Детски градини Варна - прием 2013 - тема 1

• 71 732
  • 1 085
  •   1
Отговори
# 945
vassi79 е много права, пълно е с парашутисти с измислени предимства, а за Слънчева дъга - нямам думи, там вече е върха на наглостите. Цялата тази система за кандидатстване е подигравка с децата ни и с нас, техните родители.  #2gunfire Желая късмет на всички дечица в петък и най- вече на моето, за да не ме пита повече " мамо, ами аз в коя градина ще ходя, като си отида от яслата  Cry "

# 946
 Stop
вие как си мислите че се взема експертиза от ТЕЛК? ...кой знае през колко комисии минават хората на болни деца!

Цитат
1.   Детето има заболявания съгласно Наредба за медицинска експертиза на работоспособността до 16 г. с ТЕЛК при над 50%.   
2.   В семейството има други деца с тежки заболявания /представяне на документ с над 70% ТЕЛК /НЕЛК/ и не са настанени в други социални институции.   
3.   Един от родителите на детето е с увреждане над 70% /с решение на ТЕЛК/.   
4.   Трето и следващо дете на многодетни семейства и деца-близнаци;
/актове за раждане/.
Брой деца в семейството:   (доказват се с оригинал и копие от актовете за раждане)
Ако са близнаци/тризнаци попълнете името и ЕГН/ЛНЧ на другото дете близнак
5.   Детето e сирак или полусирак /удостоверява се с акт за смърт/.   
6.   Детето е с неизвестен родител /удостоверява се с акт за раждане/.   
7.   Друго дете от семейството посещава същото детско заведение до III възрастова група включително.
8.   След представяне на документ от Държавна агенция за закрила на детето, съгласно Закона за закрила на детето, че е налице  предимство по: чл. 4 ал.1, т.2 -  „настаняване в семейство на роднини или близки”,  т.7- "полицейска закрила",  деца от специализирани институции и резидентни услуги, като Дом "Другарче", Дом за медико-социални грижи за деца, Център за настаняване от семеен тип /с документ от съответната институция/.   
9.   Родителите на детето са студенти в редовна форма на обучение във ВУЗ на територията на община Варна.

може и да има единици сдобили се с фалшиво предимство по здравословни причини, но едва ли е толкова масово колкото си мислите. системата в здравеопазването е толкова безумна, че аз за съществуващ проблем се бях отказала да се боря именно заради разни комисии и бумащини...
съгласна съм, че местожителството и местоработата е редно да се вземат в предвид, а специализирани градини за деца с предимства ми се вижда безумно направо...
...просто липсата на места създава този конфликт и той е неизбежен и няма да се реши докато системата е такава!

да, спора е безмислен, пожелавам на всички дечица в темата да бъдат приети в петък Sunglasses

# 947
В много случай експертиза от ТЕЛК се взима с пари и връзки, вие може би живеете в друга България...за информация средно тежка форма на астма е с 30%-50%,тежка с индикации за стационарно лечение през изминалите 12 месеца е с 60%-80%, да не говорим,че при децата астмата е често преходна, да не говорим, че има сигурно още хиляди вратички,които не знам и не искам да знам.
Не виждам проблем да има детски градини или допълнителни групи за деца с предимства,това не съм го измислила аз предполагам сте наясно, има го в белите държави.Трябват просто инвестиции.На вас какъв ви е проблема да сте в такава група или ЦДГ?
Да не забравя да прибавя и спекулациите с редовната форма на следване...там е по лесно,но малко по-скъпо излиза.
Нима съм казала някъде,че всичките 15 деца с предимство са "парашутисти"?Не са,но да ми твърдите,че са единични бройки и едва ли не нямат значение не съм съгласна.Докато има и такива,ще има и недоволни като мен.
А знаете ли,какво става с документите за предимство,когато попаднат в директорката на градината?Ако тя ми е мнооого близка или съм й платила и съм писала предимство,което нямам...но тя е приела,че имам?Мислите ли,че някое трето лице проверява тези неща(да не е от общината)Наистина питам,защото не ми е ясно,кой освен директорката и евентуално общината проверява реално ли е предимството.

# 948
разбира се, че са единици! за да се яви на ТЕЛК са необходими изследвания, епикризи и т.н., както и личната трябва да издаде протокол. а комисията да не е от един човек... минаха вече тези времена когато е ставало толкова лесно. ако беше така, то всички щяха да с юрнат да си "рисуват" предимства. много по-евтино и лесно е да влезеш по втория начин, макар и това вече да се случва все по-рядко. не, че са станали по-малко корумпирани, просто повече ги е страх.
а дали документите се проверяват от трети лица не зная, но би трябвало. не мисля, че остават в детската градина, но знае ли се, България е това все пак...

# 949
Не си права, ако знаеш на кой да платиш и имаш пари, всички експертизи и комисии си минават и разписват без дори да са те видели.Не са минали времена просто стана по-скъпо.От 15 деца 5 такива да има(не само с ТЕЛК,а изобщо с измислени предимства) не са единици.Говоря от лични наблюдения над нещата.

# 950
vassi79, и аз имам лични наблюдения, както всяка една от нас, но въпреки това коментарите ни си остават само хипотези...
сърдечно желая успех на теб и на всички останали!

# 951
Пожелавам късмет на всички ви - нека днес е щастливия ден  bouquet

# 952
успех и от мен, както на моето така и на всички други деца  Peace
а някой има ли информация дали все пак ще пуснат тези 110 места в другите градини другата седмица?

# 953
Аз днес се замислих .... Ами ако тоя път ни приемат, какво ще правим, ще изчезне тръпката по чакането на резултати и мърморенето по липсата на места  Crazy . Успех, ако не е днес Вашият ден, ще е другия път  Mr. Green Вече ме изби на ирония, но това е по добрия вариант от това да лудне човек Simple Smile

# 954
  • Варна,морето,сините вълни...
Късмет и успех на моето дете и на всички останали!!! По повод впечатленията от градина "Христо Ботев", днес се запознах  с дама,чийто дете ходи там и сподели че е много доволна от градината!Нямах много възможност да разпитам надълго и широко.
Аз мисля,че това ще са местата за тази година,не вярвам на такива 110 още. И ще се почне по 1-2 през периоди от време да пускат,като при предходните набори Crossing Arms

# 955
Късмет на моето дете и на всички останали деца! Praynig
Аз след всяко неприемане взех сама да се успокоявам, че може би така е трябвало да стане-взех да гледам философски на нещата,но  когато минем покрай детската градина и детето ме пита "Защо не може да играе при деца?И аз искам при децата!Не знам как да й отговоря философски!

# 956
Тези с предимствата автоматично ли влизат? За сега има 17 от 294 деца. Ако е автоматично 277 деца се състезават за 63 (64?) места. Едно към 4.3. Не е толкова лошо.
Аз все си мисля, че връзкарите не са тези с предимствата и че за тях има бройки извън обявените. Така че не виждам друга драма, освен тази, че няма достатъчно места за всички деца.

# 957
И аз вярвам, че за да не ни приемат до сега, е за добро  Peace Но все пак е обидно, че имаме право на тези места, а колко повече ако живеем на метри от желаната градина.
Колкото до Теменужка на кап. Райчо, чудесна градина, ми казаха и на мен. Даже за миг се поколебах дали да не я пиша като първо желание. В градината нямало много циганчета. Ми то е логично да няма, понеже кой от тях ще се занимава с подаване на заявление, чакане на резултати и т.н

Има инфо в регистъра: " Добавени са 105 свободни места за деца първа група - родени 2010 г. Подаване на нови заявления и промяна на желания, за участие в класиранията, от понеделник (2.09.2013) до четвъртък (5.09.2013) в 17.30 ч."

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 18:31 от Dendy

# 958
Честито на всички приети   bouquet
Ние не сме сред тях и както последните 2 класирания, така и сега сме в последната 5-ца. Как става това дали може някой да ми каже ... ?

# 959
и нас пак не ни огря!не знам какво трябва да стане, за да ни приемат на детска градина!

Общи условия

Активация на акаунт