Хистеректомията - въпроси , отговори , коментари .

• 182 400
  • 727
  •   2
Отговори
# 615
Aйрън, това си повтарям ден след ден, да бъда позитивна...е, случва ми се и да плача...благодаря за подкрепата Hug....На всички, хубав ден, здраве и късмет!  bouquet

# 616
Благодаря Димяни, за бързия отговор
аз имам време да реша всичко ли да махна или само  яйчниците от вчера започнах лъчетерапия ,та месец ще навестявам ежедневно онкото.

# 617
  • София
Здравейте милички мои. Минах и 5скенера. Резултати чакам в Понеделник. Мислех, че казват веднага, но не било така. Мисля да пратя диска за разчитане в Турция. Сърцето, ще ми се пръсне. Ужасно е да чакаш и този отговор. Ади я изпратих на бабин дом, че съм радиоактивна.

Джес Heart Eyes
Скрит текст:
Имах доста лични проблеми и не съм идвала към вас. Пращам детето на градина от по другата седмица и ще ти се обадя да се видим на спокойствие.

Пожелвам на всички които им предстои резултат или операция или трудно решение както при Рали11, всичко да минава лекичко и да заминава.  bouquet

# 618
  • София
KиkиHug Heart Eyes  всичко ще  бъде наред ,сигурна  съм  !  Само бъди спокойна и  мисли  позитивно !  Peace   То и мен  едни  мрачни ,черни мисли ме връхлитат  често  ,често  ама  ......... 

Ще  чакам с  нетърпение  да се  видим  !  Hug

# 619
Кики Джес бройте ме и мен за срещата ако не е четвъртъкB-)

# 620
Момичета от лоши и черни мисли няма никаква полза!Вярно е, като се настанят в главата ни, трудно е да ги махнем, но трябва да стиснем зъби, за преодолеем болката или дискомфорта и да си мислим за хубавите страни на живота!Стискам палци на момичетата, които им предстоят операции!ще имате подкрепата на близките си...и нашата, разбира се!Целувки Simple Smile

# 621
  • София
Кики Джес бройте ме и мен за срещата ако не е четвъртъкB-)

Разбира  се  ,всеки е добре  дошъл  !  Hug  Само  да се  организираме  и  най-  после да се съберем  .  Антри  ,  -  и теб  ще чакаме ! Hug

Raq82-ти  май  беше  от по далече ?

# 622
Да, не съм ви много наблизо!От В.Търново съм!С удоволствие бих седнала с вас, да си кажем нещата на живо, но... Wink

# 623
Rali11 за какво ти е матката след като ще ти махат яйчниците.Тя ти е необходима само за менстр. цикъл и за износване на бременност.Но ти си решаваш.Колкото до секса -всичко е както преди(шест месеца след операцията).
Rumi@@@ кой ще те оперира?И аз съм от Бургас.
Kiara спря ли кашлицата?За кога ти насрочиха  другата операция.При разрязан корем много е гадно да кихаш и кашляш.Така,че по-бързо се оправяй.

# 624
Кики  Heart Eyes Спокойничкоооо, няма от какво да се притесняваш - лошото е назад. МИнали сме го вече пътя, дали сме си дана.

Аз пък да ви кажа ли, след тия катетри сто дни, и липсата на позиви, съм мнооого доволна. Позиви нямам нормални, ама хииич и не ми липсват:) Едно време като седнех да пия биричка, и по сто пъти до тоалетната ходех, сега мога да си биряяяя, колкото си искам, и си ходя когато си реша, а не като почнат да ме гъделичкат гадните позиви:)) Тъй че ми е екстра:)

Рали, по темата за секса - същата работа си е, е, малко си е шубе в началото, ама то и след раждане е така.. Един хубав лубрикант, и даже и за подобрения може да се говори:)

Джес, Гена - тук съм, свиркате и ида:) Целодневно съм в Заимова с двете тролчета, но след пет мога да стигна навсякъде:)

Гуш от мене, за лошите мисли ще ви препоръчам един трик - начи, като ви стане нещо кофти от скука - представете си как тиранозавър рекс се опитва да си оправи креватчето.. С тия малки ръчички.. Или да  си измие чинийките, и си блъска муцунката в чешмата  Joy Айдеееее, лошите мисли нямат място при хубави хора:)

# 625
  • София
ех... много сте далечее до там нямам възможност да се класирам  Rolling Eyes
Кики,с теб можем обаче да се видим  Hug

# 626
  • София
Привет, момичета!  Simple Smile
Спокойствие и контроли,когато е времето/нали си има определено за всяка година/ и живота е  Peaceпесен... Много млади момичета има в темата.жалко е това,но хванато навреме,няма страшно.Незнам вече от храни ли е от стрес ли е...но има и други болести дето даже са по-опасни и от рака. Да се ряадваме на всеки ден,да живеем за хубавите моменти, аз мразя това положително мислене,дето непрекъснато ни го налагат...сякаш ме дразни това..Имам си цел за деня,радвам се на момента и какво ще е по-натам...ами каквото такова,страха не ни помага.
Кики Hug,надявам се и ще е всичко наред!
Поздрави на всички!  bouquet

# 627
  • София
Ето ме: Вчера излезе резултата..Ето:  Heart Eyes

АЛЕКСАНДРОВСКА
КЛИНИКА ПО НУКЛЕАРНА МЕДИЦИНА^ УМБАЛ « АЛЕКСАНДРОВСКА», тел.9230561
ХИБРИДНО ОБРАЗНО ИЗСЛЕДВАНЕ
ПОЗИТРОННА ЕМИСИОННА ТОМОГРАФИЯ-
КОМПЮТЪРНА ТОМОГРАФИЯ / РЕТ/СТ /
Име : Кирилка ......... ЗЗг.   
Диагноза: Карцином на шийката на матката. Състояние след радикална
лапарохистеректомия (2013)
Клиничен въпрос: Стадиране.
Кр. захар- 4,65 ммол/л.
От проведенато РЕТ/СТ целотелесно изследване,   на 66 мин. след инжектиране на 18Р-ЕВС - 232,7   МВд и 10 мг. фурантрил, съчетано с нискодозно КТ-изследване с перорален контраст се установи : Визуализира се активирана кафява мастна тъкан Глава и шия:
Нормално разпределение на радиофармацевтика в главния мозък. Без данни за метаболитно активни шийни и супраклавикуларни лимфни възли. Торакс:
Бели дробове: не се визуализират метаболитно активни лезии.
Медиастинум: не се визуализират метаболитно активни и уголемени лимфни възли Абдомен, пелвис; Черен дроб: не се визуализират метаболитно активни лезии В  останалите  абдоминални  органи  не  се  установяват  огнища  с  патологичен глюкозен метаболизъм. Кости: Без данни за патологични лезии.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ:   Липсват ПЕТ/КТ данни за локален рецидив и за дисеминация на основното заболяване. , _
19.09.2013 Проф. Д-р Дойчин Мйнчев,д.м.н., д-р Радка Младенова, асистент д-р Светла Динева

В общи линии не ти го обяснява лекар, тъсиш си някой да ти обясни, какво пише, но колкото и да не съм мед. лице ми е ясно, че този резултат беше от мечтите ми.
Сега за всеки случай, ще пратя диска в Турция и продължавам живота си само с имуностимиланти.  Peace

Страхотни сте всички.  Heart Eyes Да бъдем всички здравички. Heart Eyes

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 22:41 от Kиkи

# 628
  • София
Kиkи,  Браво  мила !   Hug Hug Hug

От  всичко  написано личи  ,че  вече си напълно здрава !!! Peace Heart Eyes

Поздрави  и  само  хубави  резултати на всички  момичета  в темата ! Peace Hug

# 629
  • София
Прекрасна новина, Кики!  Hug Само такива да има!!!  И аз съм правила Пет скенер,но във Варна и беше още в началото,почти от първите пациенти и затова знам какво е да чакаш и получиш такъв резултат!! Peace
 Прекрасен ден,момичета!

Общи условия

Активация на акаунт