КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 2

• 68 039
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
мале страх ме е да го правя еликсирчевия козунак Mr. Green на всички ви се получи, а аз се притеснявам още. Но утре или в неделя ще пробвам Rolling Eyes

# 91
Аз моите козунаси ги съхранявам по следния начин и така не стават сухи и твърди: след като са се охладили /не чакам час или повече а в момента в който не са топли на пипане/ увивам всеки във алуминиево фолио и после в найлоново/свежо фолио. Запазват се идеално със дни.

# 92
  • София
Тинки, няма от какво да се страхуваш, аз днес го направих стана разкошен. Половината или по - скоро малко повече от половината на кифли с локум, а останалото на козунак. Невероятни станаха и кифличките и козунака, ето и малко снимков материал:

и разчупен

Не увеличих захарта от рецептата, а поръсих повече отгоре, по съвет от Бонго.
Бонго, Елексирче за вас  smile3525

# 93
Мен ме плаши най- много месенето. Мерки имам за чашите които ползвам, но все пак дано не объркам нещо.

# 94
  • София
Не съм го пробвал и нямам идея дали се получава. Просто ми стана интересна рецептата. Кликнете върху снимката за да прочетете подробностите.

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 22:56 от дядо хаджия

# 95
  • Sofia
Дядо хаджия, дава само по-голяма снимка. Иначе намерих рецептата на въпросната Бени, както и на още 2-3 места в нета за "козунак без месене" и е все една и съща... и толкова прилична на моята, а ми е много чудно как се получава лепкаво тестото им?!  newsm78  Rolling Eyes

# 96
  • София
Дядо хаджия, дава само по-голяма снимка. Иначе намерих рецептата на въпросната Бени, както и на още 2-3 места в нета за "козунак без месене" и е все една и съща... и толкова прилична на моята, а ми е много чудно как се получава лепкаво тестото им?!  newsm78  Rolling Eyes

Готово оправих си грешката. След втасването не би трябва да лепкаво тестото (според мен)

# 97
  • София
Готово оправих си грешката. След втасването не би трябва да лепкаво тестото (според мен)
Да, смятам , че след втасване не би трябвало да е лепкаво тестото. Но, не съм правила такъв вид, не зная, не съм работила никога с мас, нека другите да кажат. Разгледах, всичко си има като продукти, защо да не е хубав, хубав е, а е и лесен.  Hug

# 98
  • USA
Браво,пак с чудесии сте напълнили темата  bouquet

# 99
  • Sofia
След втасването не би трябва да лепкаво тестото (според мен)
О, не... имах предвид, че е мокро и лепкаво още след омесването на продуктите, което не се случва при моята рецепта (поне нея я помня най-точно иначе с минимални разлики са и повечето рецепти от 1ви пост) със същите грамажи. Понеже почти всекидневно пека хляб без месене, та ми е пределно ясно как изглежда тесто "без месене".  Simple Smile

# 100
Здравейте, момичета! Да се похваля и аз с успешен първи опит на козунака на Еликсир със сметаната. Стана страхотен, конците са невероятни и на вкус е добре. Благодаря Ви много, че сте тук и четейки Ви, набрах кураж да се опитам. Чакам и най-важната оценка - на моите мъже - като го опитат.  Simple Smile

# 101
  • София
Кой беше правил козунак с домашен квас ? Хайде пак да се появи и да каже дали си струва и как е на консистенция и вкус ?

# 102
Опа,ето ме пак. Този път с доооста по-успешен опит в козунаците.   Направих и аз вчера козунака със сметана на  Елексир   bouquet .    Съжалявам,че не го снимах,изглеждаше меко  казано разкошно.....само за снимка.  Иначе не ми стана на конци...по скоро на шуплички  newsm78. Май малко го месих,как мислите?  Утре мисля да повторя,че се изядоха и двата днес,а също така и захарта малко ще увелича,защото в къщи се харесват по-сладки.  Та моля ви дайте мнение за конците,повече ли да меся?Леко превтаса ли като стана на шупли  newsm78?     Иначе вкуса му поне на мен ми се стори доста различен от обикновен козунак.Много,много дъхав и хубав. А буквално се шокирах как толкова лесно се прави- слагаш всичко в машината и това е...без да се разбива захарта с яйцата....маята (суха) ей така си я изсипах направо неактивирана . Направо съм очарована и дано утре ми се получи по добре.    Елексир    newsm10

# 103
  • Sofia
milisa, доколкото разбирам си ползвала машина, не пусна ли два пъти да меси?

# 104
Здравейте, чета и ви следя  Hug Благодарение на вашият опит и добри съвети, моя първи опит с козунак е успешен. Много съм доволна!!! Стана много вкусен и на конци  Grinning Много бой изяде тестото  Mr. Green Но на моите хора им се искаше да е една идея по сладък, ще увелича захарта следващия път, и тавата не си улучих, малка дойде за възможностите на козунака  Mr. Green
http://prikachi.com/images.php?images/363/6063363l.jpg

Общи условия

Активация на акаунт