Детски градини Варна - прием 2013 - тема 1

• 71 710
  • 1 085
  •   1
Отговори
# 930
в неделя ходих да го видя този филиал на "теменужка". Доста добре изглежда градината от вън, хубаво дворче, новичка сграда.... , но това за циганчетата и мен ме притесни малко. Не се бях сещала за тях, дано не ходят на градина. Иначе и аз я писах тази градина, най- вече че ми хареса как изглежда от вън  Simple Smile То не ,че сме в позиция много да избираме де, но все пак .... Peace

# 931
момичета, потресена съм, колкото пъти вляза в сайта на община Варна, за да видя колко е броя на чакащите деца , толкова пъти те се увеличават.... Къде бяха досега тези деца ???? бройката се е увеличила с 15 деца поне .....

# 932
момичета, потресена съм, колкото пъти вляза в сайта на община Варна, за да видя колко е броя на чакащите деца , толкова пъти те се увеличават.... Къде бяха досега тези деца ???? бройката се е увеличила с 15 деца поне .....
Просто не са кандидаствали до сега, защото нямаше къде - поне така си мисля аз.
За по 1-2 места са преценили, че не си струва да вадят необходимите документи, а сега са повече местата...

# 933
  • Варна
Или просто на някой сега им измислиха предимствата... Плаша се като чета, честно.. Ние сега ще сме на чиста ясла, ама догодина дупе да ми е яко..  Crazy

# 934
Или просто на някой сега им измислиха предимствата... Плаша се като чета, честно.. Ние сега ще сме на чиста ясла, ама догодина дупе да ми е яко..  Crazy

Дано да имате късмет, защото изобщо не е приятно ......

# 935
  • Варна
Тази година нямахме - номера 07** и 16** ..  hahaha

# 936
не се самонавивайте за тези предимства..! приемете, че просто има хора, които поради една или друга причина не са кандидатствали до сега. разбирам, че ви е тежко, но и ние сме хора - това, че имаме предимство, не означава че сме го получили с измама. уверявам ви, че парашутистите не влизат с предимство - от тях се страхувайте, не от нас Simple Smile

успех на всички дечица в петък!

# 937
приемете, че просто има хора, които поради една или друга причина не са кандидатствали до сега. разбирам, че ви е тежко, но и ние сме хора - това, че имаме предимство, не означава че сме го получили с измама.
Някой да има предимство и да не го изполва досега ми звучи меко казано странно!!!И как да не се страхуваме като в понеделник децата с предимство бяха 8 , а днес са вече 15, а има още време!

# 938
не се самонавивайте за тези предимства..! приемете, че просто има хора, които поради една или друга причина не са кандидатствали до сега. разбирам, че ви е тежко, но и ние сме хора - това, че имаме предимство, не означава че сме го получили с измама. уверявам ви, че парашутистите не влизат с предимство - от тях се страхувайте, не от нас Simple Smile

успех на всички дечица в петък!

Вие може да не сте го получили с измама, но други със сигурност са получили предимство с една или друга измама, други пук си пуснат връзки тук и там и ето ти ние честните и без връзки пак увисваме .......

# 939
Стигнахме до 3-та резерва в нашата градина и до там. Сега отново смених желанията с нови 4 градини,доста далеч от нас,но все е нещо. С обявени по 30-тина места се надявам поне този път да ни приемат. Но без предимства и връзки-едва ли  Sad

# 940
както казах - парашутистите си знаят че са вътре още преди класирането и не им е необходимо предимство... но ако ще ви е по-леко да плюете по тези с предимствата, моля, на мен никак не ми пречи  Sunglasses

# 941
sophiepp, не го приемай лично. Очакваш да те разберат, е, опитай се и ти да разбереш родители, чиито деца остават неприети в ясла, после се влачат по разни класирания за градини, пътуват през целия град до заветната градина... Просто имащите предимство не е нужно да ги афишират много.

# 942
  • Варна
sophiepp не става въпрос за парашутисти. По-скоро за това, че не съм убедена доколко всички с предимства действително притежават такива.

# 943
кой е казал че не ги разбирам?
...разбирам, че ви е тежко...успех на всички дечица в петък!
аз самата имам познати, които всяка седмица се молят детето им да бъде прието независимо в кой край на Варна... проблема тук е в липсата на места за децата и въобще в цялата система, не в предимствата. мен няма за какво да ме разбират, аз чета темата от последните 2-3стр. и писах единствено защото виждам как се коментират предимствата като враг номер 1...
ако някой кандидатства с предимство, то е необходимо да се приложи удостоверяващ го документ... и тези, които минават през системата не са проблема, а тези които влизат извън класирането

# 944
Не мислех да пиша, обаче не се сдържах.Аз лично познавам "парашутисти" с предимство(измислено) и то не какво да е а такова за болест.Даже имам колежка,която за да не я съкратят изкара медицинско на здравото си дете.Това е нещо,което не мога да приема, намирам го за грозно дори.Така че не ми обяснявайте,че няма "парашутисти" с предимство!
Да поговорим малко за ЦДГ 46 Слънчева дъга, там са само с предимство и с плащане и всички го знаят!Това значи,че независимо,че живеем на 2 мин. път от нея,нямаме никакъв шанс!Защо???Нямам нищо против предимствата,но според мен просто трябва да се направи така,че всички да имат равен шанс да влязат,да си има детски градини за деца с предимства и те са си обявени и за там да си кандидатстват само тези с предимства!Освен това трябва да се има предвид местожителството и местоработата на родителите,както е в София и да се дава предимство и на тези които са в близост или до едното или до другото.Напълно е нормално да се дразним на предимствата,след като за 30 места примерно има 15 деца с предимство,които влизат със сигурност,просто липсата на места създава този конфликт и той е неизбежен и няма да се реши докато системата е такава!

Общи условия

Активация на акаунт