Детски градини Варна - прием 2013 - тема 1

• 71 635
  • 1 085
  •   1
Отговори
# 195
Да се смея ли, да плача ли... Mr. Green

# 196
Не гледайте данните от НСИ - ето тук е файла с числата по години - http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=19.
Не разбирам много от статистика, но това са всички раждания за Варна, всички села и паланки.....може да са включени и бургазлийки, които идват да раждат в Майчин дом  Wink

Миналата година подадените заявления за ДГ за 3-годишните бяха около 2700 за 1700 места - това грубо. А набор 2009 го дават 5937. Не се шашкайте в повече.

# 197
Съгласна съм с Taneto . Също така, аз лично познавам 2 майки с деца набор 2010 , които няма да кандидатстват за ДГ  Peace
Изобщо не можем да знаем колко ще са заявленията  Simple Smile

# 198
Възможно ли е според вас от 25 обявени свободни места да приемат 25 деца с предимство? Не мога да разбера как определят % на приетите с/без предимство. До вчера в детската градина, където най-искам да ни приемат имало подадени само 10 заявления, 3 - на деца с предимства. Въпреки, че ми е ясно, че нямаме никакъв шанс, се надявам. Ходихме в 1 ОДЗ, не ми се споменава кое, беше непроветрявано, вмирисано на манджи помещение, направо се задушавах вътре. Вярвам в късмета, но наистина трябва да се случи чудо. Има някаква детска градина без акт 16 до Била на ул."Кап.Райчо" - на една приятелка детето й е прието от миналата година, а градината не работи. Гледам пак има прием, направо се чудя - тези хора шегуват ли се? Неработеща градина обявява прием?!

# 199
Ana-Sofia , да възможно е . Миналата година в едното ОДЗ, в което кандидатствахме, се случи точно така, даже останаха няколко деца с предимство, които не бяха приети .
Няма % на прием на деца с предимство. Първо влизат всички с предимство, след това другите  Tired

# 200
  • Варна
Възможно ли е според вас от 25 обявени свободни места да приемат 25 деца с предимство? Не мога да разбера как определят % на приетите с/без предимство. До вчера в детската градина, където най-искам да ни приемат имало подадени само 10 заявления, 3 - на деца с предимства. Въпреки, че ми е ясно, че нямаме никакъв шанс, се надявам. Ходихме в 1 ОДЗ, не ми се споменава кое, беше непроветрявано, вмирисано на манджи помещение, направо се задушавах вътре. Вярвам в късмета, но наистина трябва да се случи чудо. Има някаква детска градина без акт 16 до Била на ул."Кап.Райчо" - на една приятелка детето й е прието от миналата година, а градината не работи. Гледам пак има прием, направо се чудя - тези хора шегуват ли се? Неработеща градина обявява прием?!
Да, може! Миналата година в "Дружба" имаще и десет деца с предимство резерва, т.е. не влезе нито едно без.
От къде знаете колко заявления има? Ако е от персонала на градината, те не виждат всички заявления.
Ние сме в "Теменужка" на "кап.Райчо". Градината работи от 20-тина дни но не мисля, че ще има прием 2010. Просто няма свободни зали. Местата сигурно са за другите две "Теменужки".

# 201
Съгласна съм с Taneto . Също така, аз лично познавам 2 майки с деца набор 2010 , които няма да кандидатстват за ДГ  Peace
Изобщо не можем да знаем колко ще са заявленията  Simple Smile
И аз имам 2 приятелки които няма да си пускат децата на градина.Ще си ги гледат до последно Peace

# 202
Олеее момичета ей сега се прибирам от изчислителния център - 3часа чакахме за удостоверението! Имаше 150 човека преди мен! Е няма такава бюрокрация  ooooh! ooooh!

# 203
А има ли някой информация от предна година по райони - кандидати и места?

Удостоверение /експресно/ извадих миналата седмица от офиса под Мусала. Чаках час и половина.

# 204
Има ли някаква тънкост при чакането в Изчислителният център?  Laughing Mr. Green Кога опашката намалява? Може би преди Дързост и красота бабите да се изнасят? Mr. Green
Не е истина какви схеми трябва да прави човек за нещо толкова елементарно #Cussing out
сигурно сте го обсъждали назад, но - някой друг може ли да получи въпросната бележка от  мое име?

# 205
Aз чаках много, от 10 до 14 часа (грубо). Към обяд касите започват да почиват на смени, опашката седи същата и върви бавно. По обяд много хора се отказват и си тръгват.
Подочух, че по-късно следобед много хора се отказват също и си хвърлят билетчетата в кошчето или го оставят на видно място.  В 16 ч. машинката спирала да дава билетчета (май, вече не знам на кой да вярвам), та има и много отказали се.
 Аз си взех отпуск само 1 ден и не исках да рискувам. Една жена се порови в импровизираното кошче и си намери много преден номер. Ако се бях сетила аз щях да го направя срам не срам. Или трябва да се ходи преди да отворят или..не знам. Чаках си като другите и си намерих няколко мами да бърборим за деца и детски градини, поне не скучах Simple Smile
Изтеглих си 2 талончета - 1 за касата и 1 за декларациите - голяма грешка. Дойде ми 1-во реда за касата - изгониха ме грубо - аз искам да давам пари, те не искат. Какво ако си платя предварително?! След като си подадох искането за секунди ме препратиха на каса, платих много бързо и после пак чаках при гишето, където подадох искането, за да ми го разпечатат. Драмата е, че колкото по-дълго чакаш по-нетърпелива и изнервена ставаш. Каките зад гишетата бяха криви още в 10 ч. Изтървеш ли си номера (има и такива) - теглиш ново билетче и пак чакаш!
По-добре да се чака на смени - аз си взех мъжа, но не му издържаха нервите Simple Smile
Днес времето ще е хубаво и пред "Мусала" каквато и опашка да има някак по' хубаво би било там, защото в Изч.център ставаше течение от някъде и сега сме болни с мъжо Sad.
Запасете се с търпение - на опашката майки с деца също нямат преимущества. По-добре не вземайте дете там, ще бъде голяма грешка.

# 206
Никъде няма упътване какво, къде и как - много досадно беше. Отивате пред ИНФОРМАЦИЯ - има бланки. Аз чаках на опашка докато не се сетиха да изнесат такива! 2 - ри път не бих се навила да си губя деня там Sad

# 207
това с чакането го изживях!Как така общината ще ме проверява за осигуровки, а не може да си провери дали съм си платила данъка?Пълно безумие!Само пари и загуба на време, а децата не ни ги вземат на детска градина!Не знам какво да кажа набор 2009 напълно го забравиха, пускат по 2-3 бройчици,за да кажат че има бройки...

# 208
Аз току що се изумих след като намерих името на детето ми в списъка с резерви от кандидатстването миналата седмица за Слънчо, а заявление тогава не съм подавала  ooooh! Подадох такова първата седмица след като обявиха свободните места. Аз ли нещо не съм схванала или .... означава ли, че след като веднъж съм подала заявление за определена градина, при всяко следващо "джуркане" ще ни дават номерче и на нас, дори да не кандидатствам за там отново?!

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 17:26 от Dendy

# 209
Аз току що се изумих след като намерих името на детето ми в списъка с резерви от кандидатстването миналата седмица за Слънчо, а заявление тогава не съм подавала  ooooh! Подадох такова първата седмица след като обявиха свободните места. Аз ли нещо не съм схванала или .... означава ли, че след като веднъж съм подала заявление за определена градина, при всяко следващо "джуркане" ще ни дават номерче и на нас, дори да не кандидатствам за там отново?!
Точно така! Стоите си "Кандидатстващ" за въпросната градина и участвате всеки път за свободните места за нея, докато не си подадете ново заявление с нови желания. Peace

Общи условия

Активация на акаунт