Детски градини Варна - прием 2013 - тема 1

• 71 611
  • 1 085
  •   1
Отговори
# 1 035
Здравейте!
Ние сме трета резерва в ОДЗ- Детска радост но не знаем кога и къде да следим дали ще се освободят места и изобщо имаме ли някакви шансове при това класиране . Тука ли трябва да гледаме   http://gradini-varna.com/priemi  и кога? Благодаря!

ние сме 1-ва резерва в три градини и аз гледам там всеки ден, всеки час, може би и всяка минута дали някой ще се откаже. Ако някой се откаже автоматично ни премат, там се отбелязва детето като прието в зелен цвят
Не е точно така.Ако някой не се запише до петък ,полето му пак ще си е зелено,но просто няма да има надпис записал се.Ако някой се откаже до петък,тогава полето му ще стане розово и със статус отказал се.Вашите деца обаче ще продължат да са си белички до края на седмицата.Вече в понеделник ще се оцветят в зелено и ще имате седмица,за да се запишете.Поне преди беше така.

# 1 036
soni4ka ,  благодаря ти

# 1 037
и такаа, нашите шансове за прием на градина и тази седмица отпаднаха (бяхме 1-ва резерва, но както се очакваше всички деца ги записаха), та пак започваме да се надяваме на повече отпуснати бройки в градините за набор 2010. В тази връзка искам да попитам пак дали някой знае кога ще ги пускат тези заветни 2 групи във филилала на ОДЗ "Чайка"?

# 1 038
  • Варна
Детето ми посещава филиала на Теменужка на кап.Райчо вече няколко месеца и сме щастливи от факта. Чудя се защо я заклеймиха като социална, циганска и т.н
Невероятни условия, с който съм сигурна, че малко градини могат да се похвалят. Новичко, чисто, светло, просторно, с големи площи за игра, оборудвано с вкус и средства. Персонала е от млади, амбициозни хора.
Ромчета съм виждала едно или две в цялата градина и доколкото зная са се отказали. Явно не виреят в стерилна среда!!!

Моето дете също е на "кап. Райчо" и понеже малко назад имаше негативни коментари за Теменужка като цяло искам да изкажа мнение. Филиалът на кап. Райчо е страхотна градина, а госпожите на 2009 са просто невероятни (с другите нямам контакт). Въпреки, че ни е далече ние се отказахме от преместване и ще продължим да ходим там. Разбира се има какво да се желае от общата организация, но на общия фон не се усеща. Чух за едно циганче в неравностойно положение, чието асоциално поведение и най-вече това на попечителите му разваля спокойствието на групата.Моето дете обаче е щастливо и не се е оплакало, та не съм взел мерки. Дано директорката се сети, че всички деца са равни!

# 1 039
и такаа, нашите шансове за прием на градина и тази седмица отпаднаха (бяхме 1-ва резерва, но както се очакваше всички деца ги записаха), та пак започваме да се надяваме на повече отпуснати бройки в градините за набор 2010. В тази връзка искам да попитам пак дали някой знае кога ще ги пускат тези заветни 2 групи във филилала на ОДЗ "Чайка"?
Към ноември-декември ще ги отворят,но най-вероятно по-рано ще пуснат бройките за кандидатстване-първо класиране,второ,ако има незаети места,после изследвания,ще се запълнят още 2-3 седмици докато реално тръгнат децата.Значи ако отворят декември,то ноември би трябвало да пуснат бройките.Но то не се знае за кой набор ще са групите и колко ще са точно-няма да има 2 групи за 2010 най-вероятно,а сигурно ще са за 2010 и 2009 по една,поне на първо време.Различни неща се чуват от персонала.Веднъж ,че ще отварят 2 групи,друг път,че ще са 3.......абе може само да се гадае.

# 1 040
Към ноември-декември ще ги отворят,но най-вероятно по-рано ще пуснат бройките за кандидатстване-първо класиране,второ,ако има незаети места,после изследвания,ще се запълнят още 2-3 седмици докато реално тръгнат децата.Значи ако отворят декември,то ноември би трябвало да пуснат бройките.Но то не се знае за кой набор ще са групите и колко ще са точно-няма да има 2 групи за 2010 най-вероятно,а сигурно ще са за 2010 и 2009 по една,поне на първо време.Различни неща се чуват от персонала.Веднъж ,че ще отварят 2 групи,друг път,че ще са 3.......абе може само да се гадае.

Благодаря за отговора! И аз бях чула, че ще са по нова година, но исках все пак да чуя и друго мнение. Доклокото имам информация ще има 2 групи за набор 2010, а за 2009г. не знам ....

# 1 041
Здравейте, приети сме в ЦДГ 22 Горска приказка Аспарухово но ни е много далеч.Търсим замяна с ЦДГ в по централната част на Варна. Иначе градината е много хубава. На тихо и спокойно място далеч от коли но нямаме удобен транспорт и затова търсим други варианти.

# 1 042
  • Варна
Здравейте, приети сме в ЦДГ 22 Горска приказка Аспарухово но ни е много далеч.Търсим замяна с ЦДГ в по централната част на Варна. Иначе градината е много хубава. На тихо и спокойно място далеч от коли но нямаме удобен транспорт и затова търсим други варианти.

Когато се подават документи, не се ли пишат желанията за коя градина или където те приемат там? Питам защото не ми е ясно, ако можеш да напишеш определени градини така няма как да ти се падне някоя много далеч и която не си писал? Нали? Аз сега подавам документи за ОДЗ и искам само в едно да кандидатствам. Има ли вероятност да ме приемат някъде, където не искам?

# 1 043
Когато се подават документи, не се ли пишат желанията за коя градина или където те приемат там? Питам защото не ми е ясно, ако можеш да напишеш определени градини така няма как да ти се падне някоя много далеч и която не си писал? Нали? Аз сега подавам документи за ОДЗ и искам само в едно да кандидатствам. Има ли вероятност да ме приемат някъде, където не искам?
Не , няма вероятност да те приемат някъде, ако не си го заявил в желанията си. Но като не приемат детето ти в продължение на месеци, трябва да се върнеш на работа, няма кой да го гледа и.... почваш да кандидатстваш за всяко обявено местенце в града, че и околията .

# 1 044
[Към ноември-декември ще ги отворят,но най-вероятно по-рано ще пуснат бройките за кандидатстване-първо класиране,второ,ако има незаети места,после изследвания,ще се запълнят още 2-3 седмици докато реално тръгнат децата.Значи ако отворят декември,то ноември би трябвало да пуснат бройките.Но то не се знае за кой набор ще са групите и колко ще са точно-няма да има 2 групи за 2010 най-вероятно,а сигурно ще са за 2010 и 2009 по една,поне на първо време.Различни неща се чуват от персонала.Веднъж ,че ще отварят 2 групи,друг път,че ще са 3.......абе може само да се гадае.]
Директорката на "Ян Бибиян"/там подавам аз/ ми каза ,че ще пускат 60 бройки -мисля,че говореше за набор 2010.И аз за филиала се надявам,даже в неделя минах да видя дали се извършва някаква дейност:)Ние до средата на октомври сме на ясла и после чакане... baby_neutral

# 1 045
Здравейте! И синът ми, набор 2010, също е сред неприетите Cry... Вече 2 години разигравам детето си на това безумно тото, откакто го приеха в чиста ясла и все се надявах, че докато дойде това време за първа група в детска градина, междувременно ще го приемат в яслена група към ОДЗ, но не би Tired... Въпреки че не спирах да подавам заявления за всяко свободно място в яслена група, така и нямахме шанс, а сега е същата трагедия и за първа група Sad.

Не спирам да се надявам и да следя темата, откакто измислиха тази безумна томбола със случайни числа и имам питане за ЦДГ "Ян Бибиян". На сайта на Общината е обявена само тази до АГ болница и предполагам, че това е основното тяло. А къде се намира филиалът й Praynig?
Благодаря ви предварително и дано до края на тази календарна година в тази тема да не остане нито една огорчена майка с неприето детенце Praynig  Hug!

# 1 046
и имам питане за ЦДГ "Ян Бибиян". На сайта на Общината е обявена само тази до АГ болница и предполагам, че това е основното тяло. А къде се намира филиалът й Praynig?

ул. Добруджа 1. Имат си сайт и там пише.
http://www.yanbibiyan.com/aboutus.php

# 1 047
Това със случайните числа е наистина безумие.Има деца, които нямат късмета да получат заветното щастливо число с години. Има други, които от ясла и хоп...веднага на градина.(както трябва да си бъде принципно ЗА ВСИЧКИ) По тъпата им томбола има и 2008 набор деца неприети сигурно. Аз също съм с детенце набор 2010. И за сега сме от "непечелившите" числа все....

# 1 048
и имам питане за ЦДГ "Ян Бибиян". На сайта на Общината е обявена само тази до АГ болница и предполагам, че това е основното тяло. А къде се намира филиалът й Praynig?

ул. Добруджа 1. Имат си сайт и там пише.
http://www.yanbibiyan.com/aboutus.php

Check Please, много благодаря Hug! Никът ти напълно точно отговаря на това, което трябваше първо да направя, преди да питам Wink, но изобщо не се сетих, че градината може да си има сайт.  Embarassed                     

# 1 049
пак  има дете с предимство, някой знае ли поне за къде е кандидатствало, че да не  се надяваме напразно

Общи условия

Активация на акаунт