Хистеректомията - въпроси , отговори , коментари .

• 181 316
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
И аз се радвам, че мърдаш, Anrti!!! LaughingБързо възстановяване! Hug

# 91
Wink мърдаааам Simple Smile сичко мина идеалка, ама ми е слаб нета на телефона, та ще пиша като изляза от реанимето. Целувам ви, стряхотно е че ви има:-)
  bouquet
Hug

# 92
Здравейте! И аз съм от "оная тема". Операцията ми е на два месеца. Нямам никакви оплаквания. Тренирам основно кардио. На 12.04 съм на преглед и задължително ще питам доктора за гирички, коремни преси. Само това ще са ми въпросите. Искам вече да тренирам нормално, защото го правех преди операцията. Корема ми се прибра, но искам плочки.
На всички пожелавам бързо възстановяване и само добри резултати след операциите.

Извинявам се , ако съм пропуснала тъй като не влизам всеки ден в темата , но коя е "оная тема" Peace

# 93
Здравейте,момичета.Оперирана съм от рак на шийката на матката през 2008.Направена ми беше тотална хистеректомия и лимфна дисекция.Понеже бях оперирана с робот,ме изписаха още на 3-4 ден.Възстанових се бързо,само страхът ми ми пречеше за някои неща.В последващата година имах тежък климакс,с тези топли вълни ooooh!,но сега това отшумя.На всички,които скоро са минали през това пожелавам бързо и безпроблемно възстановяване и горе главата!В редките случаи,когато се е налагало да казвам за болестта си,всички много се изненадват,по нищо не личи ,че съм с такава диагноза и инвалидна пенсия,имам си три деца,гледам си семейството,не разчитам на помощ.Много е важно душевното равновесие,спокойствие доколкото е възможно и по малко втренчване в битовите проблеми и тем подобни(не че не ми се случва)Успех!

# 94
  • София
 Привет на всички! Simple Smile И на мен  ми е интересно,коя е оная тема....да не би и аз съм за нея..
  Момичета,искам да ви попитам нещо понеже ми се върти в главата,май от доктор ли ,от друг ли ,но съм го чула и сега ме тормози- хламидията дали обитава шийката на матката- и ако вече сме с хистеректомия...няма как да се развива?... В същото време се прави и кръвен тест,но пък разсъждавам ако зародиша е в шийката ,няма как да я развиваме в организма си,било по кръвен или секретен/от шийката/ път. Имам болки  в коленете, затова съм в мисли..

# 95
  • София
 Добро  утро на всички!  Hug

За  всички  ,които се чудят  коя  е  "оная" тема  ,ето  я  : http://www.lekar.bg/news-92/info-453/

Зизиволи , нали и  ти писа там и  именно ти искаше  тук, в този форум да  се пусне тема  за хистеректомията ........

мм,  храмидията  би могла да  "обитава " костите  ,очите и т.н.  не  е само в шийката ,затова и се прави  кръвен тест .  Но  едва ли болките ти в колената са свързани  с  нея  .  Има  десетки причини за  болки в колената  ,ставите .......  не  се  затормозявай  излишно с такива мисли . Peace

Antri ,надявам се вече да  се  възстановяваш и да си  все по добре ! Peace Hug

# 96
Добро утро и от мен! Simple Smile mimito@, много е хубаво, че не ни личи външно, че сме преживели подобно изпитание!Когато аз споделя за моята дигноза, хората онемяват и се чудят как може млад човек с такава диагноза,но какво да кажа- нямам отговор...На мен една онколожка ми беше казала, че без хормоните неминуемо ще се променя визуално-коса, кожата щяла да се изсуши и т.н. Аз не намирам промяна във външния си вид, дори доста съм отслабнала от преди операцията и така се харесвам повече, но това се дължи повече на изживяния стрес! Хубаво е, че климакса е бил само една година при теб, при мен неприятните усещания на тази принудителна менопауза ме преследват вече пет години и сега съм в търсене на този имплант Ризел, който лекар онколог ми препоръча...А каква е тази индалидна пенсия, която получаваш-Защо?Не искам да те обидя-просто ми е любопитно и моля предварително да ме извиниш, ако въпросът ми е неуместен Embarassed

# 97
Здравей,Raq82,няма нищо неудобно във въпроса ти(ще отговоря на всички,които се интересуват).Всички,които имат онкологична диагноза,имат право на Телк,вследствие на който ,в зависимост от процента трудоустроеност,има право на пенсия поради заболяването.Телка,също така дава и някои облекчения ,например безплатна винетка за автомобил,не се плаща данък  до определена мощност,всеки месец транспортни добавки,облекчения при телефон и т.н.

# 98
Здравей,Raq82,няма нищо неудобно във въпроса ти(ще отговоря на всички,които се интересуват).Всички,които имат онкологична диагноза,имат право на Телк,вследствие на който ,в зависимост от процента трудоустроеност,има право на пенсия поради заболяването.Телка,също така дава и някои облекчения ,например безплатна винетка за автомобил,не се плаща данък  до определена мощност,всеки месец транспортни добавки,облекчения при телефон и т.н.
Ето това е нещо интересно.Майка ми ми спомена за ТЕЛК , тъй като баща ми е с диагноза рак на дебелото черво и каза , че аз също трябва да имам право.Понеже обаче никой от комисията , която минах в Онкологията не спомена нищо подобно решиех , че ние които се водим излекувани нямаме право на Телк.Между другото също не разбрах на какво имаме право -на 4 безплатни прегледа през първата година ?Това ли е?Това за ТЕЛК-а ще трябва да го проуча.Ако някой друг има опит нека го сподели.
Gesika снощи докато си миех чиниите изведнъж ми светна коя е "оная тема" -хаха  Laughing

# 99
За Телка аз разбрах от жени с онкологични диагнози,лекарите не казват!

# 100
Ето ме и мен, момичета, малко по-сафирясана:) Изведоха ме от реанимация, и макар че си ми харесваше там /заради кофите обезболяващи #Crazy/  сега съм в малко по-неболнична обстановка.. уж Simple Smile) Операцията ми продължи по-дългичко от очакваното - четири часа и половина, като ми оставиха яйчниците, някакси ги е повдигнал доц. Славчев, за да не пострадат при евентуална лъчетерапия.. Чух, че и апендектомия ми е направена, но пълна информация ще имам чак като си взема епикризата newsm78 Още съм с катетър, и не виждам признаци да ми го свалят скоро, имам и разни дренажи, ае въобще - не съм най-красивата картинка, но поне вече ходя стабилно Simple Smile
Това засега, раздвижвам се, и се надявам довечера да мога да поспя - снощи така хубаво ме надрусаха, че спах като бебе, никакви болки нямах.. Сега разчитам на това, че операцията е позарастнала, че като се сетя как болеше днес като ми свалиха епидуралния катетър.. бррр. Ам, дам- и аз бях с комбинирана упойка- обща и катетър, и.. имам си плюс - за да повдигне яйчниците е отворил вертикално доктора.. Здраве да е, ще се мажа с кофи контратубекс, ще се оправим Simple Smile))

# 101
Ето ме и мен, момичета, малко по-сафирясана:) Изведоха ме от реанимация, и макар че си ми харесваше там /заради кофите обезболяващи #Crazy/  сега съм в малко по-неболнична обстановка.. уж Simple Smile) Операцията ми продължи по-дългичко от очакваното - четири часа и половина, като ми оставиха яйчниците, някакси ги е повдигнал доц. Славчев, за да не пострадат при евентуална лъчетерапия.. Чух, че и апендектомия ми е направена, но пълна информация ще имам чак като си взема епикризата newsm78 Още съм с катетър, и не виждам признаци да ми го свалят скоро, имам и разни дренажи, ае въобще - не съм най-красивата картинка, но поне вече ходя стабилно Simple Smile
Това засега, раздвижвам се, и се надявам довечера да мога да поспя - снощи така хубаво ме надрусаха, че спах като бебе, никакви болки нямах.. Сега разчитам на това, че операцията е позарастнала, че като се сетя как болеше днес като ми свалиха епидуралния катетър.. бррр. Ам, дам- и аз бях с комбинирана упойка- обща и катетър, и.. имам си плюс - за да повдигне яйчниците е отворил вертикално доктора.. Здраве да е, ще се мажа с кофи контратубекс, ще се оправим Simple Smile))
Bravo!Vse po-dobre shte stava s vsekil izminal den!Nai-tejkoto e gad garba ti.Ochudih se che te e bolialo kato sa mahali epiduralnia katetar,az nishto ne usetih .Zatova pak ot niakolko dni useshtam bolka v preshlena -ne sam sigurna dali e sashtia kadeto beshe ,no dosega tam tochno ne me beshe bolialo zatova reshih che ima neshto obshto.
За Телка аз разбрах от жени с онкологични диагнози,лекарите не казват!
Ami bravo na doktorite -spodeli molia te otkade se tragva ,da imam niakakva otpravna tochka.

# 102
Минавах 2 пъти на Телк,първият път беше 3-4 месеца след операцията,а за втори от телка ми пратиха писмо да се явя отново,тъй като вече им се водя на отчет при тях.Първият път сама си събрах всички диагнози и епикризи,които имах,намерих къде се намира Телка в нашият град и си пуснах молба.След известно време,месец може би ми пратиха писмо с дата за явяване.Явих се и ми дадоха 80% и почнах да получавам пенсия за срок от 3 г.Сега пак се явих и ми дадоха телк за една година и 100%,но при мен е друг филм.Успех!

ПП.Забравих да напиша и другият начин за минаване на Телк,който е и приетия.Казваш на лекуващият онколог,да ти подготви документите за Телк,минаваш някои изследвания ,от диспансера си ги събират и изпращат те.На Телка се явяваш само с личната карта,писмото с поканата от Телка,трудова книжка и някои неща,които се изискват още(пишат ги в писмото от телка)

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 13:39 от mimito@

# 103
  • София
Gesika, благодаря!  bouquet Няма да се вторачвам толкова...то все нещо ни боли... Имам изхабяване на став.хрущял,то без естрогени така става, но и костната ми система е много тънка..
 Поздрави на всички! Simple Smile

# 104
Привет мацки как сте? Simple Smile Аз ще мина телк след като ми свърши лъче терапията защото искат епикриза от там ако си минавал такава.Та значи личният ви лекар ви пише и дава протокол и с него и всички документи които имате свързани с болестта отивате и си подавате документите в телк...моите ще ги занесе една позната която работи там. Но всички имаме право на тел щом липсват органи.И тъй като аз съм здравно осигурено лице а си плащам доста от изследванията   и държавата не я е еня за мен  ще мина телк за да Може после детето ми да влезе по лесно в детска градина, за пенсия колкото и да е тя и за всичко което ми се полага. Стига само сме плащали и сме се правили на велики. Ние сме велики SunglassesАз бях пуснала оплакване срещу докторката която ми води бременността и са я проверили и санкционирали. Whistling Ако аз в работата си сгреша ще ми вземат пари или уволнят но от моята грешка няма да зависи човешки живот. От нейната зависеше моят и на семейството ми. И както аз бих си платила за грешката така трябва и тя да си плати.
Ох станала съм ужасна но ми писна. Wink
Antri  хубаво е че си по добре  но какво ти казват? Сега органите ти са за хистология ли? След това ли ще ти кажат дали ще минаваш лъче терапия?Моите бяха чисти хистологията беше екстра но лъчето е за всеки случай ooooh! А сега само чакам да мине тази терапия и още две седмици за да започна сексааааааа Embarassed   от 6 месеца съм на сухо #Crazy  айде чао за сега  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт