Детски градини Варна - прием 2013 - тема 1

• 71 624
  • 1 085
  •   1
Отговори
# 210
А има ли някой информация от предна година по райони - кандидати и места?
Такава официална информация не излиза, за съжаление. Аз имам само бройките на местата по райони от м.г. и вече ги написах. Пазя и общите бройки за м.г. кандидатстване на 31.05.

# 211
Вчера подадох документи за двете ни дъщерички за ОДЗ Палечко и отделно за малката- за чиста ясла в "Щасстливо детство". Дано да имаме късмет! Поне подаването стана бързо и ленсо. Сега само ще чакаме и ще се молим...  Praynig

# 212
Здравейте на всички!По повод чакането в изчислителния център аз лично си извадих удостоверението по-рано и пак се чакаше. Лошото е че работят само 4 гишета и става много бавно особено  ако има възрастни хора да им обясняват къде ,как и какво да направят. Първо се попълва заявление което се взима от информация ,вземаш си номерче от машината и чакаш да те извикат.Ако искаш експресна поръчка се плаща 7 лв. а нормалната е 3лв. след 7 дни.Успех на всички!!!

# 213
Здравейте Hug! Бележката за данъците ще е готова утре, а аз още се колебая как да подредя желанията си в заявлението Tired. Много моля за лични впечатления от майчета в "Левски", чиито дечица посещават или са посещавали до неотдавна тези 4 градини в района ни:

"Дружба", "Незабравка", "Славейче" и "Гълъбче".

Колкото и да се чудя, ми е ясно, че няма пълно щастие, затова пренареждайки приоритетите си, реших, че най-важен за мен е персоналът от добри педагози с добро отношение към децата и разнообразието от допълнителни занимания и подготовка. Когато тези неща са на ниво, се предполага, че и децата ще ходят на градина с желание и радост. С мястото и материалната база съм склонна на компромис като само за информация ще уточня, че "Дружба" е буквално на 200 м от вкъщи (но пък там обявените бройки за 1-ва група са най-малко)Confused.

Ще съм безкрайно благодарна на всичко споделено относно впечатленията ви от персонала, грижите и подготовката (заниманията) на децата ви в някоя от тези градини  bouquet! Наясно съм, че е въпрос на късмет в коя група и при кои възпитатели ще попадне едно дете, но все пак ще очаквам мненията ви с нетърпение Praynig!

# 214
Alanis, може да си зададеш въпроса и в темата Отзиви за ДГ: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=407772.msg24896317;topicseen#new

Днес се сдобихме с бележката за данъците от изчислителния център. Отидохме в 8,30 преди да е започнало раб. време и имаше "само" 50 човека пред нас. За 1 час стана, сравнително бързо.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 18:50 от Amica

# 215
  • Варна
Такава официална информация не излиза, за съжаление. Аз имам само бройките на местата по райони от м.г. и вече ги написах. Пазя и общите бройки за м.г. кандидатстване на 31.05.
Аз ги имам по градини под Ексел, но няма как да напиша всички ... ако ви интересува отделна градина питайте...

# 216
Аз ги имам по градини под Ексел, но няма как да напиша всички ... ако ви интересува отделна градина питайте...
Успех, Златно зрънце, Пролет , Детско градче
ако може инфо за тях  Hug

# 217
  • Варна
За първо класиране Успех 25, Златно зрънце  60, Пролет 60, Детско градче 52. Интересното е, че за успех нямаше желаещи и останаха 8 незаети.
На 21.09 за Детско градче са извадили още 60 места.

# 218
За първо класиране Успех 25, Златно зрънце  60, Пролет 60, Детско градче 52. Интересното е, че за успех нямаше желаещи и останаха 8 незаети.
На 21.09 за Детско градче са извадили още 60 места.
благодаря. Сега са 132 по спомен в Детско градче . Златно зрънце пак толкова( като мин година)  . и 30 отгоре за Успех.
Има раздвижване  по въпроса явно. Дано да не се окаже недостатъчно пак

# 219
Не се хвърляйте толкова в тревога за реда на желанията. При очевидно непроменената система с едно случайно число, или ще ви приемат по първо желание или изобщо няма да ви приемат. Няма да са много тези, които ще влязат по 2-ро, 3-то или 4-то.

# 220
  • Варна
Здравейте Hug! Бележката за данъците ще е готова утре, а аз още се колебая как да подредя желанията си в заявлението Tired. Много моля за лични впечатления от майчета в "Левски", чиито дечица посещават или са посещавали до неотдавна тези 4 градини в района ни:

"Дружба", "Незабравка", "Славейче" и "Гълъбче".

Колкото и да се чудя, ми е ясно, че няма пълно щастие, затова пренареждайки приоритетите си, реших, че най-важен за мен е персоналът от добри педагози с добро отношение към децата и разнообразието от допълнителни занимания и подготовка. Когато тези неща са на ниво, се предполага, че и децата ще ходят на градина с желание и радост. С мястото и материалната база съм склонна на компромис като само за информация ще уточня, че "Дружба" е буквално на 200 м от вкъщи (но пък там обявените бройки за 1-ва група са най-малко)Confused.

Ще съм безкрайно благодарна на всичко споделено относно впечатленията ви от персонала, грижите и подготовката (заниманията) на децата ви в някоя от тези градини  bouquet! Наясно съм, че е въпрос на късмет в коя група и при кои възпитатели ще попадне едно дете, но все пак ще очаквам мненията ви с нетърпение Praynig!

Живея в района, в 4-те градини сме кандидатствали и сме неприети и до сега.Но познавам деца посещаващи и 4-те градини, всички като цяло са доволни.
И аз като теб живея до Дружба, буквално до нея ми е блока...Едната съседка има детенце в яслената група, много е доволна от госпожите, обаче децата в групата все хремави, та явно контрола там или просто в съответната група е такъв.Но като цяло от всички градини не съм чула някой да се е оплакал.
В Незабравка ходи приятелчето на дъщеря ми, там имаше и парашутисти при кандидатстването.От 30 деца в група се оказаха 32.Но сина ѝ ходи с желание на градина, добре ги гледат децата.За Славейче и Гълъбче имам същите отзиви.Като че ли Гълъбчето  повече ми го похвалиха.
Но пък нали ние не сме приети никъде, та и отзивите ми са такива косвени.Иначе аз съм ходила в Дружба като дете....Парадоксално, за дъщеря ми място няма обаче.

# 221
Има раздвижване  по въпроса явно.
Това не е раздвижване. Има разлика в броя на групите, които се приемат в различните години. Ако м.г. са приемали 1 или 2 групи, тази година може да е обратно - разбира се, това не важи за всички градини.
По-важно е да подредите желанията си така, както на вас ви е удобно в района. Ако ви приемат ще е над 90% по първо желание. Ако ви приемат по 2-ро или 3-то имате възможност да се размените с дете от градината първо желание. На генералното класиране тази възможност е най-голяма. Разбира се, има логика и да подредите желанията си в низходящ ред според броя места.

Аз имам разпечатани на хартиен носител  Wink доста неща, още ги пазя, но надали ще са ви от полза....

# 222
Не се хвърляйте толкова в тревога за реда на желанията. При очевидно непроменената система с едно случайно число, или ще ви приемат по първо желание или изобщо няма да ви приемат. Няма да са много тези, които ще влязат по 2-ро, 3-то или 4-то.

Защо тогава подреждаме 4 градини .Какъв е замисълът?

# 223
Замисълът е на теория следния: Ако на лотарията получите ГОЛЯМО случайно число, но в градината по първо желание кандидатите имат разни предимства или са получили по-голямо число от вашето, тогава (теоретично) може да се класирате в следващите желания. На практика, както е посочила Тането по-горе, или числото ви е толкова голямо че се класирате още по първо желание, или е малко и не се класирате изобщо. Желанията 2-4 имат значение само ако положението е на кантар. Миналата година това беше за числа около и над 6000, доколкото си спомням. А и като се каже "четири желания", това действа психологически добре - мислите си че имате повече шансове от реално наличните.

# 224
Веско, от информация кандидати в една градина и приети в нея, трудно се правят заключения, заради правото на 4 желания. Поне аз не се наемам да правя. За това попитах по райони, тогава вече информацията ще е коректна. Градините във Владиславово ме интересуват. Разбира се, че не тук пишещите са виновни за липсата на подобна статистика.

Аз също не виждам какво значение толкова има реда на желанията. При мен имаше кратка дилема за четвъртото желание, тъй като избирам между 5 градини. Е, в едната са обявени 10 места, в другата - 66. Ясно е коя избирам.

Общи условия

Активация на акаунт