КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 2

  • 68 007
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Не помня точно, но не повече от две седмици.

# 241
  • Мнения: 378
Мхм това за замразеното тесто звучи супер. Особено, ако е някой дъждовен ден и цял ден правиш тесто за черни дни   Mr. Green
Хора..... Hug Утре ми пристига правоъгълната форма в магазина от 1 лев до нас  Crazy Жената е голяма скица и ми поръча  2 вида, незалепващи, много търсени били по 4 лв някъде. Ще взема 1 да я пробвам. КУпих си и едни метални шолички за крем карамел, но мисля да сложа тесто да изпека козуначета с големината на мъфинки, макар че ще бухнат сигурно. Нали ще стане? И заквасена сметана си харесах точно по 200грама........ еее ще се правят пак преди празника  Mr. Green
  bouquet

# 242
  • Sofia
  • Мнения: 22 562
Мариана, радвам ти се на ентусиазма като ти гледам лентичката.  Hug
Скрит текст:
Аз с последната бременност първата половина от нея бях ни жива, ни умряла дето се казва... такова повръщане беше, че не помирисвах храна... После тъкмо се освестих и настанаха жегите, корема взе да расте и такова мързелуване му дръпнах (не че съм имала проблемна бременност ама...)  Grinning... После пък като родих ддълго бяхме скачени съдове с бебка и готвех само насъщното - пак както се казва  Laughing Та така... 4 години ми трябваха да се отърся...  Wink

# 243
  • София
  • Мнения: 2 531
И на мен ми се разля релефа на плетката
на долен реотан плюс вентилатор пекох



# 244
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Не знам, според мен ви е по-меко тестото. Аз само на долен с вентилатор пека, но мисля,че са си добре плектите, не са размазани съвсем:

Скрит текст:




от друга година:



пак друга партида:




По принцип разваляне на плетката може да е поради меко тесто, недостатъчно втасване преди печенето и превтасване.

# 245
  • тук
  • Мнения: 510
Джема, не съм виждала толкова козунаци накуп никога през живота си  Laughing
У нас сме много скромни явно.

miriana86, аз непрекъснато правя малки заради различните пълнежи, които позволява това. Сега ще ми се смеете, но последния път като не ми стигнаха малките форми за суфле, сложих няколко в бурканчета за сладко и пак станаха чудни Simple Smile

# 246
  • Мнения: 36

 Привет! Ето и от мен едни козуначета по рецептата на Еликсир!Правя я вече 4 път!Благодаря !

# 247
  • София
  • Мнения: 2 531
Ехееее, Джемма като пусне снимки и умирам от кеф!

Съгласна съм и, че може би тестото го оставих една идея по-меко, следващия път ще се поправя!

# 248
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
karry port, правя за нас,за майкини и понякога за сестра ми ( и тя прави, но се случва да е тук на гости и да правим заедно), като занеса в работата, като раздам и почти не остава за ядене. Laughing като раздавам и те ми връщат съответно, но винаги купен,а у нас той не се яде, когато има домашен. Винаги правя по 4-5 дози тесто.   

# 249
  • тук
  • Мнения: 510
karry port, правя за нас,за майкини и понякога за сестра ми ( и тя прави, но се случва да е тук на гости и да правим заедно), като занеса в работата, като раздам и почти не остава за ядене. Laughing като раздавам и те ми връщат съответно, но винаги купен,а у нас той не се яде, когато има домашен. Винаги правя по 4-5 дози тесто.   

респект! (както е модерно да се казва напоследък)

Джема, я тук, че си ми подръка - защо взе Кенууд, а не Китчънейд ? Че аз се чудя много (Китчъна май ми е покрасив просто, признавам си)

# 250
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
И на мен така ми изглеждаше Китчъна по-красив, но на живо и Кенууда е хубавец. А го предпочетох заради повечето приставки, Китчъна има по-малко. Единствено заради тях.

# 251
  • plovdiv
  • Мнения: 54
От на4алото 4ета в темата и мисля 4е имаше коментар ,но все пак да попитам .
Как са козунаците ви на другия ден ?Дори и да е добре след изпи4ане като изстине или на другия ден става малко сух или твърд?От пе4енето ли е -в смисъл от температурата?
Дали може да остане мек и пухкав ?
Извинявяите-може и да са глупави въпросите или да е коментирано ,а аз да съм пропуснала?

# 252
  • София
  • Мнения: 3 249
Най-сетне свалих снимките - то мина седмица от печенето Simple Smile

Козунак със сметана Simple Smile

# 253
  • София
  • Мнения: 4 401
Джемма По една и съща рецепта ли си ги правила козунаците от снимките по горе или са различни рецепти. И ако може да ми кажеш по коя защото на първата страница имаш много рецепти , да знам към коя да се ориентирам и да пробвам. Тази година мисля да не се предавам и да направя поне един козунак  Praynig

# 254
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Да, по една и съща правя от много години насам и това е рецептата за традиционен козунак.

Общи условия

Активация на акаунт