм поглеждала какво се предлага . И по-добре че имам , че тук цените са плашещи  Crazy  
Напоследък много започнах да си мисля за раждането въпреки , че има още много време . Хормоните здраво са ме ударили и все още съм в плен на гадните сърбежи , главоболие главно през дъждовните и мрачните дни , и раздразнителност  Mr. Green  
Днес си мисля , че пак усетих бебчо  Heart Eyes

# 589
  • Пловдив
Добър вечер, мамчета. Това с количките е голяма краста за мен поне. Мога с часове да се ровя и гледам из разни сайтове. Моята история с количките започна преди 14 години когато баща ми ми купи Baby Max. За онези години беше връх! Егати и количката. Вози големия ми син, детето на кумовете, малкия ми син, на кумците щерката и последно я подарих на една позната, която нямаше възможност да си купи количка. Като танк беше. Чак ми беше втръснало да я гледам, ама здрава излезе. Сега още не знам, но ще е втора употреба вероятно.
happy_day, чак в 22 г.с. съм на втора ФМ и вероятно тогава ще разбера пола. Иначе за красотата пак се сетих. Днес се сдобих със ситни пъпчици по цялото лице. Не е алергичен обрив. Просто вече на нищо не приличам.  Grinning
DianaR, това за спането все едно аз съм го писала. Страшно съм изкукуригала. Сутрин ставам изморена, а ръцете са ми изтръпнали след дългото чудене как точно да спя.

# 590
new leaf, определено ще изчакам да ги похвалиш Wink

андреа77, за Викторията мога да кажа само 2 забележки - на нашата гумите скърцат и е тежка (13кг. я дават). Иначе аз съм много доволна. Багажникът събира безумни количества, степените на гръбчето позволяват всякакви вариации, сенника е голям, маневрена е, дръжката се регулира така, че и на мен и на мм ни е удобно да я управляваме, и има масичка за шофьора.
Коткинчо, другата количка, с която се возим е Малибу, но модел 2009-та - наследен. Много си я харесвах, ама единственото хубаво на тази количка е, че е лека. Сега с бременното коремче гледам възможно най-малко да се натоварвам и тя ме улеснява. Но свалянето и вдигането на облегалката.... Пластмасата, която стърчи отдясно, служеща за заключване като се сгъне количката дереше ръката на Кари доста време. Това, че нямаш достъп до багажника, когато бебето спи. Липсата на люк, за да си гледам детето... Абе, добре че ни е подарена.  Peace

DianaR, на мен и предната бременност и тази спането по гръб ми е възможно най-удобно. Не се притеснявам щом аз се чувствам добре и бебето не се оплаква.
Наистина казват, че се притиска вена кава, но при мен не се случваше.

Дидка, по-добре се консултирай с доктор наистина, че страшно ми звучат нещата... А витамините надали ще ти навредят.

naninita, честита мома! stork-girl

Да ви се похваля, две вечери вече откакто си почукваме с моето коремче. Даже мм го усети и много се зарадва. Не очаквах да усетя нещо преди 16г.с., но ето! Дано на 15.04 док каже и пола най-накрая!

# 591
Момичета, толкова ви се радвам,че вече някой от вас усещат бебоците си. Аз съм на преглед чак на 10.04, т.е. цял месец не съм виждала бебо. Чудя се какво прави, шава ли  Whistling

# 592
  • София
Предварително се извинявам, не искам да изглежда, че се заяждам или нещо такова, но ми е интересно да чуя и вашето мнение.  В 14-15 г.с. бебето изглежда ето така и тежи между 43 и 70 гр.  Наистина ли си представяте, че може да ви ритне така, че да го усетите? 
Най-ранните усещания на майката, свързани с движението на бебето (доколкото аз знам поне) са оприличавани на пърхане на пеперуди, предполагам, защото се усеща движението на бебчето вътре в матката.  Ритниците са нещо съвсем различно. 
Може и аз да греша, извинявам се пак, ако засягам някого с това.

# 593
  • Gone with the wind
Имам съвсем извън темата въпрос към мамите.
На 20ти сме кръстници на един едногодишен юнак, та в момента му търся премени. Най-голям проблем са ми обувките - гледам такива с по-меки подметки и такива с по-твърди. А сега де? На КК обувките като качество как са? 

# 594
 ku40, аз бях кръстница януари месец. Купих маратонки на Найк- черни, изчистени, кожени. По магазините има модели на приемливи цени. За Колев съм чувала, че качеството в момента не е никак добро. Гледай да не са с груба подметка. Вече зависи вие в какъв стил ще го обличате. Ние бяхме спортно-елегантни.

# 595
Sleeping Beauty, и на мен ми беше трудно да повярвам, че това усещам. Хех, далеч съм от мисълта за ритници, но мога да ти го опиша по следния начин - представи си, че пускаш фъстък върху корема си от 10-ина см. Не е черво, защото знам къде са ми червата, а това определено е на друго място Wink

ku4o, К&К все още са най-разпространените обувки за прохождане. Друг вариант - във фейсбук има една мацка - Зизу. Тя шие бебешки обувки по поръчка и са уникални. Много ми ги хвалят майките от предната ми отчетна. Принципно навсякъде ортопедите обясняват, че се прохожда с меки подметки и стегнато около глезена, а когато детето вече се движи стабилно и самостоятелно - се слагат твърди подметки.
Само информативно - ние като кръщавахме попа ни каза, че дрешките, с които трябва да се облече новопокръстеното трябва да са бели - символ на пречистената душа.

# 596
  • София
Eskyto, това и аз съм го усещала, но не мисля, че е от бебето, знам ли newsm78
Аз и предния път се усетих чак като взе да ме подритва, сигурно не съм критерий Laughing

ku4o, аз за обувките бих се посъветвала с родителите.  Специфично нещо са си, може да имат особени предпочитания, а и нали знаеш, че е най-добре да се избират с детето, за да се прецени най-подходящия размер.  Но за тази възраст и етапа на прохождането, май наистина КиК и Капчица са най-разпространени, и аз такива купувах (а да ви кажа, намирам ги за леко грозни и не особено качествени, но...няма голям избор).

И аз знам, че дрешките трябва да са белички.

П.П. Eskyto, а защо пък са толкова хвалени тези Зизу, все гледам из ФБ, че някой ги харесва.  На мен не ми допадат особено, какво им е предимството?

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 23:11 от Sleeping Beauty

# 597
Sleeping Beauty, аз лично не съм поръчвала, защото ми идват скъпи.
Ето линк към инфото на обувките. Основното, което разбрах е, че подметката и самия плат са моделирани според крачето на детето - т.е. не се съобразяваш, ако детето ти е с тесен крак, а обувката е широка, защото е направена точно за неговото краче. Правят се с естествени материали и можеш сам да си измислиш дизайна. Има и галерия.

# 598
И аз не спя тази нощ. За пръв път от януари месец. До сега можех да се похваля със спокоен сън, сега не знам какво ми стана  ooooh!

Моята щерка по стечение на обстоятелствата и до ден днешен я обувам с "чужбински" обувки, а една позната,която лятото работеше в магазин на КК, ми разказваше,че те купуват подметките от някаква полска фирма, пляскат фирмения си грайфер и сглабят с лицевата част, а някои модели ги продават директно същите като полските и  пазарните цени биха могли да са около 20 лв ( представете си значи колко евтино взимат суровината), обаче знаете всъщност на  какви цени продават.
Помня,че Ива като беше бебе, много препоръчвани бяха обувките Примиджи и аз бях успяла да докопам един чифт, подарък ли беше, не помня,та нямам оплаквания. Но все пак говорим за обувки за бебе,които са носени изключително малко.
За прохождане на Ива така й се случи,че беше зима, бяхме вкъщи и тя проходи боса, първите обувки купихме чак на една годинка и те бяха маратонки някакви.

Моето бебе и аз още не го усещам, а все се надявам,вече пети месец съм, определено си  усещам само червата и нищо друго. На преглед съм в понеделник.
Мен това,което напоследък ме смущава и не помня първия път как беше,е че мога спокойно да се прегъвам,да клякам и т.н. До скоро ме присвиваше корема ако се наложеше да се наведа, нали ви писах,че не успявам да се епилирам, а сега се хващам, играейки с дъщеря ми,че се сгъвам, клякам, ставам без проблем и не знам това пък сега нормално ли е?

# 599
 Добро утро!
 Аз мисля, че усещам бебето- нещо като пърхане за секунди в корема.
 Време е за заглавия за нова тема.

Общи условия

Активация на акаунт