Детски градини Варна - прием 2013 - тема 1

• 71 604
  • 1 085
  •   1
Отговори
# 255
Отдавна не съм надзъртала в темата. Съжалявам че виждам познати никове, които все още продължават да кандидатствата за набор 2009 Sad
Редукцията на правилата за прием мисля че е успешна. Някои от най-спорните предимства вече ги няма. Споделям мнението на Блу за предимството за братята и сестрите, но си мисля че до година и при него ще настъпят промени  Peace И аз се подразних на писанията на майката убедена на хиляда процента че детето и ще бъде прието... Но наистина дете с предимство специално за тази детска градина, която не е много желана за район Приморски, няма начин да остане неприето. Ако за другите на опашката е имало средно 250 -300 деца за Мир кандидатстващите предишната и по-предишната година са били около 100. Там се приемаха деца  и с по-ниско случайно число, и по тези две причини бях избрала въпросната градина за 4-то желание.
Относно филиалите, понеже и нашата градина има такъв, децата се разпределяха уж според местоживеенето. Имахме късмет без екцесии да бъдем в основното тяло, което беше до нас. Имаше и родители, които нямаха този късмет и на една майка пред мен и беше обяснено че ако не и отърва да бъде във филиала може да се откаже - чакащите били много...
Относно децата приети по втория начин съвсем отскоро и ние имаме нов "съученик" Криско от Англия. Групата ни вече стана сигурно 33-34 деца, делим шкафче с още две деца, а май не видях да има обявени свободни бройки за нашата градина (38-ми номер) последните месеци!
Успех на всички кандидатстващи!

# 256
 ivi_81 а нас ни завъртат на томболата всяка седмица, а си приемат когото и както си поискат!и после имало "късмет"!
 bubka:) ако си на наше място няма така да разсъждаваш, ако почти всички около вас са приети и всички много се учудват как ние не сме...Да гледа детската градина от терасата и да минаваме всеки ден покрай нея и да вика искам при децата.Това нормално ли е според теб?

mmilityy не знам откъде изникват тези деца с предимства всяка седмица се появява по някое предимство.С тези 2-3 бройчици само ни замазват очите, че има бройки.

# 257
  • Варна
Ама този път цели 3 с предимства и то за Славейче конкретно, стана ми интересно много.
Не, че дебна, ама при 2 градини с общо 3-4 бройки места някак ти вади очите.И какво да дебна като съм подала за едната и като отворя списъка да видя къде пак са ни запратили из резервите, та тези 3 с предимства ми вадят очите.И не че са влезли ми вадят очите, а че с предимства до сега сума ти пъти можеха да влязат конкретно в Славейчето Whistling
Близко е до акъла за какво иде реч...

Пеперудка и моето момиченце все ме пита защо не може да ходи на градина.Като минаваме край градината вика "Ето я моята градина!", като я питат дали ходи на градина и казва "Ами за мен няма място..."  Sad

Друго дето отдавна се чудя, даже и съм го кометирала в предишни теми - защо им трябваше всички бараки да бутат на Дружба, даже и сега има място зад действащата барака да се усвои площадката, не знам какви там разрешителни им трябват, но навремето имаше цели 4 групи в бараките, сега само една и тя е нафрашкана, май са около 30-на деца.

# 258
От няколко дни една натрапчива мисъл ми се върти из главата. Според вас, възможно ли е деца , които са приети и вече ходят на градина (родени 2009), да продължават да подават заявления за кандидатстване, защото не харесват градината, в която са в момента? Имам такива подозрения. За това се появяват все нови хора с предимства . А ние се надяваме на чудо , случайно да ни изтеглят най-голямото число и да заемем една от мижавите бройки  Cry

# 259
За да подадат ново заявление, трябва да се отпишат от старата градина. И ДА, предимствените деца, могат спокойно да си се отписват от "нехаресваната" градина и да кандидатстват в друга...... нали имат предимство пред всички останали.
Още миналата година се повдигна този въпрос, нооо........ Имаше предложение, предимството да важи само на първо класиране.

# 260
Знам , че според правилата , трябва да се отпише от градината и тогава да подава за друга градина , но мисля че никой не проверява . Подаваш си нови документи , въвеждат ти данните и после само сменяш желанията със заявление като се появят места. Казвам това защото имаше една майка , докато чакахме да подаваме документи миналия месец , разказваше как детето й ходи на детска градина в Аспарухово и е далече и за това кандидатстват пак . Но със сигурност детето ходеше към момента .

# 261
  • Варна
Знам , че според правилата , трябва да се отпише от градината и тогава да подава за друга градина , но мисля че никой не проверява . Подаваш си нови документи , въвеждат ти данните и после само сменяш желанията със заявление като се появят места. Казвам това защото имаше една майка , докато чакахме да подаваме документи миналия месец , разказваше как детето й ходи на детска градина в Аспарухово и е далече и за това кандидатстват пак . Но със сигурност детето ходеше към момента .
И аз чаках с една баба, която искаше да подаде документи за внука си, но набор 2008.Детето посещава др. градина, която им е далече, имат и предимство/ майката е с ТЕЛК над 80%/.Аз не обърнах много внимание, сега като спомена се замислих, но пък нали 5 годишните подлежат на задължителен прием и не се задълбочих.Направи ми впечатление само, че секретарката я върна, защото нямали пълен комплект документи/ за данъци и т.н./, та се изненадах, защото мислех, че на 5 год. не им искат всички документи.

# 262
bubka:) ако си на наше място няма така да разсъждаваш, ако почти всички около вас са приети и всички много се учудват как ние не сме...Да гледа детската градина от терасата и да минаваме всеки ден покрай нея и да вика искам при децата.Това нормално ли е според теб?
Не се знае дали няма да съм на ваше място,все пак кандидатстваме за първа година Wink И както подразбирам шанса е минимален,но въпреки това пак ще разсъждавам по този начин Peace И ние имаме детска градина на 20 метра от нас.И моята щерка казва че иска да ходи да си играе с децата в градината,но какво да се направи.Ако не стане,не стане.Аз нямам кой да ми помага,родителите ми не са живи.Родителите на мъжа също не могат да помагат.Е,добре е да приемат малката,да се социализира,но пък край мен моите приятелки няма да кандидатстват,ще си гледат децата сами докогато системата позволява PeaceТака че ако не ни приемат мен няма кой да ме пита такива глупости защо не сме приети Laughing Peace

# 263
Редукцията на правилата за прием мисля че е успешна. Някои от най-спорните предимства вече ги няма. Споделям мнението на Блу за предимството за братята и сестрите, но си мисля че до година и при него ще настъпят промени
Знаеш ли нещо по въпроса?

mmilityy, аз съм в бараката  Simple Smile, предвидено е на мястото на бараките чак до тъмната сграда отзад да се строи нова ДГ, но кога - никой не знае. Имало спор за терена, строителят на тъмната сграда искал да строи още, уж взел от терена на градината, сега с безвластието е Общината нещата ще се забавят.....само това знам.
А за непрекъснато появяващи се деца с предимства мисля, че това са предимно нови жители на град Варна.

# 264
  • Варна
Редукцията на правилата за прием мисля че е успешна. Някои от най-спорните предимства вече ги няма. Споделям мнението на Блу за предимството за братята и сестрите, но си мисля че до година и при него ще настъпят промени
Знаеш ли нещо по въпроса?

mmilityy, аз съм в бараката  Simple Smile, предвидено е на мястото на бараките чак до тъмната сграда отзад да се строи нова ДГ, но кога - никой не знае. Имало спор за терена, строителят на тъмната сграда искал да строи още, уж взел от терена на градината, сега с безвластието е Общината нещата ще се забавят.....само това знам.
А за непрекъснато появяващи се деца с предимства мисля, че това са предимно нови жители на град Варна.

Едното ни съседче, май е във вашата група Wink/ набор 2009 са в нея нали?/
Те този терен там от както се помня си го делят.Някога на мястото на черната кооперация имаше една малка барака, беше им нещо като склад, под нея имаше и площадка с ракета, катерушки, пясъчник.Колко съм играла там...После почнаха делбите, там стана фриз. салон, после изгоря в пожар. И след това лека полека отчуждиха мястото и накрая бутнаха двете задни бараки, развалиха и тяхната площадка и пльоснаха тази сграда.Тогава още не се замислях за градините, ама сега като ме касае и ми е много болно.Сестра ми изкара 2 год. в едната барака от задните/ там бяха предучилищните групи тогава/.
Дано наистина направят градина пак на този терен, ама както се туткат не знам и евентуално ако имам второ дете дали поне него ще го огрее Laughing

# 265
Ние сме от неприетите набор 2009 и се чудя въобще дали ще изобщо има планирани нови градини или разкриване на нови групи, то за нас това ще е надеждата, а не по едно -две места на седмица.

# 266
Здравейте на всички.Аз имам един маааалко тъпичък въпрос но все пак ще питам.Когато попълвате заявлението в изчислителния център за получаването на бележката за данъците,най от долу където пише ''да послужи пред'' какво пишете,ОДЗ или детско заведение?Благодаря предварително.

# 267
Когато попълвате заявлението в изчислителния център за получаването на бележката за данъците,най от долу където пише ''да послужи пред'' какво пишете,ОДЗ или детско заведение?
Доколкото си спомням май писах детско заведение. newsm78

# 268
  • Варна
Аз писах ОДЗ

# 269
  • Варна
Аз писах или по-точно служителката - детска градина.

Общи условия

Активация на акаунт