С бебевалежа почна се вече, почна да излиза АПРИЛското човече - тема 22

• 26 495
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
Нели, кураж!

Моята голяма кака имаше подобни проблеми. Роди се 34 г.с и първо си беше ок, после палатка за няколко часа и после в кувьоз на апаратно дишане. Не се оставяй на паниката, не давай да те тревожат излишно. Нашата голяма гордост няма проблеми нито с развитието, нито със зрението, даже напротив - и спортува, и шестички носи. На 4г вече четеше гладко!

Поседя си 5 дни на апаратно дишане, после още 5 под наблюдение. Бяха ми разрешили да остана в болницата и цедях и носех прясна кърма от 7 -я ден някъде.
На 12 ден вече се гушкахме и кърмехме. Засука от секундата, в която я сложих на гърда и то така лакомо...мале, мале.

# 61
момичета сега ми донесоха изследванията от сутринта, извън норма е:
htc (хематокрит) - 35 (37-51гр.)
урина: еритроцити 8-10
бактерии - единични
урина седимент - урати, микролац ,оксалати
уробилиноген - леко увеличен
как мислите има ли нещо тревожно?

да си поиздърпам поста, че нямам отговор, моля някоя мама ако е наясно нека пише  Praynig че взех да се панирам
Не си ли се обадила на  до сега лекаря, за да питаш?

# 62
dandeto лекаря какво каза? Аз нищичко не разбирам

ами не ги е видял още, снощи сестра ми ми ги донесе, а утре моя ще ги отнесе на лекаря, то затова съм в чуденка
ами и да се обадя, то все тая, не веднъж съм се оплаквала от него  Cry

А ти как се чустваш? Ти си съвсем на финала, защо не идеш в болницата, в която ще раждаш и да помолиш някой да ти прегледа изследванията, щом не си доволна от твоя доктор и да споделиш притесненията си? Тамън може и тоновете да проследят...
ми нормално се чувствам никаква промяна няма засега, а за този вариант за болницата не се бях сетила, ще го пообмисля

# 63
привет и от мен,
Алекс, темата е супер, страхотно си я направила  Hug

Честито на мамите с бебоците, появили се тия дни  Hug   bouquet
да са здравички бебчета и бързо да наддават! и скоро вкъщи!

Nelly, ще се справи щом захранват вече, няма страшно, щом премине на самостоятелно дишане и се стабилизира, ще махнат апарата, ходи, питай дали да цедиш кърма и да даваш, ако имаш, не се отказвай от това, сега ще е най-добрата храничка.

Dandeto, увеличен уробилиноген ли имаш по резултати, белтък и билирубин нали няма?
за да не се тревожиш така при кой док ще раждаш, говори с него! ако има нещо - да се взимат мерки.  кръвното ти как е?

аз вчера наобяд вдигнах кръвно, та се шашнах, сега е ок,
Скрит текст:
измерих го тогава 160/110, не съм вдигала такова  Shocked взех мерки, аз си знам от какво е, успокоих се, слезе на 130/90, като да лягам беше 120/85.
тази сутрин ми е 125/80. притесних се да не направя или правя прееклампсия...
наблюдавах се и за други симптоми. усетих, че нещо не е наред, въпреки че не ме болеше глава, не ми се въртеше пред очите, нямам отоци, но чувах сърцето си на моменти.
та се побърках да слушам бебо. сега си следя кръвното, утре съм на тонове. гледам да не се тревожа и преживявам мъката, която е в мен... но ето, понякога не се контролира.

сутринта бях навън, сега пак излизам ще се поразходя.

Мъниче, за обръщането - не губи надежда до последно, МaDMamА, и в 37ма знам бебче, което се обърна,а съм чувала и преди раждането точно да се обръща бебок, то се усеща и е болезнено тогава. стискам палци да се завъртят. моето сега не знам как е, че много се въртя тия дни и не знам как е застанало, живи здрави да сме и ние, и бебоците!

Мечо, още малко и при теб, а?
за плюшени играчки нали може за бебо, ама такива, които не отделят косми, не се люспят, де, нали някои отделят съвзем фин мъх, та такива в първия месец не е добре да са при бебо, да не забравиш да ги отделиш, ако има такива  Peace

Мирама, да те питам бебо как спи в кошницата? харесва ли я?

хубав и спокоен ден на всички ви!

# 64
Благодаря ви за думите, означават много за мен! Повече от колкото си представяте!   bouquet Гледам да не се отчайвам, макар да не успявам и се надявам всичко да мине по-скоро...

# 65
dandeto Само ще кажа аз как бих постъпила...

Хващам мъжа си или някой друг близък да дойде с мен до болницата, като си взимам багажа+документите (лични,изследвания, направления, обменна карта)...ако случайно кажат "Оставаш за наблюдение"... и не се чудя повече  Wink

# 66
Нели, стискам палци всичко да е наред, колкото и тривиално да звучи, мисли положително и привличай само такива мисли Hug Hug Hug

# 67
Алекс, благодаря за новата тема, красива е.
Честито на новите мамчета, да укрепват бързо бебетата!

Сега като наближава раждането, май не ми се бърза. Тъкмо се пораздвижих, като влязох в 9-я месец и да вземе да свърши хубавото време... Не че после не е хубаво, но освен това е и изтощително.
Микробиологията ми иззлезе вчера, чиста е, а пък си имам течение, но било физиологично. Днес на ЖК ми дадоха обменна карта с изследванията, но не и направление за раждане newsm78 Не че без него няма да ме приемат в болницата. Изписа ми Дузофарм за подобряване на храненето през плацентата, защото бебчето е малко все още.
За контракциите и болките при първо раждане не се плашете, не става толкова бързо.

# 68
  • София
Я, пропуснала съм да се запиша в новата тема!   Shocked

Нели, ще се оправи малката, сигурна съм  Hug Ако наистина са ти объркали термина тези доктори... нямам думи просто!  ooooh! Спокойно сега, ще се наредят нещата...

dandeto, не знам дали има нещо притеснително в резултатите ти, но наистина звънни на АГ-то ти за всеки случай.

Днес времето отново е отврат, писна мииииии! Как ми се иска само да лежа и да спя... ама не става, дребната си е вкъщи с мен, защото нещо е настинала...  Tired И до магазина даже не ми се ходи, като гледам каква гняс е навън, а с нея цял ден вкъщи е мъкаааа. Оплаках се!

# 69
Да се запиша и аз в новата тема. Чудесна е.
Нели,  сигурна съм че нещата ще се подредят и скоро ще се гушкате вкъщи.  Hug

# 70
Времето и при нас е ужасно, валя няколко пъти от сутринта, а аз мислех да изляза да си купя бабешки гащи, защото тези еднократните нещо хич не ми се виждат удобни, пък тези ще ги хвърля след това.
Преди малко си пробвах електтрическия стерилизатор, за да си стерилизирам бибероната, и помпата за болницата и исках да питам след стерилизация колко време съхнат нещата, защото при мен вече час мина и все още има капки newsm78(предварително се извинявам за тъпия въпрос).

# 71
звънях, вдигна ми акушерката и ми каза да отида да ги види доктора и или ще ми изпише нещо или ще ме прати на нефролог, та утре сутринта ще отида.

# 72
the_witch аз като си стерилизирах помпата и останалите атрибути,след като ги извадих и няма 5-10мин и бяха сухи.Но аз си използвах старият метод-изваряване 5-7 мин и готово.Имам и стерилизатор,но с тенджерата ми е по-бързо и лесно.

# 73
момичета сега ми донесоха изследванията от сутринта, извън норма е:
htc (хематокрит) - 35 (37-51гр.)-за 2гр няма да го коментираме изобщо
урина: еритроцити 8-10и при мен беше токова,и тя ми изписа глобулки,но каза,че било нормално за тези седмици на бременността,туй като някакви си там,каза им името на организмите били леко занижени от бремеността и не успявали да се преборят с всички бактерии.Важно е също и как ти е МБ
бактерии - единични-нормално
урина седимент - урати, микролац ,оксалати-ето това не го разбирам,но утре ще ти кажат
уробилиноген - леко увеличен-и при мен е така
как мислите има ли нещо тревожно?

dandeto не се треевожи.като гледам твоите изследвания,сякаш гледам моите,като изключим седимента.Няма място за тревога.Коментарите ми са срещу всяко вещество в твоя пост горе.Дано съм била полезна,но имай в предвид,че си в доста напреднала бременност и е нормално вече организма да не реагира така,както до сега.Чудно ми е защо толкова късно те е претил доки на изследвания......а ако беше родила миналата седмица?????Май наистина е много зле този твой лекар!!! #2gunfire

# 74
  • София
Оххх нещо напоследък по рано от 12 ч. на обяд не мога да стана. Направо съм като парцал. Утре съм на преглед при докито в болницата. Надявам се всичко да е ОК и малката да изчака до 9.04 че направо ще изкукуригам от притеснение.
За сега почти никакви контракции не усещам, освен тези в корема, които са много на рядко и вечер ги усещам, а и не съм много сигурно тъй като и доста често малката се опитва да се изтяга и бая ми опъва корема на една страна  hahaha hahaha hahaha hahaha
Със сигурност не я усещам да е ниско тъй като с краката си доста ме рита още в ребрата, но пък от 2 дни ми изчезнаха нощните киселини  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 ей така от нищото. Както ги имах сега вече ги нямам.

Общи условия

Активация на акаунт