Детски градини Варна - прием 2013 - тема 1

• 71 668
  • 1 085
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Аз само не разбирам защо считате,че една безработна майка има предимство ,ако подава документи???Питам съвсем искрено,защото повечето директорки гледат къде работиш като приемат документите,за да имат някаква полза от теб после,на мен този номер с томболата не ми минава,но няма да дам 3000-4000 лв за нещо което държавата е длъжна да ми осигури!!!Спред мен да си безработна майка в случея не е предимство ,а напротив!И какво общо има дали един или двама родители ще подават и кой работи или не?Обяснете моля Confused
И кое ѝ е предимството на безработната майка?  newsm78
Питам понеже съм безработна, поради това, че детето ми вече стана почти на 4г., а от 2 годишна се върти по "томболи".
Я ме светни, кое ми е предимството, да си го ползвам newsm78

Аз за пореден път ще пиша, но аз съм безработна, защото за дъщеря ми няма място в градините.Загубих си работата след като още първата година кандидатстване се оказа, че няма да ни вземат.Ползвах отпуски, после на борсата и накрая си останах у дома да гледам детето си.
И не съм само аз така!
По твоята логика може би да си я гледам у дома безработна и до 1-ви клас?Макар, че както е тръгнало, може и така да стане накрая Tired

# 136
това пък с гледането кой къде работи нали не би трябвало да оказва влияние, нали всичко било случаен принцип Tired откъде накъде директорката ще се интересува дали работи майката и тн newsm78 Васи, какви са тия 3-4000лв дето няма да ги даваш Rolling Eyes

# 137
mmilityyнещо не си ме разбрала май...аз питам същото като теб...
tedy_eами толкова искаха миналата година на познати за влизане по първо желание

# 138
Васи, мерси, аз мислех че имаш предвид частна градина или гледачка и сравняваш с държавната...не знаех каква е тарифата за втория начин, който ние определено не можем да си позволим Rolling Eyes

# 139
  • Варна
Много злобна взе да става темата, предлагам на Vale на прати мъжа си в БМФ да чука ръжда, а тя доволна да си гледа детето до първи клас поне, не се дразните на тези, които пращат детето си на мястото на вашите "по втория" начин, а на такива, които си се въртят на томбола също като вас, независимо какво работят мъжете им  ooooh!

# 140
 meadow Нещо не те разбрах,не се дразня на никой аз просто няма да дам тези пари,защо да се дразня на тези,който се въртят в томболата също не разбрах,нали това е уж системата???Да те са ми конкуренция,но пък тези които влизат по другия начин заемат както тяхното така и моето място...Няма много логика в това което пишеш или аз не те разбирам правилно,съжалявам.

# 141
  • Варна
vassi79, изобщо не визирам тебе, извинявай ако така се разбира поста ми   bouquet
Постът ми беше към тези, на които най-големия им проблем са безработните майки. Аз също не работя в момента, и не разбирам защо някой иска да ми отнеме правото детето ми да ходи на градина, за да мога аз да започна работа.

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 17:14 от meadow

# 142
  • Варна
mmilityyнещо не си ме разбрала май...аз питам същото като теб...
..
Извинявай, подвела съм се заради друг пост по-напред  Peace

Просто темата е болезнена...
Когато за пръв път подадохме документи за ОДЗ се искаше и двамата да сме работещи, тогава аз все още бях в майчинство.После вече си загубих работата...
Но на кой му пука в крайна сметка Tired

Чак ме е страх да си мисля, какво пък ще става в училищата, особено с набор 2009, където сме най-много Crazy

# 143
 meadow,mmilityy ок, Wink станало е недоразумение

Все пак никой не ми отговори какво е това прословуто предимство,според мен има сериозно  объркване,че безработните имат някакво предимство....

# 144
Здравейте на всички:)За пръв път ще подаваме документи за детска градина моля ако някой може да препоръча измежду градините в кв. чайка,не зная кои да посоча в желанията   Praynig
Успех на сички Simple Smile

И още едно въпросче:
от 8ми април ще съм на работа и ще имам бележка от работодател,но точно една година съм била безработна,не съм ходила в бюро по труда какво трябва да направя,ще има ли проблем при кандидатстването?

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 19:29 от pisana306

# 145
  • Варна,морето,сините вълни...
 smile3523

# 146
И нас ни очаква подаване на документи в ЦДГ.Пожелавам успех на всички  Hug

# 147
Много злобна взе да става темата, предлагам на Vale на прати мъжа си в БМФ да чука ръжда, а тя доволна да си гледа детето до първи клас поне, не се дразните на тези, които пращат детето си на мястото на вашите "по втория" начин, а на такива, които си се въртят на томбола също като вас, независимо какво работят мъжете им  ooooh!
.                                                                                                                                                           
Моят мъж чука ръжда и аз съм моряшка съпруга,но съм избрала да работя,въпреки това.Въпрос на избор е.Аз искам да работя, но заради рехавите правила детето ми има малък шанс да бъде прието и ще трябва наистина да послушам съвета  и да се присъединя към общността на неработещите съпруги.Когато подавах документите на голямото ми дете за ДГ имаше изискване да се представят  бележки от работодателя и на 2- та родители.
Благодаря за линка-всичко ми се изясни.Няма оправия...

# 148
А защо си мислите,че когато подава документ само единия родител,другия не се проверява в НАП? В крайна сметка към комплекта документи даваме и актове за раждане....(лично мое мнение)
Момичета,пожелавам на всички вас късмет и да приемат децата ви там,където най-много искате. Моето момченце ще бъде прието в ОДЗ Петър Берон,останах с много добри впечатления от градината и директорката.

# 149
http://gradini-varna.com/ - тук ли гледаш, има ги бройките  newsm78
според този списък за родените 2009 вече срока за подаване на документи е изтекъл ли?

Общи условия

Активация на акаунт